Kaluarkeun KABEH !!! 4 hal saderhana anu tiasa dilakukeun ku sadayana ayeuna.

Unggal warga nagara Afghanistan anu résiko - awéwé, lalaki, barudak, anu sepuh, anu gaduh cacat - ngagaduhan hak pikeun ngaku suaka. Urang kedah ngaluarkeun aranjeunna sadayana. Évakuasi lengkep sareng lengkep mangrupikeun pamaréntahan anu moral sareng praktis. Ieu 4 tindakan saderhana anu tiasa dilakukeun ku sadayana pikeun ngadukung usaha ieu.

Tingali banding anyar pikeun aksi masarakat sipil di Apganistan di dieu.

Kaluarkeun KABEH !!!!

Nalika urang ningali rusuh anu matak nepi ka tiwas di bandara Kabul, kagoda pikeun nyerah, urang milarian milarian cara pikeun nungkulan kaayaan anu pikareueuseun ieu, naék sora urang pikeun nungtutan évakuasi aman pikeun sadayana dina bahaya fana.

Ieu mangrupikeun 4 hal saderhana anu tiasa anjeun laksanakeun ayeuna pikeun ngunduh sora anjeun sareng nyauran batur pikeun ngangkat aranjeunna:

  1. Unduh sareng eusian template surat di handap (eusian nagara anjeun sareng nami anjeun).
  2. Tingali nami sareng alamat email ti Duta Besar nagara anjeun ka PBB, sareng email ka aranjeunna salinan surat anu dieusian.
  3. Milarian nami sareng alamat email Menteri / Sékretaris Luar Negeri anjeun, sareng email ka aranjeunna salinan surat anu dieusian.
  4. Kirim pesen ieu pikeun jalma anu mungkin anu tiasa miara sareng ngalakukeun kalakuan. Kirimkeun ku naon waé bentuk média anu rutin anjeun anggo.

Hatur nuhun parantos naékkeun sora anjeun dina aksi solidaritas sareng tanggung jawab masarakat global.

- Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai (8/22/2021)

Citakan Surat

unduh vérsi MS Word tina témplat (atanapi salin témpél téks handap) 

Kaluarkeun KABEH !!!

Unggal warga nagara Afgan di-résiko - awéwé, lalaki, barudak, yuswa, anu cacat - ngagaduhan hak pikeun ngaku suaka.  Dipuji ku Amérika Serikat parantos ngadaptarkeun maskapai komérsial pikeun ngangkut jalma-jalma ti tempat évakuasi ayeuna dugi ka tempat padumukan. Nanging, rébuan deui tetep di luar bandara sareng di sakumna nagara kusabab sieun ku kahirupan aranjeunna. Komunitas internasional - Amérika Serikat sareng nagara-nagara khususna NATO - ngagaduhan tanggel waler supados aranjeunna hirup. Masa depan nagara tiasa waé nyalametkeun nyawa jalma-jalma anu hiji dinten tiasa uih deui ngawangun deui nagara anu aranjeunna damel pisan pikeun ngajantenkeun 21st komunitas internasional abad. Urang kedah ngaluarkeun aranjeunna sadayana. Évakuasi lengkep sareng lengkep mangrupikeun pamaréntahan anu moral sareng praktis.

Salaku warga nagara [nagara anjeun], Kuring ngadesek pamaréntah kuring pikeun digawé sacara mandiri, sareng nagara-nagara sanésna sareng ngaliwatan PBB pikeun ngévakuasi sadayana anu badé angkat ti Afganistan. Kami memohon jaminan yén:

  • Bandara Kabul bakal tetep kabuka dugi évakuasi réngsé;
  • Éta koridor anu aman sareng transportasi ka bandara bakal disiapkeun;
  • Perbatasan éta bakal dibuka pikeun ngamungkinkeun para pendarat luar negeri ka nagara-nagara sanés sareng transportasi anu aman pikeun anu disayogikeun;
  • Yén sadaya nagara anu wawatesan, nagara anu ayeuna nyayogikeun situs évakuasi sareng nagara-nagara sanés anu tiasa dilakukeun penerbangan, ngabagéakeun sareng nyayogikeun samentawis samentawis évakuasi;
  • Yén "dokumen" kanggo visa disederhanakeun pikeun kaayaan darurat, sareng pusat dokuméntasi pikeun tujuan ieu disiapkeun di bandara sareng di situs perbatasan anu tiasa dimungkinkeun.

Ménta hormat,

[Ngaran anjeun]

 

 

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...