Kumaha pandemi Covid-19 mangaruhan karya panangan senjata di PBB

(Poto AP / Bebeto Matthews)

(Diulang deui ti: persatuan bangsa-bangsa.)

Pesen ti Perwakilan Tinggi Izumi Nakamitsu
Kantor PBB pikeun Urusan Pakarang Bencana

Krisis anyar

Umat ​​manusa henteu nyanghareupan tantangan anu langkung ageung tibatan COVID-19 ti saprak Perang Dunya Kadua. Kusabab kaayaan darurat kaséhatan global anu ngembang pesat ieu nempatkeun galur anu teu pernah aya dina sistem médis, ékonomi sareng sosial urang, urang kedah kerja keras pikeun nyegah résiko anyar pikeun henteu stabilitas, kerusuhan sareng konflik.

Pandemi sumping nalika kerangka urang pikeun nyegah konfrontasi bencana runtuh. Nagara ngawangun senjata nuklir anu langkung gancang sareng langkung akurat, ngembangkeun téknologi senjata anyar kalayan implikasi anu teu tiasa diprediksi sareng tuang langkung seueur sumberdaya kana militér tibatan iraha waé dina puluhan taun.

Dina sajarah 75 taun Perserikatan Bangsa-Bangsa, kabodoan milarian kaamanan dina gudang senjata anu merusak henteu pernah jelas.

Atanapi teu kedah tungtungna nempatkeun rem kana kecanduan maut ieu.

Ngenalkeun ieu, Kantor PBB pikeun Urusan Parabot Parangkat pakarang tetep aktip pisan sareng komitmen kana padamelan penting pelucutan senjata. Kami adaptasi metode padamelan urang sareng kagiatan substantif kanggo neraskeun operasi nalika krisis COVID-19. Staf kami narékahan pikeun lincah sareng fleksibel, sareng kami ngalaksanakeun padamelan di panjuru dunya pikeun ngabantosan jalma-jalma di sadaya Nagara ngalarapkeun unggal alat parangkat senjata pikeun ngawangun masa depan anu langkung damai sareng aman.

Kuring bakal ngajelaskeun kumaha pandemi mangaruhan unggal daérah padamelan Kantor kami. Kuring ogé bakal ngabagi sababaraha parobihan anu urang pigawé pikeun teras-terasan minuhan amanat urang sareng ngamajukeun Agenda Sekretaris Jéndral pikeun Pelucutan Senjata.

Dianggo ngaleungitkeun sadaya senjata pemusnah massal

Kantor kami damel teu kenal lelah sareng Pihak-pihak Amérika ngeunaan pakta, instrumen sareng badan anu aya hubunganana, ogé masarakat sipil sareng palaku sanésna, pikeun terus ngudag dunya bebas tina sadaya senjata nuklir sareng aman ngalawan ancaman tina senjata biologis atanapi kimia.

Pangaruh saharita panggedéna COVID-19 nyaéta penundaan Konperénsi Tinjauan Perjangjian 2020 ngeunaan Non-Proliferasi Pakarang Nuklir, anu bakal janten kasempetan pikeun ngarayakeun peringatan limapuluh Éntri Traktat kana kakuatan sareng duapuluh- taun kalima ti saprak penyuluhan teu ditangtoskeun na. Penting pikeun diinget, Nanging, yén Konferensi Tinjauan bakal lumangsung pas kaayaan ngamungkinkeun, ngalaksanakeun tugas-tugasna anu penting pisan pikeun kaamanan koléktif urang. Kami damel sareng presiden-ditunjuk sareng biro pikeun mastikeun yén éta kajadian.

Kitu ogé, kami damel sareng Amérika Serikat sareng kolega kami di sékretariat sareng sistem PBB pikeun ngajajah sadaya pilihan — tina rapat virtual dugi ka latihan online-pikeun ngabantosan panyebaran senjata pemusnah massal ka palaku non-Nagara; instrumen pendukung sareng prosés ti Perjangjian Nuklir-Uji-Larangan Komprehensif dugi ka Konperénsi Ngadegkeun Zona Wétan Tengah Bebas Pakarang Nuklir sareng Pakarang Anu Ngarusak Massa; ningkatkeun kasiapan Mékanisme Sekretaris Jéndral anu aya pikeun panilitian panggunaan senjata kimia, biologis sareng racun; sareng ngabantosan Déwan Kaamanan dina upaya ngajaga palaku senjata kimia anu ditanggung jawab.

Ngungkulan ancaman tina senjata konvensional

Nalika Anggota Amérika ngarencanakeun ngayakeun Rapat Biennial Tujuh Negara ngeunaan Program Aksi dina panangan senjata leutik sareng senjata ringan ti 15 dugi 19 Juni, Kantor Urusan Pelucutan senjata terus-terusan ngadukung sadaya prosés pikeun rapat, kalebet penjelasan ti laporan Sekretaris Jénderal ngeunaan senjata leutik sareng senjata ringan.

Patali sareng Kelompok Ahli Pamaréntahan ngeunaan "Masalah anu timbul tina akumulasi stok amunisi konvensional dina surplus", kami mempermudah pengaturan kanggo ngayakeun diskusi ti tanggal 20 dugi ka 24 April, sakumaha anu dijadwalkeun, dina format anu teu resmi. Staf kami ogé terus ngadukung Kursi dina konsultasi bilateral sareng Ahli salami periode intersessional.

Nalika pandemi COVID-19 parantos nyangsang sababaraha dukungan praktis kami pikeun proyék-proyék anu difokuskeun panangan konvensional di nagara-nagara ahli waris, Kantor kami tetep ngalaksanakeun padamelan penting pikeun ngajamin palaksanaan anu suksés nalika kaayaan ngamungkinkeun. Dampak samentawis ieu dugi ka proyék anu dibiayaan Uni Éropa ngeunaan Génder sareng Pakarang Leutik sareng Pakarang Lampu, anu urang teraskeun ngalangkungan pamekaran latihan online sareng panilitian méja. Darurat kaséhatan global sami mangaruhan pangrojong Kantor kami pikeun "Silencing the Guns" Union Union ngaliwatan Proyék Bulan Amnésti Africa, tapi kami ngayakeun konsultasi sareng koordinasi sareng réncang nasional sareng mitra proyék konci, panilitian méja, sareng nyiapkeun lokakarya sareng bahan sénsitip.

Kalayan mékanisme pembiayaan énggal kami, Saving Lives Entity (SALIENT), Office for Disarmament Urusan kolaborasi sareng Program Pangwangunan PBB sareng Kantor Pendukung Peacebuilding pikeun méréskeun dokuméntasi proyék administrasi sareng nyusun istilah rujukan pikeun misi penilaian lapangan di nagara-nagara benefisiary . Kantor kami ogé bakal neraskeun ngalayanan sareng ngamutahirkeun, sakumaha pantes, basis data pikeun mékanisme transparansi urang, Daftar PBB ngeunaan Pakuan Konvensional sareng Laporan PBB ngeunaan Pangeluaran Militér. Samentara éta, Persatuan Bangsa-bangsa SaferDewan Paninjauan Téknis Guard terus aktip ngiringan ngalangkungan platform online pikeun marios Pedoman Téknis Amunisi Internasional. Tinjauan ieu diperkirakeun réngsé dina akhir taun 2020, sakumaha dijadwalkeun.

Ngungkulan téknologi pakarang anu muncul

Sanaos ditunda sési taunan Komisi Disarmament, Kantor kuring teras-terasan damel caket sareng Kantor Luar Angkasa Luar sareng Lembaga Penelitian Disarmament PBB pikeun mempermudah léngkah-léngkah salajengna dina musawarah multilateral pikeun ngatasi aspek pelucutan senjata di luar angkasa. Léngkah-léngkah ieu bakal kalebet ngalaksanakeun sareng ngembangkeun deui transparansi sareng upaya ngawangun kayakinan ogé ngajelaskeun langkah-langkah épéktip pikeun pencegahan lomba senjata di luar angkasa. Kami ogé bakal neraskeun ngalaksanakeun masalah ieu dina kerangka Konperénsi Pelucutan senjata sareng Komite Mimiti Majelis Umum.

Ngeunaan Grup Kerja Terbuka sareng Grup Ahli Pamaréntah ngeunaan inpormasi sareng télékomunikasi dina kontéks kaamanan internasional, kuring komitmen pikeun damel sareng Ketua unggal prosés pikeun nganilai kabutuhan ngarobih jadwal rapat na. Dugi ka ayeuna, Ketua Grup Gawé Terbuka kedah ngabatalkeun rundingan konsultasi antar-jabatan anu dijadwalkeun dina 30 sareng 31 Maret dina pre-draft laporan Grup, nyungkeun sumbangan tinulis ti delegasi. Pangaruh anu mungkin dina rapat-rapat sanés tina dua prosés éta bakal ditinjau terus-terusan.

Mastikeun kontinuitas dina prosés panarjamahan senjata di Jenéwa

Di Jenéwa, dimana bisnis inti pikeun ngadukung rapat konvensi sareng badan pananggalan, COVID-19 sigana mangaruhan rencana rapat sapanjang taun.

Sajauh ieu, Konperénsi ngeunaan Pelucutan senjata henteu tiasa ngayakeun rapat paripurna ti 16 dugi ka 27 Maret sakumaha anu direncanakeun. Kalayan sési na dijadwalkeun teraskeun deui dina 25 Méi, Kantor kami ngadukung Présidén anu ayeuna dina ngayakeun rundingan virtual sareng Présidén anu sési sési 2020 ogé koordinator daérah.

Pandemi ogé mangaruhan konsultasi anu direncanakeun tina konvensi pangubaran senjata dumasar Jenéwa sanés. Staf kami di Jenéwa ngayakeun konsultasi anu éksténsif sareng anu gaduh kantor, Pihak Negara sareng pemangku kapentingan pikeun ngaidentipikasi pilihan mimitian ti pembatalan dugi ka panundaan ka alternatif virtual. Kami ogé neraskeun dukungan substantif kami pikeun prosés pangarangan senjata ieu dugi ka mungkin.

Kantor kami ogé ngadorong payun dina upaya nguatkeun kelestarian kauangan konvénsi basis Jenéwa. Kami damel babarengan sareng Amérika Serikat pikeun ngamajukeun alat sareng platform pikeun ngatasi tantangan struktural di sapanjang Konvensi, bari ogé ningkatkeun akuntabilitas, kapamilikan sareng transparansi. Proyék kami pikeun ngadukung Konvénsi Pakarang Biologis sareng calon perjanjian fissile cut-off perjangjian anu seueur lumangsung. Kami ogé nyiapkeun komunikasi stratégis pikeun nandaan ulang taun opat puluh lima Konvénsi Pakarang Biologis anu ngamimitian kana kakuatan sareng ulang taun ka opat puluh tina panerapan Konvensi dina Pakarang Konvensional tangtu.

Ngamajukeun pendidikan disarmament

Di Wina, Kantor Urusan Disarmament neraskeun persiapan ngalaksanakeun bagian online tina proyék gabungan ngeunaan pendidikan pelucutan senjata anu dilakukeun ku Organisasi kanggo Kaamanan sareng Koperasi di Éropa. Nembe, program ieu réngsé milih 150 pamilon ti lapangan anu kalapa langkung ti 1,000 calon. Sedengkeun bagian online dalapan minggu proyek bakal dimimitian tanggal 6 April sakumaha rencanana, duanana organisasi parantos sapuk pikeun nunda bagéan na di Wina.

Di Wina, Kantor Urusan Disarmament neraskeun persiapan ngalaksanakeun bagian online tina proyék gabungan ngeunaan pendidikan pelucutan senjata anu dilakukeun ku Organisasi kanggo Kaamanan sareng Koperasi di Éropa.

Kami ogé damel sareng mitra kami pikeun ngajalajah pamekaran salajengna ngeunaan bahan pendidikan disarmament online kami.

Ngamajukeun pemberdayaan awéwé sareng perwakilan anu sami dina perlucutan senjata

Dina sataun anu ngayakeun seueur janji pikeun ngarayakeun sareng salajengna ngagancangkeun kamajuan sareng kemitraan pikeun kasetaraan génder sareng pemberdayaan awéwé, kalebet dina prosés perlucutan senjata sareng panglawungan, krisis COVID-19 nyiptakeun kateupastian anu langkung ageung ngeunaan kamampuan pikeun maju agenda ieu di tengah prioritas anu bersaing tina Pamaréntah. . Kantor kami tetep komitmen pikeun ngamajukeun kapamimpinan awéwé sareng partisipasi anu lengkep, sami sareng bermakna dina sadaya prosés pelucutan senjata, kalebet dina rapat anu diayakeun dina format virtual, sareng nguatkeun analisis sareng pendekatan anu tumut kana pangaruh gender tina senjata anu béda.

Ngamajukeun perlucutan senjata di tingkat régional

Tilu pusat régional Kantor pikeun Urusan Parangkat pakarang terus beroperasi sareng ngajaga hubungan rutin sareng donatur sareng Amérika ahli waris. Sanaos pandemi éta maksa penundaan kagiatan program sacara pribadi di Afrika, di Amérika Latin sareng Karibia, sareng di Asia sareng Pasipik, pusat-pusatna terus ngalakukeun usaha anu aya hubunganana sareng perjalanan sareng operasi di darat. Dina hubungan ieu, aranjeunna ngajelaskeun catetan penting, ngadukung nyusun rencana aksi nasional sareng ngalaksanakeun fungsi anu sanésna. Samentawis éta, persiapan anu teras-terasan pikeun rapat sareng bengkel ku Kantor kami bakal ngamungkinkeun para pusat pikeun gancang ngoperasikeun operasi lengkepna dina kasempetan anu pang gancangna. Salaku tambahan, pusat régional terus kalibet sareng donatur dina proyék-proyék anyar.

Komunikasi sareng pamangku kapentingan

Kantor kami tetep komitmen pikeun nyayogikeun Amérika Anggota, komunitas diplomatik, organisasi non-pamaréntahan sareng masarakat umum kalayan inpormasi anu teu bias, up-to-date sareng anu aya hubunganana pikeun pangarampasan senjata multilateral, non-proliferasi sareng kontrol senjata ngalangkungan halaman wéb sareng saluran média sosial kami . Kami ogé neraskeun padamelan ngeunaan terbitan anu bakal datang, kalebet édisi taunan opat puluh opat tina Buku Pegangan Persenjataan Bangsa-Bangsa.

Nalika Amérika Serikat neraskeun ngarengsekeun pangaturan kanggo rapat anu bakal datang, kami bakal ngajantenkeun pamangku kapentingan anu dipikaresep ngeunaan statusna ngeunaan pembatalan, panundaan atanapi pangaturan virtual. Kantor kami ogé neraskeun usahana pikeun ngalibetkeun, ngadidik sareng nguatkeun nonoman ngalangkungan sumberdaya online, kalebet e-buletin sareng ngembangkeun halaman wéb anu khusus.

pilari payun

Pandemi COVID-19 bakal nguji urang sadayana, sareng sapertos Perang Dunya Kadua, éta bakal transformasi dunya urang ku cara-cara anu teu tiasa diarepkeun.

Tapi hayu urang émut, henteu sapertos cobaan perang dunya anu pikareueuseun, urang sadayana nyanghareupan krisis ieu bareng.

Pandemi ieu gaduh kamungkinan ngahijikeun masarakat, lembaga sareng perorangan, sapertos pelajaran anu sesah tina Perang Dunya Kadua nyiptakeun dasar pikeun kerjasama internasional anu langkung jero sareng lembaga anu langkung kuat pikeun ngadukung kaamanan umum urang.

Kantor Urusan Parangkat pakarang bakal tetep janten pasangan anu tetep dina usaha koléktif urang pikeun nyegah darurat kaséhatan global ieu tina konflik beternak.

Sareng kuring leres-leres ngarepkeun yén dina solidaritas urang ngalangkungan krisis ieu, urang bakal sadar yén urang tiasa ngalangkungan babagian anu parantos ditetepkeun pikeun ngudag aspirasi koléktif anu pangluhurna.

Ieu kalebet mastikeun kahirupan anu séhat, ngamajukeun karaharjaan unggal warga di penjuru planét, sareng ngupayakeun ngawangun dunya anu tengtrem sareng aman pikeun sadayana. Hayu urang nempatkeun kamanusaan di pusat kaamanan urang.

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...