Dina Mémori Olga Vorkunova, Exec. Sekretaris Komisi Pendidikan Damai IPRA

Olga Vorkunova (PhD dina Sajarah) éta Associate Professor of Studi Daerah di Departemen Studi Daerah, Institute of Hubungan Internasional jeung Élmu Sosial sarta Pulitik, Moscow State University Linguistik. Anjeunna ogé panalungtik Senior di Primakov Institute of World Economy and International Relations, sareng (mo) Akademi Élmu Rusia, sareng Profesor Madya di Universitas Organisasi Kerjasama Shanghai (sumber).

Dr Vorkunova éta anggota kacida esteemed tina Asosiasi Panaliti Damai Éropa Déwan, ogé Déwan Panaliti Perdamaian Internasional (IPRA). Anjeunna ogé Sekretaris Eksekutif Komisi Pendidikan Damai IPRA (PEC). Anjeunna ahli dina téori perdamaian sareng mediasi perdamaian, sareng parantos nyaluyukeun téori perdamaian Johan Galtung sareng Métode Transcend mediasi perdamaian kana konflik di Rusia sareng rohangan Pasca-Soviét. Olga ogé ngayakeun acara "Winter School" di Pskov, Rusia, dimana anjeunna ngondang panalungtik karapihan pikeun ngajarkeun murid ngeunaan panalungtikan perdamaian sareng pendidikan perdamaian. Anjeunna ngagaduhan jaringan kontak komprehensif di Éropa sareng Asia Tengah, sareng ngalaksanakeun kursus perdamaian sareng mediasi anu diarahkeun pikeun nyapih konflik di Kaukasia.

Olga pisan devoted kana panalungtikan karapihan jeung perdamaian, sarta ogé mangrupa pembina sasak hébat antara peneliti karapihan Rusia jeung Kulon. Salila 12 bulan ka pengker, Olga damel tanpa kesel pikeun ngayakeun Konperénsi Pendidikan Damai (online) di Moskow, rencanana bakal dilaksanakeun dina 27-29 Oktober 2021, tapi dina awal Oktober anjeunna nangkep Covid-19, dirawat di rumah sakit, sareng dina Oktober. 25 Anjeunna pupus.

Urang milu sedih leungitna Olga, jalma hébat sarta batur sapagawean, anu jadi tragis maot bari digawé tirelessly pikeun atikan karapihan jeung perdamaian.

-------

Nils Vidar Vambheim
Profesor Madya, Dinas Pendidikan, Universitas Tromso

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...