Milarian Damai: Étnografi sakola elit di India

Panaliti doktor Ashmeet Kaur anu judulna 'Dina milarian katengtreman: Étnografi sakola elit di India' (2021) ngajalajah institusionalisasi pendidikan perdamaian di sakola formal.

CITATION: Kaur, A. (2021) Milarian karapihan: Étnografi sakola elit di India. [Tesis doktor, TERI School of Advanced Studies, New Delhi, India]

abstrak

Perjuangan pikeun humanisasi parantos lami janten perhatian peradaban. Tapi kiwari; eta geus jadi epistemologically exigent, mere sora kana wacana kontemporer restructuring atikan pikeun lembaga manusiawi. Education for Peace lain ngan ukur niat ngawangun kompeténsi, ajén-inajén, paripolah jeung kaparigelan pikeun nyanghareupan kekerasan tapi jadi prakték dimana tujuanna, nyaéta naha ngajar, eusina, nyaéta naon anu kudu diajarkeun jeung pedagogi, nyaéta kumaha ngajar, jadi kondusif pikeun ngamumulé ajén katengtreman. (Kester, 2010:59). Éta nunjukkeun argumen yén sateuacan pendidikan tiasa dianggo pikeun nyumbang kana katengtreman, poténsi humanistikna sorangan kedah disalametkeun (Kumar, 2018).

Tapi, tujuan EfP pikeun ngawangun katengtreman ngaliwatan pendidikan ditantang ku sauyunanana sareng manifestasi anu paling formal salaku sakola tradisional. Lantaran kitu, ieu panalungtikan didasarkeun kana kaprihatinan naha pengarusutamaan EfP tiasa dilaksanakeun dina struktur sareng prosés sakola formal sapertos anu aya ayeuna. Ieu nuju tujuan ieu panalungtikan explores institutionalization of EfP ie ngartos kumaha eta direalisasikeun dina praktekna di sakola formal.

Étnografi institusional ieu ngabongkar dinamika diskursif sakola padumukan internasional elit di India pseudonymously dingaranan Rolland School pikeun ngajawab asumsi yén éta mungkin pikeun ngadidik pikeun katengtreman atawa promosi katengtreman. (Kumar, 2018, Gur-Ze'ev, 2001). Tujuan utama ulikan ieu pikeun nganalisis interaksi antara praksis institusional sakola sareng cita-cita EfP. Éta ngajalajah rupa-rupa sora anu aya dina persimpangan téori perdamaian sareng prakték pendidikan Rolland.

Lantaran kitu, aspirasi sentral nya éta pikeun mariksa pajeulitna prakték institusional dina ngadékonstruksi kumaha modél EfP dikonstruksi, ditepikeun, sareng ogé dirobih dina kahirupan sapopoe. Pikeun tujuan ieu, ieu panalungtikan ngajajah 1) Kumaha Rolland ngakonsepkeun EfP 2) Kumaha éta ngamungkinkeun / ngagampangkeun prakték EfP 3) Pangaruh sistemik sareng struktural naon anu ngahalangan prakték EfP di sakola.

Impetus pikeun panalungtikan ieu rooted dina pangalaman hirup jeung observasi pedagogical tina kahirupan sapopoe di Rolland. Éta gumantung kana panilitian observasi anu dikembangkeun tina karya lapangan anu terus-terusan. Ieu ogé ngawengku kalangkang, observasi kelas, terstruktur, wawancara semi-terstruktur, catetan reflektif jeung kagiatan curating pikeun meunangkeun data. Éta diajarkeun rupa-rupa interaksi institusional sareng prosés sosial pikeun ngartos simbol sareng hartos sistemik. Katerangan kandel kumaha aktor ngawangun realitas sosial maranéhanana dipikaharti ku ayana dina jarak anu berkepanjangan dina kahirupan sapopoe pamilon sarta ku immersion dina actualities kahirupan di sakola.

Saatos pendekatan étnografis, téma nonjol anu muncul tina lapangan ngabimbing analisis. Panalitian ngawangun sakitar implikasi institusional ngeunaan sakola bari ngungsi dina téori perdamaian. Naratif dominan dina wacana atikan geus kasampak di handap hirarki pamahaman dunya marginalized. Ulikan ku sampling para elit 'nyadiakeun alternatif pikeun rétorika mainstream. Éta nyayogikeun 1) réfléksi téoritis ku nawiskeun pendekatan konseptual énggal pikeun EfP. Éta nyangking sudut pandang sosial, nawiskeun tambahan épistemologis kana téori EfP 2) kontribusi émpiris ku nawiskeun kumaha sakola sacara institusional ngalaksanakeun EfP 3) sareng definisi katengtreman sareng kekerasan anu dilokalkeun sareng lokasina relevan pikeun ékologi sakola.

[Kecap konci: Kekerasan struktural, Convivencia Sakola, SDG 4.7, Atikan pikeun Damai, Atikan Damai, Gandhi, Atikan Holistik, Jarak Sosial, Damai, Kekerasan, Reproduksi Ibukota, Sakola Elit, Sakola, Gatekeeping, Etnografi Institusional]

Pikeun meunangkeun salinan ieu panalungtikan, mangga ngahubungan panulis:

 

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...