Bumi Bumi: Kampanye Pikeun Ngamajukeun Kasadaran Planét

Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian bangga mitra kerjasama tina kampanye Bumi Bumi.

Tanggal 15 Maret 2021, ngan sataun saatos pandemi Corona dugi ka nagara éta, Pusat Studi Austria pikeun Perdamaian sareng Resolusi Konflik (ASPR) parantos ngaluncurkeun kampanye global na "NKRI Bumi."

Panganyarna, dorongan globalisasi dina dasawarsa ka tukang parantos ngahubungkeun sadaya jalma di sadaya buana sareng sadaya bangsa ku cara anu rumit sareng nyandakna kana hubungan anu teu tiasa dibubarkeun. Janten, naha urang resep atanapi henteu, komunitas takdir bumi parantos aya. Hal ieu dijantenkeun jelasna ku polikrisis global anu mangaruhan urang sadayana, sanaos ku cara anu béda-béda: drastis sareng parobihan iklim buatan manusa, punahna spésiés anu dipicu ku prakték ékonomi sareng gaya hirup urang, ancaman musnah diri tina mogok nuklir, nasionalis perang motivasi atanapi pandemi Covid-19 global. Ieu sadaya masalah anu ngan ukur tiasa direngsekeun sasarengan, sareng dina skala planét: Bumi Bumi.

Tapi seueur jalma sareng bangsa henteu sadar kana komunitas takdir ieu. Utamana dina waktos krisis, unggal bangsa mundur kana dirina sareng milari kasalametan na dina upaya solo nasional.

Anu urang peryogikeun, di sisi anu sanésna, mangrupikeun opini umum di dunya anu ngagambarkeun kasadaran planét sareng cukup kuat pikeun mangaruhan kawijakan nagara bagian sareng badan internasional arah ieu. Rasa ieu milik Bumi NKRI urang henteu kontradiksi sareng kakhususan lokal sareng nasional sareng afiliasi. Nanging, urang ogé kedah ngembangkeun kasadaran yén kami warga Bumi Bumi sareng polah saluyu. Ieu ideu kampanye internasional kami "Bumi Bumi".

Émbaran leuwih

Konsép "Bumi Bumi" dikembangkeun ku filsuf Perancis Edgar Morin, anu ngarayakeun ulang taun ka-100 dina 8 Juli 2021, dina bukuna Terre Patrie (1993). Kalayan kampanye ieu, urang ogé ngahargaan karya kahirupan pamikir hébat ieu dina masa depan umat manusa. Di video ieu, Morin sacara pribadi nyungkeun kampanye urang.

Punten tingali dina banding pikeun kampanye dina basa anu béda; pondok biografi Edgar Morin, Ogé manifesto Bumi Bumi.

Miluan Kampanye ieu

Gabung sareng kampanye ieu pikeun ningkatkeun kasadaran planét ku
• nandatanganan banding pikeun kampanye ieu sareng, upami tiasa, narjamahkeun kana basa anjeun;
• nyebarkeun éta manifesto tina kampanye "NKRI Bumi" (Manifesto pikeun Solidaritas Planét); anjeun ogé wilujeng sumping mairan ngeunaan éta sareng ngembangkeun deui;
• nyiptakeun a panutup paspor "Warga Bumi Bumi" sareng anggoana pikeun ngadokumentasikeun sikep planet anjeun;
• ngajak babaturan, dulur, dulur, batur sapagawean, murid, jeung sajabana pikeun nyieun sampalan paspor babarengan; jeung
• ngirimkeun sampul paspor anu diciptakeun ka politikus lokal sareng ngajantenkeun aranjeunna sadar kana kampanye;
• nyatakeun yén anjeun salaku warga bumi NKRI dina profil FB anjeun (pigura pikeun Facebook) sareng pasang panutup paspor anu dirarancang ku anjeun nyalira ku #bumibumi dina média sosial;
• ilubiung dina Kajadian ASPR patalina sareng kampanye;
• daptar kanggo ASPR News (kolom input di handapeun halaman) kanggo diwartosan ngeunaan kagiatan ASPR ka hareup;
• nuturkeun kami on Facebook jeung Twitter;
• ngayakeun acara inpormasi di Bumi Bumi (kami bakal senang ngadukung anjeun matéri inpormasi);
• nyiptakeun anjeun sorangan prakarsa "Bumi Bumi" lokal sareng laporkeun deui ka kami (upamana melak tatangkalan, ngararancang sareng ningalikeun poster, pasanggiri poto NKRI, sareng sajabana).

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur