Kaasup atikan transformative dina latihan guru pre-service: Pituduh pikeun universitas jeung lembaga pelatihan guru di wewengkon Arab

(Diulang deui ti: UNESCO 2024)

Ku Khalaf Al Abri sareng Marco Pasqualini

Transformative Education (TE), anu kalebet konsép sapertos Global Citizenship Education (GCED) sareng Education for Sustainable Development (ESD), mangrupikeun pendekatan anu penting pikeun nyayogikeun para peserta didik alat pikeun ngalaksanakeun masarakat anu langkung adil, damai sareng lestari.

Antara 2021 jeung 2023, para ahli tina UNESCO Arab Transformative Education Network ngaidentipikasi nyiptakeun kursus Pendidikan Transformatif pikeun pelatihan pra-layanan guru salaku léngkah konci pikeun (i) nyayogikeun guru kaahlian anu diperyogikeun pikeun ngamajukeun Atikan Transformatif salaku bagian. kurikulum nasional ogé sanajan prakna pangajaran sapopoé, sarta (ii) ngarojong reformasi pedagogies leuwih lega, ku nyieun eta leuwih interaktif tur museur kana pamikiran kritis, sahingga contributing positif kana ngaronjatkeun hasil diajar peserta didik '.

Dokumén pituduh ieu ditujukeun ka sadaya éntitas anu tanggung jawab pelatihan guru pra-layanan (contona departemén pendidikan di lembaga pendidikan tinggi sareng lembaga pelatihan guru) di daérah Arab anu resep kalebet Pendidikan Transformatif salaku bagian tina programna. Dokumén bimbingan khususna ngadukung dekan fakultas sareng akademisi dina netepkeun ruang lingkup sareng parameter konci anu kedah dipertimbangkeun nalika ngembangkeun kursus ngeunaan Atikan Transformatif, kalebet netepkeun tujuan kursus, format, eusi, sareng pedagogi, ogé milih fasilitator anu leres. nganteurkeun kursus.

Dokumén éta ogé nyayogikeun référénsi anu mangpaat pikeun pituduh sareng alat sanés anu tiasa ngadukung réfléksi di sabudeureun Atikan Transformatif sareng kumaha éta tiasa diterapkeun sareng dipromosikeun sacara konkrit di tingkat pendidikan tinggi.

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

1 pamikiran ngeunaan "Kaasup atikan transformatif dina latihan guru pra-layanan: Pituduh pikeun paguron luhur sareng lembaga pelatihan guru di daérah Arab"

  1. Dr Surya Nath Prasad

    Biantara Husus
    Manusa Global salaku Visi pikeun Milénium Katilu: Peran Atikan Damai
    Ku Surya Nath Prasad, Ph. D.
    dina 24 Séptémber 1998 dina Konférénsi Damai Internasional tanggal 24 Séptémber 1998 dina malem 17 Ulang Taun Poé Damai Internasional PBB, Universitas Kyung Hee, Koréa Kidul
    Diayakeun ti 24-26, 1998, ku Universitas Kyung Hee sareng Asosiasi Présidén Universitas Internasional (IAUP)
    Singket, Diterbitkeun dina Peace and Conflict Monitor - Jurnal Universitas Amanat PBB pikeun Damai (Kosta Rika) dina 14 Pebruari 2012.
    https://www.ideasforpeace.org/content/global-man-human-as-the-vision-for-the-third-millennium-the-role-of-peace-education/

    Éta foolish mun ngobrol persatuan dunya saméméh karapihan dunya, sarta éta leuwih foolish mun ngobrol karapihan dunya saméméh perdamaian di tingkat individu. Sareng upami unggal individu diatur leres, aya kamungkinan, dunya bakal otomatis diatur leres. Pikeun langkung rinci, anjeun tiasa ningali:

    Artikel Fokus
    Peace jeung Non-Kekerasan
    Ku Surya Nath Prasad, Ph. D.
    Dina wengi A Dasawarsa ka Budaya Damai & Nonviolence (2001-2010)
    Sang Saeng, A UNESCO-APCEIU Magazine,
    No 27 Spring, 2010, kaca 8-11
    http://www.unescoapceiu.org/board/bbs/board.php?bo_table=m411&wr_id=57

    UCN News Channel
    Hiji Dialog
    antara Dr Surya Nath Prasad jeung Jangkar UCN News Channel on
    Atikan Peace Universal
    Pikeun Peace sareng Nonviolence
    Ku Surya Nath Prasad, Ph.D.
    https://www.youtube.com/watch?v=LS10fxIuvik

Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Ngagulung ka luhur