Ngadamel Perdamaian Kamungkinan Nyata: Wawancara Pidéo sareng Betty Reardon (1985)

Betty Reardon 1985 Wawancara

 "… Urang kedah mutuskeun yén… [netepkeun katengtreman] anu urang hoyong laksanakeun." - Betty Reardon

Bubuka Editor

Pos kadua ieu dina Siklus 2 tina 90K salami 90 Taun / Isu sareng Téma dina 6 Désémber siri Peacelearning, mangrupikeun pelengkap pikeun pos anu munggaran dina siklus ieu, "Militarisme sareng Sexisme: Pangaruh kana Atikan pikeun Perang. " Pidéo ieu, dirékam dina 1985, sigana ngan ukur ditingali ku anu nuturkeun Prof John Worth urang (Universitas California, Irvine) séri wawancara, "The Quest pikeun Peace, "Sareng panginten aya anu nyasab kana éta di YouTube dimana kuring mendakanana sababaraha bulan ka pengker. Sigana kuring mangrupikeun kasimpulan anu saé tina karya awal Betty pikeun pendidikan gender sareng perdamaian sareng panginten mangrupikeun tambahan anu saé pikeun ulasan ngeunaan sumbangan anjeunna pikeun pamekaran lapangan. Katerangan Kontémporér Betty nyatakeun aprésiasi séri pidéo sareng Prof. Worth anu nyusun pigura sareng ngalaksanakeun wawancara. Anjeunna ogé nyatet kumaha sababaraha harepan pikeun pendidikan perdamaian anu dicekel anjeunna dina waktos éta leres-leres dilaksanakeun ku ideu sareng tindakan anu digambar dina tulisan GCPE anu anyar dina "(Re) Mikir sareng (Re) Nyiptakeun Perdamaian Berkelanjutan sareng Praktek Pendidikan Hak Asasi Manusa. "

-Editor (14 Pébruari 2019)

 

[ikon ngaran = "file-pdf-o" class = "" untrefixed_class = ""] unduh transkrip tina pidéo ieu

Koméntar Kontémporér

Ku Betty Reardon

Wawancara 1985 ieu dilakukeun sababaraha taun saatos diterbitkeun "Militarisme sareng Sexisme: Pangaruh kana Atikan pikeun Perang”(Postingan terakhir dina séri 90k ieu), sareng teu lami sateuacan diterbitkeun Seksisme sareng Sistem Perang dina taun anu sami. Éta lumangsung salami taun éta Institute Internasional Atikan Damai di Universitas California-Irvine. Dina prékursor kana wawancara aktivis perdamaian ayeuna medar ku Dunya BEYOND War, Profesor Worth kasét dina séri wawancara jalma anu aktip dina "Quest for Peace." Kuring katarik kana konsép pacarian, tina ngajajah kamungkinan tina réspon poténsial kana masalah perang / perdamaian, daripada ngajukeun atanapi ngadukung solusi anu tangtu. Sedengkeun sababaraha patarosan na nyungkeun jawaban preskriptif, éta jelas dikintunkeun sahingga ngahasilkeun réspon anu ditujukeun pikeun kuring, sanés kana bidang pendidikan perdamaian sacara umum. Anjeunna diwawancara ku cara anu saluyu sareng pendidikan perdamaian salaku prosés pamariksaan. Akrab sareng masalah anu kuring parantos bicarakan dina mangtaun-taun éta, anjeunna nyayogikeun patarosan anu ngamungkinkeun kuring ngucapkeun sababaraha konsep konci anu janten pondasi padamelan anu ngajantenkeun janten kerangka kaamanan gender sareng manusa anu komprehensif anu parantos nginpokeun padamelan kuring ngeunaan gender dina badami pendidikan dina dasawarsa terakhir ieu. Kuring nyatakeun yén aya hubungan anu ésénsial sareng integral antara sexisme sareng militérisme, sareng duanana gumantung kana ancaman sareng kakuatan salaku mékanisme anu ngajaga aranjeunna, sareng bentuk-bentuk kekerasan anu saling dilambangkeun anu sanés anu kuring kalebet, dina waktos éta, rasisme sareng kolonialisme, engké nambihan langkung seueur bentuk. Kuring negeskeun masih kedah ngémutan hubungan-hubungan éta dina nganalisis sareng ngajukeun solusi pikeun naon waé sareng kekerasan anu dilembagakeun. Rujukan pikeun pendidikan pelucutan senjata ngagambarkeun sababaraha inti tina yayasan pedagogi pendidikan perdamaian anu diturunkeun tina kajian tatanan dunya. Sampel yayasan éta pikeun ngamimitian diajar nuju ngarobih tatanan dunya janten salah saurang inti anu nunjukkeun inti inti harkat manusa sareng vitalitas planet ditawarkeun dina tulisan anu langkung lami dina unit kurikulum ngeunaan "Peacekeeping. "

Wawancara "Quest for Peace" ieu nyidik-nyidik ​​pandangan kuring ngeunaan kumaha bédana manusa distorsi tina sumber sosial positip kana mékanisme pikeun merasionalisasi tatanan global hirarki anu kuring yakin bakal ditetepkeun dina patriarki, sareng terus mangaruhan pendidikan di panjuru dunya. Nada wawancara anu diarep-arep, sikep anu diuji pisan dina sababaraha taun ka pengker. Malah dina nyanghareupan sababaraha tantangan anyar anu pikasieuneun anu parantos diungkulan ku jaman ayeuna urang, seueur pikeun ngesahkeun éta harepan dina politik dunya anyar-anyar ieu. Diantara kamajuan anu paling ngarepkeun pangrojong anu kuring mendakan: partisipasi awéwé anu tumuh dina hal perdamaian sareng kaamanan, dimimitian ku panerapan dina 2000 UNSCR 1325 ngeunaan Awéwé, Perdamaian sareng Kaamanan sareng resolusi pangiringna anu parantos museur kana perluna nyanghareupan kekerasan ngalawan awéwé anu integral tina perang sareng konflik bersenjata; éta perjanjian anu ngalarang senjata nuklir; Nonoman Éropa naék nungtut aksi parobihan iklim; Siswa AS ngeunaan Parkland, gerakan nasional Florida pikeun ngeureunkeun kekerasan senjata api; jeung Kampanye Jalma Miskin urang anu ngahubungkeun sababaraha bentuk kekerasan anu dicirikeun ku Dr. King, nambahan aranjeunna krisis iklim pikeun pandangan anu saéstuna ngeunaan perdamaian sareng kaadilan anu bermasalah.

Sadaya kamajuan anu diarep-arepkeun ieu diperyogikeun pikeun ngagiling pendidikan pikeun parobihan anu damai, léngkah-léngkah nuju masa depan anu dipikaresep. Khususna, pandangan anu lengkep ngeunaan Kampanye Jalma Miskin urang nampilkeun kasempetan sareng tantangan pikeun pendidikan perdamaian janten bagian tina prosés parobihan éta. Éta nyayogikeun bahan pikeun panilitian kana sistem anu ngahasilkeun masalah anu ditujukeun sareng spekulasi ngeunaan kamungkinan alternatif pikeun sistem éta. Éta ogé nyayogikeun bubuka pikeun panilitian kumaha Kampanye tiasa janten gerakan anu leres-leres transformatif, upami éta, contona, janten faktor gender kana watesan masalah na sareng usulan parobihan. Naha urang henteu naroskeun kumaha sudut pandang gender dina masing-masing masalah anu ditujukeun dianggo pikeun ngembangkeun kerangka pangintegrasian anu mana pikeun saling hubungan sareng masalah sareng cahayana diménsi étika anu aranjeunna kersa lebetkeun kana wacana umum? Éta mangrupikeun tantangan pikeun tatanan anu ayeuna dina hal moral, tangtangan anu kuring negeskeun dina wawancara, dumasar kana distribusi sareng organisasi kakuatan, ngabagi dunya kana anu ngagaduhan kaistiméwaan sareng anu dicabut. Ketimpangan génder dina réa manifestasi na nyebarkeun yén tatanan kakuatan sareng dijantenkeun tautan anu penting diantara penindasan anu dilakukeun ku kakuatan sareng kasieunan. Sapertos kakuatan angkatan bersenjata, kakuatan ékonomi, anu kantos dimonopoli ku jalma-jalma anu paling luhur dina hirarki, ayeuna kabuktosan ku sababaraha gerakan masarakat anu henteu sieun sapertos anu dicarioskeun di dieu, hiji manifestasi anu nunjukkeun henteu ngan ukur harepan, tapi kamungkinan parobihan. Éta kakuatan ieu mangrupikeun bentuk anu paling henteu nganggo kekerasan mangrupikeun tanda asa dina dinten anu pikasieuneun ieu.

Pastina aya kamajuan anu ngarep pisan dina pendidikan perdamaian, nunjukkeun yén éta henteu ngan ukur nyiapkeun, tapi tiasa janten bagian tina prosés parobihan. Bukti anu séhat éta tiasa dipanggihan dina pidéo anu dihasilkeun ku Gal Harmat dina (Re) Mikir sareng (Re) Nyiptakeun Perdamaian Berkelanjutan sareng Praktek Pendidikan Hak Asasi Manusa. Upami anjeun merhatoskeun paniténan ngeunaan pendidikan anu diartikulasikeun dina wawancara ieu, mangga tingali anu kadua dina prakték anu disorot dina pilem Gal. Dina 1985 kuring bakal nyebut prakték-prakték ieu salaku "utopia anu aya hubunganana," atanapi "masa depan pikaresep" pikeun pendidikan perdamaian, ilustrasi kamungkinan positip, gambar utopia anu nungtun para pendukungna pikeun ngajantenkeun masa depan pikaresep aranjeunna janten kanyataan. Pédagogi anu dijelaskeun dina seminar Gal mangrupikeun minuhan kayakinan kamungkinan yén janten harapan kuring pikeun jalma umum, sareng pendidikan perdamaian khususna, sakumaha ceuk Profesor Whitley anu dilakukeun dina taun 1985 sareng masih ngalakukeun taun 2019. Pendidik perdamaian ieu nyarios " Leres, kana naon. ” Aranjeunna ngabuktoskeun paniténan anu kasep tina almarhum Kenneth Boulding, pendiri panilitian perdamaian yén "Naon waé anu aya tiasa dimungkinkeun!"

Sedengkeun diajar taun-taun antara wawancara ieu sareng ayeuna parantos nyaring sareng ngahususkeun ideu kuring ngeunaan budaya kekerasan anu ngadukung tatanan kakuatan global patriarkal, sapertos postingan sanés dina séri ieu, aya unsur-unsur di dieu pikeun ditinjau deui dina hal naon pendidikan perdamaian nyanghareupan akhir dekade kadua 21 ieust Abad. Panilitian ieu diturunkeun tina poin anu dilakukeun dina wawancara anu kuring anggap aya hubunganana sareng wacana ayeuna ngeunaan pendidikan perdamaian ogé ngeunaan gender sareng perdamaian. Hal ieu ditepikeun dina tilu diménsi kerangka tatanan dunya: 1) nyiptakeun masa depan anu mungkin sareng pikaresep atanapi "utopia anu aya hubunganana," anu pangsaéna urang tiasa konsép; 2) meunteun ayeuna pikeun ngadiagnosa halangan pikeun réalisasi pikahareupeun anu dipikaresep; 3) sareng ngararancang stratégi pikeun méréskeun halangan, ngamankeun gerakan sosial sareng politik nuju ngajantenkeun kamungkinan. Ngalangkungan sadaya tahapan, kuring bakal negeskeun, aya kabutuhan pikeun nimbang-nimbang urutan kakuatan sareng kumaha éta tiasa dirobih janten hiji dumasar kana kasetaraan manusa sareng hormat sareng hormat pikeun integritas sadaya kahirupan sareng Bumi anu ngadukungana.

Enquiring kana Kahareup Pikaresep ti Dystopian Hadir

Disarankeun yén anu resep ngudag pamariksaan, maca ku sababaraha patarosan di handap pikeun tinjauan prosés sareng pikeun milarian masalah mana anu diangkat tiasa ngahasilkeun sawala anu paling pédah pikeun kelas atanapi kelompokna khususna.

1. Envisioning a Preferred Future: "… nganteurkeun kapasitas pikeun nungkulan anu teu acan pernah terjadi."

Naon masa depan anu anjeun pikaresep atanapi "utopia relevan" pikeun pendidikan perdamaian, nyaéta naon réformasi sareng parobihan anu ngamungkinkeun pikeun nyayogikeun pendidikan perdamaian anu épéktip sareng pantes di sakola umum? Naon aspek urutan kakuatan anu tiasa dianggap salaku alternatif pikeun anu ayeuna? Naha aya ideu anjeun pikeun parobihan saluyu sareng pernyataan anu dilakukeun dina wawancara? Kumaha anjeun ngahijikeun masalah gender sareng kagunaan kekerasan salaku etos sosial dasar kana visi anjeun pendidikan perdamaian sahingga pendidikan perdamaian éta sorangan tiasa janten bagian tina prosés parobihan global transformasional? Naon pembelajaran anu diperyogikeun pikeun pendidik perdamaian pikeun ngahijikeun pendidikan kana prosés transformasi global anu mungkin? Unsur prakték mana anu digambarkeun dina Pidéo Gal Harmat bisa jadi bagian tina masa depan anjeun anu pikaresep pikeun pendidikan perdamaian? Naha kakuatan standar dinamis pendidikan kapangaruhan ku pendekatan anu digambarkan? Upami kitu, kumaha?

2. Diagnosa Anu Hadir Dystopian: "… kasuksésan ngaku sareng kalakuan numutkeun aturan anu ditetepkeun ku otoritas."

Naha kaayaan pendidikan umum janten perhatian pikeun pendidik perdamaian? Naha anjeun yakin yén susunan kakuatan ayeuna nyata dina pendidikan? Naha anjeun ningali buktina yén parapatan militérisme sareng seksisme, seksisme sareng rasisme, sareng militérisme sareng rasisme mangaruhan pendidikan ayeuna? Hubungan sareng hubungan naon anu anjeun tiasa tingali antara pasangan masalah sakumaha anu dikedalkeun sareng diantara sareng antara sadaya masalah anu didaptarkeun di dieu? Naha aya hubungan sadaya masalah ieu kana krisis iklim? Naha saur anjeun yén hubungan ieu kedah didaptarkeun kana diagnosis masalah pendidikan perdamaian anu ayeuna?

Kumaha carana kahontal masa depan anu pikaresep pikeun pendidikan perdamaian kapangaruhan ku tren nuju privatisasi pendidikan? Tujuan sareng nilai naon anu anjeun tingali dina trend ieu, sareng kumaha hubunganana sareng nilai-nilai anu ngawartosan ka pikahareupeun anjeun pikeun pendidikan perdamaian? Naon halangan anu tiasa dilakukeun lembaga atanapi sistem pendidikan ayeuna pikeun ngawujudkeun sadayana atanapi aspek naon anu anjeun pikaresep?

Naha saur anjeun anu nyababkeun perdamaian sareng kasetaraan génder parantos maju atanapi kadorong deui salami tilu satengah taun ka pengker? Naon tren sareng pamekaran sigana nunjukkeun kamajuan atanapi mundur? Kaayaan politik naon waé anu aya dina 30 taun ka pengker ieu anu ngawangun lingkungan sosial sareng psikologis mangaruhan kamajuan sareng mundur? Pertimbangkeun hal-hal ieu:

Di 1985 masih aya sababaraha énergi anu kuat dina gerakan pangarampasan senjata sapertos dibuktikeun ku Kampanye Pakarang Dunya, anu disebatkeun dina wawancara ieu, dilakukeun ku PBB salaku akibat tina lobi masarakat sipil 1982 Sidang Khusus Kadua ngeunaan Pakarang Larang. Di 2019, bahkan dina nyanghareupan perjanjian uji coba nuklir (atanapi meureun kusabab éta) pengeluaran senjata parantos luhur, sareng kekerasan ngalawan awéwé upami henteu langkung sering katingali. Perkembangan anyar ngeunaan senjata nuklir mangrupikeun halangan poténsial pikeun perdamaian ngalangkungan perlucutan senjata (nyaéta Iran, Koréa Kalér, Rusia sareng Amérika Serikat pengumuman sareng posisi dina negosiasi sareng perjanjian)? Naon halangan sareng tantangan anu dilakukeun ku pamekaran ieu pikeun pendidikan perdamaian anu anjeun pikahoyong?

Dina 1981 PBB diadopsi dina Konvénsi Ngaleungitkeun sagala jinis Diskriminasi Awéwé (CEDAW). Dina 2018 pamaréntah Saudi Arabia néwak awéwé Saudi anu cicing di luar negeri, saatos tindakanna kéngingkeun hak nyetir awéwé. Aranjeunna balikkeun anjeunna ka nagara tempat anjeunna dipenjara sareng aya bukti yén anjeunna sareng pembela HAM awéwé sanés parantos disiksa. Ieu mangrupikeun salah sahiji conto kekerasan parah ka awéwé ku nagara otoriter sareng militér. Tinjauan laporan média ngeunaan kekerasan sapertos ka awéwé sareng jalma anu identitas non-binér anu sering kajadian di nagara-nagara éta, kaasup sababaraha di Éropa sareng Amérika Kalér, anu démokrasi parantos ngikis, sering dina nami "nilai tradisional." Pola naon anu tiasa ditingali diantara kajadian ieu? Naha anjeun yakin yén diajar niténan pola sapertos éta penting pikeun méréskeun halangan ayeuna ka hareup anu anjeun pikahoyong pikeun pendidikan perdamaian?

3. Diajar salaku Stratégi Transisi: "… pangakuan kapentingan umum sareng konsensus [salaku pondasi perdamaian]"

Peacelearning nyaéta ngeunaan kéngingkeun kamampuan pikeun ngajantenkeun kamungkinan sareng anu dipikaresep, dua padamelan inti anu kedah dilaksanakeun dina ngudag parobihan. Dibikeun diagnosis anjeun ngeunaan halangan anu ayeuna naon waé pembelajaran utama anu urang pendidik perdamaian kedah ngudag sakumaha integral sareng strategi transisi urang kana pencapaian karesep urang?

Naha anjeun satuju sareng pernyataan anu dilakukeun dina wawancara yén hubungan antara sababaraha jinis penindasan diperyogikeun pikeun musyawarah solusi pikeun sexisme sareng militérisme sareng masalah anu aya hubunganana, atanapi, sakumaha nyatakeun, yén nyieun hubungan diantara sagala jinis kekerasan anu dilembagakan nyaéta penting pisan pikeun ngungkulan halangan pikeun transformasi? Tangtos naon waé anu tiasa dilakukeun pikeun nungkulan halangan ieu? Agén naon waé anu sanés, tapi kalebet, guru tiasa didaptarkeun dina upaya ngarobih halangan kana kaayaan anu langkung positip pikeun perdamaian dina sadaya tingkatan pendidikan formal?

Ku naon cara pendidikan perdamaian ngaréspon ras-ras anyar (boh balapan senjata sareng anu pikeun ngendalikeun média inpormasi) sareng kaciri ningkatna kekerasan rasialis sareng gender (hartosna di dieu hartosna ngarugikeun jalma-jalma kusabab identitas genderna sanés jalu heterosexual , atanapi aranjeunna rentan ka bentuk wawanen beracun)? Naha urang tiasa ningali sareng ngaidentipikasi patalina antara sababaraha jinis sareng sababaraha korban kekerasan gender sareng jabatanana dina hirarki politik sareng sosial tempat aranjeunna lumangsung? Naha mungkin penting pikeun ningali pola sareng hubungan sapertos kitu sareng kumaha cara aranjeunna ngatur dina hirarki global? Pertimbangkeun hal-hal ieu:

Dina taun 1985 sanaos aya sakedik hubungan antara gerakan pikeun kasetaraan gender sareng pikeun kasetaraan ras, Konvensi dina sadaya Bentuk Diskriminasi Ngalawan Awéwé (CEDAW) mangrupikeun bukti ayana hubungan anu hubungan antara lokal sareng global dina gerakan awéwé. Dina Januari 2019 Print Hideung Awéwé Hideung kerjasama sareng NYC4CEDAW, grup masarakat sipil New York City anu ngadukung CEDAW, dikintunkeun serat ka Komisi révisi Piagam Kota New York ngeunaan kedah kalebet diskriminasi gender dina musyawarah. Peta éta teu aya hubunganana sareng rasisme sareng seksisme sareng tautan lokal ka global. Naon anu urang tiasa pelajari tina pamekaran ieu anu tiasa nyumbang kana strategi transisi anu lengkep? Upami pamekaran ieu batang tina panerapan konsép intersectionality kana advokasi politik, kumaha cara sababaraha intersection anu dicutat dina panilitian ieu diatur kana strategi parobihan sistem anu komprehensif kana transformasi global? Naha masa depan anu anjeun pikaresep pikeun pendidikan perdamaian ngahiji sareng strategi éta? Naha éta bakal janten bagian tina "gelombang anyar kamanusaan"?

Maca séri: "Isu sareng Téma dina 6 Dékad ngeunaan Peacelearning: Conto ti Karya Betty Reardon"

"Masalah sareng Téma dina 6 Dékade Peacelearning" mangrupikeun serangkaian tulisan ku Betty Reardon anu ngadukung kami Kampanye "$ 90 kanggo 90" ngahargaan taun hirup 90an Betty sareng milari nyiptakeun masa depan anu berkelanjutan pikeun Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai sareng International Institute on Peace Education (tingali pesen khusus ieu ti Betty).

Séri ieu ngajajah kahirupan Betty saumur hirup di pendidikan perdamaian liwat tilu siklus; unggal siklus ngenalkeun fokus khusus karyana. Tulisan-tulisan ieu, kalebet koméntar ti Betty, nyorot sareng ngabagi sumber daya anu dipilih tina arsipna, disimpen di The University of Toledo.

Daur 1 nampilkeun usaha Betty ti taun 1960an dugi ka '70an fokus kana ngembangkeun pendidikan perdamaian pikeun sakola.

Daur 2 nampilkeun usaha Betty ti taun '80an sareng '90an, jaman anu disorot ku internationalisasi gerakan pendidikan perdamaian, pembentukan bidang akademik, artikulasi Pendidikan Damai Komprehensif sareng munculna gender salaku unsur penting dina pendidikan perdamaian.

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

1 Trackback / Pingback

  1. Pesen Khusus ti Betty Reardon: pembaruan ngeunaan $ 90K kanggo 90 Kampanye - Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian

Gabung sawala ...