Dina memoriam: David Krieger - pendidik sarta ngajengkeun pangarampasan pakarang nuklir

(Diulang deui ti: Yayasan Damai Jaman Nuklir, 8 Désémber 2023)

David Malcom Krieger, lalaki karapihan, lulus 7 Désémber 2023 sareng ngantunkeun dunya kalayan kurang hiji juara.

David lahir 27 Maret 1942 ti Herbert sareng Sybil Krieger di Los Angeles. Kulawarga netep di The San Fernando Valley dimana bapana éta pediatrician munggaran di lebak.

David ngahadiran North Hollywood High sateuacan angkat ka Occidental College dimana anjeunna lulus kalayan gelar Psikologi. Anjeunna meunang PhD-Na dina Élmu Pulitik ti Universitas Hawaii nalika anjeunna patepung jeung nikah Carolee, pamajikanana 57 taun. Anjeunna ogé nampi gelar PhD.

David ngumbara ka Jepang pikeun diajar salaku bagian tina karya PhD-Na sarta jadi dipindahkeun ku naon anjeunna ngalaman tur diajar di Hiroshima jeung Nagasaki yén anjeunna dedicated sesa hirupna pikeun mupuskeun pakarang nuklir jeung achieving karapihan. Anjeunna drafted kana tentara salila perang Vietnam ampir sakaligus. Sanajan kitu, kajelasan pikiran jeung moral na moal ngidinan pikeun ilubiung dina perang jeung pembunuhan. Anjeunna, sajauh anu urang terang, Perwira munggaran dina perang Vietnam anu ngagugat status Conscientious Objector.

David ngumbara ka Jepang pikeun diajar salaku bagian tina karya PhD-Na sarta jadi dipindahkeun ku naon anjeunna ngalaman tur diajar di Hiroshima jeung Nagasaki yén anjeunna dedicated sesa hirupna pikeun mupuskeun pakarang nuklir jeung achieving karapihan.

Taun 1972, David sumping ka Santa Barbara pikeun damel salaku asistén Elisabeth Mann Borgese di Pusat Studi Institusi Démokratik. Di dieu anjeunna gawé bareng jeung sababaraha pikiran greatest waktos dina subyek Démokrasi. Anjeunna sareng Carolee cicing di Santa Barbara, ngagedékeun 3 murangkalihna diantara tangkal jeruk getih sareng merak dina harta anu aranjeunna damel tanpa kesel pikeun ngarobih tina batu sareng jukut ka surga para seniman sareng para pekebun anu ayeuna.

Dina 1982, David, Frank Kelly, Wally Drew, jeung dua batur ngadegkeun Nuclear Age Peace Foundation. Ieu mangrupikeun prestasi anu paling bangga Daud. David Krieger mingpin Yayasan Damai Jaman Nuklir dugi ka pangsiunna di 2019. Karyana, ngadidik, ngajengkeun, nyerat sacara éksténsif, sareng nyarios ka sakumna dunya ngeunaan bahaya jaman Nuklir sareng kagila-gilaan balapan senjata nuklir ngabantosan ngamajukeun panyababna. karapihan sareng kaadilan, khususna di kalangan nonoman, kumaha oge, sareng ampir sadayana anu anjeunna tepang. Karisma David, kajujuran, sareng pangaweruh anu jero ngeunaan éta sesah pikeun henteu satuju. David Krieger dicalonkeun pikeun Hadiah Nobel Peace 10 taun misah.

Karyana, ngadidik, ngajengkeun, nyerat sacara éksténsif, sareng nyarios ka sakumna dunya ngeunaan bahaya jaman Nuklir sareng kagila-gilaan lomba senjata nuklir ngabantosan ngamajukeun perdamaian kalayan kaadilan, khususna di kalangan nonoman.

David ngembangkeun gairah pikeun karate nalika anjeunna di Jepang dina mimiti 20s na. Salaku kalawan sagalana anjeunna gairah ngeunaan, anjeunna dedicated dirina janten diantara pangalusna di dinya, earning sabuk hideung na dina formulir Shito-Ryu, sarta ngadegkeun tur ngajalankeun Dojo sorangan, Pasifik Karate-Do Institute. Anjeunna ngajar seueur Santa Barbarians Karate dina taun 1970-an sareng 1980-an, sareng ngitung sababaraha tilas mahasiswa éta diantara réréncangan pangdeukeutna.

David resep maén ténis sareng mangtaun-taun, soré bébas sareng énjing-énjing sabtu minggu diséépkeun maén sareng sababaraha réréncangan pangdeukeutna.

David oge pujangga prolific. Anjeunna mendakan sajak janten cara anu saé pikeun nganyatakeun kesan ngeunaan kajadian dunya sareng kabagjaan sapopoé.

David Krieger mangrupikeun jalma pamikiran, kapercayaan, sareng kahormatan. Anjeunna hoyong ngajantenkeun dunya langkung aman, langkung tengtrem, sareng pamustunganana janten tempat anu langkung saé sareng langkung adil pikeun sadayana sareng sadayana. Anjeunna pernah eureun percanten éta mungkin. Pikeun ngahargaan anjeunna, kami nyarankeun yén anjeun ngalaksanakeun ieu.

Gantina kembang, punten nyumbang ka:

Yayasan Perdamaian Jaman Nuklir
1622 Anacapa Street
Santa Barbara, CA 93101
www.wagingpeace.org/donate

David salamet ku pamajikanana, Carolee; tilu anakna, Jeffery (Claire), Jonathon (Kristen), jeung Mara Sweeney (Dan); na 8 incu, Ryan (Clara), Eric, Zachary, Andrew, Nathaniel Sweeney, Alyse, Addison Sweeney, sarta Alice Sweeney; incu buyutna, Louis (putra Ryan jeung Clara); lanceukna, Gary; jeung loba nieces jeung nephews.

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Ngagulung ka luhur