Grup Iman Nyauran Etika Sekuler pikeun Nyauran Aksi Sivik ngalawan Kekerasan anu Didorong Hate

poto ku Colin Lloyd on Unsplash

"Mugi urang sadayana bangkit ..."

perkenalan

Ieu heartening ningali pernyataan dua grup dumasar-iman utama (dipasang di handap) dina respon kana pembantaian munding nu nyandak nyawa sapuluh sarta tatu serius tilu deui, kabeh tapi hiji Afrika Amerika, dina hate rasialis ngahaja tur elaborately rencanana. kajahatan. Aranjeunna ngantepkeun réspon agama "pikiran sareng doa" ka batur, sabab aranjeunna salaku warga nagara, nyoarakeun etika, imperatif sipil, sareng sauran anu praktis pisan, anu sadayana hormat pisan kana prinsip "pemisahan gereja sareng nagara" sareng ku kituna relevan pikeun pendidikan katengtreman dumasar-iman sareng sekuler.

Pusat Antaragama New York jeung Ngabengkokkeun Arc, organisasi karapihan Yahudi, dina pernyataan complementing silih, nyieun titik perhatian fundamental ka sadaya warga, jeung kukituna, atikan karapihan salaku sarana learning nuju Dursasana dina aksi tanggung jawab civic. The Interfaith Center of New York nyokong aksi politik jeung sosial non-partisan anu tiasa dilakukeun ku unggal warga pikeun ngaréspon kana dua diménsi anu penting tina kajahatan anu ngarusak - ngaleungitkeun sangsara manusa anu akibatna sareng ngaleungitkeun unsur-unsur panyababna - ku ngabiayaan bantuan material pikeun komunitas korban sareng damel pikeun ngaluluskeun undang-undang pikeun ngalarang hiji jinis senjata anu sering dianggo pikeun ngalaksanakeun pembantaian jalma-jalma dumasar kana hate anu beuki sering, ditargetkeun salaku anggota kelompok ras atanapi agama, para palaku parantos diindoktrinasi pikeun sieun salaku ancaman pikeun dirina sorangan. identitas jeung wellbeing. Sababaraha palaku sareng pendukungna nyatakeun panolakan pikeun "diganti" ku anu henteu pantes sarua.

Faktor-faktor ieu sadayana nyababkeun masalah anu kedah diurus ku pendidikan perdamaian, dina kasus Buffalo khusus ieu, di Amérika Serikat, sareng dina kasus seueur tindakan anu sami tina "kekerasan identitas" di seueur nagara di sakumna dunya dimana pembantaian sapertos kitu ogé kajantenan. . Urang pangjurung pendidik karapihan pikeun diondang siswa maca sababaraha rekening ngeunaan pembantaian supermarket Munding, sarta dina diskusi umum marios sagala fakta kasus nu rupa rekening nyadiakeun. Kalayan fakta-fakta kajadian salaku pondasi, kelompok diajar teras kedah maca sareng ngeunteung kana tulisan Interfaith Center sareng Bend the Arc, diteruskeun ku panalungtikan kelompok anu ngémutan patarosan anu diajukeun di handap.

Ngabengkokkeun Arc ngajurung pamiarsa na "... bangkit ngalawan ideologi nasionalis bodas anu bahaya anu ngainspirasi serangan telenges ieu,"

  • Naha éta idéologi dipaké dina jamak? Di antara urang, urang tiasa ngaidentipikasi sababaraha cara pamikiran atanapi kerangka anu bakal urang cirikeun salaku nasionalis bodas?
  • Naon anu anjeun lakukeun tina pernyataan ngagunakeun kecap, diideuan tinimbang kecap, disababkeun dina ngarujuk kana naon ngarah ka serangan? Naon relevansi pilihan kecap kudu tanggung jawab? Naon relevansi intentionality palaku, sakumaha dibuktikeun dina rarancang lengkep ngeunaan pangperangan, kudu tanggung jawab individu? Naha anjeun tiasa ngajelaskeun wéb atanapi ranté tanggung jawab pikeun ieu sareng pembunuhan massal anu sanés? Naon anu tiasa janten posisi pamimpin anu kapilih sareng masarakat umum dina wéb atanapi ranté anjeun? Naon anu tiasa ditaroskeun ka masing-masing ayeuna pikeun ngaleungitkeun kajahatan hate ieu? Naha ngaréspon butuh "wani moral sareng kakuatan politik?" Naon anu urang kedah diajar pikeun ngamekarkeun kawani sareng kakuatan éta?

Pusat Antaragama New York langsung ngabela pikeun panerapan kaayaan larangan rifles narajang sakumaha diusulkeun ku Gubernur.

  • Dina cara naon panerapan ieu tiasa ngirangan kekerasan hate massal? Naha anjeun yakin yén larangan éta cekap pikeun ngirangan kekerasan bedil? Naon panerapan tambahan bisa disebut pikeun?
  • Naon anu diperyogikeun pikeun ngaleungitkeun kapamilikan pribadi anu nyebar tina bedil anu aya dina proporsi wabah di Amérika Serikat? Naon bentuk kekerasan sareng tragedi teu kahaja anu sanés janten akibat tina seueur bedil dina seueur panangan? Naha kaayaan ieu anu masarakat kedah "hirup sareng?" Upami anjeun yakin yén kaayaan éta kedah / tiasa dirobih, naon peran pendidikan karapihan anu tiasa dimainkeun dina ngahontal parobihan?

BAR, 5/18/22

Bend the Arc: Aksi Yahudi - 17 Méi 2022 Buletin

Subject: Munding, NY

(Tingali ogé: Bend pernyataan Arc dina pembunuhan supremacist bodas tina sapuluh urang Hideung di munding, NY)

Muga-muga kenangan sadaya sapuluh urang Amérika Hideung anu dibunuh di Munding sabtu minggu ieu janten berkah. Sareng mugia urang sadayana bangkit ngalawan ideologi nasionalis bodas anu bahaya anu ngainspirasi serangan telenges ieu.

sabtu minggu ieu, urang ngingetkeun hiji bebeneran heubeul tur langgeng: kaunggulan bodas mangrupa anceman greatest kana impian tina Amérika demokratis dimana unggal jalma tunggal bisa aman tur mekar.

Naha urang leumpang ngaliwatan panto pasar supermarkét, pusat balanja, sinagoga, masjid, atanapi gereja, unggal urang pantes aman.

Saptu, hiji nasionalis bodas drove ka munding, NY jeung niat murdering jalma Hideung, maéhan sapuluh jeung injuring leuwih. Sakali deui, haté urang dirobih sareng urang pinuh ku amarah saatos tindakan teror supremacist bodas.

Kami ngadoakeun pamulihan jalma anu luka sareng urang milu sedih para korban: Celestine Chaney, 65; Roberta Drury, 32; Andre Mackniel, 53; Katherine Massey, 72; Margus D. Morrison, 52; Heyward Patterson, 67; Aaron W. Salter, 55; Geraldine Talley, 62; Ruth Whitfield, 86; sareng Pearly Young, 77.

Muga-muga kenangan aranjeunna janten berkah, sareng muga-muga warisanana janten tindakan. Komunitas Yahudi multiracial urang ngalegaan cinta urang, solidaritas, sarta rojongan ka komunitas Hideung di munding jeung sakabeh anu aya dina nyeri.

serangan ieu teu kacilakaan. Disangka jelema nu nembak teu brukbrak drove sababaraha jam pikeun sasaran lingkungan ieu - milih hiji supermarket Hideung munding warga lobbied pikeun taun meunang - kalawan niat pikeun rajapati saloba urang Hideung sakumaha anjeunna bisa.1

Manifesto penembak nyebatkeun bohong bahaya tina "panggantian hébat," téori konspirasi rasialis sareng antisemitik anu nyatakeun yén urang Yahudi aya di tukangeun usaha pikeun ngagentos urang Amérika bodas, sering ngalangkungan imigrasi atanapi pamilihan. Bohong anu sami ieu diungkabkeun dina tembakan anu ditujukeun ka urang Yahudi di Pittsburgh taun 2018 sareng imigran di El Paso taun 2019.2,3

Ieu henteu kabeneran. Gagasan "panggantian" mangrupikeun anu lami, ayeuna disaluyukeun pikeun nyebarkeun panik bodas dina waktos ngarobih demografi di Amérika Serikat.

Dina taun-taun ayeuna, bohong ieu parantos ngalih ti pinggiran gerakan nasionalis bodas kana arus utama retorika politik sayap katuhu. Sajumlah ageung politikus sareng ahli politik anu leres - ti Fox News 'Tucker Carlson ka Rep Elise Stefanik, Republik katilu anu pangkat pangluhurna di DPR - nyebarkeun bohong ieu ka jutaan pamirsa.4,5

Ayeuna, polling anu dileupaskeun minggu kamari nunjukkeun yén ampir satengah pamilih Republik satuju sahenteuna sahenteuna sababaraha "téori panggantian" - ideu anu sami anu nginspirasi pembantaian di munding.6

Ieu strategi. Dina nyanghareupan gerakan ngembang pikeun démokrasi multirasial, pembebasan Hideung, sareng kabébasan pikeun sadayana, ieu politikus jeung pundits anu sinis stoking grievances bodas rancang division jeung sieun guna tumuwuh kakuatan maranéhanana, euweuh urusan anu bakal menyakiti. Aranjeunna tujuanana pikeun ngajaga jalma-jalma tina sagala ras sareng kelas tina damel dina garis bédana pikeun menangkeun hal-hal anu urang sadayana kedah mekar.

Urang kedah ngabales waktos ieu kalayan kawani moral pinuh sareng kakuatan politik anu diperyogikeun. Ngéléhkeun ancaman konsér ieu pikeun kasalametan komunitas urang sareng démokrasi nagara urang kedah janten prioritas nomer hiji lembaga Yahudi urang.

Babarengan, urang bakal ngawangun nagara dimana sadayana tiasa hirup kalayan kabébasan, kasalametan, sareng milik - henteu paduli ras urang, kumaha urang ngadoa, atanapi dimana urang asalna.

Dina solidaritas,
Tim Bend the Arc

PS Dina taun-taun ayeuna, Bend the Arc parantos ngalacak téori konspirasi ieu sareng damel pikeun nahan politikus sareng ahli anu nyebarkeun éta tanggung jawab. Kami parantos masangkeun utas dina Twitter kalayan sababaraha fakta sareng pidéo anu anjeun kedah ngartos naon anu lumangsung ayeuna. Mangga baca sareng bagikeun upami anjeun resep.

sumber

1. The New York Times, Gunman nargétkeun Hideung Neighborhood Bentukna ku Puluhan Kasegregasi
2. NPR, Naon 'Great Replacement' sareng kumaha hubunganana sareng tersangka némbak munding?
3. The New York Times, Kumaha Tulisan Rasis Tersangka Munding Nyingkab Tumbu ka Serangan lianna
4. Ibu Jones, Manifesto Munding Shooter Ngandelkeun Konspirasi Supremasi Bodas Anu Didorong ku Tucker Carlson
5. The Washington Post, Rep Elise Stefanik echoed téori rasialis disangka espoused ku tersangka munding
6. The Washington Post, Ampir satengahna Republicans satuju sareng 'téori ngagantian hébat'


Pernyataan sareng Sumberdaya: Teror Doméstik Anti Hideung di Munding

Pusat Antaragama New York

(tingali pernyataan aslina di dieu)

The Interfaith Center of New York manjangkeun belasungkawa deepest kami ka kulawarga 10 warga munding anu leungit nyawa maranéhanana pikeun terorisme domestik jeung hate anti hideung ieu sabtu minggu kaliwat. Doa kami ogé pikeun tilu jalma anu luka, pikeun anu nyaksian pembantaian éta, sareng pikeun masarakat anu langkung lega anu tantangan rasisme struktural parantos ageung sateuacan Supremacist Bodas anu telenges sareng radikal dibuka seuneu di supermarkét lokalna.

Panémbak massal ieu nangtung dina garis panjang anu sanés: 2012 di Oak Creek gurdwara, 2015 di Mother Emmanuel, 2018 di Sinagoga Tree of Life, 2019 di El Paso Walmart, 2019 di masjid di Christchurch, 2021 di leutik milik Asia. usaha di Atlanta, sarta loba teuing batur. Salaku pembunuhan anti Hideung utama, kumaha oge, shooting ieu nempatan tempat sorangan dina sajarah unik kekerasan rasialis di AS, balik deui ka perbudakan, separation kulawarga, lynching, sarta Jim Crow.

Salaku Uskup Presiding Garéja Episcopal sareng pituin munding, anu Maha Rev. Michael Curry nyarios "Kaleungitan kahirupan manusa mangrupikeun tragis, tapi aya kabencian ras anu jero anu nyababkeun panémbak ieu, sareng urang kedah péngkolan tina jalan anu maot bangsa urang. geus lila teuing leumpang.” Pikeun pernyataan pinuh Bishop Curry urang klik di dieu.

Salaku hiji organisasi anu nyiar sangkan kota urang aman tina rasisme jeung bigotry agama, ICNY gabung anggota nagara jeung masarakat gede dina tunggara ieu maotna dicegahna jeung karugian shattering. Di handap ieu aya sababaraha saran pikeun ngalakukeun tindakan saluareun solat:

VoiceBuffalo parantos ngalayanan masarakat di Buffalo mangtaun-taun. Anjeun tiasa nyumbang duanana pikeun distribusi dahareun sareng popok sareng produk kasehatan di dieu. Anjeun tiasa mendakanana dina Facebook Ieuh.

Kitu ogé, Déwan Kabijakan Umum Muslim Munding parantos damel sareng Gereja sareng pimpinan Komunitas pikeun ngadukung para korban sareng kulawargana. Komunitas Muslim, ngaliwatan Jami Masjid, geus ngadegkeun dana pikeun "Top Market Shooting Korban" pikeun ngarojong kulawarga korban. Duit anu dikumpulkeun bakal ngadukung biaya pamakaman sareng biaya médis. link di dieu.

Gubernur Kathy Hochul bakal ngajukeun RUU anu ngalegaan larangan nagara pikeun sababaraha senjata narajang. Usulna ogé bakal kalebet parobihan anu tiasa dilakukeun kana undang-undang New York pikeun ngémutan kaputusan anu dipiharep ku Mahkamah Agung AS anu tiasa ngaleungitkeun larangan New York dina mawa senjata anu disumputkeun. Hayu Gubernur terang pandangan anjeun ngeunaan usulan ieu sareng ngahubungi New York State Council of Churches [email dijaga].

tulus,

Pendeta Dr Chloe Breyer
Diréktur pelaksana
Pusat Antaragama New York

 

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...