Dialog sareng Dr. Betty Reardon ngeunaan Pendidikan Damai anu diayakeun ku UNESCO APCEIU

(Diulang deui ti: News APCEIU. 11 Maret 2021)

Pusat Pendidikan Asia-Pasipik pikeun Pangertosan Internasional (APCEIU), damel babarengan sareng Paguyuban Pendidikan Korea pikeun Pamahaman Internasional (KOSEIU), ngayakeun Dialog sareng Dr. Betty Reardon ngeunaan Peace Peace dina format virtual dina 26 Pébruari 2021.

Kusabab pandemi global, paménta pendidikan perdamaian parantos ningkat kusabab diskriminasi, pembencian, sareng ekstremisme anu parah, nanging, perdamaian anu kompleks sareng sababaraha lapisan ngagaduhan kasusah praktis dina ngawujudkeun pendidikan perdamaian di kelas.

Dina kontéks ieu, forum diayakeun dina waktos terbitan versi Korea buku Dr. Betty Reardon, Pendidikan Perdamaian Komprehensif, ditarjamahkeun ku Prof Soon-Won Kang ti Universitas Hanshin (Pupuhu Déwan Pamaréntahan APCEIU). Ampir 100 pamilon, kalebet pendidik perdamaian, guru, panaliti, sareng murid, ngiringan dina forum maya ieu.

Pidéo Acara na

Prof. Soon-Young Pak ti Universitas Yonsei, Présidén KOSEIU, ngucapkeun pidato pembukaanna ku nekenkeun kasusah ngalaksanakeun pendidikan perdamaian kusabab sababaraha aspek perdamaian, sareng anjeunna ngarepkeun ngabéréskeun kasusah-kasusah ieu ku wawasan berharga Dr. Reardon ngeunaan pendidikan perdamaian.

Dina sambutan anu disalametkeun, Mr. Hyun Mook Lim, Diréktur APCEIU, ngahargaan sumbangan salami-lami Dr. Reardon pikeun pamekaran teoritis sareng prakték pendidikan perdamaian, sareng nandeskeun perluna pikeun nganteurkeun pendidikan perdamaian ogé pendidikan kawarganagaraan global di pasca era COVID-19 ku ngalaksanakeun pendidikan perdamaian komprehensif anu ditekenkeun ku Dr Reardon.

Dr. Samuel Lee, sutradara mimiti APCEIU (Présidén Koréa Dialog Akademi), ngahadiran forum éta salaku panel anu ditunjuk sareng naroskeun pendapat Dr. Reardon ngeunaan pangaruh pandemi COVID-19 sareng perubahan iklim dina pendidikan perdamaian. Dr Reardon ngawaler yén pandemi COVID-19 negeskeun pentingna nganut perspektif ékologis pendidikan perdamaian, sareng negeskeun yén, pikeun ngabéréskeun krisis global kalebet COVID, urang kedah terang kumaha sieun dilakukeun ku tujuan politik sareng disebarkeun ku média. Anjeunna nyimpulkeun waleranna ku nekenkeun pentingna ngajar katerampilan média kritis salaku bagian tina pendidikan kawarganagaraan global.

Prof Soon-Won Kang, panel anu sanésna ogé, naroskeun pendapat Dr. Reardon ngeunaan subtitle pikeun versi Korea tina Pendidikan Perdamaian KomprehensifPendidikan Damai mangrupikeun Pendidikan Kewarganegaraan Global. Anjeunna ngamimitian ngajawab ku ngabahas publikasi versi Korea, sareng ngaréspon yén subtitle Korea langkung pas pikeun waktos anu khusus ieu tibatan terjemahan asli, Ngadidik Tanggung Jawab Global, Kusabab éta nyayogikeun kasempetan pikeun pamiarsa pikeun mikirkeun hubungan antara palang wates sareng pentingna tanggung jawab global.

Dina sési P&P ieu, Mr. Sung-geun Kim, Wakil Pengawas Chungcheongbuk-do Kantor Pendidikan, naroskeun ngeunaan cara-cara nganteurkeun pendidikan perdamaian ka mahasiswa anu umurna béda-béda. Dr Reardon ngajawab yén pendidikan perdamaian pikeun pamuda anu bungsu kedah dimimitian ku ngajarkeun nilai diri sareng -hormat ka batur, nekenkeun yén sagala pendidikan, khususna pendidikan perdamaian, kedah ngajarkeun ka sadaya peserta didik kamungkinan pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun ngajantenkeun masarakat anu langkung saé.

Mr. Jae Young Lee, Diréktur Koréa Peacebuilding Institute, naroskeun kasempetan anyar pikeun pendidikan perdamaian di jaman COVID-19. Dr Reardon nunjukkeun yén pandemi ayeuna parantos ngungkabkeun kasaimbangan sareng ketidakadilan anu aya di masarakat urang. Anjeunna nyimpulkeun réspon na ku nunjukkeun yén pendidik perdamaian langkung merhatoskeun pikeun langkung jelas ngungkabkeun ketidakadilan struktural anu aya sareng struktur sosial anu teu manusiawi sareng langkung lengkep ngahijikeun kana prakték pendidikan.

APCEIU bakal terus usaha pikeun ngarangsang diskusi pikeun pendidikan perdamaian anu komprehensif sareng pendidikan kawarganagaraan global. 

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...