Dina Memorium: Prof Charles Mercieca, pangadeg IAEWP

Turut berduka cita atas wafatnya Prof. Charles Mercieca

Anggota TRANSCEND sareng Pangadeg Asosiasi Pendidik pikeun Perdamaian Dunia-IAEWP

By Dr. Surya Nath Prasad – TRANSCEND Media Service

(Diulang deui ti: Transcend Media Service. 18 Juli 2022)

Charles Mercieca

Abdi reuwas pisan ngadangu warta ngeunaan pupusna Prof. Charles Mercieca dina 10 Juli 2022.

Inisiator anu kawéntar dunya Damai ngaliwatan Atikan ngadegkeun IAEWP, anu didasarkeun kana tilu Zeros gedé: Zero-Politics, Zero-Birocracy, Zero-Budget. Konstitusi démokrasi anu asli tiasa janten panutan anu pangsaéna pikeun sadaya LSM di dunya. Kuring parantos dikaitkeun sareng organisasi perdamaian ieu langkung ti lima puluh taun, ti saprak 1970, nyekel posisi anu béda, nyaéta. Kanselir Nasional pikeun India, Wakil Sekretaris Jenderal, Sekretaris Jenderal, Wakil Présidén Eksekutif sareng Présidén (pikeun opat istilah).

Kuring pendak sareng Prof. Mercieca sacara pribadi dina sababaraha kali dina konperénsi internasional di sababaraha nagara, kalebet 1978-79 di India– nalika kuring ngayakeun Kongrés Dunya Kadua IAEWP; 1997 di Turki pikeun ngahadiran Kongrés Eurasia Internasional IAEWP; 1998 sareng 1999 di Koréa pikeun ngahadiran konperénsi Perdamaian Internasional, dimana sakali pamajikanana Sherry Mercieca ogé sareng kami, sareng dina taun anu sami dina sasih anu béda di Italia sareng Spanyol pikeun nganteurkeun pidato tamu dina konperénsi perdamaian internasional, sareng rapat panganyarna kami di 2016 di Riverside, California, di tinggal putra abdi Dr. Maneeshi Prasad, dimana putri-Na Ibu Juliette Mercieca ogé ngagabung jeung kami.

Prof Charles Mercieca kungsi jadi instrumental dina pangatur Kongrés Dunya, Konférénsi Benua jeung Konvénsi Nasional di bagian nu sejen dunya pikeun perdamaian ngaliwatan atikan. Anjeunna ngumbara di leuwih ti 100 nagara di layanan karapihan.

Anjeunna ngadegkeun Peace kamajuan Journal (diterbitkeun ku Présidén IAEWP), Jurnal Diplomasi (diterbitkeun ti Koréa Kidul), sarta IAEWP kalana newsletter (anu anjeunna biasa nyebarkeun).

Ngaranna pasti bakal dikenal sareng kacatet dina sajarah Damai ngaliwatan Atikan. Anjeunna bakal salawasna dikenal sareng diémut salaku Mésias Damai, sareng salah sahiji panaratas studi perdamaian, kagiatan perdamaian sareng pendidikan perdamaian.

Kuring kalayan jero haté kuring neneda ka Gusti nu Maha Kawasa sangkan maparin katengtreman ka roh-Na nu abadi, sarta masihan kawani ka kulawarga jauh, deukeut jeung tercinta, sarta ka jalma-jalma nu kacida prihatinna pikeun nanggung karugian nu teu bisa dibalikeun deui.

Charles Mercieca, Ph.D.:

  • Tilas Présidén, Asosiasi Pendidik Internasional pikeun Perdamaian Dunya, Didedikasikeun pikeun Tujuan Atikan Perdamaian PBB, Perlindungan Lingkungan, Hak Asasi Manusa & Pangarampasan pakarang.
  • Ex-Profésor Emeritus, Alabama A&M Universitas.
  • Ex-Hon Présidén & Professor, SBS Swiss Business School, Zurich.
  • Mantan Anggota, TRANSCEND-Jaringan pikeun Perdamaian, Pangwangunan sareng Lingkungan

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur