"Diajar pikeun Damai Abadi" - Poé Atikan Internasional 2024

Pikeun ngagungkeun Poé Atikan Internasional, UNESCO ngayakeun poé dialog ngeunaan pendidikan pikeun perdamaian dina 24 Januari 2024 di Markas PBB di New York City.

Acara ieu dimaksudkeun pikeun ngerjakeun Amérika Anggota, lembaga sareng program PBB, LSM anu aya hubunganana sareng PBB komitmen kana pendidikan pikeun perdamaian, guru sareng pamangku kapentingan pendidikan sanés, sareng nonoman. Acara ieu diayakeun ku UNESCO sareng Group of Friends for Education and Lifelong Learning, dina gawé bareng caket sareng Sekretariat PBB.

Diajar langkung seueur ngeunaan Poé Pendidikan Internasional

 

Ringkesan Acara

Dunya ningali lonjakan konflik kekerasan anu disajajarkeun ku ningkatna intoleransi sareng diskriminasi. Khususna, ucapan hate tiasa nyandak bentuk bahaya anu henteu ngan ukur nyababkeun cilaka dina tingkat pribadi sareng nyababkeun kekerasan anu disasarkeun ku kelompok tapi ogé serangan kana inklusi, karagaman sareng hak asasi manusa.

gambaran

Dina kontéks ieu, komitmen aktip pikeun katengtreman langkung urgent ti kantos. Komitmen ieu kedah ngaleuwihan ukuran kaamanan sareng pertahanan pikeun nyegah atanapi ngeureunkeun konflik, sabab katengtreman henteu dimimitian nalika kekerasan réngsé. Sustaining karapihan merlukeun pondasi kuat governance inklusif, demokratis jeung partisipatif, dialog, solidaritas, silih pamahaman jeung gawé babarengan, pangwangunan sustainable, sarua gender jeung realisasi umum hak asasi manusa jeung kabebasan dasar. Atikan mangrupikeun konci pikeun usaha ieu. Peran atikan anu penting ieu kedah diungkabkeun dina negosiasi anu nuju ka Pakta pikeun Masa Depan anu bakal diluncurkeun di Puncak Masa Depan di 2024.

Poé Atikan Internasional 2024 boga tujuan pikeun:

  • Mobilisasi Nagara Anggota sareng mitra pikeun ngajaga pendidikan di puncak agenda politik sareng ngalaksanakeun komitmen TES sareng Pendidikan 2030 na;
  • Ngahasilkeun visibilitas di tingkat lokal sareng global ngeunaan pentingna pendidikan dina nguatkeun sareng ngadukung katengtreman, sakumaha anu digariskeun dina SDG4 Target 4.7, sareng usaha pendidikan global anu sanés;
  • Ngajengkeun pikeun tingkat luhur pembiayaan domestik jeung internasional pikeun atikan umumna, sarta atikan pikeun perdamaian hususna, utamana ngaliwatan mékanisme inovatif tur multistakeholder jeung partnerships;
  • Nyorot sareng ngagungkeun peran perdamaian para nonoman sareng pendidik dina sareng ngalangkungan pendidikan ka arah masarakat anu adil, inklusif sareng damai;
  • Nyayogikeun platform pikeun ngabahas prioritas sareng tantangan pikeun pendidikan pikeun katengtreman dina konteks krisis global anu berkepanjangan sareng konflik;
  • Rally influencers jeung masarakat sipil lega pikeun nyorong maju gerakan mawa atikan kana puseur usaha peacebuilding lokal, nasional, régional jeung global;
  • Ningkatkeun kasadaran pikeun pendekatan anu épéktip dina pendidikan pikeun katengtreman sareng mobilisasi komitmen pikeun palaksanaanna.

program

Sidang Bubuka

Moderator - Richa Gupta, Pamimpin ngora pikeun SDGs

Ucapan ngabagéakeun

  • Pidéo-pesen ku HE Dennis Francis, Perwakilan Permanén Trinidad sareng Tobago ka PBB - Présidén Majelis Umum
  • Amina J. Mohammed, Wakil Sekjen PBB
  • HE Martin Kimani, Duta Besar, Perwakilan Permanén Luar Biasa sareng Plenipotentiary Kenya ka PBB - Ketua, Grup Babaturan pikeun Atikan sareng Pembelajaran Sepanjang Hayat
  • Stefania Giannini, Asisten Diréktur Jéndral Pendidikan, UNESCO

kasaksian

  • HE Chernor Bah, Menteri Penerangan sareng Pendidikan Sipil Sierra Leone

Selingan musik

  • Jinan Laurentia Woo jeung Edward Lee, Violinists, The Julliard Sakola

Panel Tingkat Tinggi dina nguatkeun yayasan perdamaian ngaliwatan pendidikan

Moderator - Christopher Castle, Diréktur, Divisi pikeun Damai sareng Pangwangunan Sustainable, UNESCO

Bagéan 1: Cara-cara konkrit pendidikan janten strategi pencegahan

  • Emeline O'Hara, Proyék Biantara Bahaya
  • Mavic Cabrera Balleza, Jaringan Global Pekerja Damai Awéwé
  • Charles North, Wakil CEO, Partnership Global pikeun Atikan
  • Pesen pidéo ku Felipe Paullier, Asisten Sekretaris Jenderal Urusan Pemuda

Bagéan 2: Nempatkeun atikan di puseur usaha peacebuilding global

  • Robert Jenkins, Diréktur Pendidikan sareng Pangembangan Rumaja, UNICEF
  • Julia Paulson, Dekan, College of Education, Universitas Saskatchewan, Kanada
  • Anthony Jenkins, Managing Director, International Institute on Peace Education

Bagéan 3: Tanya Jawab sareng Amérika Anggota

nutup

  • Sajak ku Salome Agbaroji, 2023/2024 Panyajak Pemuda Nasional AS
  • Richa Gupta, Pamimpin Muda pikeun SDGs
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

1 thought on ““Learning for Lasting Peace” – International Day of Education 2024”

Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Ngagulung ka luhur