Ditinggalkeun, Jeung Masih Ngadagoan

perkenalan

Amed Kahn ngajelaskeun tragedi rébuan urang Afghan anu parantos investasi usahana dina agenda AS, percanten ka masa depan sareng nagarana kana naon anu aranjeunna percanten janten partnership iman anu saé. Tapi, nalika agendana ditinggalkeun, administrasi ayeuna nuturkeun kaputusan Trump pikeun mundur pasukan sareng personel AS, rébuan mitra Afghan ogé ditinggalkeun pikeun pamales kanyeri Taliban.

Résiko pamales dendam anu paling ekstrim, tina panyabutan padamelan dugi ka ancaman pati, nyaéta profésional awéwé sareng pembela hak asasi manusa, aktip dina ngamajukeun karaharjaan sasama warga, seueur di antarana salaku profesor universitas sareng peneliti. Dina usaha pikeun ngajamin kasalametan maranéhanana sarta minuhan kawajiban partnership AS, Universitas Amérika geus diondang sarjana datang ka Amérika Serikat neruskeun panalungtikan sarta pangajaran maranéhanana, ngan pikeun nyanghareupan hiji prosés pikasieuneun sarta lolobana gagal tina aplikasi sarjana di-resiko pikeun Visa J1 dimana kalolobaan sarjana anu datang ka paguron luhur Amérika. Tumuwuh perhatian pikeun terus-terusan, sareng dina seueur kasus parah, bahaya awéwé ieu - kasus awéwé anu diintimidasi ku Taliban anu dicaritakeun ku Khan, urang ngabela terang janten anu umum - ngarah ngabela tindakan pikeun ngatasi telat sareng panolakan dina. nu granting tina visas ieu.

Hiji tindakan sapertos kitu, surat kabuka ti akademisi Amérika ka Sekretaris Nagara, ngadesek tindakan pikeun masalah langsung ieu, dipasang di dieu pikeun kadua kalina. Tujuan tina postingan nyaéta pikeun nyorong tindakan Kongrés sapertos anu dilakukeun ku Sénator Markey sareng kolega, tapi sacara khusus difokuskeun kana kaayaan para sarjana awéwé Afghan anu résiko ieu. We naroskeun yén sadaya warga Amerika anu prihatin ngirim surat ieu ka Sénator sareng Perwakilanna, ngadesek aranjeunna nyandak tindakan pikeun ngarobih kaayaan ieu.

Kakuatan sareng tanggung jawab pikeun nyandak tindakan anu diperyogikeun aya dina Administrasi sareng Kongrés. Tanggung jawab éta dibagi ku sareng asalna sareng warga AS. Muga-muga aranjeunna digerakkeun pikeun nyandak éta. (BAR, 7/11/22)

Rébuan urut ajudan AS ditinggalkeun di Afghanistan dina taun saatos ditarikna

By 

(Diulang deui ti: NY Post. 11 Juni 2022)

Dina Juli 2021, lima minggu sateuacan Taliban nangkep Kabul, Présidén Biden nyarios ka masarakat Amérika yén "warga Afghanistan anu damel babarengan sareng pasukan AS" moal ditinggalkeun ku Amérika. "Aya bumi pikeun anjeun di Amérika Serikat upami anjeun milih, sareng kami bakal nangtung sareng anjeun sapertos anjeun nangtung sareng kami," ceuk Biden.

Kuring yakin Présidén Biden dina waktos éta sareng ngadukung kaputusanna pikeun mundur ti Afghanistan. Tapi komitmen Biden ka urang Afghan anu nempatkeun kahirupanna dina bahaya salaku penerjemah, pembela hak-hak awéwé sareng pamimpin masarakat sipil henteu acan kaeusi. Ampir sataun saatos angkat AS, langkung ti 240,000 urang Afghan masih ngantosan visa imigran khusus sareng pangungsian sareng aplikasi parole kamanusaan sareng Warga AS sareng Layanan Imigrasi. Sareng tunda ieu henteu ngahormatan résiko pribadi anu aranjeunna anggap atas nama bangsa urang.

Kanggo sabagéan ageung jalma, masalah Afghan parantos lami. Tapi salaku aktivis hak-hak pangungsi anu lami, krisis ieu pribadi pisan. Keterlibatan kuring sareng évakuasi di Afghanistan mimiti Agustus kamari nalika kuring damel pikeun nyandak sekutu Afghan kana pesawat Angkatan Udara AS ngévakuasi ti Kabul. Nalika AS réngsé ditarikna, kuring sadar yén kami ngantunkeun rébuan warga Afghan tambahan anu bakal ngagantungkeun nyawana nalika damel sareng AS salami dua puluh taun.

Dina Séptémber, kuring ngatur évakuasi genep anggota parlemén awéwé sareng kulawargana ti Afghanistan. Nalika kuring buru-buru milarian nagara-nagara anu daék nampi awéwé ieu, kuring langsung mendakan halangan birokrasi ku otoritas AS. Antukna, ngaliwatan nikmat, grup urang bisa ngahontal Yunani, ngaliwatan Iran. Dina sababaraha bulan ka hareup, kuring nyéwa opat pesawat tambahan anu ngeusi pangungsi ti Kabul ka Kulon.

Tim kuring ngan ukur ngabantosan para pangungsi anu nampi dokumen resmi anu ngamungkinkeun aranjeunna ka penerbangan évakuasi militér AS - tapi anu henteu tiasa ngahontal bandara kusabab huru-hara di Kabul nalika murag ka Taliban. Ayeuna, langkung ti 300 jalma ieu nyangkut di nagara transit sapertos Yunani. Aranjeunna cukup untung kabur dugi ka maotna pasti di tangan Taliban, tapi ayeuna résiko languishing mangtaun-taun kacuali pamaréntah AS nyandak tindakan langsung pikeun mendakan aranjeunna bumi permanén.

Aya langkung ti 43,000 urang di Afghanistan ngantosan aplikasi "parole kamanusaan" (HP) diolah. Ieu bakal ngidinan aranjeunna pikeun hirup, digawé jeung diajar di jero AS salaku aplikasi pikeun resettlement final maranéhanana angin jalan ngaliwatan Departemen Propinsi. Kalayan ngan ukur 270 aplikasi HP anu disatujuan dugi ka ayeuna, AS jelas ngagaduhan jalan anu panjang.

Sistem anu dirancang pikeun ngolah aplikasi HP Afghan teu aya nanaon upami henteu Orwellian. Pikeun ngamankeun persetujuan, jalma-jalma ieu - kahirupanna ayeuna kaancam kusabab padamelan na sareng Amerika - kedah angkat ka nagara katilu sareng ngadatangan wawancara pribadi di konsulat atanapi kedutaan AS. Aranjeunna teras kedah mayar biaya pamrosesan $ 575 (panghasilan per-kapita median di Afghanistan nyaéta $ 378) sareng masihan bukti kekerasan anu disasarkeun ka aranjeunna ku Taliban. prosés ieu teu ngan scarily slow, tapi ogé unbelievably opak for everyone nyobian pikeun mantuan aranjeunna. Nalika urang teras-terasan ngabantosan, urang beuki frustasi kusabab kurang kajelasan sareng tindakan pamaréntahan urang sorangan.

Sanaos prosés sapertos labyrinth ieu, jalma anu ngatur dugi ka Kulon jelas mangrupikeun jalma anu untung. Anu sial nganjang ka kuring sajam-jaman, milarian kabur tina ngimpina anu seueur anu disanghareupan ayeuna.

Tilas diréktur salah sahiji sakola panggedéna di Afghanistan, contona, ayeuna janten pangungsian di Pakistan, kehabisan artos sareng prihatin kana kasalametan fisikna. Sateuacan nyandak alih Taliban, anjeunna damel sareng sababaraha LSM di Afghanistan sareng ngatur kelas pikeun budak awéwé di daérah anu paling terpencil di nagara éta. Karyana, dilaksanakeun ku dorongan pamaréntah AS, nyababkeun hukuman pati nalika Taliban ngambil alih. "[Taliban] nyarioskeun ka kuring yén 'anjeun urang Amérika sareng yén di désa kami anjeun ngajarkeun budaya Amérika ka budak awéwé urang, sareng kami moal ngantep anjeun hirup.'" Pesen anu sanés, ieu ti tilas karyawan USAID sareng pamimpin masarakat sipil. , ngan saukur memohon: "Punten tulungan kami sateuacan kami dicandak sareng dipaéhan."

Évakuasi Afghan anu résiko parantos kéngingkeun panghargaan sareng pangakuan ti kelompok hak asasi manusa. Tapi pagawéan kuring henteu lengkep tanpa pamaréntah AS ngalaksanakeun komitmenna pikeun nyayogikeun jalur permanén ka AS pikeun unggal Afghan anu ngabahayakeun kahirupan, sareng kulawargana, pikeun ngadidik budak awéwé, ngawangun masarakat sipil Afghan, sareng ngabantosan pagawé LSM AS. , diplomat jeung prajurit. Perang di Afghanistan sigana parantos réngsé dina bulan Agustus 2021, tapi kami tetep nyauran Présidén Biden pikeun ngahormatan komitmenna ka rébuan warga Afghan anu wani ditinggalkeun.

*Amed Khan nyaéta aktivis Amérika, philanthropist, sareng kamanusaan anu gaduh sajarah panjang damel di zona konflik, kalebet Afghanistan, Suriah, sareng Irak. Anjeunna ayeuna ngalakukeun pagawean relief di Ukraina.

Surat Terbuka Kadua ka Sekretaris Nagara

Anu Terhormat Anthony Blinken
Sekretaris Nagara Amérika Serikat

Juli 5, 2022

Re:  Paménta ngeunaan visa pikeun sarjana sareng mahasiswa Afghan anu résiko

Dear Bapak Sekretaris,

Ieu mangrupikeun hurup kadua, kalayan langkung seueur inpormasi ngeunaan masalah sareng dukungan tambahan, nyuhunkeun intervensi pikeun ngajantenkeun prosés visa pikeun sarjana sareng mahasiswa Afghan anu résiko langkung adil sareng efisien.

Kami, akademisi Amérika anu ditandatanganan di handap ieu, muji sareng ngucapkeun salamet ka Departemen Luar Negeri sareng Departemen Kaamanan Dalam Negeri pikeun dukunganana kana UU Penyesuaian Afghan pikeun ngagampangkeun suaka pikeun pendukung Afghan Amérika Serikat salami dua puluh taun urang di Afghanistan. Éta mangrupikeun léngkah anu penting pikeun kabijakan anu langkung adil ka sekutu Afghan urang.

Surat ieu dimaksudkeun pikeun ngadesek léngkah-léngkah salajengna dina arah kabijakan anu adil ka Afghans, anu ogé ngalayanan kapentingan Amérika Serikat anu langkung ageung. Salaku akademisi sareng sarjana, kami prihatin pisan yén visa J1 sareng F1 pikeun akademisi Afghan anu résiko ampir teu mungkin diaksés.

Kami prihatin pisan ngeunaan kahirupan sareng karaharjaan akademisi Afghan ieu, khususna awéwé. Éta sadayana résiko sareng seueur anu kaancam maot. Salajengna, kagagalan pikeun mawa aranjeunna ka kaamanan dina kaayaan dimana aranjeunna tiasa latihan sareng ngembangkeun kamampuan profésionalna mangrupikeun halangan anu serius pikeun masa depanna. AS ngadaptarkeun bantosan para akademisi Afghan ieu sareng sasama wargana sahingga ngagaduhan tanggung jawab pikeun mastikeun martabat sareng kesejahteraanana.. Kahirupan akademisi ieu sareng seueur pembela hak asasi manusa teu aya hubunganana sareng masa depan nagarana. Aranjeunna ngawakilan harepan pangsaéna pikeun parobihan positip di Afghanistan anu sigana henteu tiasa dicapai nalika aranjeunna nyanghareupan kaayaan ayeuna dina prosés visa.

Biaya visa J1 pikeun akademisi sareng F1 pikeun mahasiswa mangrupikeun biaya anu henteu tiasa dibalikeun deui $ 160, tantangan anu lumayan pikeun kalolobaan pelamar, kalayan biaya langkung seueur pikeun anu gaduh kulawarga, anu masing-masing mayar biaya anu sami. Outlay ieu ngaronjat ku waragad tambahan lianna kayaning rides beus wajib pondok ka lawang konsulat. Saeutik saeutik tina aplikasi J1 jeung F1 ieu geus disatujuan, alatan aplikasi tina standar imigran presumptive. Masalah kauangan aya masalah, sanaos stipend sareng beasiswa anu dibiayaan sapinuhna disayogikeun ku universitas anu ngondang. Telat sareng panolakan visa ieu umum.

Sajumlah akademisi Amérika anu nandatanganan surat ieu ngusahakeun mawa sarjana anu résiko ka paguron luhur Amérika, nyobian ngagampangkeun perjalanan sareng prosés visa. Batur ngawakilan paguron luhur anu ngondang akademisi sareng mahasiswa Afghan ka kampusna pikeun ngalaksanakeun panalungtikan, ngajar sareng ngudag gelar sarjana sareng sarjana. Sadayana urang kuciwa sareng sering teu percaya kana telat sareng panolakan, anu kadang sigana sawenang-wenang. Di antara rupa-rupa conto nyaéta: pelamar anu ditolak dicaritakeun yén sponsor ngagaduhan "teuing artos" dina rekening bank dimana inpormasi dipénta; duduluran jeung dokuméntasi idéntik, diondang ka universitas sarua, hiji dibéré visa a, nu séjén nampik. Ngalamar anu sababaraha penandatanganan parantos ngatur panempatan universitas anu mumpuni, sareng henteu gaduh niat tetep di Amérika Serikat, parantos ngatur pikeun neraskeun pelatihan profésional di nagara-nagara sanés.

Integritas Amérika Serikat, klaim kami ngeunaan komitmen pinuh kana hak asasi manusa, sareng tanggung jawab kami ka masarakat Afghan sareng komunitas dunya nungtut urang nyandak tindakan langsung pikeun ngalereskeun kaayaan ieu tina reureuh disfungsi sareng teu adil sareng panolakan visa J1 sareng F1.

Surat ieu dipasang dina Kampanye Global pikeun situs Pendidikan Damai. Salinan dikirim ka Présidén Biden, Kantor Urusan Gender White House, Ngabela pikeun Ulama sareng Profesional Awéwé Afghan, Anggota Kongrés anu Dipilih, CARE di Dinas Propinsi, Asosiasi Kolej sareng Universitas Amérika, Asosiasi Pendidikan Nasional, Asosiasi Présidén Universitas Amérika, Institute of International Education, Peace and Justice Studies Association, Évakuasi Sekutu Kami, CSOs relevan séjén.

Pak Sekretaris, kami nyuhunkeun campur tangan pribadi anjeun pikeun ngabenerkeun kaayaan anu mendesak ieu.

tulus,

Betty A. Reardon jeung David Reilly, (Asli signers nu 21 Junist hurup anu ngaranna dibéréndélkeun di handap ngaran nu nuturkeun di dieu, signers of 5 Juli ieuth surat.)

Ellen Chesler
Sasama Senior, Ralph Bunche Institute
Kota universitas New York

David K. Lahkdhir
Pupuhu Déwan Pembina
Universitas Amérika Asia Kidul

Joseph J. Fahey
Kursi, Ulama Katolik pikeun Kaadilan Buruh
Guru Besar Studi Agama (Pansiunan)
Manhattan College

Meg Gardinier
Georgetown University Center pikeun Panalungtikan sarta Fellowships
Instruktur pikeun International Training Graduate Institute

Dr Elton Skendaj
Asisten Diréktur, Program MA ngeunaan Démokrasi sareng Pamaréntahan
Georgetown Universitas

Oren Pizmony-Levy
Program Pendidikan Internasional sareng Komparatif
Jurusan Studi Internasional jeung Transkultural
Guru College Columbia Universitas

Kevin A. Hinkley
Asisten Professor Élmu Pulitik
Co-Diréktur, Kaadilan House
Universitas Niagara

Monisha Bajaj
Profesor Pendidikan Internasional sareng Multikultural
Universitas San Fransisco

Leonisa Ardizzone
Asisten nganjang Professor Atikan
Vassar College

Ronni Alexander
Profesor Emerita, Pascasarjana Studi Internasional
Diréktur Kantor Kasaruaan Gender
Universitas Kobe

Jacquelyn Porter
Universitas Marymount (pensiunan)

Gregory Perkins
Pembimbing, Profesor Pangembangan Siswa, Emeritus
Glendale Komunitas College, CA

June Zaconne
Associate Professor Ékonomi, Emerita
Hofstra Universitas

Barbara Barnes
Adjunct Associate Professor
Dinas Pendidikan
Brooklyn College, CUNY

Janet Gerson
Diréktur Pendidikan, Lembaga Internasional ngeunaan Pendidikan Perdamaian
Co-Diréktur, urut Center Atikan Peace,
Guru College Columbia Universitas

Mary Mendenhall
Guru College Columbia Universitas

Kevin Kester
Associate Professor of Comparative International Education
Dinas Pendidikan
Seoul Universitas Nasional

Peter T, Coleman
Diréktur pangadeg
Konsorsium Canggih dina Kerjasama, Konflik sareng Kompléksitas
Universitas Bumi Columbia University

Michael Loadenthal
Asosiasi Studi Perdamaian sareng Kaadilan
Georgetown Universitas

Didaptarkeun di handap ieu nami jalma anu nandatanganan surat kabuka 21 Juni 2022:

Betty A. Reardon
Diréktur Pendiri Emeritus, International Institute on Peace Education, pensiunan pangadeg pendidikan perdamaian di Teachers College Columbia University

David Reilly
Présidén Uni Fakultas
Pangadeg sarta Diréktur Kaadilan House
Universitas Niagara

Marcella Johanna Deproto
Diréktur Senior, Sarjana Internasional sareng Jasa Siswa
Universitas San Fransisco

Tony Jenkins
Koordinator Kampanye Global pikeun Atikan Damai
Studi Damai, Universitas Georgetown

Stephan Marks
Francois Xavier Bagnoud Profesor Kaséhatan sareng Hak Asasi Manusa
Universitas Harvard

Dale Snauwaert
Profesor Studi Damai sareng Atikan
Universitas Toledo

George Kent
Professor Emeritus (Élmu Pulitik)
Universitas Hawaii

Effie P. Cochran
Professor Emerita, Jurusan Basa Inggris
John Jay College of Kaadilan Pidana, CUNY

Jill Strauss
Asistén profésor
Borough of Manhattan Community College, CUNY

Kathleen Modrowski
Profesor jeung Dekan
Jindal Sakola Seni Liberal sareng Kamanusaan
IP Jindal Universitas Global

Maria Hanzanopolis
Guru Besar Atikan
Vassar College

Damon Lynch, Ph.D.
Universitas Minnesota

Russell Musa
Dosen Senior, Filsafat
Universitas Texas

John J. Kanet
Professor Emeritus
Universitas Dayton

Catia Cecilia Confortini
Profesor Madya, Program Studi Damai sareng Kaadilan
Wellesley College

Dr Ronald Pagnucco
College of St Benedict / St. Universitas Johns

Barbara Wien
Anggota Fakultas
Universitas Amérika, Washington DC

Jeremy A. Rinken, Ph.D.
Profesor Madya, Departemen Studi Damai sareng Konflik
Universitas Karolina Kalér Greensboro

Laura Finley, Ph.D.
Profesor Sosiologi sareng Kriminologi
Universitas Barry

Jonathan W. Pamaca
Baker Professor Sosiologi
Universitas Drew

Felisa Tibbets
Guru College Universitas Columbia,
Universitas Utrecht

John MacDougall
Profesor Sosiologi Emeritus,
Ngadegkeun Co-Diréktur, Peace and Conflict Studies Institute
Universitas Massachusetts Lowell

Daptar endorser terus dina prosés. Institusi dicatet pikeun idéntifikasi wungkul.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur