Kampanye Global ngaluncurkeun proyék "Mapping Peace Peace" proyek

"Mapping Peace Education," alat panilitian global sareng prakarsa ngadokuméntasikeun sareng nganalisis usaha pendidikan perdamaian di sakumna dunya, diluncurkeun sareng forum maya khusus dina 9 Oktober 2021.

Acara ieu diayakeun ku Micaela Segal de la Garza, Koordinator Pendidikan Perdamaian, sareng nampilkeun dialog antara Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai, sareng Cecilia Barbieri, Kapala Bagian UNESCO Kewarganegaraan Global sareng Pendidikan Perdamaian.

Tony sareng Cecilia ogé diiluan ku panel panaliti kontributor ti sakumna dunya, kalebet Loreta Castro (Filipina), Raj Kumar Dhungana (Nepal), Loizos Loukaidis (Siprus), Tatjana Popovic (Serbia), sareng Ahmad Jawad Samsor (Afganistan) .

Ngajalankeun Pidéo Acara

Ngeunaan "Pemetaan Pendidikan Perdamaian"

Mapping Peace Education mangrupikeun prakarsa riset global Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian anu dilakukeun sareng kerja sama sareng sababaraha organisasi terkemuka anu kalibet dina panilitian sareng prakték pendidikan perdamaian, sumber daya anu dinamis ieu dirancang pikeun panaliti pendidikan perdamaian, donatur, praktisi, sareng pembuat kebijakan anu milarian data sareng analisa usaha pendidikan perdamaian formal sareng non-formal di nagara-nagara di sakumna dunya pikeun ngadukung pamekaran pendidikan perdamaian anu kontekstual sareng basis bukti pikeun ngarobih konflik, perang, sareng kekerasan. Proyék éta dibayangkeun salaku sumber pikeun dokuméntasi tingkat nagara sareng analisis usaha pendidikan perdamaian. (Kanggo detil tambihan, baca siaran pers asli di dieu.)

Didatangan dina halaman wéb proyék Mapping Peace Education.

Acara Peluncuran

Host Acara

Micaela Segal de la Garza mangrupikeun pendidik multibasa anu fokus kana pendidikan perdamaian sareng komunikasi. Mica ngajar Spanyol dina SMA umum komprehensif di Houston sareng janten panaséhat fakultas pikeun staf buku buku sareng mahasiswa anu dikelola ku murid. Kelas sanésna kalebet ker di luar tempat anjeunna ngajar murangkalih di pusat alam lokal, sareng kelas global dimana anjeunna koordinat proyék sareng Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai. Anjeunna jalma-jalma anu diajar Magister na dina Studi Perdamaian, Konflik, sareng Pengembangan Internasional di Universitat Jaume I di Spanyol, sareng teras diajar sareng International Institute on Peace Education.

Pamilon Dialog

Cecilia Barbieri ngagabung kana Bagéan Kawarganagaraan Global sareng Pendidikan Perdamaian di UNESCO salaku Kapala Séptémber 2019, asalna ti Biro Regional UNESCO pikeun Pendidikan di Amérika Latin sareng Karibia di Santiago, Chili, dimana anjeunna ngurus Bagian Pendidikan 2030. Sateuacan gabung sareng UNESCO Santiago, anjeunna damel salaku Spesialis Pendidikan sareng UNESCO ti saprak 1999, utamina di Afrika sareng Asia. Sateuacan gabung sareng organisasi, anjeunna damel di bidang latihan téknis sareng kejuruan sareng pangwangunan kapasitas kelembagaan, sareng damel salami mangtaun-taun dina budaya perdamaian, HAM, sareng pendidikan antar budaya. Lulusan élmu sosial ti Universitas Bologna, Italia, anjeunna neraskeun pendidikan dina hukum kamanusaan internasional, psikologi pendidikan sareng kabijakan pendidikan sareng perencanaan.

Tony Jenkins PhD ngagaduhan 20+ taun pangalaman ngarahkeun, ngararancang, sareng ngagampangkeun program perdamaian sareng program internasional sareng proyek dina bidang pangwangunan internasional, studi perdamaian, sareng pendidikan perdamaian. Tony mangrupikeun Diréktur Ngatur International Institute on Peace Education (IIPE) sareng Koordinator Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai (GCPE). Anjeunna ogé ayeuna janten Dosén dina Program Studi Keadilan sareng Perdamaian di Universitas Georgetown. Panilitian Tony anu diterapkeun difokuskeun pikeun nalungtik épék sareng épéktipitas metode pendidikan perdamaian sareng pedagogi dina miara parobihan pribadi, sosial sareng politik sareng transformasi.

Nyumbang Panaliti

Loreta Castro, Ed. D. dianggap salah sahiji panaratas pendidikan perdamaian di Filipina, parantos ngamimitian usahana ngalaksanakeun pendidikan perdamaian di 1980an. Dr Castro mangrupikeun tilas présidén Miriam College sareng dina kaayaan dirina yén yayasan Pusat Pendidikan Perdamaian (CPE), panangan perdamaian sakola, ditetepkeun sareng akhirna didirikeun.

Raj Kumar Dhungana mangrupikeun ahli pendidikan sareng perdamaian perdamaian ti Nepal. Anjeunna parantos lami ngalaman dina ngajar, integrasi pendidikan perdamaian dina sistem pendidikan nasional, sareng ngamajukeun pamaréntahan anu hadé. Anjeunna parantos ngajabat di sakola, pamaréntahan Nepal, Simpen Barudak, UNESCO, UNICEF, Universitas Tribhuvan, Departemen Konflik, Perdamaian sareng Pangwangunan, Kantor PBB Urusan Pelucutan Senjata, sareng UNDP di Nepal, Asia Kidul sareng Daérah Pasipik Asia, sareng Universitas Kathmandu, Sekolah Pendidikan. Anjeunna janten Co-Convener IPRA di 2016-2018. Anjeunna réngsé PhD di 2018 ti Universitas Kathmandu khusus dina kekerasan sakola. Ayeuna, anjeunna damel di Kedutaan Besar Norwegia di Kathmandu salaku Penasihat Senior, pakait sareng Universitas Kathmandu salaku anggota dosen anu nganjang, sareng janten sukarelawan salaku anggota ahli Pamaréntah Déwan Hak-hak Anak Nasional Nepal.

Loizos Loukaidis nyaéta Diréktur Asosiasi kanggo Dialog Sejarah sareng Panilitian (AHDR). Anjeunna gaduh gelar BA di Pendidikan Dasar (Aristoteles University, Yunani) sareng MA dina Pendidikan Damai (UPEACE, Costa Rica) sareng ngagaduhan pangalaman anu éksténsif dina sektor pendidikan boh salaku Guru Sakola Dasar sareng aktivis Pendidikan Perdamaian, koordinator proyek, sareng panaliti . Dina 2016 Loizos diangkat ku Présidén Républik Siprus salaku anggota Komite Téknis Bi-komunal Atikan dina kontéks perundingan perdamaian anu lumangsung. Anjeunna ogé Koordinator tina Proyék 'Bayangkeun' anu ngahijikeun murid sareng guru ti beulahan di Siprus salami jam sakola.

Tatjana Popovic mangrupikeun sutradara Nansen Dialog Center Serbia sareng pelatih anu berpengalaman dina bidang transformasi konflik. Salami 20 taun ka pengker, anjeunna ngagampangkeun sababaraha seminar dialog antar étnis pikeun guru, menteri pendidikan, sareng perwakilan pejabat lokal di Balkan Kulon, nyumbang kana perdamaian. Fokus latihanana nyaéta dina Dialog, Métodeu Pangajaran Interaktif, Pakakas Analisis Konflik, sareng Mediasi. Tatjana nyepeng MA dina Studi Damai ti Fakultas Élmu Politik, Universitas Belgrade sareng mangrupikeun mediator anu disertifikasi.

Ahmad Jawad Samsor mangrupikeun Manajer Program Pendidikan Damai di Amérika Serikat Institute of Peace (USIP) di Kabul, Afganistan. Anjeunna ogé Dosén di American University of Afghanistan (AUAF).

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...