Diajar Perdamaian: Ngajar Damai (India)

Sub judul Judul

Ku Ashmeet Kaur *

Ieu kanggo ngaganti deui tulisan Swarna Rajgopalan (pendidik perdamaian) dina Ngajar Perdamaian: Diajar Perdamaian, diterbitkeun dina The Hindu (an India harian) dina 29 Séptémber 2019 (tingali ogé gambar di handap ieu). Kuring nawiskeun panémbong kuring dina tulisan kaasup béda-béda pamahaman sareng panulis dina téks ieu.

Diajar Perdamaian: Ngajar Damai

Pendidikan pikeun Perdamaian (ti saprak ayeuna Pendidikan Perdamaian pikeun tujuan téks ieu) tibatan nempatkeun perhatosan kana perdamaian ngajar, nekenkeun kana 'janten sareng janten' naon anu urang ngajarkeun salaku narasi anu solém. Pendidikan Damai henteu ngan ukur niat ngawangun kompeténsi, nilai, tingkah laku, sareng katerampilan pikeun nyanghareupan kekerasan, tapi janten prakték dimana tujuanana (nyaéta naha ngajar), eusi (nyaéta naon anu kedah diajarkeun), sareng pedagogi (nyaéta kumaha cara ngajar ) janten kondusif pikeun ngamumulé nilai perdamaian (1).

Maka diajar pro-perdamaian sanés ngan ukur nungtut didaktik tapi damai nyalira. Tapi pikeun ngahontal tujuan ieu, sarana pikeun ngahontal tungtung ogé kedah tengtrem. Sareng hartosna pangsaéna tetep janten guru anu hébat. Guru anu saé leres-leres nempatkeun ku panulis anu disetir ku naluri mangrupikeun pendidik perdamaian, kusabab pendidikan perdamaian mangrupikeun prosés sosial- manusa. Ngokolakeun kacenderungan ieu ngabutuhkeun pendidik perdamaian pikeun henteu misahkeun karyana tina kahirupanna. Binér pagawé sareng kahirupan henteu aya tibatan anu ngabeungharan anu sanés. Pendidik perdamaian ngagaduhan kasempetan anu luar biasa pikeun ngarancang cara hirup henteu ngan ukur pikeun batur tapi pikeun diri sorangan. Janten pedagog perdamaian sanés ngan ukur cara karir tapi cara hirup. Pendidik perdamaian damel nyalira nalika aranjeunna nuju ngerjakeun karajinanana. Janten pisan aspirasi propésional aranjeunna mendakan nilai dina alesanna pikeun janten sareng sabalikna.

Pendidikan Damai henteu ngan ukur niat ngawangun kompeténsi, nilai, tingkah laku, sareng katerampilan pikeun nyanghareupan kekerasan, tapi janten prakték dimana tujuanana (nyaéta naha ngajar), eusi (nyaéta naon anu kedah diajarkeun), sareng pedagogi (nyaéta kumaha cara ngajar ) janten kondusif pikeun ngamumulé nilai perdamaian. (1)

Maka nyaéta diri bawaan guru anu mendakan éksprési dina rutinitas sadidinten hiji sakola sareng ti dieu murid anu diajar dina hal anu paling lemes sareng paling lemes pikeun diajar, sabab panulis nyatakeun yén "barudak nyaksian éksprési prasangka urang" . Masalahna nyaéta yén garis pamikiran ieu teu dianggap salaku masalah akuntansi dina kakurangan sistem pendidikan urang atanapi parantos ditumpeskeun yén ngémutan tujuan pengajaran anu luhur sapertos perang tanpa latihan & sumber daya pikeun guru.

Ekspresi tulisan ieu ogé hasil tina sanés ruang penghinaan tapi ékspansi pikeun ngabantosan komunikasi kumaha éksprési panulis murag ngaliwatan retakan komunikasi 'ngajar' salaku profési nétral gender. Sanaos leres-leres dipimaksadna, tapi éksprési pangarang nunjukkeun gambaran génétasi tina profési guru. Éta henteu ngan ukur nunjukkeun pangaluaran aktif jenis kelamin anu sanés tapi kateusaruaan gender, diskriminasi sareng mupus. Ekspresi 'de fault' tina normativitas sosial peran padamelan sigana tiasa negeskeun deui prasangka anu hadé pikeun pamiarsa anu bertentangan sareng cita-cita Pendidikan Perdamaian. Nalika 'inklusi' mangrupikeun nilai perdamaian, basa pangaluaran nembongan oxymoronic.

Résonansi Pendidikan Perdamaian jauh di luar wates sakola sareng kuriling kurikulum sareng ngajantenkeun ayana sentrifugal tina prakték pedagogis.

Pendidikan Perdamaian duanana nyebatkeun sifat sareng tujuan diajar. Résonansi Pendidikan Perdamaian jauh di luar wates sakola sareng kuriling kurikulum sareng ngajantenkeun ayana sentrifugal tina prakték pedagogis. Dina hal alam, éta nempatkeun beban gravitasi dina tacit sareng dimensi komunal pembelajaran. Dina hal tujuan, éta ngabantosan dina ngémutan deui pendidikan kana hasil anu dipikahoyong ku masarakat. Dina gangguan, éta nempatkeun argumen anu narik ati dina kecap Prof Krishna Kumar yén sateuacan pendidikan tiasa dianggo pikeun ngamajukeun perdamaian, poténsi humanistikna nyalira kedah disalametkeun (atanapi kahontal). Kusabab hirup hasil diajar anu dipikahoyong éta berharga, urang pendidik perdamaian nanggungjawaban anu teu tiasa dielingan. Pendidik perdamaian anu hébat nyaéta nalika 'hen' ningali jalan damai salaku 'hen' 'tujuan'. Hen mangrupikeun kata ganti nétral gender dina Swédia; dimaksudkeun salaku alternatip pikeun hon khusus gender (manehna) sareng han (he). Éta tiasa dianggo nalika jenis kelamin hiji jalma henteu dipikaterang atanapi nalika henteu pikaresepeun pikeun netepkeun aranjeunna salaku 'she' atanapi 'he'.

Ngeunaan Author nu

Cik Ashmeet Kaur nyaéta Ph.D. calon di TERI School of Advanced Studies, New Delhi, India. Minat panalungtikanana nyaéta Pendidikan pikeun Perdamaian anu dihadiran SDG Target 4.7. Panilitian nyertakeun kajian etnografi ngeunaan sakola padumukan internasional di India kalayan tujuan pikeun ngadékonstruksikeun sakola dina cita-cita humanistik Pendidikan pikeun Perdamaian. Anjeunna parantos janten Duta IEP (Lembaga Ékonomi sareng Perdamaian) pikeun taun 2019-20. Anjeunna ngagaduhan gelar master dina Élmu Politik ti Universitas Delhi, India.

Rujukan
  1. Kester, K. (2010). Pendidikan pikeun perdamaian: Eusi, wujud, sareng strukturna: Mobilisasi nonoman pikeun papacangan civic. Tinjauan Perdamaian & Konflik, 4 (2), 1-10.

 

1 Comment

  1. Tulisan éta parantos disiapkeun dina waktosna sareng disiapkeun pikeun guru anu daék di nagara-nagara berkembang anu inisiatif ngawangun perdamaian kedah disampurnakeun supados aranjeunna bakal ngajar murangkalih alit dina lingkungan perdamaian.

Gabung sawala ...