Universitas Emory ngaluncurkeun program Pembelajaran Sosial, Émosional sareng Etika global

His Holiness the XIV Dalai Lama, Emory Presidential Distinguished Professor, berinteraksi sareng mahasiswa nalika kunjungan kampus di 2013. (Poto: Emory Photo / Video)

(Diulang deui ti: Pusat Berita Emory. 2 April 2019)

Universitas Emory, gawé bareng sareng The Dalai Lama Trust sareng Vana Foundation India, bakal janten tuan rumah peluncuran program EmE's SEE Learning (Sosial, Emotional sareng Etika Learning) internasional di New Delhi, India, 4-6 April.

Professor Emory Présidén Terkenal, His Holiness the XIV Dalai Lama, bakal ngaluluguan program anu bakal diasongkeun para ahli nasional sareng internasional sareng hadirin anu diulem langkung ti 1000 pamimpin atikan sareng kawijakan ti sakumna dunya. Acara ieu bakal kalebet aktivis hak barudak sareng pemenang Nobel Perdamaian Kailash Satyarthi, babarengan sareng ahli anu sacara global dikenal dina diajar sosial sareng émosional Daniel Goleman, Linda Lantieri, Robert Roeser, sareng Kimberly Schonert-Reichl.

Tingali Diajar nyayogikeun pendidik sareng kerangka komprehensif pikeun budidaya kompeténsi sosial, émosional sareng étika anu tiasa dianggo dina pendidikan K – 12 ogé pendidikan tinggi sareng pendidikan profesional. Program ieu mangrupikeun bagian tina Pusat Emory Contemplative and Ethics-Compassion-based Emory.

Baheulana kawanoh salaku Emory-Tibet Partnership, program dina Emory College of Arts and Science (ECAS), pusatna didirikeun salaku hasil tina hadiah total $ 11 juta ti Yeshe Khorlo Foundation sareng ti Gaden Phodrang Foundation of the Dalai Lama. Salaku tambahan, Piér sareng Pamela Omidyar Fund nyumbangkeun dana operasional $ 2.2 juta pikeun 2019-20 kalayan komitmen pikeun neraskeun waragad pikeun dua taun tambahan.

"Kami ngahargaan pisan hadiah anu berehan anu ngamungkinkeun urang ngembangkeun kurikulum étika anu berbasis welas asih, anu ngagambarkeun puncakna langkung ti dua dasawarsa kolaborasi lintas budaya akademik antara Emory sareng lembaga Dalai Lama," saur ECAS Dean Michael A. Elliott . "Persimpangan antara kaséhatan sareng sains mangrupikeun bagian tina misi Emory, sareng parantos ngahasilkeun sumbangan pikeun karaharjaan sareng kualitas kahirupan pikeun komunitas lokal sareng global urang."

"Dalai Lama ngundang Emory pikeun nyiptakeun program étika sareng nilai-nilai dasar manusa anu bakal didasarkeun dina akal, pangalaman umum, sareng bukti ilmiah, sareng éta bakal sami ditampi pikeun anu ngagaduhan iman agama sareng anu teu aya," saur Lobsang Tenzin Negi, diréktur eksekutif pusat anyar sareng profésor prakték di Emory Department of Religion. "Panilitian ilmiah nunjukkeun yén pamekaran étika, disamping diajar sosial sareng émosional, nyumbang kana karaharjaan fisik, psikologis, sareng karaharjaan sosial, ngabantosan aranjeunna pikeun hasil sanés ngan ukur sacara akademis, tapi ogé dina kahirupan."

Negi sareng kolega Anjeun na kolaborasi sareng ahli anu dikenal sacara internasional dina psikologi pangembangan, pendidikan, neurosains sareng perawatan trauma-inpormasi dina ngembangkeun program. "Aya kasadaran anu langkung ageung tina pangaruh setrés ka nonoman sareng kabutuhan pikeun ngahijikeun pembelajaran sosial, émosional sareng étika kana kurikulum akademik K-12 standar pikeun ngatasi kabutuh budak," saur Negi.

Program anu inovatif ieu, katelah SEE Learning (Sosial, Emotional sareng Etika Diajar), kalebet topik-topik anyar anu penting sapertos latihan perhatian, budidaya karep pikeun diri nyalira sareng anu sanés, katahanan katahanan dumasar kana kaparigelan anu diwartosan trauma, sistem mikir sareng pamahaman étika.

Dimimitian salaku program pilot di 2015, SEE Learning parantos patepung sareng minat di Amérika Serikat sareng sadunya, kalayan paripurna dugi ka ayeuna di Amérika Kalér sareng Kidul, Asia Kidul, Asia Wétan sareng Éropa.

Langkung ti 600 pendidik di sababaraha nagara parantos ngiringan bengkel SEE Learning, seueur diantarana nyayogikeun umpan balik dina ngaevaluasi, ningkatkeun sareng nyaring kerangka pédagogis pikeun program sareng nyumbang kana pamekaran kurikulum anu dirancang pikeun SD mimiti, sakola dasar sareng sakola tengah. Kurikulum SMA direncanakeun pikeun 2020. Saatos peluncuran global, platform online bakal sayogi pikeun persiapan pendidik, sareng kurikulum ayeuna ditarjamahkeun kana opat belas basa.

Pusat Emory pikeun Élmu Kontémplatif sareng Étika Berbasis Welas Welas

Kalayan visi "dunya anu welas sareng etika pikeun sadayana," pusatna ngadukung pendekatan dumasar-panilitian pikeun ngadidik duanana haté sareng pikiran. Program didadarkeun dina kerangka teoritis pikeun ngabudidayakeun kompeténsi anu ngakibatkeun tingkah laku prososial sareng hasil anu ngadukung mekar sareng karaharjaan pikeun individu sareng masarakat. Pusatna ogé jalan pikeun nunjukkeun hasiat tina program ieu ngalangkungan panilitian anu inovatif.

Salian ti SEE Learning, pusatna ngagaduhan dua program tanda tangan: CBCT (Pelatihan Compassion-Dumasar Kognitif) sareng Robert A. Paul Emory-Tibet Science Initiative (ETSI). CBCT mangrupikeun pendekatan anu sékulérisasi sareng sistematis pikeun ngabudidayakan rasa welas asih anu nurunkeun tina lojong Indo-Tibét atanapi tradisi "latihan pikiran". ETSI mangrupikeun proyék jangka panjang anu ngahijikeun kurikulum sains modéren komprehensif kana pendidikan monastik Tibét.

Emory University, dipimpin ku Présidén Claire E. Sterk, mangrupikeun paguron luhur swasta swasta paling luhur anu diakuan sacara internasional pikeun akademi seni liberal anu luar biasa, lulusan sareng sakola propésional, sareng salah sahiji sistem Podomoro anu terkenal di dunya, ayana di kampus anu saé di Atlanta, Georgia.

Emory dieuyeuban ku kolaborasi diantara dua akademi seni liberal na, sakola lulusan, sareng sakola kadokteran profesional, teologi, hukum, keperawatan, kaséhatan sareng bisnis publik, pusat sareng mitra, ogé ku warisan sareng énergi Atlanta. Ngalangkungan kolaborasi di antara sakola, unit, sareng pusatna, ogé sareng lembaga anu aya hubunganana sapertos The Carter Center sareng Pusat Pencegahan Penyakit sareng Pencegahan AS, Emory komitmen pikeun digawé pikeun transformasi positip di dunya.

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...