Dewan sakola Denver milih sora sacara bulat pikeun ngaluarkeun pulisi ti sakola umum

Jalma protés di gigireun Capitol Propinsi Colorado tanggal 6 Juni 2020, di Denver, Colorado. Ieu dinten 12 protés saprak George Floyd maot dina tahanan pulisi Minneapolis tanggal 25 Mei (Poto: Michael Ciaglo / Getty Gambar - ngalangkungan CBS News)

(Diulang deui ti: Béja Warta. 12 Juni 2020)

Ku Sophie Lewis

Sistem sakola umum Denver sacara resmi ngeureunkeun hubunganana sareng Departemen Pulisi Denver (DPD). Déwan sakola kabupatén milih bulat dina minggu ieu pikeun ngaluarkeun pulisi ti sadaya sakola ku taun payun pikeun ngabatalkeun "rasisme sistemik anu disanghareupan ku barudak Hideung sareng murangkalih warna."

Déwan Atikan Rebo kaputusan pikeun ngeureunkeun kontrak na sareng DPD dugi ka tengah minggu ti protes ngalawan kakejaman pulisi, dipicu ku pupusna Doel Sumbang Floyd di Minneapolis. Kabupatén ngarencanakeun ngalirkeun pulisi ka luar sakola sakedik-sakedik, ngaleungitkeun sadaya petugas dugi Juni 2021.

Kontrak $ 720,000 sareng pulisi kota nyayogikeun 18 sakola pikeun perwira sumberdaya sakola taun kamari, numutkeun organisasi anyar nirlaba Kapur kapur. Maju, Denver Public Schools (DPS) bakal ngandelkeun 100 perwira kaamanan swasta, duanana bersenjata sareng henteu nganggo senjata.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...