Ngabubarkeun Rasisme Sistemik Mimitian Di Sakola

Decolonizing Kurikulum Sakola AS. Diantara seueur hal anu parantos diungkabkeun ku pandemi nyaéta kateusaruaan sosial sareng ras anu jero anu ngalangkungan Amérika Serikat. Tambahkeun ka rajapati profil luhur Amérika Hideung ayeuna ku aparat kapulisian atanapi waspada, sareng telepon pikeun ngatasi rasisme sistemik parantos beuki kuat. Janten tempat anu langkung saé pikeun diajar éta pelajaran tibatan di sakola? Cristina Quinn ngalaporkeun WGBH News.

(Diulang deui ti: WGBH, 6 Agustus 2020)

Ku Cristina Quinn

"Guru anu anti-rasialis sadar yén rasisme aya dina sistem sakola urang. Kadua, guru anti rasialis satuju yén henteu ngalakukeun nanaon ngeunaan rasisme dina sistem sakola urang nyaéta kedah kompléks. Sareng anu katilu, guru anti-rasialis komitmen pikeun merangan kaunggulan kulit bodas dina sistem sakola urang ku damel sareng komunitas anu warna sareng ngantepkeun padamelanna dipimpin ku komunitas-komunitas éta. "

Dina Juni, nalika Protes Hideung Lives Matéri mimiti pecah di kota-kota di panjuru nagara, aya anu diklik. Protes éta terus sumebar, nyebrot ngalangkungan sisi kota, ngaluncatan sagara sareng nyebrang wates. Aya moméntum anu teu bisa dipungkir - salah sahiji guru Joana Chacon sareng réréncanganna hoyong dicandak.

"Usum panas ieu parantos muka rohangan di mana guru parantos mimiti nyarios langkung terbuka sareng jujur ​​ngeunaan lomba dina sistem sakola urang," saur Chacon.

Chacon, guru basa Inggris di Newton South High School, diideuan ku karya Bettina Love, pelopor ajaran abolitionist, instruksi anu berakar dina merangan penindasan sistemik sareng rasisme. Chacon sareng kolega Anjeun na ngawangun klub buku pikeun ngabahas ajaran anti rasis. Éta gancang mekar kana konperénsi online. Mimitina, anjeunna panginten panginten 50 urang bakal ngiringan.

"Dina sababaraha dinten, urang gaduh ratusan guru ti tujuh nagara bagian," saur anjeunna. "Ayeuna urang aya di sadayana 50 nagara bagian sareng urang aya di 24 nagara."

Réspon na parantos luar biasa. Ampir 6,000 guru - sareng ngitung - anu ngiringan Konferensi Pendidik Nasional anti-Rasisme, anu dimimitian akhir minggu ieu. Kahadiran gratis, berkat sponsor lokal. Love, profésor pendidikan Hideung di University of Georgia, bakal janten juru konci. Anjeunna sareng ahli pendidikan terkenal anu sanés bakal nyayogikeun palatihan cara nyiptakeun sakola sareng kurikulum anti rasialis, ngalangkungan unggal lapangan, ti seni dugi ka matématika sareng khusus pikeun konsultasi, dugi ka kantor kepala sekolah.

Pangajaran anti-rasialis sanés anyar, tapi parantos ngagedéan taun-taun ayeuna, kalayan pendidik di sakumna dunya ngawangun kolaborasi pendidik anti-rasialis. Sareng ayeuna sigana langkung mendesak, sabab COVID-19 parantos ngungkabkeun henteu sami sosial sareng rasial. Tambahkeun ka rajapati pulisi George Floyd sareng Breonna Taylor, sareng nagara éta tungtungna bakal siap-siap nyanghareupan jaman baheula anu awon sareng ngabahas rasisme sistemik. Éta, saur Chacon, tiasa dimimitian di sakola.

"Guru anu anti-rasialis sadar yén rasisme aya dina sistem sakola urang. Kadua, guru anti rasialis satuju yén henteu ngalakukeun nanaon ngeunaan rasisme dina sistem sakola urang kedah janten kompléks, "saurna. "Sareng anu katilu, guru anti rasialis nyandak komitmen pikeun merangan kaunggulan kulit bodas dina sistem sakola urang ku damel sareng komunitas anu warna sareng ngantepkeun padamelanna dipimpin ku komunitas-komunitas éta."

Janten kumaha anti-rasisme cocog sareng kurikulum matematika, contona? Upami padamelan STEM mangrupikeun indikasi, balapan ngagaduhan peran ageung. Laporan Pew Research Center 2018 nunjukeun yén jalma-jalma anu warna umumna henteu diwakilan dina tanaga padamelan STEM, kalayan Hideung sareng Hispanik déwasa gaduh gelar sarjana atanapi langkung luhur ngan ukur 7 persén sareng 6 persén tanaga STEM, masing-masing.

Luis Leyva, asistén profésor pendidikan matématika di Universitas Vanderbilt, nyatakeun henteuna jalma Hideung dina pipa dimimitian di kelas.

"Salah sahiji jinis kajadian anu biasana nyaéta upami instruktur nyarios, 'Upami anjeun henteu tiasa ngalaksanakeun masalah ieu cekap gancang, anjeun kedah nimbangkeun turun atanapi henteu neraskeun deui pipa kalkulus.' Janten upami urang mikirkeun éta, moal aya namina jelas ngeunaan ras, ”saur Leyva. "Tapi dina padamelan kami, kami mendakan yén siswa anu asalna ti latar minoritas sareng pamikiran ngeunaan representasi, ngeunaan saha waé anu aya di rohangan kelas éta, anu aya di lapangan STEM, aranjeunna tiasa ngadaptarkeun ieu ku cara anu aranjeunna tiasa nyarios, ogé, meureun, matématika sanés kanggo kuring atanapi panginten STEM sanés kanggo kuring, mempertanyakan kapamilikanna, atanapi henteu neraskeun deui matématika. ”

Leyva, anu nyatakeun salaku Latinx, bakal nyarios dina konperénsi éta sareng kolega Hideung na, Nicole Joseph. Panilitianna ngajajah kumaha kaayaan kaunggulan bodas ngabentuk répréséntasi awéwé Hideung sareng awéwé dina matématika. Anjeunna nyarios yén pendidik kedah nyipta seueur hal anu dijantenkeun salaku murid nyalira.

"Diajar kumaha janten guru matématika anti rasialis seueur hubunganana sareng diri sorangan sareng kirang aya hubunganana sareng eusi matématika. Jigana anjeun kedah ngalakukeun seueur padamelan internal. Anjeun kedah seueur maca. Anjeun kedah aya di komunitas, anjeun terang, komunitas warna. " Saur Yusup. "Kuring nyobian ngabantosan guru sekundér urang ngartos yén kamiskinan, pamisahan, gentrifikasi, sadaya hal ieu [bakal] mangaruhan anak anjeun linggih di kelas géométri anjeun. Sareng urang nyarioskeun kumaha, sareng seueur anu bersejarah. "

Leyva nambihan yén masalah kontekstual sareng nampilkeunana ngalangkungan lénsa kaadilan sosial tiasa ngajantenkeun matématika langkung relevan sareng budaya.

"Naon kasempetan pikeun ngarengsekeun masalah anu dialaman ku murid sareng kumaha éta ngagambarkeun réalitas hirup sorangan?" Ceuk Levya. "Kumaha anjeun tiasa ngalaksanakeun padamelan anjeun ogé, masih ngajarkeun pendekatan standar pikeun instruksi, tapi ngalakukeun éta dina cara anu anjeun kéngingkeun - utamina mahasiswa kulit hideung coklat anu minoritas - ningali diri sorangan dina karya sareng ngaraos siga aranjeunna ngembangkeun idéntitas matématika positip? ”

Éta réfléksi positip nyaéta naon anu badé dibina ku Chacon, anu urang Latina, di kelasna.

"Di kelas kuring, salaku guru basa Inggris, anti rasisme hartosna kuring diajar kasaimbangan panulis bodas sareng panulis warna. Éta hartosna kuring ngajarkeun pelajaran anu jero ngeunaan komunitas warna sareng henteu ngan ukur ngajarkeun ngeunaan penindasan anu disanghareupan komunitas, "saur Chacon. "Éta ngajarkeun kumaha komunitas-komunitas éta di jaman baheula ngadukung diri sareng kumaha aranjeunna terus ngajengkeun pikeun diri sorangan."

Ieu mangrupikeun pelajaran anu Imani Fonfield, saurang senior anu naék di Newton South anu parantos janten aktivis mahasiswa anu mantep, saurna sadayana kedah diajar.

Dina Juni, anjeunna ngadamel paeh di payuneun Aula Kota Newton nalika protés Hideung Lives Matter. Salaku pamimpin réncang di Liga Anti Pamfitnah SMU sareng co-presiden Serikat Siswa Hideung, anjeunna nyarioskeun paguneman ngeunaan lomba henteu leres-leres dilaksanakeun di luar kalangan éta. Nalika aranjeunna dilakukeun, anjeunna sering hiji-hijina jalma Hideung anu kalibet.

"Éta bakal frustasi nalika kuring hiji-hijina sora, sareng ngan ukur sora Hideung, éta kedah ngagambarkeun sakumna budaya. Sareng éta nyingsieunan. Sareng saur kuring henteu kedah kitu, "saur Fonfield. "Janten ngagaduhan kurikulum anti rasisme ieu leres-leres nunjukkeun sora-sora dina naon anu urang pelajari. Sareng anjeun tiasa ngaleungitkeun tekanan kuring sareng sababaraha murid Hideung sareng murid warna sanés. "

Fonfield bakal mingpin diskusi dina akhir minggu ieu ngeunaan mahasiswa sareng anti rasisme. Anjeunna ngarepkeun konperénsi ieu mangrupikeun léngkah pangpayunna pikeun perobihan awét.

"Kuring henteu ngarep yén sadayana bakal robih sapeupeuting. Sareng kuring henteu ngarep yén urang gaduh paguneman sakitar ras langsung dinormalisasi. Sareng kuring pikir éta moal langkung raoseun, ”saur Fonfield. "Kuring pikir yén guru bakal leres-leres ngémutan naon anu parantos aranjeunna laksanakeun di kelas atanapi naon anu aranjeunna henteu acan dilakukeun sareng anu bakal ditingalikeun dina pangajaranana."

Kusabab kitu Kate Fussner ngahadiran konperénsi éta. Tilu taun ka pengker, anjeunna "ngadekolonisasi" kurikulum basa Inggris kelas kasalapan di Fenway High School di Boston, pikeun langkung ngagambarkeun jumlah mahasiswa Black sareng Latino.

"Nalika kuring déwasa, éta pisan, sadayana maca hiji buku. Urang nyarioskeun ngeunaan buku éta. Kami nyerat ngeunaan buku éta. Urang teraskeun. Kaseueuran panulis anu urang baca bodas. Kaseueuran panulis anu urang baca parantos maot, "saur Fussner. "Kurikulum kuring fokus kana masihan pilihan murid pikeun mendakan naon anu aranjeunna resep dibaca sareng mendakan sora aranjeunna, inspirasi aranjeunna pikeun panulis anu hirup, khususna, panulis warna sareng panulis anu anéh pikeun mastikeun yén siswa leres-leres ningali diri sorangan dina buku. ”

Fussner, anu bule, nyarios yén konperénsi éta mangrupikeun kasempetan pikeun pendidik kulit bodas - anu nyiptakeun seuseueurna guru sakola umum di Amérika Serikat - pikeun ngawangun kamajuan anu dilakukeun ku guru warna dina sababaraha generasi.

"Kami moal tiasa ngajantenkeun sadayana padamelan ieu mangrupikeun padamel pendidik Hideung sareng pendidik Latinx," saur Fussner. "Giliran kami pikeun mastikeun yén padamelan éta terus beres. Janten urang kedah aya anu saling ngadorong, silih nyauran sareng janten teu nyaman ku teu raoseun, sabab tungtungna, kuring pikir éta anu bakal mindahkeun kami ka hareup. "

Nalika konférénsi éta dibungkus minggu payun, Chacon nyarios yén sadayana kedah ngantepkeun dilengkepan ku strategi anu tiasa langsung dianggo pikeun mayunan rencana pelajaran anti rasialis. Teras, naon anu anjeunna pikaresepeun pisan, nyaéta ngajantenkeun aranjeunna disayogikeun ku guru naon waé anu ningali kaadilan ras salaku bagian tina telepon aranjeunna.

"Kami ngarepkeun yén aranjeunna bakal janten kontributor pangadeg kana basis data kami, anu bakal nyumbang ratusan rébu pelajaran kalayan unggal daérah eusi dina pikiran pikeun ngadukung padamelan guru urang ayeuna, [sareng] guru puluhan taun ti ayeuna," saur anjeunna .

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...