Sakola anu saé pikeun démokrasi anu nyusahkeun

(Diulang deui ti: Phi Delta Kappan. 26 Oktober 2020)

Ku Jon Valant

Tieu aya anu sapertos "sakola anu saé" dina abstrak. Unggal sakola ngalayanan komunitas khusus, dina waktos sareng tempat anu tangtu, kalayan kabutuhan sareng kahoyong nyalira. Sakola anu saé di Montana padesaan panginten sanés janten sakola anu saé di Midtown Manhattan, sapertos sakola anu saé di 1920 panginten sanés janten sakola anu saé ayeuna. Ieu henteu hartosna yén kami henteu tiasa ngahartikeun kualitas sakola. Nanging, éta hartosna yén urang moal tiasa ngahartikeun kualitas tanpa ngémutan heula kabutuhan waktos sareng tempat sakola. 

Kuring yakin yén sistem sakola anu urang gaduh ayeuna di Amérika Serikat - sareng konsepsi urang pikeun sakola anu saé - cocog sareng kabutuhan waktos urang. Sistem éta lahir ti jaman anu sanés, nalika pamimpin urang sibuk ku tempat Amérika dina ékonomi global. Aranjeunna ngawangun kerangka kawijakan anu ningali tujuan dominan sakola salaku ngalengkepan murid ku élmu akademik sareng katerampilan anu diperyogikeun pikeun kasuksesan tanaga kerja. Salami sababaraha dasawarsa terakhir, kerangka ieu parantos ngartikeun henteu ngan ukur naon anu dilakukeun ku sakola tapi ogé, langkung halus sareng bahaya, naon anu dipercaya ku masarakat yén sakola bisa jeung sakuduna ngalakukeun. Éta parantos ngantepkeun kami pakakas anu kuat pikeun meunteun kualitas sakola, sareng éta masihan kami kesan yén ngalakukeun éta langsung sareng ilmiah. Nanging, waktuna pikeun ngaevaluasi naon anu urang peryogikeun ti sakola sareng, sacara perpanjangan, anu ngajantenkeun sakola anu saé.

Ningali ka hareup, naon anu diperyogikeun Amérika Serikat ti sakola-sakola na langkung seueur hubunganana sareng ngawangun masarakat anu kohesif sareng démokrasi anu stabil dibandingkeun sareng ngabeungkeut ékonomi urang. Kami ngalaman parobihan anu dramatis dina cara urang nganggo inpormasi sareng silih interaksi. Parobihan ieu, ditambah ku kurangna persiapan urang pikeun ngatur éta, ngancam aspek inti kahirupan Amérika. Anceman éta moal ngaleuleuskeun, henteu paduli saha waé anu meunang pamilihan khusus, kecuali sareng dugi ka urang nyiapkeun diri pikeun napigasi medan anyar ieu. Sakola ngagaduhan peran anu penting dina padamelan éta, tapi upami urang hoyong aranjeunna maénkeun peran éta, urang kedah ngémutan deui naon anu hartosna nyayogikeun, sareng ngukur, pendidikan K-12 anu saé.

'Sakola anu saé' dina jaman Bangsa anu Resiko sareng NCLB

Kerangka kawijakan pendidikan anu aya urang - nekenkeun standar, tés, sareng akuntabilitas - parantos aya dina taun 1980an, jaman nalika seueur pamimpin bisnis nagara ieu sareng pejabat kapilih hariwang ngeunaan persaingan ékonomi ti luar negeri. Bangsa anu Resiko, laporan anu berpengaruh 1983 ti Komisi Nasional ngeunaan Kaunggulan dina Pendidikan, ngaidentifikasi tantangan nagara utamina dina lemahna pakem ékonomi global. Éta nyebatkeun naékna Jepang salaku pabrik mobil, produksi Koréa Kidul pabrik baja pang éfisiénna di dunya, sareng paningkatan saham Jerman tina alat alat mesin salaku indikator yén kasempetan Amérika pikeun padamelan anu saé jauh. Hiji palaku konci, saur aranjeunna, nyaéta kinerja anu katinggaleun bangsa dina ngajar murangkalih kamampuan dasar akademik anu diperyogikeun pikeun mekar dina padamelan.  

Laporan éta ogé nyebatkeun kamampuan akademik anu lemah salaku ancaman pikeun masarakat bébas sareng demokratis bangsa. Salaku conto, éta nyarankeun tilu taun diajar sosial sakola menengah sakumaha diperyogikeun pikeun "latihan kawarganagaraan dina masarakat bébas urang." Nanging, rétorika karuksakan ékonomi sareng persaingan internasional ngalelepkeun pesen ieu, sareng masarakat sipil sareng studi sosial bakal nampi sakedik perhatian dina kawijakan akuntabilitas berbasis uji coba nagara sareng féderal. Numutkeun kana logika jaman, kabutuhan anu paling diperyogikeun ku bangsa - sareng, akibatna, tugas anu paling penting pikeun sakola umum urang - nyaéta nguatkeun tanaga kerja.  

Kuring bakal pasrahkeun ka batur pikeun debat naha ieu, kanyataanna, diagnosis lumrah pikeun kabutuhan pangageungna nagara sareng naha usulan reformasi sakola mangrupikeun solusi anu masuk akal. Langkung relevan di dieu nyaéta yén pamingpinan ningali hubungan antara kabutuhan nagara sareng hal-hal anu pantes di sakola - hubungan antara karaharjaan ékonomi sareng pitunjuk anu langkung saé dina mata pelajaran akademik inti sapertos matematika sareng seni basa Inggris.   

Solusi kawijakan anu dituturkeun ngagaduhan kaendahan logika sareng sahenteuna penampilan anu ketat: Nagara Amérika bakal ngadamel standar akademik anu, upami dikawasa, bakal ngalengkepan siswa sareng élmu sareng katerampilan anu diperyogikeun pikeun suksés dina kuliah sareng karir sareng, dina gilirannana, ngadukung kajayaan nagara. Sakola bakal ngadopsi kurikula saluyu sareng standar ieu, sareng nagara-nagara bakal ngawangun sistem penilaian pikeun ngukur kamahéran murid ngeunaan kurikulum ieu. Kawijakan akuntabilitas berbasis uji mawa wortel sareng, langkung sering, tongkat, anu masihan insentif pendidik pikeun ngajarkeun standar-standar anu ditetepkeun ku nagara. Sistemna bakal nyaritakeun yén sakola anu saé sareng anu sanés. 

Sistem akuntabilitas ieu didorong ku jumlah. Sakola anu saé mangrupikeun hasil akademik anu kuat, sareng skor tés diukur sabaraha muridna sakuduna terang sareng diajar. Angka-angka éta ngahasilkeun sababaraha nomer, sabab perusahaan swasta, organisasi nirlaba, sareng agénsi pamaréntah narjamahkeun data skor-skor kana rating kinerja sakola. Tétéla seueur jalma anu hoyong pisan nyarioskeun urang mana sakola anu saé - sareng seueur urang, kalebet sepuh sareng pembeli bumi, hoyong terang.  

Teu lami, milarian internét anu gancang bakal ngahasilkeun sababaraha peringkat pikeun unggal sakola umum di nagara éta. Dinten ayeuna, nalika kuring Google sakola dasar di jalan ti kantor kuring di Washington, DC, halaman munggaran hasil pamilarian ngahasilkeun rating bintang ti Kantor DC Pengawas Pendidikan Negeri; peunteun numerik kode-kode ti GreatSchools (babarengan sareng rating numerik warna-kode pikeun sababaraha subkategori); sasmita serat ti Niche; peringkat bintang ti SchoolDigger (dipirig ku peringkat sakola di antara 122 sakola dasar Kacamatan), sareng tilu situs perumahan anu nyayogikeun peringkat GreatSchools kana daptar bumi (Zillow, Redfin, sareng realtor.com). 

Sistem peringkat sakola ieu ngandelkeun pisan kana skor tés siswa dina mata pelajaran inti. Sahenteuna éta anggapan kuring, kumargi sababaraha situs ieu nyayogikeun inpormasi ngeunaan kumaha aranjeunna sumping kana peringkat. Peunteun nguatkeun gagasan yén tujuan dominan sakola nyaéta nyiapkeun mahasiswa sacara akadémik pikeun kuliah sareng karir - sareng urang kedah ngaevaluasi kualitas sakola dumasar kana kumaha aranjeunna ngalaksanakeun tujuan ieu. Aranjeunna nyayogikeun inpormasi anu tiasa ditindak (Ngirim murangkalih ka sakola ieu langkung saé tibatan ngirim ka sakola éta. Langkung saé mésér bumi dina zona kahadiran ieu.) nalika ngondisikeun kami, dina hartos, pikeun yakin yén kualitas sakola henteu tiasa diturunkeun kana hiji angka atanapi serat.

Sistem akuntabilitas berbasis tés urang ngawatesan naon anu urang, salaku hiji bangsa, percanten sakola tiasa sareng kedah dilakukeun.

Kuring henteu ngabantah yén aya anu sacara alami lepat sareng ngukur kinerja akademik atanapi bahkan peringkat sakola dumasar kana sababaraha ukuran éta. Upami dilakukeun kalayan saé, ieu tiasa ngungkabkeun masalah sistemik sareng lokal bari nangtang ide yén demografi siswa mangrupikeun ukuran proksi anu saé pikeun kualitas sakola. Misalna, éta sababna seueur komunitas hak sipil ngadukung akuntabilitas dumasar-tés, mikawanoh poténsialna pikeun ngungkabkeun henteu sami dina kasempetan murid sareng nyorot conto sakola anu saé anu ngalayanan murid anu kurang mampu.  

Sistem pangukuran sareng evaluasi anu saé tiasa janten alat anu kuat pikeun paningkatan sakola. Nanging, urang ngawangun anu goréng, anu langkung parah tibatan teu ngagaduhan sistem pisan. Seueur konsékuansi anu henteu dihaja tina akuntabilitas berbasis tés dina jaman No Child Left Behind anu dipikaterang, janten kuring moal marios aranjeunna di dieu, salain ti dicatet yén, sakumaha paribasa, "Naon anu diukur parantos beres." Tekanan sengit pikeun maksimalkeun peunteun tés kaayaan dina matématika sareng basa Inggris ngahususkeun kurikulum sareng pangaruh négatip dina pangajaran, diajar, sareng kahirupan sadidinten sakola umum urang. Sakumaha nyerat Daniel Koretz (2017), "Leumpang waé ka ampir sakola naon waé, sareng anjeun bakal lebet dunya anu ngurilingan skor tés sareng tés, dinten-dinten sareng bulan saatos bulan."  

Nanging, konsékuansi NCLB anu sanés nampi kirang perhatosan, sanaos sami ngabahayakeun: Sistem akuntabilitas berbasis tés urang ngabatesan naon anu urang, salaku bangsa, percanten sakola tiasa sareng kedah dilakukeun. Mesin uji standar nyaéta ngaregepkeun, ngagaduhan aura anu kuat pikeun bebeneran objektif, anu tiasa nipu urang pikeun yakin yén sakola ngan ukur mampuh ngajarkeun anu ku urang tiasa gampang diukur. Hayu urang sebut waé anu salah kaprah yén "naon teu kaukur henteu tiasa dilaksanakeun. ” Nguji naha murid terang kumaha cara ngalikeun pecahan gampang. Nguji naha murid ngempelkeun kanyaho, katerampilan, sareng watek anu bakal ngamungkinkeun aranjeunna ngupingkeun sareng ngaréspon masing-masing ideu séwang-séwangan, atanapi pikeun ngaidentipikasi sareng nolak propaganda 15 taun saatos aranjeunna lulus, sesah. Éta tiasa masihan kesan yén anu baheula tiasa diajarkeun sareng anu terakhir henteu. Tapi éta sanés masalahna. Urang ngan ukur henteu saé ngukur sababaraha jinis diajar sapertos batur - sareng éta henteu kunanaon. Upami urang gagal ngahargaan kana hal ieu, urang résiko mikir teuing sempit ngeunaan kamampuan sakola. 

Urang kedah sadar kana résiko éta, kusabab kaseueuran naon anu urang kedah mimitian naroskeun ka sakola henteu gampang diukur. 

Ngarobih tujuan sakola Amérika Serikat

Kerangka kawijakan pendidikan urang ayeuna, anu dibibita dina Bangsa anu Resiko sareng dioperasikeun ku No Child Left Behind, nganggap yén tujuan utama pendidikan K-12 nyaéta ngabantosan murid-murid mendakan padamelan anu ngagaduhan kauntungan sareng kakuatan ékonomi AS. Sakumaha anu parantos dijelaskeun ku David Labaree (1997, 2018), urang Amérika salami jangka panjang, robih kumaha aranjeunna mikir ngeunaan pendidikan. Nagara ngawangun sistem sakola umum na pikeun nyiptakeun warga anu saleh, tapi fokus kami parantos bergeser nuju nyiapkeun murid janten pagawé anu mampuh. Ayeuna, saur anjeunna, urang condong ningali pendidikan salaku kahadéan swasta (nguntungkeun murid masing-masing) langkung ti barang publik (nguntungkeun masarakat sacara umum). Kami nganggap sakola sakumaha ayana utamina pikeun nyayogikeun idéntitas, anu diandelkeun ku jalma ngora nalika aranjeunna nyobian silih bantingan pikeun sajumlah kawates kuliah sareng karir anu dipikahoyong. 

Labaree nekenkeun pergeseran tina barang publik ka barang swasta, tapi pergeseran kana tujuan ékonomi ogé kasohor. Éta dibuktikeun dina pedaranana ngeunaan kumaha arti barang publik parantos mekar ti mimiti nyetak warga dugi ka nyetak pagawé. Sareng tujuan ékonomi panginten tiasa meunang dina bidang swasta ogé. Sajauh yén sakola umum mimiti dimaksudkeun pikeun nguntungkeun individu éta, fokusna nyaéta nyayogikeun pendidikan liberal, ngabantosan barudak janten déwasa anu bérés. Malah ayeuna, ampir sadaya kolot nyarios yén ciri sapertos karakter moral anu kuat penting pikeun masa depan budakna (Bowman dkk, 2012). Nanging, peunteun sakola anu seueur dianggo ku sepuh ayeuna henteu ngavaluasi sakola dumasar kana kumaha kabuka pikiranana atanapi karakter karakter. Aranjeunna ngaevaluasi sakola dumasar prestasi siswa dina tés nagara. Pesen anu tersirat nyaéta anu diperyogikeun ku kolot ti sakola - anu ngabédakeun sakola anu hadé sareng anu goréng - nyaéta persiapan akademik pikeun kuliah sareng karir. 

Bener, nyaéta yén sakola tiasa sareng kedah ngalakukeun langkung seueur tibatan éta. Kami peryogi aranjeunna pikeun ngalaksanakeun tujuan demokratis sareng sosialna, sanés ngan ukur tujuan ékonomi na. Éta hiji-hijina cara pikeun sakola ngahasilkeun nilai umum, sareng swasta anu bermakna.  

Ieu leres-leres leres ayeuna, sabab démokrasi Amérika ayeuna aya di tempat anu teu aman. Polarisasi afektif (mumusuhan) parantos naék pisan di Amérika Serikat (Boxell, Gentzkow, & Shapiro, 2020), kalayan polling nunjukkeun tingkat luhur sababaraha dekade di divisi ideologis sareng antipati antara Demokrat sareng Republik - bahkan sateuacan Donald Trump nyandak jabatan (Pew Research Center, 2014). Sombong janten urang Amérika aya dina tingkat paling handap dina catetan (Brenan, 2020), sareng kapercayaan ka pamaréntah caket kana titik na handap (Pew Research Center, 2019). Téori konspirasi sareng disinformasi nyebar. Kasarna sapertilu ti sawawa AS (sareng kaseueuran urang Republik) ayeuna percanten, sahenteuna sabagian, dina teori konspirasi QAnon (Civiqs, 2020). Kaseueuran urang Amerika nyatakeun yén sesah, sareng beuki hésé, pikeun ngabédakeun bédana antara kanyataan sareng inpormasi anu nyasabkeun (Santhanam, 2020).  

Panginten anu paling matak pikabetaheun, sanaos hese diitung, nyaéta urang sigana beuki teu tiasa ngajawab masalah anu paling penting anu urang adu. Penanganan kami pikeun pandemi COVID-19 mangrupikeun conto anu jelas. Isu anu henteu pernah kedah janten politikus, sapertos maké masker sareng pembukaan sakola, parantos janten partisan, ngirangan efektivitas réspon urang. Kalayan tantangan anu pikasieuneun di payun, ti ngungkulan épék pemanasan global dugi ka ngaleungitkeun rasisme struktural, disfungsi politik nampilkeun ancaman serius pikeun masa depan nagara.

Masalahna sanés kami henteu siap pikeun ékonomi abad 21 urang; éta yén kami henteu siap pikeun démokrasi abad 21 urang. 

Ieu mangrupikeun percobaan pamikiran anu kedah diperhatoskeun: Anggap we urang kedah ngawangun komisi pita-biru pikeun ngahasilkeun versi kontémporér tina Bangsa anu Resiko. Hayu urang nyarios, ogé, yén panel ieu ngagaduhan tujuan anu sami sareng bakat rétorika salaku komisi 1983. Naha laporan 2020 bakal dimimitian, sapertos anu tiheula dilakukeun, ku ngingetkeun yén "Bangsa Urang aya dina résiko. Keutamaan urang anu pernah teu ditantang dina perdagangan, industri, sains, sareng inovasi téknologi nuju dicekel ku pesaing di panjuru dunya ”? 

Éta henteu. Anceman paling parah anu urang nyanghareupan salaku nagara, ayeuna sareng ka hareup, sanes ngeunaan latihan tanaga kerja. Aranjeunna sanés ancaman anu tiasa diétralisasi kalayan literasi sareng numerasi anu langkung saé, atanapi bahkan ku ngabantosan langkung seueur siswa pikeun transisi suksés ka kuliah (sanaos hal-hal éta tiasa ngabantosan). Masalahna sanés kami henteu siap pikeun ékonomi abad 21 urang; éta yén kami henteu siap pikeun démokrasi abad 21 urang. 

Milu dina politik Amérika sareng masarakat bénten dinten ayeuna sareng generasi anu ka tukang. Salaku conto, bentang média téh jauh pisan tina bentang anu urang terang, sebutkeun, 1983. Éta parantos langkung fragmentasi sareng politik, ngaburikeun garis antara berita sareng koméntar sareng antara kanyataan sareng fiksi. Ti saprak naékna radio omongan sareng jaringan berita kabel 24 jam dugi ka konsumsi informasi online gratis-kanggo-sadayana (dina jaman deepfakes sareng kampanye disinformasi), inpormasi janten langkung gampang dipilarian sareng langkung hésé diinterpretasi. Salajengna, seueur interaksi urang séwang-séwangan ayeuna kajantenan dina média sosial, dimana urang ngenal jalma-jalma ku cara memes sareng lébar 280-karakter. Naon anu katingalina empati dina setting éta? Kumaha upami kasopanan, atanapi perdebatan konstruktif? 

Upami urang hoyong ngalengkepan diri, salaku nagara, pikeun kawarganagaraan abad 21, jinis-jinis katerampilan, élmu pangaweruh, sareng watek naon anu urang hoyong muridna pelajari? Pasti, kami bakal hoyong aranjeunna ngembangkeun kamampuan literasi digital sareng média anu, dinten ayeuna, seueur jalma kakurangan (Breakstone et al., 2018). Kami hoyong aranjeunna milari ideu anu saling bersaing, pikeun marahmay ngaku yén anggapanana nyalira panginten lepat, sareng numuwuhkeun rasa handap intelektual (Porter & Schumann, 2018). Kami hoyong aranjeunna ngahargaan norma sareng lembaga demokratis urang sareng ngartos yén pamaréntahan sareng politik penting, sanés kusabab aranjeunna ngahibur - atanapi cara pikeun ngarugikeun jalma-jalma anu kami henteu satuju - tapi kusabab tindakan pamaréntah ngagaduhan akibat serius. Kami hoyong aranjeunna ngadeukeutan ka anu sanésna kalayan raos anu welas sareng sasarengan, naha aranjeunna berinteraksi sacara pribadi, ampir, atanapi henteu pisan. Kami hoyong aranjeunna ngartos kumaha anu sanés nafsirkeun kecapna, duanana nyarios sareng tulisan, sareng kumaha kecap batur mangaruhan aranjeunna.  

Abdi henteu hartosna pikeun daptar ieu janten komprehensif tapi, pikeun ngagambarkeun sababaraha poin. Mimiti, perhatoskeun kumaha jarang penilaian kualitas sakola ayeuna ngagabungkeun salah sahiji jinis pembelajaran ieu. Aya sakedik alesan pikeun percanten yén sipat ieu kumaha waé bakal timbul tina instruksi anu langkung épéktip dina mata pelajaran akademik inti, tapi éta peunteun dimaksudkeun pikeun ngukur kualitas sakola kalayan saeutik, upami aya, perhatian ka aranjeunna. Kadua, perhatoskeun yén jenis pembelajaran ieu henteu sacara dasarna partisan. Naha urang Amérika teu resep ningali langkung seueur sipat ieu dina kawarganagaraan urang, atanapi di murangkalihna nyalira? Katilu, perhatoskeun yén urang, salaku nagara, ngagaduhan padamelan pikeun ngawangun ciri-ciri ieu. Seueur diantara aranjeunna henteu datang sacara alami pikeun urang. Salaku conto, disinformasi online mangrupikeun ancaman kuat sabab hésé pikeun urang kauninga. Nya kitu, miara jalma anu urang terang ku ukur tulisan média sosial anu mumusuhan sacara kualitatif bénten sareng paduli ka batur anu aya payuneun urang.  

Teu heran, éta nangtang pikeun adaptasi instruksi pikeun realitas anyar ieu. Dina nyerat ngeunaan ngajar murid ngaevaluasi inpormasi dina dunya "pasca-kabeneran", Clark Chinn, Sarit Barzilai, sareng Ravit Golan Duncan (2020) nyatakeun nempatkeun murid dina lingkungan diajar anu otentik dimana aranjeunna kedah napigasi pajeulitna dunya sareng kaaburan. Aranjeunna hariwang ngeunaan kacenderungan ngajar kaparigelan ieu dina setélan naskah anu taliti anu pendidik gaduh langkung kendali tapi kasempetan pikeun diajar saderhana. Nyiapkeun mahasiswa pikeun kawarganagaraan abad 21 henteu cocog pikeun lembar kerja sareng daptar prakték anu pangsaéna - sareng sigana henteu cocog pikeun tés standar. Éta tangtangan. Éta pikabitaeun pikeun nyerah kana mentalitas "naon anu diukur parantos beres" sareng nyobian milarian cara pikeun ngajantenkeun sakola nanggungjawabkeun kinerja pikeun nyiapkeun warga. Sigana mah éta pendekatan anu leres. Pangalaman urang sareng basis uji akuntabilitas kedah masihan kami ngareureuhkeun, sareng ngukur atribut sapertos watek sipil siswa pasti janten usaha anu cacat.  

Sabalikna, upami urang yakin yén sakola anu saé, dinten ayeuna sareng pikahareupeun, mangrupikeun tujuan pikeun nyiapkeun nonoman pikeun ilubiung sacara bertanggung jawab dina kahirupan démokrasi, maka nagara-nagara sareng kabupaten kedah mastikeun yén prioritas sapertos dina sakola- kagiatan ayeuna. Aranjeunna kedah ngawangun kana kurikulum, standar, sarat kursus, program pangembangan profesional, kriteria ngiringan, sareng anu sami - tés dikutuk. Henteu cekap pikeun ngadorong sakola pikeun nyandak peranna dina nyiapkeun warga nagara sacara serius, utamina nalika sistem akuntabilitas sareng peringkat sakola urang masihan aranjeunna insentif pikeun museurkeun perhatian aranjeunna di tempat séjén. Sareng kolot, pikeun bagian aranjeunna, kedah mikirkeun ati-ati ngeunaan naon anu aranjeunna pikahoyong pikeun murangkalihna, sareng naroskeun naon anu dipeunteun ku sakola ayeuna pikeun aranjeunna.  

Urang kedah teras-terasan nungtut supaya sakola nyiapkeun murid pikeun sukses, minuhan karir. Nanging, ieu mangrupikeun hiji tujuan sakola, sanés ngan ukur tujuan sakola. Ayeuna sapertos ayeuna, urang kedah terang yén sakola anu saé ngalaksanakeun tujuan demokratis sareng sosial, sanés ngan ukur tujuan ékonomi.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...