loading Kajadian

«Sadaya Kajadian

  • acara ieu kaliwat.

Dinten Guru sadunya

Oktober 5

|Kajadian ngulang deui (Tingali sadayana)
unggal taun

(Diulang deui ti: UNESCO)

Dilaksanakeun taunan dina 5 Oktober ti saprak 1994, Poé Guru Dunya memperinget ulang taun diadopsi tina 1966 Saran ILO / UNESCO ngeunaan Status Guru. Saran ieu netepkeun patokan ngeunaan hak sareng tanggung jawab guru sareng standar pikeun persiapan awal sareng pendidikan, rekrutmen, padamelan, sareng kaayaan diajar ngajar. Saran ngeunaan Status Anggota Pengajaran Pendidikan Tinggi diadopsi taun 1997 pikeun ngalengkepan Saran 1966 ku cara nutupan tanaga pengajaran sareng panilitian dina paguron luhur.

Kalayan nyoko kana Sustainable Development Goal 4 ngeunaan pendidikan, sareng target anu ditetepkeun (SDG 4.c) ngakuan guru salaku konci pikeun ngahontal agenda Pendidikan 2030, WTD parantos janten kasempetan pikeun nandaan kamajuan sareng ngémutan cara-cara pikeun ngalawan tantangan sésana pikeun promosi profési guru.

Poé Guru Sedunia diayakeun babarengan sareng UNICEF, Organisasi Buruh Internasional sareng Pendidikan Internasional.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...