Grup Universitas Pemberontakan Kepunahan di Inggris nyauran reformasi anu dipuseurkeun eko-pedagogi dina paguron luhur

(Diulang deui ti: Pemberontakan punah. 20 Séptémber 2019)

Grup Pemberontakan Kepunahan (XR) parantos (20 Séptémber) nyauran ka universitas-universitas Inggris pikeun nyandak tindakan langsung salaku réspon tina iklim sareng krisis ékologis. Universitas XR nungtut reformasi anu dipusatkan eko-pedagogi, anu bakal kalebet parobihan lengkep gelar universitas pikeun ngagambarkeun parahna kaayaan anu urang nyanghareupan.

Pengumuman sumping payun a dinten pendidikan iklim di luar St Clements Church on the Strand, nampilkeun ceramah ti akademisi sareng aktivis, bengkel, seni sareng musik. Panitia nyauran répormasi borongan pendidikan tinggi, kalebet ngutamakeun sareng ngaleungitkeun pendidikan iklim di sadaya gelar universitas. Program ieu ogé ngabahas kumaha parobihan iklim, kelestarian sareng kaadilan global nyabit-nyabit sadaya disiplin akademik.

Kajadian ieu nandaan mimiti Pemberontakan Iklim Global sareng mangrupikeun bagian tina sababaraha tindakan anu direncanakeun ku Pemberontakan Punah di kampus universitas di Séptémber sareng Oktober.

Universitas XR ngaharepkeun dinten éta bakal ngahijikeun hubungan hubungan antara paguron luhur, ogé kelompok-kelompok sanés anu kalibet dina perjuangan lingkungan dina 'gerakan gerakan' anu leres.

Nian Li, 22 taun, aktivis Pemberontakan punah sareng mahasiswa médis di Barts sareng The London, nyarios:

"Paguron luhur gagal ngaréspon cekap kana iklim sareng krisis ékologis. Dinten ieu kami ngaluncurkeun deklarasi anu netepkeun sajumlah tuntutan anu hoyong ditingali ku murid urang.

"Abdi murid médis badé lebet taun kalima kuring diajar sareng henteu sakali-kali pangaruh parobihan iklim kana sistem kasehatan parantos disebatkeun dina kursus kuring. Parobihan iklim bakal janten salah sahiji tantangan kaséhatan masarakat anu paling hébat anu kantos urang nyanghareupan tapi seueur réncang kuring sareng kuring rumaos henteu siap pisan.

"Universitas ngalakukeun mahasiswa anu teu leres ku gagal ngagambarkeun éta kanyataan dina rarancang sareng pangiriman kursus."

Jane Penty, Pamimpin Desain Berkelanjutan di Central St Martins, nyarios:

"Salaku dosen universitas kuring ngarasa yén sagala anu kami ngajar kedah dirombak dina hubungan sareng kaayaan darurat anu urang hadapi. Krisis iklim urang mangrupikeun tés pang hébat pikeun kamampuan kréatip sareng kolaborasi manusa sareng urang sadayana kedah ditarékahan pikeun ieu. ”

Murid-muridna bakal diiluan ku akademisi sareng staf sanésna ti Imperial College London, University College London, University of the Arts London, sareng London School of Hygiene & Tropical Medicine. Kontributor anu sanés kalebet aktivis ti Jaringan Solidaritas Internasionalist Pambrontakan sareng Kepulauan Beragam Hasil, Jaringan Lingkungan Awéwé, Aksi Pantun XR, Dokter pikeun Pendidik XR sareng XR, ogé pagelaran musik sareng puisi ti seniman lokal.

Connor Newson, 24 taun, aktivis Pemberontakan punah, nyarios:

"Kabutuhan reformasi pendidikan penting pisan. Ngalangkungan acara dinten ieu urang nganggo masalah ka urang sorangan. Kami henteu wareg deui ku nyuhungkeun parobihan, dinten ayeuna urang nyiptakeun sareng nunjukkeun réformasi anu hoyong ditingali sareng dijantenkeun conto pikeun lembaga pendidikan pikeun perhatosan sareng nuturkeunana. Kami nangtung dina solidaritas sareng panarajangan nonoman. Kami nyerat deui kanyataan kami pikeun ngontrol deui masa depan urang. "

Ngalangkungan acara éta, Universitas XR nyauran sistem pendidikan anu tiasa diaksés sareng aktipitas, sabab éta ngan ukur ku cara nyebarkeun terang sareng terang élmu anu mana universitas ngayakeun yén manusa bakal tiasa ngungkulan iklim sareng krisis ékologis.

Warta ieu nuturkeun kasuksésan ku murid sareng sepuh di Goldsmiths University anu ngolo-ngolo lembaga pikeun komitmen nétral karbon dina 2025. Kami arepkeun gerakan koléktif mahasiswa, staf sareng akademisi bakal ngamungkinkeun urang damel babarengan pikeun ngahaneutkeun langkung seueur paguron luhur pikeun nuturkeun jas.

Déklarasi Universitas Pemberontakan Kepunahan 'Rebellio

Kami, Universitas XR, nyatakeun yén urang janten pemberontakan.

Kami berontak ngalawan gagalna universitas sareng pamaréntahan pikeun meta sareng ngajarkeun bebeneran ngeunaan krisis ékologis sareng iklim.

Kami berontak ngalawan sistem pendidikan anu témplat, idéologi kelembagaan sareng struktur kakuatan anu nyababkeun kaayaan darurat iklim.

Kami berontak ngalawan aksés ka istiméwa pikeun élmu sareng produksi na.

Kami rebel ku non-kekerasan sareng pendidikan.

Kami nungtut lembaga kami réformasi sareng polah saluyu sareng ilmu iklim anu dihasilkeun; ngajantenkeun ieu tiasa diaksés ku sadayana ngalangkungan jurang antara akademi sareng masarakat, sareng ngabagi élmu.

Kami bakal ngaganggu dugi ka aksi konkrit dina divestasi, dekolonisasi sareng diversifikasi di jero paguron luhur urang dicandak.

Urang nyauran sadaya disiplin, departemén sareng lapangan pikeun kalibet sacara jujur, kabuka sareng kréatip sareng krisis iklim, nalika keprok kana fakultas éta parantos ngupayakeun ngalakukeun ieu.

Kami ngagungkeun sagala jinis diajar; muka haté sareng pikiran urang kana rupa-rupa sudut pandang sareng pangalaman dina pamahaman manusa; ngagedékeun sora-sora jalma anu panjang ngajar nilai alamiah sareng pangetahuan dina sistem kahirupan Bumi; sareng ngajajah peran kasenian sareng élmu dina ngungkulan parobihan iklim, anu spiritual disamping matéri.

Kami milari pitunjuk sareng hikmah gerakan murid, pendidik sareng aktipis di panjuru dunya, ngakuan anu sumping sateuacan urang sareng anu lumangsung; ngagambar kabeungharan anu rupa-rupa ilmu sareng pangalaman, sareng galvanis ku sajarah anu robih tina parobihan koléktif anu dipimpin ku murid.

Kami narékahan pikeun ngabina solidaritas internasional sareng kolaborasi; Gerakan Gerakan, dipuseurkeun kana tujuan umum pendidikan iklim, paguneman sareng kaadilan; mastikeun kabeneran diucapkeun ngeunaan darurat ékologis sareng ketidakadilan anu parantos aya pikeun sasama urang di planét, manusa sareng sanés manusa.

Kami nempatkeun nilai paling pikeun murid sareng karaharjaan, di luhur sareng saluareun hasil murid sareng staf, dina budaya régeneratif; ngakuan yén ngan tina iklim jero anu damai tiasa dibentuk dunya anu henteu-telenges.

Kami janji pikeun tetep sadar bakal aksés aksés kami kana élmu; ngarobih ideologi sareng struktur anu sami anu nyababkeun ieu sareng bencana iklim, nalika urang narékahan pikeun nyiptakeun pendidikan anu terbuka, tiasa diaksés sareng universal pikeun sadayana.

Pemberontakan urang saderhana sareng langsung: Gangguan ngalangkungan alternatif pendidikan anu nyata.

Kami henteu nyauran naon anu dipikahoyong, kami nyiptakeunana. 

Kami ngundang sadaya kelompok mahasiswa, pamuda, akademisi, serikat padamelan, komunitas sareng kampanjer anu minat, khususna anu parantos aktipitas dina masalah sapertos di penjuru dunya, pikeun ngahubung sareng kami pikeun harmonisasi usaha Global Justice, dina ngawangun Gerakan Gerakan pikeun Transformasi Pendidikan.

Universitas XR, Inggris
xrlondonuniversities@gmail.com

Daptar Grup Universitas Anu Diadegkeun:

  • Bangor
  • Universitas Cileungsi
  • Universitas Kulon Inggris (Bristol)
  • Ratu Mary / Bart jeung London
  • Birmingham
  • Central St Martins (UAL)
  • Kota, universitas London
  • Edinburgh
  • Glasgow
  • Parahu
  • Guildhall (XR London Conservatoires)
  • kaisar College
  • KCL
  • Sadaya Paguron luhur Manchester (grup dina XR Youth Manchester)
  • Universitas Newcastle sareng Northumbria
  • Sadayana Universitas Oxford
  • Royal Central School of Speech and Drama (XR London Conservatoires)
  • Rose Bruford College
  • Salford
  • SOAS
  • Southampton
  • St Andrews
  • UCL
  • Warwick

Ngeunaan Pemberontakan punah

Pemberontakan punah mangrupikeun gerakan global anu ngagunakeun henteu patuh sipil anu henteu telenges dina upaya ngeureunkeun kapunahan massal sareng ngaleutikan résiko runtuhna masarakat - anu duanana katingali teu bisa dilawan lamun aksi gancang henteu dilaksanakeun pikeun ngagerakkeun perubahan iklim anu diakibatkeun ku manusa sareng karugian biodiversitas.

Pemberontakan punah percaya yén éta téh tugas warga nagara pikeun memberontak, ngagunakeun henteu patuh sipil anu damai, nalika nyanghareupan tindakan kriminal ku Pamaréntah.

Panjaluk Pemberontakan punah nyaéta:

  1. Pamaréntah kedah nyarioskeun anu leres ku nyatakeun kaayaan iklim sareng darurat ékologis, damel sareng lembaga anu sanés pikeun komunikasi pentingna parobihan.
  2. Pamaréntah kedah bertindak ayeuna pikeun ngeureunkeun karugian biodiversitas sareng ngirangan émisi gas rumah kaca janten nol nol dugi ka 2025.
  3. Pamaréntah kedah nyiptakeun sareng dipimpin ku kaputusan Déwan Warga ngeunaan iklim sareng kaadilan ékologis.
nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

1 Comment

Gabung sawala ...