Pambuka 2 Pelucutan senjata: séri pidéo

(Diulang deui ti: Kantor PBB pikeun Urusan Pakarang Bencana.)

kira-kira

Kunaon perlucutan senjata? Akses kana senjata henteu merta nimbulkeun konflik, tapi tiasa ngadorong, nguatkeun sareng manjangkeun éta. Pangalarasan senjata sareng panangan senjata maénkeun peran penting pikeun nyegah sareng ngeureunkeun krisis sareng konflik bersenjata. Pelucutan senjata ogé tiasa ngirangan beban kauangan anu ageung pikeun masarakat. Naha anjeun terang yén biaya hiji bajoang siluman cukup pikeun nempatkeun 200,000 murangkalih sataun sataun sakola?

Séri pidéo # Intro2Disarmament diwangun ku 5 video pondok anu ngajelaskeun kumaha panangan senjata nyumbang ka dunya anu langkung aman, langkung damai sareng berkelanjutan dina cara anu gampang dipikaharti.

Pidéo anu ngajelaskeun tiasa dipendakan dina halaman wéb Disarmament Education of the Office for Disarmament Urusan Ieuh.

VIDEO 1 Naon ari pelucutan senjata?

Sapanjang sajarah, nagara-nagara ngudag perlucutan senjata pikeun ngeureunkeun ras senjata, ngawangun kapercayaan, sareng ngajagi jalma tina cilaka. Pelucutan senjata parantos janten inti tina karya PBB ti saprak didirikeun, sareng éta penting pikeun ngawangun dunya anu langkung aman sareng damai. Tapi naon anu sabenerna nyaéta pelucutan senjata? Pidéo ieu ngenalkeun pamirsa kana ideu sareng konsép anu aya dina panangan senjata sareng panangan senjata.

Awaskeun éta

VIDEO 2 Pelucutan senjata dina Abad 21 - Ikhtisar Rukun Agenda Pelucutan senjata

Pidéo ieu ngenalkeun pamirsa pikeun "Ngamankeun Masa Depan Umum urang", Agenda Sekretaris Jénderal pikeun Pelucutan Senjata. Agenda dumasar kana opat tihang konci anu dirancang pikeun nyayogikeun tujuan pelucutan senjata dina abad ka-21. Ngariksa masing-masing pilar, pidéo ieu ningali kumaha urang ngadeukeutkeun senjata ayeuna.

Awaskeun éta

VIDEO 3 Kumaha cara ngabongkar senjata sareng panangan senjata?

Pidéo ieu ningali prosés sareng mékanisme anu aya di tukangeun pangarangan senjata sareng panangan senjata modern, sareng kumaha urang damel babarengan pikeun ngawujudkeun tujuan pangubaran senjata.

Awaskeun éta

VIDEO 4 Pakarang senjata sareng Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan

Di dieu urang perhatoskeun peran pangarampasan senjata sareng pangendali panangan senjata dina ngahontal tujuan pangwangunan anu berkelanjutan.

Awaskeun éta

VIDEO 5 Kumaha kalibetna

Dina pidéo ieu kami ningali kumaha jalma-jalma tiasa kalibet ku panangan senjata, sareng pentingna nguatkeun kerjasama sareng koordinasi dina sadaya tingkatan. Kami ogé ningali kabutuhan pikeun kalibet sareng kelompok anu langkung beragam pikeun nyandak sudut pandang, kaahlian sareng ideu anyar dina tabel.

Awaskeun éta

1 Comment

  1. Sababaraha urang warga biasa di nagara dunya katilu peryogi léngkah-léngkah praktis dina kumaha urang pelucutan senjata di tingkat masarakat / nagara.

Gabung sawala ...