IPRA-PEC - Proyék Fase Salajengna: Refleksi Akar, Prosés sareng Tujuanna

"Marios Kapungkur PEC pikeun Proyék Masa Depan anu Dipikaresep"

Dina observasi ulang 50th ngadegna Komisi Pendidikan Damai (PEC) tina Asosiasi Panaliti Perdamaian Internasional, dua anggota pangadegna ngeunteung kana akarna nalika ningali ka hareupna. Magnus Haavlesrud sareng Betty Reardon (ogé pangadeg anggota Kampanye Global pikeun Atikan Damai) ngajak anggota ayeuna pikeun muhasabah ayeuna sareng ancaman eksistensial pikeun kasalametan manusa sareng planet anu ayeuna tangtangan pendidikan perdamaian pikeun ngarencanakeun masa depan anu direvisi sacara signifikan pikeun PEC sareng peranna. dina nyanghareupan tantangan…

Pesen pikeun Nampilkeun Anggota Komisi Pendidikan Damai (PEC) IPRA Ti Magnus Haavelsrud sareng Betty A. Reardon, Anggota Pendiri

Perkenalan: Nyetél Kursus pikeun Masa Depan PEC

Konperénsi Umum Trinidad 2023 mangrupikeun tempat anu pas pikeun miéling ulang taun ka-50 Komisi Pendidikan Damai Asosiasi Panaliti Perdamaian Internasional, pikeun marios tujuan sareng metodena sareng nyetél kursus pikeun masa depanna. Yayasan ieu disimpen di Bled, Yugoslavia dina Konférénsi Umum 1972 nalika Saul Mendlovitz, Christoph Wulf sareng Betty Reardon ngajukeun ka Déwan IPRA anu nyetél Panitia Pendidikan Damai sareng Christoph Wulf salaku korsi. Komisi ieu sacara resmi diadegkeun dina 1974 dina Konperénsi Umum IPRA di Varanasi, India dimana Magnus Haavelsrud kapilih janten Sekretaris Eksekutif munggaran PEC. Ti mimiti PEC sacara konseptual jelas, dipandu sacara normatif sareng terstruktur organisasina pikeun konsistensi normatif dina minuhan tujuanana. Dokumén pangadegna, strategi sareng undang-undangna ditambihan dina karangan ieu.

Kaayaan sareng Konteks Awal PEC

Ti mimiti, PEC tujuanana sareng sistematis, sareng langkung ti ngumpul dua taunan para pendidik perdamaian. PEC ngora mangrupikeun komunitas diajar anu penting anu anggotana ngagaduhan rasa solidaritas anu kuat, komitmen anu jero pikeun ngajantenkeun pendidikan janten alat anu penting pikeun katengtreman, kasatiaan sengit ka silih sareng visi anu dibagikeun ngeunaan dunya anu robih anu biasana aranjeunna katimu. Ieu fokus, boga tujuan jeung ngahaja diatur sakumaha bisa ditempo dina "Strategi Global pikeun Komunikasi sarta Eling Raising dina Rupa-rupa Setélan Lokal" dimekarkeun dina 1975 di IPRA's Summer School di Västerhaninge, deukeut Stockholm, Swédia.

Kohési konséptual sareng komunal dina dinten awal PEC mangrupikeun konsekuensi tina IPRA Summer Schools ieu anu nyayogikeun, salami sababaraha taun berturut-turut, tempat pikeun bursa intensif sareng diajar formatif salaku anggota ti sakumna daérah dunya parebut sareng persamaan sareng bédana kontéks profésional, sudut pandang. jeung prioritas masalah. Gawe sareng diajar tina béda-béda ieu sareng ngalaksanakeun analisa umumna ngamungkinkeun PEC salaku komunitas diajar ngahasilkeun "Strategi Global…," dipangaruhan ku analisa struktural panalungtikan perdamaian sareng pedagogi kritis, anu nembé diwanohkeun ku Paolo Freire. Dokumén éta, produk tina prosés anu pinuh partisipatif sareng terbuka, nyarioskeun tujuan anu patut ditinjau ayeuna pikeun meunteun henteu ngan ukur relevansi zatna, tapi pikeun ngartos pentingna prosés sareng kontéks pikeun nangtukeun sareng ngucapkeun tujuan umum.

Dina eta dinten mimiti, sanggeus ahir Perang Vietnam, di satengahing perjuangan neo-kolonial, peneliti karapihan sarta pendidik karapihan, jadi awakened kana kekerasan struktural tina sistem dunya, mimiti diajar ti silih, ngawangun awak umum. tina diajar. Pangajaran umum ieu janten pondasi pendidikan karapihan sabab dikembangkeun dina katilu anu terakhir tina 20th abad ngaliwatan perjuangan pembebasan, Perang Tiis, kebangkitan gerakan anti nuklir jeung waning maranéhanana. Yayasan éta tetep relevan dugi ka taun-taun mimiti 21st abad ditantang ku "Perang on Teror".

Sapanjang dekade mimitina, anggota komunitas learning PEC mawa yayasan ieu involvement maranéhanana dina acara landmark jeung kamajuan di lapangan, terus diajar tina sagala sumber sadia, salaku anggotana nyadiakeun kerangka konseptual jeung nilai guiding kana karya batur di sawah. Di antara acara jeung program dipangaruhan ku anggota PEC nya éta: Konferensi Dunya Kahiji Déwan Dunya Kurikulum jeung Instruksi di 1974; Konférénsi Dunya UNESCO ngeunaan Atikan Pangarampasan pakarang di 1980; ngadegna program pascasarjana munggaran dina atikan perdamaian di Teachers College Columbia University jeung International Institute on Peace Education munggaran di 1982: proyék UNESCO dina ngahasilkeun Buku Panduan ngeunaan Atikan Pangarampasan pakarang; sareng Kampanye Global pikeun Atikan Damai, diadegkeun dina 2000, antara séjén.

PEC ogé geus pangaruh signifikan dina IPRA sorangan, geus diwanohkeun kana pakaitna gender jeung ékologi salaku zat penting pikeun panalungtikan perdamaian. Masalah anu dibangkitkeun ku munculna awéwé sareng gerakan perdamaian dijawab dina PEC dugi ka dianggap ku komisi IPRA anu misah. Éta mangrupikeun anu paling konsistén diatur sareng tujuanana tina sadaya komisi. Ieu mangrupikeun hiji-hijina komisi anu diatur ku undang-undang anu disusun nalika ngadegna, dipandu ku tujuan umum sareng visi babarengan ngeunaan strategi global, sareng hiji-hijina anu nyebarkeun jurnal sorangan.

Kajadian sareng pamekaran ieu sajajar sareng usaha kolaboratif anu terus-terusan di antara anggota anu ngahasilkeun badan literatur ngeunaan téori sareng prakték lapangan anu ngagampangkeun pamekaran sareng sosialisasina di sakuliah dunya. Sanaos spésifik lapangan béda-béda ti daérah ka daérah sareng nagara ka nagara, pamekaran dimana anggota PEC kalibet terus dilebetkeun ku visi Strategi Global. Pikeun pangakuan kana prestasi ieu, IPRA dilélér Hadiah UNESCO 1989 pikeun pendidikan perdamaian.

Sakabéh sajarah developmental ieu culminated dina ngadegna di 2004 tina Jurnal Pendidikan Perdamaian leuwih atawa kurang sakaligus kalawan mecenghulna tantangan konteks bersejarah anyar.[1] Jurnal mangrupikeun bukti lapangan anu mapan, tapi éta ogé tiasa janten média pikeun naon anu kami yakinkeun janten kabutuhan visi, tujuan sareng strategi énggal anu ngaréspon kana tantangan perdamaian dina pertengahan dekade 21.st abad. Ku sabab kitu urang ajak perhatian deukeut reviewing pernyataan ngadegna PEC urang tujuan jeung pandangan ka rumusan hiji keur fase salajengna. Karya PEC geus mani dina évolusi widang kontemporer pangaweruh karapihan; sarta kami yakin eta bisa maénkeun peran sarupa dina mangsa kiwari jeung mangsa nu bakal datang.

"Strategi Global pikeun Komunikasi sareng Ngaronjatkeun Kasadaran dina Rupa-rupa Setélan Lokal": Pernyataan Tujuan Ngadegkeun

Hiji cerminan struktural munculna nganalisa yén panalungtikan karapihan ieu lajeng brining kana kasadaran tumuwuh tina ketidakadilan struktur ékonomi jeung pulitik global, "A Global Stratégi ..." ogé mangrupa pernyataan anti imperialisme. Didasarkeun kana kapercayaan yén pendidikan karapihan kedah dibentuk pikeun jinis-jinis kekerasan khusus anu integral kana struktur-strukturna sabab diwujudkeun dina sababaraha daérah dimana éta dilaksanakeun. Kalawan tujuan pikeun diajar transcend jeung transformasi eta bentuk kekerasan, strategi negeskeun leuwih sering dipake tinimbang pedagogical pikeun dialog (ie "komunikasi") sarta pikeun nangtang mode dominan pamikiran (ie " eling raising "). desain jeung prakték, recognizing hubungan integral antara lokal jeung global dina konteks na. sarta embracing réfléksi dialogis kritis salaku pedagogy pikaresep.

Strategi ieu dimaksudkeun pikeun nguatkeun formasi gerakan damai nuju kanyataan anyar dumasar kana nilai-nilai perdamaian anu adil. Komunikasi sareng kasadaran dina gerakan ieu aya hubunganana sareng sadaya bagian tina sistem dunya, janten global. Partisipasi sadaya bagian tina sistem dipikabutuh pikeun ngahontal parobihan kana nilai-nilai karapihan ngaliwatan ngembangkeun realitas anyar. Nguatkeun hubungan sareng gawé babarengan diantara sadaya bagian tina sistem dunya, sapertos anu dicirikeun PEC ngora dilaksanakeun pikeun janji dampak anu langkung ageung. Kami yakin yén PEC kedah teras-terasan ngalibetkeun anggota tina kontéks anu béda-béda sareng sadaya daérah dunya dina pertimbangan sapertos peran pendidikan dina transformasi sistem sareng struktur global anu masih nyabut sareng menindas seueur teuing.

Dina taun 1974, tujuan pangajaran perdamaian ditingali salaku transformasi kaayaan kontekstual anu nyababkeun kekerasan langsung, struktural sareng budaya. Diajar karapihan, para panyusun percaya, henteu dugi ka réfléksi kritis. Merlukeun learning experiential tina aksi ka arah transformasi nu dipikahoyong. Laku lampah kudu ditilik kana poténsi maranéhna pikeun ngarobah duanana struktur jeung budaya - dina sagala rupa tingkatan ti jalma jeung komunitas nepi ka struktur makro nu ngawengku sistem dunya.

Urang geus diajar yén pangajaran karapihan ngarojong tur initiates kamajuan ka arah leuwih karapihan (ie kirang kekerasan) jeung bukti ieu bisa kapanggih dina sagala tempat jeung waktu, mimitian ti pangalaman individu dina kahirupan sapopoe nepi ka gerakan di tingkat global. Sora budaya atikan, urang ayeuna ngajawab, ku kituna relevansi pulitik pikeun nyaangan kabutuhan transformasi masalah - kadang telenges - kaayaan kontekstual. Lamun kaayaan masalah lumaku, aktivitas pedagogic bisa ngabales ku adaptasi jeung status quo - atawa nolak eta kalawan niat robah. Lamun lalawanan misalna teu mungkin dina atikan formal, éta salawasna mungkin, sakumaha pangalaman sajarah geus nunjukkeun (ka varying derajat kasusah - jeung bahaya) dina atikan informal jeung / atawa non-formal. Jelas, pangadeg PEC sadar yén integritas pendidikan perdamaian langsung aya hubunganana sareng kawani moral para praktisi na. Ieu urang diajar ti kolega urang "dina taneuh" dina program non-formal confronting penindasan struktural sakumaha sabenerna ngalaman. Atikan dina kamajuan ka arah transformasi konflik nonviolent, liberating tur demokratis learning dina oposisi ka otoritas pulitik oppressive, mangrupakeun tantangan béda ti atikan disadiakeun ku kakuatan dominan masarakat.

Dina etos perpustakaan sapertos kitu peryogi pesenan prosedur anu sapuk pikeun ngajamin konsistensi normatif sareng tindakan anu efektif, fokus. Anggaran Rumah Tangga mangrupikeun usaha urang pikeun netepkeun pedoman sapertos kitu pikeun organisasi Komisi.

The Anggaran Rumah Tangga PEC: Assuring yén Prosés Ngalayanan Tujuan

Pendiri PEC sapuk yén kontinuitas sareng éféktivitas pagawéan umum urang kedah dipastikeun ku tungtunan anu dinyatakeun sacara jelas pikeun pamaréntahan usaha-usaha kelompok urang anu rupa-rupa dihijikeun ku tujuan umum urang. Pikeun tujuan ieu, Anggaran Rumah Tangga diadopsi yén - sanaos murag tina prakték - tetep dikuatkeun. Kami nyusun aranjeunna dina struktur IPRA anu langkung ageung, ngaharepkeun ngajamin yén pendidikan bakal tetep bagian integral tina misi Asosiasi.

Percanten yén kapentingan ngembangkeun gedong perdamaian ayeuna sareng engke sareng diajar perdamaian ngabutuhkeun partisipasi sadaya bagian tina sistem dunya ayeuna, Anggaran Rumah Tangga dimaksudkeun pikeun mastikeun partisipasi sapertos kitu sareng masih tiasa janten alat pikeun tujuan ieu.

Kacindekan jeung Saran pikeun Projecting Future PEC urang

Kalayan pandangan pikeun ngahargaan usaha almarhum Sekretaris Eksekutif PEC, Olga Vorkunova, anu ningali kamungkinan masa depan anu penting pikeun lapangan; asumsina yén kaanggotaan PEC urang terus jadi komunitas rupa-rupa pendidik perdamaian ngawakilan sakabeh wewengkon dunya; sarta kalawan harepan yén anggota bakal gawé bareng dina ragam misalna pikeun éféktif ngamajukeun substansi jeung prakték atikan karapihan, kami nawiskeun bongbolongan handap pikeun tinimbangan ku duanana kaanggotaan umum IPRA jeung anggota kiwari PEC.

Anggaran Rumah Tangga: Ngadegkeun Prosedur pikeun Ngahontal Tujuan

Dina Konférénsi Umum IPRA salajengna di Trinidad-Tobago pamilihan Sekretaris Eksekutif, Komite Eksekutif sareng Déwan sakumaha anu ditunjuk dina Anggaran Rumah Tangga tiasa lumangsung. Kusabab Anggaran Rumah Tangga henteu netepkeun kumaha nominasi dilakukeun, kami nyarankeun yén Sekretaris Eksekutif PEC ayeuna migawé bareng kalayan Sekretaris Jenderal ngondang kaanggotaan PEC sareng IPRA pikeun nyalonkeun calon pikeun sababaraha posisi di PEC. Nominasi tambahan tiasa dilakukeun dina rapat administrasi Konperénsi Umum, dituturkeun ku pamilihan. Kami ogé nyarankeun yén Konferensi Umum IPRA 2022 ngondang kapamimpinan PEC énggal pikeun ngalebetkeun proposal ka Konperénsi Umum IPRA salajengna ngeunaan ngapdet Anggaran Rumah Tangga dina

  1. kumaha nominasi bakal dilakukeun
  2. kalebet perjanjian sareng Taylor sareng Francis ngeunaan sponsor PEC tina Journal of Peace Education
  3. parobahan séjénna dina Anggaran Rumah Tangga PEC.

Re: Stratégi: Nyetél Kursus Anyar dina Visi pikeun Robah Realitas Ayeuna

Kami yakin yén misi PEC ayeuna sareng ayeuna bakal dilayanan ku ulasan ngeunaan tujuanana dina konteks masalah perdamaian ayeuna. Kami nyarankeun yén waktos dipasihkeun dina sési Komisi anu bakal datang pikeun refleksi sareng diskusi ngeunaan patarosan kontekstual di handap ieu:

Kumaha ancaman planet eksistensi bencana iklim sareng bencana nuklir mangaruhan konteks lokal urang masing-masing? Naha masalah-masalah dasar ieu diwujudkeun dina bentuk kekerasan khusus anu kedah diatasi ku pendidikan perdamaian?

Kumaha "Perang dina Teror," kebangkitan otoriterisme sareng mundur ngalawan hak asasi manusa awéwé sareng anu dipinggirkan mangaruhan masalah perdamaian positip?

Kumaha cara standar internasional anu diumumkeun dina 20 taun ka tukang sapertos Resolusi Déwan Kaamanan PBB 1325 ngeunaan Awéwé, Damai sareng Kaamanan, The Paris Accords on Climate and the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons diintegrasikeun kana hiji pernyataan tujuan jeung sabenerna. prakték atikan perdamaian?

Dina cara naon peran tumuwuhna masarakat sipil internasional dina confronting ancaman eksistensi sarta digawé pikeun nungkulan sababaraha jeung ngaronjatna masalah perang, perubahan iklim, deprivation, penindasan, kapindahan jeung krisis pangungsian sarta sababaraha palanggaran HAM kudu kajawab dina watesan kontéks pendidikan karapihan sareng netepkeun tujuan pikeun daérah lapangan anu disebut pendidikan kawarganagaraan global?

Kumaha parobahan kontéks kedah mangaruhan panggunaan sareng relevansi yayasan pendidikan perdamaian? Naon realms panalungtikan karapihan ayeuna tiasa mangpaat dina penilaian relevansi yayasan?

Panitia panyusun tiasa didamel pikeun nyimpulkeun réspon kana patarosan ieu atanapi anu sami pikeun ngajukeun strategi atanapi pernyataan tujuan anyar pikeun PEC. Tugas anjeun pikeun netepkeun masa depan pikeun komunitas diajar global anu unik nyaéta Komisi Pendidikan Damai IPRA.

Kami ngarepkeun anjeun anu pangsaéna nalika anjeun nyandak tantangan.

Magnus Haavelsrud
Betty Reardon
September, 2022


Appendix 1: Stratégi Global Komunikasi sareng Ngaronjatkeun Kasadaran dina Rupa-rupa Setélan Lokal[2]

perkenalan

Tujuan kami nyaéta pikeun ngabantosan ngarobih kanyataan dunya, ngakuan diri urang salaku subjek anu padamelan pikeun ngarobih kanyataan, nyaéta, sistem eksploitasi dimana urang sadayana ngiringan. Tujuan ieu, kumaha ogé, nempatkeun urang dina dilema, sabab urang kedah milarian cara pikeun salamet dina sistem bari dina waktos anu sami naroskeun pikeun ngarobih. Dina hal ieu urang kedah nampi sareng nampik dina waktos anu sami. Tujuan kami nyaéta pikeun milarian strategi pikeun aksi dimana kasaimbangan anu pas antara ditampa sareng panolakan.

Karakteristik sistem dunya anyar anu urang émut nalika mutuskeun strategi kalebet ieu: partisipasi dina pembuatan kaputusan dina sagala tingkatan; kaadilan sosial, nyaéta ngawujudkeun HAM; ngaleungitkeun kekerasan, boh langsung boh struktural; kasaimbangan ékologis; jeung karaharjaan ékonomi. Kami yakin yén nilai-nilai ieu ngan ukur tiasa dihontal dina dunya anu kakawasaan politik didesentralisasikeun ka jalma-jalma dina kontéks nyatana, ku kituna unggal kelompok jalma kedah mandiri sacara ékonomis sareng budaya sareng mandiri sacara politik.

Stratégi di handap, lajeng, purports janten strategi global pikeun komunikator lokasina di opat kategori utama sistem imperialistik kiwari. Kategori ieu nyaéta:

  1. Puseur bangsa industri
  2. The periphery bangsa industri
  3. Puseur bangsa non-industri
  4. The periphery sahiji bangsa non-industrialized.

Ieu nganggap darajat béda tina ditampa overt sarta tampikan sistem, nu kudu dirobah, sarta eta nganggap yen individu dina unggal opat kategori boga tugas pikeun minuhan dina ngarecah sistem jeung nyieun nu anyar. Éta ogé nganggap yén sadayana anu kalibet dina strategi, henteu paduli katampi sareng panolakan sacara terang-terangan, sacara rahasia ngarasa yén kasatiaanna nyaéta ka anu miskin sareng tertindas sareng ka tatanan dunya anyar, sareng sanés kana sistem eksploitasi ayeuna.

Strategi umum

Strategi umum pikeun ningkatkeun kasadaran di dunya ayeuna kedah ngandung sakumpulan tindakan simultan sareng komplementer anu lumangsung dina sadaya daérah struktur imperialisme. Dina sababaraha tapi teu merta sakabeh kasus, lampah ieu bakal dikaitkeun ku gawé babarengan langsung antara hiji wewengkon jeung lianna. Ieu ngabutuhkeun yén urang ngaidentipikasi titik-titik poténsial hubungan sareng kriteria anu ditetepkeun pikeun complementarity.

Salaku diagnosis husus kudu dijieun tina faktor di handap pikeun tiap wewengkon: substructures jeung prosés pikeun dirobah; agén poténsial parobahan; atra tur poténsi halangan pikeun ngarobah. Diagnosis ieu kedah kalebet aspék psikologis sareng struktural masarakat anu dimaksud.

Salian ti diagnosis ieu, analisa kedah dilakukeun ngeunaan prosés anu paling pas pikeun konscientisasi sareng saluran komunikasi anu paling efektif. Ieu kudu ditangtukeun utamana ku eusi husus pesen, substansi aksi, sarta nilai jeung persepsi jalma anu urang hayang kalibet atawa ngahontal.

Lima aturan dasar tina strategi umum nyaéta kieu.

Kahiji, aksi kudu rupa-rupa, ku kituna bisa ngamangpaatkeun unggal kasempetan, sarta nyadiakeun keur pendekatan fléksibel sanggup adaptasi jeung parobahan dina kaayaan husus, contona robah pamaréntah, trauma ékonomi, bencana alam, jsb. prosés komunikasi teu kudu terpusat. Rencanana kedah aya dina sagala arah anu mungkin, input kedah sumping ti sadaya daérah sareng gumantungna sumber tunggal kedah dihindari, supados ngirangan résiko represi sareng imperialisme budaya. Kalayan kecap sanésna, mékanika sareng prosés kedah henteu ngan ukur saefektif mungkin tapi ogé konsisten sareng nilai tujuan anu cocog sareng "gerakan global," sanés "organisasi dunya".

Kadua, unggal jalma dina proyék komunikasi kedah nganggap dirina salaku agén parobihan, ogé salaku sumberdaya sareng modél poténsial tina nilai-nilai anyar. Kumaha urang tiasa janten agén anu langkung efektif? Kumaha kahirupan urang tiasa nunjukkeun kahayang sareng viability tina sistem nilai anyar? Ieu patarosan krusial pikeun perencanaan strategi. Hiji conto bakal ngarobah kaayaan gawé urang sorangan kana organisasi non-hirarkis, sahingga nyadiakeun model kongkrit tina susunan anyar hubungan manusa. Salaku jalma urang ogé kedah solidify kontak individu urang ngaliwatan lampah kongkrit gawé babarengan jeung bearing saksi, sanajan ngan simbolis, solidaritas jeung peripheries. Urang kudu mikiran sagala widang kahirupan pribadi urang, kulawarga, hubungan sosial ogé lingkungan pulitik jeung profésional, sakumaha mungkin wewengkon raising eling.

Katilu, sagala lampah kudu judged on poténsi maranéhna pikeun ngarobah struktur. Dina rentang pondok, tindakan anu mangaruhan substruktur tiasa konstruktif, tapi tindakan pelengkap dina substruktur anu sanés kedah dilaksanakeun ogé pikeun nyintésiskeun usaha pikeun ngarobih total struktur makro anu langkung panjang.

Kaopat, lampah kudu ditilik ku kamampuhna pikeun ngarobah struktur émosional dina hubungan manusa. Padahal struktur eko-politik leuwih gampang katempo, sarta ku kituna tindakan husus leuwih gampang direncanakeun, struktur sosio-emosional anu ka extent badag "kawih", sabab katempona ampir euweuh di luar grup didominasi. Éta meureun aspék paling insidious tina imperialisme budaya Kulon, sakumaha bisa diwujudkeun ngaliwatan pangalaman urang jeung rasisme jeung sexism, sarta struggles urang (duanana internal tur éksternal) dina komunikasi.

Prototipe struktur anu bakal dibongkar di dieu nyaéta Manajer Pasar Surat (MMM), anu nyalira meryogikeun pembebasan tina beban otoritas sareng suprési atribut manusa anu henteu cocog sareng modél. Prosés pembebasan sapertos kitu tiasa direncanakeun ku polarisasi atribut anu dihargaan ku modél sareng anu didevaluasi (nyaéta, awéwé, akomodasi, berorientasi jasa, jsb.). MMM kedah ngalih tina téoritis kana kongkrit, tina logis, analisis sequential kana pamikiran intuitif, nekenkeun diskontinuitas sareng kontradiksi; ningali katergantungan salaku kadang ngahijikeun manusa sareng kamerdikaan salaku kadang ngasingkeun; pikeun nampung ngarobah realitas dina konteks kiwari jeung nu bakal datang, tinimbang nyekel kana struktur statik, jadi aranjeunna unsur konservatif tina konteks kahareup ayeuna atawa ideologically prescribed. Anjeunna kedah ngalih tina kabiasaan anu ambisius, akur sareng kompetitif kana paripolah anu kreatif sareng solidaritas. Urang kedah ngakuan yén aya sakedik MMM di urang sadayana.

Kalima, pikeun ngalakukeun tindakan, urang kudu sadar kana kaayaan obyektif, réaksi afektif, jeung parobahan mental nu bisa datangna tina aksi. Parobahan mental ieu bisa ngakibatkeun parobahan dina praksis sarta pamustunganana robah dina realitas obyektif ti mana aksi dimimitian. Pikeun ngalibetkeun jalma dina prosés parobahan, urang kedah tumut kana akun yén posisi politik khusus unggal individu mangrupikeun hasil tina kakuatan anu kontradiktif dina kontéksna sakumaha anu ditanggap ku individu. Persépsi ieu dikondisikeun ku imposition éksternal "naon constitutes bebeneran" dina hiji sisi jeung ku konstitusi psikis individu di sisi séjén. Konstitusi psikis dipangaruhan ku struktur sosial dina tingkat mikro sareng makro. Strategi global pikeun ningkatkeun kasadaran kedah, janten, tumut kana akun ieu. Ieu ngandung harti yén hubungan dialéktik kudu aya antara kontradiksi. Ieu dialétika paling hadé dihontal ngaliwatan média dialogis nu kontradiksi obyektif jeung persépsi ieu laun kakeunaan pamilon dina prosés pangajaran. Dina istilah praktis ieu hartina di hiji sisi nu ngareureuwas ekspos kontradiksi bisa counteract prosés conscientization. Di sisi séjén, éta bisa hartosna yén perhatian hiji sisi kana konstitusi psikis individu ogé bakal counteract prosés. Akibatna, kasaimbangan katuhu kudu datangna ngaliwatan partisipasi aktif dina dialog.

Dina ngarencanakeun strategi umum, urang kedah nangtukeun mana titik beungkeut anyar anu kedah dihijikeun sareng titik lami mana anu kedah dirusak. Pikeun bagian kahiji kami yakin sakumpulan tumbu koperasi konstruktif antara jeung diantara Peripheries kudu nyetél reinforcing kakuatan poténsi asalna tina pangakuan kapentingan umum maranéhanana sarta dissipating kompetisi jeung antagonism maranéhanana anu ditumpukeun ku division exploitative peripheries asalna di Center. ti Puseur. Link anyar penting séjén kudu ngadegkeun antara Periphery of Center jeung Periphery of Periphery. Masing-masing kedah sadar kana cara-cara anu biasana dimanipulasi ku Pusat sareng milarian titik-titik dimana usaha koperasi tiasa nyababkeun ngagerakkeun struktur ka arah simétri sareng ekuitas anu langkung ageung.

Patalina poténsi penting anu sanés nyaéta antara kantong-kantong Pusat anu ayeuna nuju ka sistem nilai énggal, contona, Asosiasi Panaliti Perdamaian Internasional (IPRA), sareng Peripheries. Ieu paling penting pikeun kaperluan kaamanan (dina sababaraha kasus legitimasi) jeung aksés ka sumber daya jeung saluran komunikasi (média jeung ngadegkeun struktur atikan). Kitu ogé, tumbu ayeuna antara Puseur anu nguatkeun kapentingan maranéhanana sabalikna Peripheries kudu pegat. Ahli strategi kedah milarian cara pikeun ngaleungitkeun kasieunan kana sistem nilai énggal, nyaéta, kontra-penetrasi ide.

Dina nangtukeun tindakan mana anu kudu dilaksanakeun dina widang mana, dua faktor kedah dipertimbangkeun, kakuatan (sumberdaya) sareng mobilitas. Naon anu kedah dipindahkeun ka mana sareng saha anu gaduh kapasitas anu paling ageung pikeun mindahkeun éta?

kacindekan

Mékanisme naékkeun kasadaran di dieu tiasa digerakkeun ku konfrontasi téori alternatif sareng struktur nilai anu bertentangan, ku ngakuan sareng nungkulan realitas émosional sareng komunikasi nonverbal, ku kabutuhan pikeun nyayogikeun pangalaman manusa anu konkrit pikeun ngagambarkeun abstraksi intelektual. Ketegangan anu kakeunaan dina prosés sapertos kitu nyaéta dina sababaraha hal anu ku urang parantos bajoang salami dinten-dinten ayeuna di Västerhaninge.

STRATEGI GLOBAL ieu ngagambarkeun pikeun Grup Ngangkat-Sadar konvérsi tegangan-tegangan éta kana bentuk énergi anu énggal, kalayan kakuatan positip anu masing-masing urang tiasa maksimalkeun poténsial sareng ngatalisan silih dina kontéks komunitas politik sareng émosional gawé bareng pikeun ngawujudkeun nilai-nilai anyar. Urang ngahargaan pangalaman individu urang nu datangna babarengan dina conscientization silih urang salaku grup, sarta kami ngahargaan kakuatan katalitik disadiakeun ku IPRA dina bringing sakabéh urang babarengan dina Seminar ieu.


Appendix 2: Anggaran Rumah Tangga PEC[3]

1. Komisi Pendidikan Damai (PEC) diadegkeun pikeun ngalaksanakeun kagiatan pendidikan IPRA.

2. Tujuan PEC nyaéta pikeun ngagampangkeun gawé babarengan internasional antara pendidik, panalungtik karapihan jeung aktivis ka arah atikan karapihan leuwih éféktif jeung nyebar, pikeun kalibet dina kagiatan anu bakal mempermudah atikan ngeunaan sabab perang jeung ketidakadilan ogé kaayaan pikeun perdamaian jeung kaadilan. Pikeun tujuan ieu PEC wajib ngalaksanakeun, sponsor atawa ngarojong proyék-proyék atikan di sakola ogé di luar sakola ngaliwatan gawé babarengan erat antara panalungtik jeung pendidik dina sagala tingkatan, sarta lamun luyu, kalawan organisasi karapihan sejen, utamana agénsi panalungtikan jeung atikan.

3. PEC baris kalibet dina sagala rupa kagiatan, saperti:

  • pangatur kursus sareng konperénsi ngeunaan pendidikan perdamaian;
  • mantuan jeung initiating kagiatan atikan karapihan di nagara béda jeung di organisasi internasional lianna, dimana minat aya diantara pendidik, aktivis, pamingpin masarakat jeung sarjana;
  • nyorong publikasi tulisan ngeunaan pendidikan perdamaian dina panalungtikan, jurnal pendidikan sareng ilmiah;
  • ngarahkeun perhatian panalungtik kana aspék pendidikan karapihan anu peryogi panalungtikan salajengna sareng gawé bareng aranjeunna dina panalungtikan;
  • ngalaksanakeun, sponsor sareng ngadukung pangembangan bahan atikan, ogé metode diajar ngajar anu diperyogikeun ku pendidikan perdamaian.

4. PEC wajib marios kagiatanana dina Konperénsi Umum IPRA anu diayakeun dua kali sataun.

5. Hiji Déwan wajib dipilih pikeun mantuan dina ngalaksanakeun kagiatan PEC, sarta pikeun mamatahan sarta mantuan Komite Eksekutif PEC. Déwan PEC kudu diwangun ku teu leuwih ti 15 anggota, sahenteuna dalapan di antarana practicing atawa pendidik ngalaman. Anggota wajib ngawula dua taun. Déwan PEC wajib ngawakilan sajauh mungkin daérah géografis anu béda-béda di dunya. Anggota Déwan bakal dipilih ku konferensi Umum IPRA. Hiji kuorum nyaéta 10 anggota.

6. Komite Eksekutif wajib diwangun ku teu leuwih ti lima anggota salian ti Sekretaris Eksekutif. Anggota panitia dipilih ti anggota Déwan PEC dina Konférénsi Umum IPRA.

7. Sekretaris Eksekutif PEC bakal dipilih salila dua taun ku paripurna Konférénsi Umum IPRA. Sekretaris Eksekutif tanggung jawab pikeun ngalaksanakeun kagiatan sapopoé PEC. Anjeunna bakal konsultasi sareng Komite Eksekutif PEC sajauh praktis sareng bakal ngawakilan PEC dina nami Komite Eksekutif. Sekretaris teu kudu ngawula leuwih ti dua istilah.

 

Catetan

[1] Dokuméntasi kagiatan PEC ti mimiti sayogi dina arsip pangarang ngeunaan pendidikan perdamaian di Universitas Toledo: https://utdr.utoledo.edu/islandora/object/utoledo%3Abareardon; sareng Universitas Élmu sareng Téknologi Norwegia https://arkivportalen.no/entity/no-NTNU_arkiv000000037626 (utamana barang Fb 0003-0008; G 0012 jeung 0034-0035)

[2] Asalna diterbitkeun dina IPRA Newsletter sayogi dina arsip ngeunaan pendidikan perdamaian https://arkivportalen.no/entity/no-NTNU_arkiv000000037626 sarta ogé kaasup salaku bab 3 di Robin J. Burns jeung Robert Aspeslagh, Tilu Dekade Atikan Damai di sakumna Dunya: Antologi, vol. vol. 600, Garland Rujukan Perpustakaan Élmu Sosial (New York: Garland, 1996).

[3] Kaasup dina Mindy Andrea Percival, "Sajarah Intelektual Komisi Pendidikan Damai Asosiasi Panaliti Perdamaian Internasional" (Columbia University, 1989).

Rujukan

Burns, Robin J., sareng Robert Aspeslagh. Tilu Dekade Atikan Damai di sakumna Dunya: Antologi. Garland Rujukan Perpustakaan Élmu Sosial. Vol. vol. 600, New York: Garland, 1996.

Percival, Mindy Andrea. "Sajarah Intelektual Komisi Pendidikan Damai Asosiasi Panaliti Damai Internasional." Universitas Columbia, 1989.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur