Diversity Book Club - Ngalanglang "Blindspot: Bias Disumputkeun Jalma Anu Saé"

Diversity Book Club - Ngalanglang "Blindspot: Bias Disumputkeun Jalma Anu Saé"

Ku Susan Gelber Cannon

(Diulang deui ti: Pikirkeun, Perhatosan, Laksanakeun: Ngajar Pikeun Kahareup Anu Damai. 25 Pébruari 2017)

Catetan éditor: Pendidik perdamaian Susan Gelber Cannon ngayakeun Klub Buku Diversitas virtual dina blogna dimana anjeunna nyimpulkeun buku sareng nyayogikeun aplikasi kelas sareng sumberdaya pikeun guru anu resep ngawangun lingkungan anu ramah sareng inklusif di ruang kelas sareng sakola na. Sesi khusus ieu ngajajah Blindspot: Bias Disumputkeun Jalma Anu Saébuku anu aya hubunganana khusus sareng Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai sareng International Institute on Peace Education's nyauran kampus ngajar ngeunaan kekerasan dumasar idéntitas.

"[S] tereotyping mangrupikeun produk sampingan tina kamampuan manusa anu manpaat pisan pikeun nyusun dunya dina hal katégori." (Blindspot, P. 89)

"Kuring nganggap kasadaran janten pangalaman anu penting pisan kusabab masalahna aya dina kurangna kasadaran. Nalika jalma-jalma anu saé mendakan titik-titik buta na, aranjeunna sacara alami motivasi hoyong ngarobih .... ” Mahzahrin Banaji (wawancara email diTenaga kerja, 2014)

Hayu urang teraskeun deui Klub Buku Diversitas virtual urang. Dina tulisan sateuacanna sareng anu bakal datang, kuring nyimpulkeun buku sareng nyayogikeun aplikasi kelas sareng sumberdaya pikeun guru anu resep ngawangun lingkungan anu ramah sareng inklusif di ruang kelas sareng sakola na. Urang teraskeun sareng Blindspot: Bias Disumputkeun Jalma Anu Saé, ku Mahzahrin R. Banaji sareng Anthony G. Greenwald (Delacort Press, New York, 2013).

kasimpulan:

"Bias implisit tiasa dianggo diluar kasadaran, disumputkeun ti anu gaduhna, tapi diskriminasi anu dihasilkeun tiasa katingali jelas ku panaliti, sareng ampir pasti ogé jelas katingali ku jalma-jalma anu dirugikeun ku éta." (Tingali hal. 209.) Pantes pikeun ngamimitian kasimpulan ieu sareng kalimat terakhir dina buku, sabab urang tingali ras, jenis kelamin, agama, anti imigran, sareng bentuk diskriminasi sanés anu maén di sakola, komunitas, sareng judul urang. sapopoe.

Panulis sacara lemah lembut sareng calakan ngawangun pertahanan tésis ieu ku ngamimitian Bab 1 ku ilusi optik sareng tés asosiasi kecap anu ngareuwaskeun pamilon panaliti sareng pamiarsa. Aranjeunna nyebat "mindbugs" ieu, ilusi anu urang caket atanapi kenangan anu urang ciptakeun sabab pikiran urang ngalakukeun hal anu implisit, tanpa pamikiran sadar.

Neruskeun, aranjeunna ngajentrekeun pamekaran Tés Asosiasi Implisit [IAT], kalebet conto dina téks pikeun pamiarsa pikeun nyandak atanapi ngarahkeun kami ka situs online na di Project Implicit. (Tingali halaman diskusi 42-47.) Tés ieu ngagunakeun tugas asosiasi kecap anu waktuna pikeun ngungkab bias pikeun anggota anu béda-béda kategori: Hideung, Bodas, lalaki, awéwé, ngora, kolot, lempeng, jsb.

Panaliti anu ati-ati, Banaji sareng Greenwald ngajelaskeun panilitianna anu mastikeun dua hal penting, ngarujuk kana hasil 75% jalma anu nyandak IAT (henteu masalah latar belakangna):

  1. "Preferensi Bodas otomatis nyebar di masarakat Amérika" (hal 47),
  2. sareng "preferensi Bodas otomatis ... prédiksi kabiasaan diskriminatif bahkan diantara pamilon paniliti anu rajin… ngadukung kapercayaan egaliter" (hal. 47).

Banaji sareng Greenwald langkung ngajelaskeun IAT balap ogé IAT ngeunaan jalma kaleuwihan beurat, jalma sepuh, kaum gay, sareng sajabana. Aranjeunna nganyatakeun rasa horéamna (sareng anu sanés) anu bahkan nalika urang ngadukung kahoyong pikeun ngubaran sadaya jelema sami-sami, urang sadayana bias teu sadar. Kalayan tujuan pikeun ngabantosan urang ngajantenkeun élmu ieu kuat dina usaha urang pikeun ngatasi bias otomatis, aranjeunna salajengna ngajelaskeun kacenderungan manusa pikeun dikategorikeun sareng nyiptakeun stéréotip. Aranjeunna nyimpulkeun: "stereotyping mangrupikeun produk tina kamampuan manusa anu sanés gunana pikeun nyusun dunya dina hal katégori" (hal. 89), sareng aranjeunna ngakuan kamungkinan cilaka kacenderungan ieu.

Panulis nyatakeun hubungan langsung sareng pembunuhan pulisi lalaki hideung, negeskeun, "'[G] diwangun ku pergaulan,' a Hideung = pakarangstereotype khususna konsekuensi nalika éta maénkeun dina interaksi antara warga sareng penegak hukum "(p. 106). Kami ngan ukur kedah ningali ka Ferguson, Baltimore, Minneapolis, sareng Dallas pikeun ngamutahirkeun conto anu teu disangka-sangka ku pangarang anu nunjukkeun: yén maotna tragis di tangan pulisi Amadou Diallo di 1999. Aranjeunna ngarujuk karya Claude Steele (Whistling Vivaldi) sareng ogé ngabahas kumaha stereotip mangaruhan awéwé di tempat damel sareng di kelas matematika tingkat luhur.

Dina bab anu judulna "Kami sareng Aranjeunna," Banaji sareng Greenwald ngabahas kamekaran orok manusa pikeun karesep - biasana jalma anu ngagaduhan identitas ras anu sami sareng dirina sorangan. Aranjeunna ngabahas kacenderungan manusa urang pikeun tiasa ngaidentipikasi individu ti bangsa urang sorangan ngalawan anu béda-béda kasang tukang. Akhirna, aranjeunna ngabahas sakumaha gampangna pikeun manusa ngabentuk dina / kaluar kelompok. Aranjeunna nyimpulkeun surah ku conto-conto numana sidik awal ieu sareng méntalitas di-lawan-kaluar tiasa nyababkeun: "[Kuring] diskriminasi ntergroup kurang kamungkinan kana ngalibatkeun tindakan anu jelas ngeunaan agresi ka kelompok luar sareng kamungkinan ngalibetkeun kalakuan sadidinten ngabantosan anggota kelompok…. [W] urang bakal gagal ningali cara-cara anu langkung nyebar dimana bias disumputkeun ngajaga status quo, nyabut jalma-jalma dina bagian handap masarakat sumberdaya anu aya pikeun anu langkung diistiméwa ku kalahiran sareng status…. Blindspots nyumputkeun diskriminasi sareng kaistiméwaan… ”(Tingali conto sareng halaman diskusi 140-144.)

Dina bab anu judulna "Outsmarting the Machine," panulis ngajelaskeun cara ngurilingan bias otomatis ieu (blindspots), kalebet anu disebat "audisi buta" anu nyababkeun ningkatna pangirangan musisi awéwé ku orkestra utama. Pikiran manusa lemes, aranjeunna ngingetan ka urang, nalika ngajelaskeun panilitian anu ngajanjikeun yén bias disumputkeun tiasa lemah ku seratan counter anu jelas nunjukkeun Hideung, awéwé, sareng lansia dina lampu anu positip, contona. Tungtungna, aranjeunna ngajelaskeun solusi kawijakan: anu bias teu sadar di dokter, contona, tiasa ditimpa ku kawijakan anu nyarankeun perlakuan standar pikeun sadaya jinis jalma. (Tingali halaman 149-155.)

Apendiks mangrupikeun bacaan anu penting.

In Appendix 1, panulis ngalacak rasisme terang-terangan Amerika. Aranjeunna nyayogikeun bukti yén rasisme anu terang-terangan kirang langkung, tapi bias disumputkeun tetep nyebar sareng ngabahayakeun.

Appendix 2
ogé pantes diajar sareng dibagi. Di jerona, panulis nyayogikeun tujuh kacindekan tina hasil panilitianana (sareng badan panalitian anu seueur):

  1. Kerugian hideung aya (dina perumahan, padamelan, kasehatan, kaadilan kriminal, transaksi moneter, jst.).
  2. Karugian anu dialaman ku urang kulit hideung Amerika sahenteuna sawaréh kusabab diskriminasi ras (khususna kusabab épék leutik diulang tina tindakan diskriminasi "minor", contona).
  3. Diferensiasi sosial aya. (Manusa anu saé sareng langsung ngalakukeun stereotype.)
  4. Sikep ngagaduhan bentuk anu reflektif sareng otomatis (sareng ieu panginten henteu satuju-bahkan dina pikiran anu sami).
  5. Jalma sering teu sadar kana kaayaan teu satuju antara bentuk réfléktif sareng otomatis tina tingkah polah sareng stéréotipna sorangan.
  6. Bias eksplisit jarang; bias implisit sumebar.
  7. Sikep ras implisit (karesep balap otomatis) nyumbang kana diskriminasi ka Hideung Amérika. Panulis situs mangrupikeun buktina panilitian anu luar biasa yén "tindakan diskriminasi nyebar ka Hideung Amérika anu nempatkeun aranjeunna dina kakurangan dina ampir unggal domain kahirupan anu penting sacara ékonomi." (Tingali Apendiks 2, kaca 189-209.)

Kelas / Aplikasi Sakola:

  1. Ménta murid ngajajah bias implisitna sorangan ku ngadatangan Project Implicit (https://implicit.harvard.edu/implicit/education.html) sareng nyandak balapan (sareng anu sanés) Ujian Asosiasi implisit [IAT], dikembangkeun sareng dipedar ku Mahzarin R. Banaji sareng Anthony G. Greenwald di Blindspot: Bias Disumputkeun Jalma Anu Saé.Gunakeun Blindspot pikeun ngabantosan murid nempatkeun hasil tés (sigana) rasial kana sudut pandang. Jelajah isme anu sanés sareng aranjeunna: bias gender, ageism, ukuran bias, sareng sajabana.
  2. Maca réspon Malcolm Gladwell pikeun nyandak Race IAT pikeun anu munggaran, dikutip tina wawancara na sareng Oprah Winfrey. (Tingali halaman 57.) Ménta murid anjeun pikeun nulis réaksi sorangan kana hasil IAT sorangan. Anjeun panginten hoyong maca pernyataan Gladwell saatos murid anjeun nyalira nyerat résponna. Ngajak murid pikeun ngabagi résponna tiasa nyababkeun kasempetan ngariung tina haté pikeun murid anjeun. Nanging, anjeun panginten tiasa miheulaan IAT sareng nyerat ieu ku kagiatan ieu.
  3. Lingkaran Budaya Pangajaran: Kumaha carana urang ngawangun lingkungan kelas anu paduli dimana siswa ngaraos aman pikeun ngungkulan topik anu henteu aman? Pikeun ngajantenkeun lingkungan kelas urang tempat anu paduli pikeun paguneman anu wani kuring nganggo latihan "Lingkaran Budaya" anu dipedar dina blog kuring. Nyandak waktos kanggo nyiptakeun tempat anu paduli pikeun paguneman anu wani ngajantenkeun sagala bédana dina pangalaman murid (sareng guru) sareng ngajantenkeun hubungan urang salaku komunitas pamiarsa, panulis, sareng pendukung, siap ngawangun komunitas anu ramah sareng inklusif di luar sakola …. Ieu mangrupikeun pangajaran sareng pembelajaran anu aya hubunganana: dinten ayeuna sareng unggal dinten. (Pertanyaan conto: Di bunderan budaya anjeun dimana anjeun mendakan kasalametan / panyumputan? Naha? Di bunderan budaya anjeun mana anjeun mendakan teu raoseun atanapi kirang kaamanan? Naha?) Maca deui:http://thinkcareact.blogspot.com/2016/07/creating-caring-classroom-community_6.html
  4. Maca sareng murid tulisan pondok ieu ti Majalah Pasifik Standar numana hiji ulikan alit negeskeun yén tapa émutan panginten ngagaduhan janji pikeun nolak épék négatip sareng pernicious of bias disumputkeun.https://psmag.com/mindfulness-short-circuits-reflexive-racial-bias-ac77baf07c34#.lk4rr8ybb
  5.  Tulisan sareng tulisan Rhonda Magee ngeunaan karyana ngembangkeun Sawangan:  http://greatergood.berkeley.edu/article/item/how_mindfulness_can_defeat_racial_bias. Anggo tautan sareng sidebars pikeun nyobaan latihan anu diperjuangkeun ku anjeunna tiasa ngabantosan urang langkung émut tibatan kalakuan bias rasial refleksif urang. Sababaraha leres-leres ngalih. ("[C] sanés jalma anu sateuacan anjeun parantos terang cinta. Jero maca kalimat 'Siga kuring, jalma ieu parantos resep, sareng parantos dipikacinta.' Sareng, 'Sapertos kuring, jalma ieu parantos terang nyeri sareng rugi. '”)
  6. Siswa anu langkung lami tiasa ngajajah aplikasi perusahaan sareng ilmiah panilitian bias saatos maca tulisan ieu tiTenaga kerja: http://www.workforce.com/2014/02/09/you-biased-no-its-your-brain/
  7. Host a maca sakola tina Whistling Vivaldi (Tingali ringkesan blog abdi sareng kagiatan: http://thinkcareact.blogspot.com ) atawaBlindspot. Maca cuplikan buku boh pikeun kelas anjeun sareng diskusikeun.
  8. Ngayakeun acara sareng diskusi pilemTokoh disumputkeun di sakola anjeun, atanapi maca sareng ngabahas buku na Angka Disumputkeun: Impian Amérika sareng Carita Anu Teu Biasa ngeunaan Matématik Awéwé Hideung anu Ngabantosan Menangkeun Balapan Luar Angkasa: (Latar carita sareng cuplikan pilem di dieu) http://www.popularmechanics.com/space/rockets/a24429/hidden-figures-real-story-nasa-women-computers/
  9. Ngabahas gambaran dina média rupa-rupa kelompok: Hideung, Bodas, Asia, Muslim, Yahudi, lalaki, awéwé, transgender, ngora, sepuh, homo, lempeng, béda-béda sanggup, beunghar, miskin, sareng sajabana. Stéréotip naon anu dipromosikeun?
  10. Pastikeun témbok kelas anjeun réa ku gambar positip tina rupa-rupa rupa manusa.

Naon anu urang tiasa laksanakeun pikeun nungkulan bintik-bintik ieu dina murid sareng diri urang?

Sagala anu tiasa urang pikirkeun.

-Susan Gelber Cannon, Pébruari 2017

(Buka tulisan aslina)

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...