Evaluasi Kurikulum Sakola Menengah Atas Ngeunaan Atikan Damai Di Khyber Pakhtunkhwa (Pakistan)

rujukan: Amin, S. (2021). Evaluasi Kurikulum Sakola Menengah Atas Hormat Pendidikan Damai Di Khyber Pakhtunkhwa. (No. Publikasi 123-FSS/PHDEDU/F16) [Tesis doktor, Universitas Islam Internasional Islamabad]. Repository Panalungtikan Pakistan.

download disertasi lengkep dieu

abstrak

Kurikulum sakola ngalaksanakeun peran anu penting dina nguatkeun pamahaman konseptual perdamaian di rumaja sakola. Penting pikeun meunteun kakuatan sareng kalemahan kurikulum sakola pikeun ngalebetkeun strategi salajengna pikeun ningkatkeun visi katengtreman di rumaja. Ningali sikep kekerasan anu muncul di rumaja sakola, peryogi dinten ieu pikeun meunteun kurikulum sakola ngeunaan pendekatan kurikulum ngeunaan ajaran perdamaian. Ku alatan éta, tetep di tempo kaayaan karapihan aya di propinsi Khyber Pakhtunkhwa Pakistan, kabutuhan urgent na evaluate kontribusi kurikulum sakola ngeunaan pamahaman konseptual karapihan di rumaja sakola (Mahmood, 2010). Pikeun tujuan ieu, éta ogé penting pikeun evaluate kurikulum sakola pikeun ngajajah kabutuhan salajengna jeung tantangan pikeun peacebuilding di rumaja ogé (Hamid, 2011). Ku kituna, panalungtik mutuskeun pikeun ngalaksanakeun ieu panalungtikan. Seueur panilitian nyarankeun, "Modél Integral Pendidikan Damai" pikeun meunteun kurikulum sakola anu aya hubunganana sareng pendidikan perdamaian. Nyimpulkeun yén modél integral tina pendidikan perdamaian penting dina meunteun ajaran perdamaian dina kurikulum sakola. Ku alatan éta, panalungtik mutuskeun pikeun minuhan tujuan ulikan dina lampu model integral karapihan. Tujuan tina ieu panalungtikan nya éta pikeun meunteun kurikulum SMA anu aya hubunganana sareng pendidikan perdamaian di Khyber Pakhtunkhwa. Tujuan pangajaran nya éta: nganalisis kurikulum tingkat SMA 2006 jeung buku ajar tina tilu mata pelajaran (Inggris, Urdu, jeung Studi Islam) nu aya kaitannana ka model integral atikan perdamaian, meunteun kurikulum tingkat SMA jeung hormat. kana komponén 'perdamaian jeung diri sorangan' tina model integral atikan karapihan, nganalisis kurikulum tingkat sakola sekundér luhur anu aya kaitannana jeung komponén 'perdamaian jeung batur' tina model integral atikan perdamaian, meunteun kurikulum tingkat sakola sekundér luhur kalayan hormat. kana komponén 'perdamaian jeung alam' tina model integral atikan karapihan, sarta nalungtik pamadegan stakeholder ngeunaan kurikulum tingkat sakola sekundér luhur anu aya kaitannana ka model integral tina atikan perdamaian. Desain triangulasi konkuren digunakeun dina ieu panalungtikan. Kurikulum inti tingkat SMA anu umum sareng buku ajar tina tilu mata pelajaran (Basa Inggris, Urdu, sareng Studi Islam), guru, sareng ahli kurikulum anu jadi populasi dina ieu panalungtikan. Ieu mangrupikeun mata pelajaran inti sareng museurkeun kana masalah sosial, perdamaian sareng konflik anu aya dina sababaraha dimensi di masarakat Pakistan. Ku kituna, panalungtik mutuskeun pikeun milih subjék dina ieu panalungtikan. Angkét jeung analisis wacana kritis eusi digunakeun salaku alat panalungtikan dina ieu panalungtikan. Data kualitatif dianalisis ngagunakeun analisis wacana kritis sedengkeun data kuantitatif dianalisis ku bantuan SPSS. Persentase, frékuénsi, skor rata-rata, simpangan baku, jeung chi-kuadrat digunakeun salaku alat statistik. Panalitian salajengna nyarankeun yén tujuan jangka panjang sareng jangka pondok Program Pendidikan Damai pikeun lingkungan ngawangun perdamaian di sakola kedah jelas ti mimiti pikeun ngagampangkeun hasil diajar. Leuwih ti éta, pamaréntah ngaliwatan Depdikbud perlu nyieun mékanisme pikeun assessing budaya peacebuilding di sakola.

 

 

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur