Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai ditunjuk pikeun Hadiah Nobel Perdamaian 2021

Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai parantos dicalonkeun pikeun Hadiah Nobel Perdamaian 2021.

Nominasi ieu mangrupikeun sinar pangharepan, nyayogikeun usaha tanpa lelah sareng wani anggota kampanye di panjuru dunya anu ngudag padamelan pendidikan perdamaian anu sering henteu katingali, anu netepkeun dasar unggal pakaya perdamaian sareng upaya pelucutan senjata.

Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai (GCPE) parantos dicalonkeun pikeun Hadiah Nobel Perdamaian 2021. Nominasi na ngakuan kampanye salaku "proyek anu paling dinamis, boga pangaruh, sareng jauh di dunya dina pendidikan perdamaian, anu sinus qua non pikeun perlucutan senjata sareng ngaleungitkeun perang. "

GCPE sacara babarengan diakuan ku tilu nominator: Yang Terhormat Marilou McPhedran, Sénator, Kanada; Prof Anita Yudkin, Universitas Puerto Rico; sareng Prof Kozue Akibayashi, Universitas Doshisha, Jepang.

Nominasi ieu mangrupikeun sinar pangharepan, nyayogikeun usaha tanpa lelah sareng wani anggota kampanye di panjuru dunya anu ngudag padamelan pendidikan perdamaian anu sering henteu katingali, anu netepkeun dasar unggal pakaya perdamaian sareng upaya pelucutan senjata.

Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian didirikeun kana konsép pendidikan pikeun ngaleungitkeun perang, nyaangan kabutuhan poko pikeun sistem alternatip sanés anu teu gumantung pikeun kaamanan global. Kampanye ngadidik sareng ngadukung pikeun ngawangun kasadaran masarakat sareng dukungan politik pikeun ngenalkeun pendidikan perdamaian kana sagala bidang pendidikan, kalebet pendidikan non-formal, di sadaya sakola di saluruh dunya, sareng ngamajukeun pendidikan sadaya guru pikeun ngajarkeun perdamaian.

Kampanye ieu diprakarsai ku pendidik perdamaian anu kasohor sacara global Betty Reardon sareng Magnus Haavelsrud di 1999 dina Hague Appeal for Peace Conference. Kampanye ayeuna jumlahna rébuan pamilon ti unggal penjuru dunya. Fokus kana usaha lokal sareng kerjasama transnasional, Kampanye diayakeun sasarengan salaku gerakan sadunya ngalangkungan bursa berita, panilitian, analisa, upaya advokasi, kajadian sareng sumber daya. Kampanye nyayogikeun kanyaho penting sareng inspirasi pikeun ngadukung sareng mekarkeun pendidikan perdamaian ti tingkat lokal dugi ka global. Koalisi ampir 200 organisasi, masing-masing damel dina kontéks masing-masing nuju kahontal tujuan Kampanye, salajengna ngadukung sareng ngadukung usaha maju kamajuan pendidikan perdamaian formal sareng non-formal.

Kampanye salajengna ngagampangkeun seueur proyék kolaborasi ngalangkungan prakarsa adina, éta Institute internasional on Atikan Peace (IIPE). IIPE ngayakeun dua taunan, unggal waktos di daérah anu béda-béda, ngamungkinkeun anggota Kampanye pendak sareng jalma, diajar séwang-séwangan, sareng ngamimitian proyék transnasional, malahan bahkan ngalangkungan halangan politik anu ngan ukur usaha masarakat sipil sapertos anu tiasa ngaleungitkeun. IIPE diakuan ku Hadiah Pendidikan Perdamaian UNESCO dina sesebutan ngahormat khusus di 2002.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Babaturan urang kéngingkeun nominasi - #Digniworld

Gabung sawala ...