Nangkeup Inklusipitas Radikal: Léngkah Praktis pikeun Nyiptakeun Silabus Interséksi, Intervensional

(Diulang deui ti: Visible Pedagogy, a Teach@CUNY Project, August 14, 2020)

Ku Barrie Gelles

Ayeuna, urang sadayana parantos sadar yén persiapan semester ragrag anu bakal datang teu karaos sapertos Agustus anu sanés dieusian ku persiapan silabus. Naha urang keur ngarencanakeun kursus jarak jauh, digital atanapi hibrida, atanapi versi anu waspada, teu wawuh pikeun kursus di-jalma, sapanjang semester kedah direncanakeun "ngarepkeun anu teu disangka-sangka." Tugas pedagogis anu pikasieuneun ieu dilakukeun langkung rumit upami anjeun gaduh sababaraha kurs anu kedah disiapkeun, sareng langkung hese upami anjeun ngajar di langkung ti hiji kuliah.

Seméster, sareng sadaya jebakan pedagogis na, bakal henteu sapertos naon anu kantos urang pendakan sateuacanna. Kami henteu tiasa ngandelkeun kaédah pengajaran anu biasa di jalma, silabét urang kedah ditulis deui, sareng kaseueuran tugas urang kedah ditampi deui. Upami sadayana kedah robih, maka, naha henteu nyandak kasempetan ieu pikeun ngémutan deui kursus urang?

Sajumlah kolega kami ngamimitian mikirkeun ngeunaan ngébréhkeun persiapan kursus urang ngan ukur ku cara kieu-parobihan anu berpotensi positif ditengah kaayaan anu teu tiasa dicegah. Sababaraha kolega kami parantos nyerat ngeunaan gagasan ieu, sapertos Cathy N. Davidson sareng Dianne Harris, anu nyerat tulisan anu naros "kumaha upami paguron luhur ningali usum gugur ieu henteu ngan ukur darurat kampus tina babandingan epik ... .tapi ogé salaku anu pikasieuneun kasempetan pendidikan? ” (Anjeun tiasa maca tulisan lengkep dina link ieu).

Dina sumanget nganut parobihan sareng ngarep-ngarep nyandak waktos nalika seueur urang anu nyarengan silababi urang, kuring hoyong ngabagi sababaraha léngkah praktis pikeun desain silabus interséksial. Kuring nempatkeun ideu-ideu ieu kana tulisan pikeun panel ngeunaan pangajaran inklusif di Asosiasi kanggo Teater dina konperénsi Pendidikan Tinggi, tapi éta mangrupikeun metode anu dicobaan-sareng-leres anu kuring parantos ngajalajah salami taun. Kuring parantos ngalebetkeun elemen ieu dina kursus kuring, sumebar ka dua disiplin sareng tilu paguron luhur, mangtaun-taun. Kuring keukeuh kana kaaslianana ieu kusabab kuring hoyong kursus kuring tiasa diaksés, ditampi, diintervensi, sareng ngadidik pikeun murid naon waé anu tiasa ngadaptarkeun kursus éta. Ngalenyepan inisiatif sareng kabijakan ieu kana kelas kuring — pribadi sareng digital — parantos ngabédakeun étos sareng dinamis komunitas kelas. Naha langkung padamelan? Leres, tapi éta patut.

Nyandak léngkah pikeun kaasup sacara radikal sanés ngan saukur inisiatif pedagogis pribadi; éta ogé sudut pandang politik. Kumaha urang milih nyusun kelas urang (literal atanapi métaforis, fisik atanapi digital) mangrupikeun cara pikeun urang modél masarakat dina miniatur. Kami nyiptakeun dunya leutik di kelas urang, dina rohangan anu ditunjuk, pikeun waktos anu terbatas. Janten kuring naros ka anjeun: kumaha anjeun badé ngarobih dunya taun ayeuna?

Kaagamaan Radikal pikeun Campur Silabus: Léngkah Praktis

Disiapkeun ku Barrie Gelles salaku bagian tina presentasi pikeun sési ATHE 2020: "Pangajaran Inklusif: Ngerjakeun, Meunteun, Kawijakan Kursus"

Pitunjuk ngeunaan léngkah-léngkah praktis ieu henteu dihaja lengkep ku naon waé. Ieu mangrupikeun dokumén langsung (anu tiasa ditingali di tautan google ieu) anu bakal teras diénggalan sareng dirévisi. Sumberdaya ieu nyayogikeun sababaraha léngkah awal pikeun ngahalangan eusi silabus anu khas, kawijakan, tugas, sareng évaluasi. Ieu mangrupikeun peluncuran seueur cara anu sanés pikeun nganut inklusifitas radikal kalayan kasadaran yén sadaya intervensi kedah intersectional.

Parobihan Holistik pikeun Inklusifitas Radikal; Atanapi, Kumaha Ngadekonstruksikeun Silabus Hegemonic

  • Piceun ideu keseragaman - éta henteu merata!
  • Unggal murid bakal ngalaman kursus anu béda dumasar kana kaayaan sareng idéntitasna - kalebet kana éta kursus!
  • Upami anjeun nampi yén unggal murid ngagaduhan kabutuhan masing-masing, anjeun bakal ngamimitian ngadamel padamelan anu dirancang pikeun ngawangun kalenturan.
  • Entong sieun kahadéan - janten bageur henteu ngirangan ketat atanapi kaparigelan anjeun salaku sarjana. Ngahindarkeun kahadean sareng lelembut dina pedagogi anjeun nyaéta kalakuan anti-féminis anu diinternalisasi.
  • Ngadamel angket pikeun murid anu aranjeunna tiasa ngalengkepan sateuacan atanapi dina dinten kahiji kelas anu ngamungkinkeun aranjeunna ngabagi naon waé anu aranjeunna pikahoyong anjeun terang; entong nyababkeun aranjeunna ngalakukeun ieu jauh di kelas; pasihan aranjeunna kasempetan kanggo nyerat / ngetik / ngarekamna sareng ngirimkeun ka anjeun sacara pribadi.
  • Tetep buka garis komunikasi supados murid ngartos yén aranjeunna tiasa ngahubungi anjeun pikeun nyungkeun parobihan tanpa ditilik atanapi dihukum.
  • Janten jelas sareng ekspektasi anjeun. Janten sami jelas sareng akomodasi anjeun. Hayu murid terang yén aranjeunna moal ditibankeun hukuman kusabab gering, merjuangkeun kajadian hirup, atanapi peryogi akomodasi. Janten manusa henteu ngajantenkeun aranjeunna murid anu kirang kahontal. Anjeun moal tiasa ngabantosan aranjeunna upami aranjeunna sieun nyarios sareng anjeun.
  • Normalkeun kagagalan salaku bagian tina prosés diajar.
  • Milarian tempat dina desain silabus supados tugas ngagaduhan unsur pilihan (tempo di handap contona) sareng rubrik kursus anu dipuseurkeun ku murid ku kaasup murid dina kreasi na. Tanya murid naon anu aranjeunna hoyong / peryogi pelajari sareng ngantepkeun éta ngadorong sababaraha eusi kursus.

Pedagogi Anti Rasialis

  • Sejarah intervensi hak istimewa.
  • Fitur panulis BIPOC, seniman, sareng sarjana dina silabus.
  • Nguatkeun murid BIPOC di rohangan - pastikeun anjeun adil nalika murid ngacungkeun panangan sareng sasayogikeun ka murid anu saling nyarios.
  • Kalibet dina casting proyék pikeun ngalaan sareng ngabongkar rasisme dina sajarah téater sareng industri ayeuna.
  • Kalebet narasi ngeunaan pembebasan BIPOC, kasuksésan, sareng kabagjaan, sanés ngan ukur perjuangan.
  • Entong pulisi naon anu disayogikeun atanapi dipilampah ku murid BIPOC di kelas; entong pulisi awak murid BIPOC ku nyungkeun aranjeunna ngarobih papakéan, rambut, atanapi aspék sanés anu penampilan fisikna pikeun saluyu sareng modél supremasi bodas.
  • Entong ngan saukur nyayogikeun cariosan sareng sajarah BIPOC kana modél Euracentric, supremacist bodas - pikirkeun deui struktur kumaha cara ngararancang matéri éta.
  • Émut yén "norma" sareng "nétral" ideu pikeun industri sareng latihan diakar dina kaunggulan bodas. "Standar kaunggulan" parantos / teras-terasan dina rasisme.

Nyiptakeun Génder Rupa-rupa sareng Spasi Queer di Kelas (Sacara harfiah, Figuratif, sareng Digital)

  • Kenalkeun diri anjeun sareng kecap ganti anjeun dina dinten anu munggaran- éta mangrupikeun sinyal anu aman pikeun éksprési génder.
  • Entong nganggo basa gendér sapertos "tuan-tuan" atanapi "dulur-dulur." Coba "folks" atanapi "siswa" atanapi bahkan "penggemar téater musikal."
  • Dina survey anu disebut di luhur, nawiskeun mahasiswa kasempetan pikeun ngabagi kata ganti na sateuacan atanapi salami kelas hiji tanpa nelepon aranjeunna pikeun ngumumkeun éta ka umum (tingali saran pikeun survey). Catetan: punten nganggo istilah "kata ganti," sabalikna tina "kata ganti pikaresep."
  • Upami murid disalahgunakeun ku anjeun atanapi babaturan sakelas anu sanés, laksanakeun koréksi, hapunten singget upami anjeun ngalakukeun kasalahan, sareng teraskeun. Waspada pikeun mastikeun yén teu aya deui panyalahgunaan. Entong murid sina ngalakukeun padamelan émosional pikeun ngajantenkeun anjeun langkung raoseun dina kaayaan.
  • Cabut asumsi anjeun ngeunaan murid - sina wartoskeun ka saha éta. Anjeun teu tiasa nangtoskeun buku ku panutupna sareng presentasi murid henteu kedah nyababkeun anggapan.
  • Feature queer, non-binary, sareng trans seniman, panulis, sareng sarjana dina silabus.
  • Alamat sajarah anu anca dina kerangka riwayat hégémoni; milarian tempat-tempat anu aya bahkan nalika riwayat hegemonic henteu kalebet.
  • Kalebet narasi anu anéh ngeunaan pembebasan, kabagjaan, sareng kasuksésan, sanés ngan ukur perjuangan.

Ngakuan Disabilitas sareng Ngararancang Perkerjaan Diaksés

  • Nalika anjeun mikir ngeunaan aksés, tawarkeun ka KABEH murid. Ku cara éta anjeun sanés aksés gerbang pikeun murid anu parantos maju cacat. Sababaraha murid bakal ngagaduhan kakirangan anu henteu katingali, sababaraha moal siap masarakat awam kalayan cacatna, sareng sababaraha murid panginten henteu sadar kabutuhanna pikeun aksés sapertos kitu.
  • Syllabi kedah digital sareng tiasa diaksés. Ku ngajantenkeun aranjeunna dokumén langsung, anjeun tiasa ngarobih sapanjang semester (épisién!). Éta ogé matak ngamudahkeun pikeun pangguna nganggo pamaca layar (upami anjeun nganggo platform anu pas). Inpormasi kedah ditepikeun dina sababaraha cara - saha waé anu nampi inpormasi anu béda.
  • Assignment kedah seueur rupa-rupa supados henteu sadayana nyerat hak istimewa dina cara anu parantos ditangtoskeun. Nyiptakeun sababaraha tugas anu henteu meryogikeun karangan panjang. Coba hiji "Un-essay" ngerjakeun. Tambihkeun sababaraha tugas kreatif kana semester. Coba podcast atanapi proyek digital!
  • Ngidinan komputer, tablet, sareng telepon di kelas. Seueur murid peryogi téknologi pikeun ilubiung dina kursus. Téknologi tiasa ngabantosan gangguan visual, gangguan audio, fungsi éksékutip, gangguan katrampilan motor rupa, sareng sanésna deui. Pikirkeun ngamungkinkeun téknologi di kelas ngamungkinkeun murid ngagaduhan pakakasna.
  • Sadaya ujian tiasa dilakukeun digital, take-home, open book, sareng henteu diémutasi. Ampir teu aya anu tiasa diala ku maksa murid pikeun nyandak ujian dina waktos waktosna terbatas. Langkung saé, pasihan aranjeunna saminggu kanggo ngagarap ujian sareng ngantep aranjeunna masihan waleran anu émutan sareng dianggap.
  • Entong meryogikeun partisipasi pidéo dina zum. Pikeun siswa neurodivergent - khususna murid anu ngagaduhan masalah pengolahan indrawi sareng / atanapi siswa autis - ngagunakeun pidéo dina zum tiasa raoseun, ngaganggu, bahkan nyeri.
  • Waspada kana rohangan fisik kelas sareng ajak murid pikeun masihan terang upami aranjeunna peryogi parobihan. Ieu tiasa janten atra sapertos pangguna korsi roda teu ngagaduhan méja anu pantes atanapi murid pireu anu peryogi nempatkeun juru basa na dina korsi anu tangtu di payuneun kelas. Tapi aya cara séjén pikeun rohangan fisik mangaruhan murid - panginten linggih dina korsi sesah teuing pikeun sababaraha murid sina jongjon nangtung; meureun lampu nyababkeun overload indrawi; jst. Buka paguneman sareng murid.
  • Ngadamel alat presentasi kelas anu nempatkeun poin-poin anu tonjol tina naon anu anjeun carioskeun dina nyerat nalika anjeun nyarios (boh ngalangkungan proyéksi, handout, atanapi halaman dina LMS) supados siswa tiasa ngagunakeun kamampuan diajar visual nalika ceramah sareng diskusi nalika diajar aural. kamampuan panginten henteu cekap. Émut nganggo visual kontras tinggi, font sanés serifed, sareng pikirkeun naon anu kedah dilebetkeun (nyaimbangkeun inpormasi penting bari henteu overload layar).
  • Kaparigelan tertutup anu dipaké dina sadaya pidéo. Seueur murid kedah ningali kecapna ogé ngupingkeunana - ieu konci pikeun murid pireu, murid anu nguping pisan, sababaraha murid autis, sababaraha murid anu ngagaduhan masalah pengolahan indrawi, sababaraha murid anu ngagaduhan masalah ngolah aural, jst.
  • Nalika ngagunakeun Zum, anggap yén captioning tertutup mangrupikeun masalah pikeun murid pireu, murid anu nguping pisan, sareng murid anu peryogi kabutuhan aural - Zoom henteu sacara otomatis nyayogikeun captioning tertutup (sanaos pilihan parangkat lunak pihak katilu sareng anjeun tiasa masihan peran "stenographer" anu padam padamelan pikeun saurang individu). Pikeun naon pantesna, google meet memang gaduh tulisan anu teu katutup, kumaha teu sampurna.
  • Nyiptakeun kasempetan dina diskusi kelas anu henteu ngandelkeun nyarios sacara kontemporer sareng nyaring. Anjeun tiasa nawiskeun kasempetan kanggo nyerat ideu sareng masihan ka payuneun rohangan. Anjeun tiasa nawiskeun paguneman digital pikeun masihan kasempetan pikeun murid anu bajoang kalayan interaksi sosial kasempetan nyarioskeun pikiran sacara digital.
  • Sababaraha murid bakal peryogi langkung waktos pikeun verbalize pipikiranana atanapi peryogi cara alternatip pikeun nganyatakeun pipikiranana. Ngidinan pilihan obrolan dina Zum mangrupikeun cara anu saé pikeun langkung seueur aksés dina paguneman. Sacara pribadi, cobian ulah buru-buru murid sareng cobi ulah ngaganggu aranjeunna. Anjeun panginten reuwas sabaraha cacad mangaruhan kana pidato dina sababaraha tingkatan - éta meryogikeun fungsi kognitif sareng motor anu rumit anu tiasa rumit bahkan pikeun murid cacat anu katingalina ngagaduhan keterampilan biantara anu has.
  • Nyiptakeun kasempetan pikeun réspon sareng diskusi bahan pikeun diémutasi. Salaku conto, wenangkeun murid mawa patarosan ka kelas atanapi ilubiung dina papan diskusi saatos kelas. Henteu sadaya jalma tiasa mikir sacara jelas dina tekenan waktos atanapi di rohangan anu pinuh ku jalma.
  •  Upami anjeun damel sareng murid pireu, luangkeun waktos pikeun diajar sababaraha salam ASL dasar ngarah raoseun di rohangan éta. Tanya aranjeunna kumaha aranjeunna hoyong anu namina nyarios (nyarios vs ASL). Ngobrol langsung ka murid, sanés ka juru basa. Luangkeun waktos kanggo diajar kumaha panarjamahan damel, dimana aranjeunna kedah linggih di kelas, sareng kumaha pangaruhna ka murid anjeun nalika aya juru basa. Sadar kana panempatan awak anjeun dina hubungan sareng murid pireu - janten katingali ku aranjeunna. Ngayakeun inisiatif pikeun nawiskeun waktos murid, sareng juru basa, pikeun ngabahas kumaha jalanna pikeun aranjeunna.
  • Murid anu low-vision sareng murid buta kedah gaduh aksés kana bahan kanggo kelas sateuacanna sateuacanna supados aranjeunna tiasa nganggo alat-alat supados tiasa diaksés. Ku cara éta nalika anjeun nganggo média visual di kelas, aranjeunna atos atos ngabijilkeun matéri na. Upami ieu henteu mungkin, bagikeun bahanna ka aranjeunna saatos kelas.
  • Gambar kedahna dibarengan ku pedaran tinulis dina matéri. Média visual kedahna dibarengan ku pedaran audio sabisana.
  • Sababaraha murid bakal merjuangkeun nyerat; aya léngkah saluareun ngan saukur ngarahkeun aranjeunna kana sumberdaya kampus anu tiasa anjeun laksanakeun. Pertimbangkeun nyaluyukeun tugas pikeun aranjeunna - nyanggakeun aranjeunna pikeun ngarékam éta, salaku conto.

Ngenalkeun Béda Sosial-Ékonomi sareng Kasaimbangan / Karya / Kahirupan (Im)

  • Entong nganggap murid anjeun ngagaduhan kaamanan finansial, bumi anu stabil, atanapi kaamanan pangan. Bahkan murid anu cicing di kampus panginten nganggarkeun tuangeun sareng hariwang dimana aranjeunna bakal cicing nalika istirahat.
  • Sababaraha murid ngalangkungan sakola bari ngagaduhan padamelan sareng / atanapi tanggung jawab kulawarga. Upami anjeun nganggap yén sadaya murid henteu ngagaduhan kawajiban sanés di luar sakola, anjeun bakal tungtungna nyiptakeun rubrik anu henteu adil pikeun suksés dina kursus anjeun. Pastikeun anjeun padamelan tiasa dilakukeun dina waktos anu wajar unggal minggu.
  • Entong nganggap yén sadaya murid ngagaduhan aksés kana komputer. Sugan aranjeunna ngabagi hiji sareng seueur anggota kulawarga atanapi meureun aranjeunna henteu ngagaduhan pisan. Éta panginten henteu ngagaduhan aksés kana internét anu dipercaya sepanjang waktos. Sadar yén sababaraha murid bakal ngarengsekeun tugas nalika mudik atanapi istirahat di tempat damel. Sababaraha murid bakal ngalakukeun sadayana bacaan sareng nyeratna dina teleponna kusabab henteu ngagaduhan komputer atanapi tablet. Naha bahan sareng tugas kursus anjeun ngamungkinkeun pikeun éta?
  • Entong meryogikeun partisipasi pidéo dina zum. Henteu sadaya murid bakal gaduh bandwidth internét pikeun ngamungkinkeun transmisi pidéo. Sababaraha mahasiswa panginten henteu hoyong bagikeun privasi bumi na atanapi nembongkeun kaayaan hirup. Sababaraha murid tiasa waé ngiringan kelas bari ngarawat anggota kulawarga sareng henteu hoyong ngungkabkeun éta ka sésa kelas.
  • Coba henteu ngajantenkeun murid nyerahkeun salinan kertas upami tiasa. Sababaraha murid moal ngagaduhan aksés ka printer sareng, seringna, murid anu sami moal ngagaduhan waktos nganggo perpustakaan atanapi laboratorium komputer pikeun nyetak tugas dina waktosna.
  • Anggo OER (sumber pendidikan terbuka) sareng téks digital nalika anjeun tiasa - sumber daya gratis ieu bakal ngabantosan murid dina anggaran.
  • Janten fléksibel sareng tenggat waktos upami muridna sesah ngajantenkeun kasaimbangan padamelan / kahirupan (dunya) - dunya moal bérés upami anjeun manjangkeun tenggat waktos.

Barrie Gelles nyaéta Ph.D. calon di Teater sareng Program Kinerja sareng ngajarkeun Biantara / Komunikasi at Baruch College sareng Sejarah Teater Musikal di sababaraha kampus non-CUNY.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

1 thought on “Embracing Radical Inclusivity: Practical Steps for Creating an Intersectional, Interventionist Syllabus”

  1. Pingback: Awak awak awak - Idéntitas layar & keragaman dina layar

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur