Kurikulum pikeun urang Amérika Bodas pikeun Ngadidik Diri dina Balap sareng Rasisme – ti Ferguson ka Charleston

(Diulang deui ti: Kewarganegaraan sareng Kaadilan Sosial)

By 

Nalika ngajarkeun ngeunaan ras sareng rasisme, kuring ngajak pamilon pikeun nimbangkeun analogi ieu: Pikirkeun rasisme salaku boot ukuran-ukuran masarakat.

"Grup mana anu saur anjeun anu paling merjuangkeun ngalawan boot rasisme ieu?”Kuring naros ka aranjeunna. Sacara rutin, pamilon balapan anu bénten-béner ngajawab yén anu bajoang paling hese dihindari dirampok ku boot nyaéta jalma-jalma Warna. (Émut yén kuring henteu naroskeun patarosan ieu dina dinten ka hiji diajar ngeunaan lomba. Sabalikna, pamilon sumping kana kasimpulan ieu saatos ngalanglang konsép keistimewaan Bodas sareng diajar sajarah ras sareng rasisme di Amérika Serikat ngalangkungan sababaraha sumber sareng sudut pandang.)

"Upami éta leres, "Kuring nuluykeun,"teras saha saur anjeun anu nganggo boot éta?”Waleran pamilon (sanaos sering waé hoream pencét hawa): Jalma bule.

"Upami éta leres, maka tanggung jawab saha pikeun ngeureunkeun boot tina ngarebut aranjeunna? Jalma-jalma Warna parantos ngadorong ka luhur sareng nolak boot? Atanapi jalma-jalma anu nganggo boot – sadar atanapi henteu – anu nyumbang kana sistem anu ngadorong ka handap?"

Sadayana ngagaduhan peran pikeun ngeureunkeun rasisme, tapi analogi nunjukkeun kumaha saeutik akalna pikeun jalma-jalma anu nyanghareupan tungtung-tungtung panindasan pikeun ngalakukeun sadaya padamelan. Waktosna pikeun Bodas Amérika nyandak peran anu langkung ageung dina nyoplokkeun boot. 

Teu aya kerumitan anu diragukeun sareng urang Amérika Bodas damel pikeun kaadilan ras. Kaistiméwaan bodas tiasa nyababkeun kasus kronis tina hak anu henteu didiagnosa, nyiptakeun pendengar anu goréng, panyatur anu teu sabar anu nyarioskeun batur, sareng jalma anu teu biasa nyandak paréntah. Nanging, gerakan pikeun kaadilan ras peryogi langkung seueur urang Amérika Bodas pikeun kalibet. Sareng éta tanggung jawab urang pikeun silih bantosan aub – sareng terlibat produktif.

Kuring nyusun daptar ieu pikeun ngabantosan urang Bodas Amérika ngalakukeun éta. Hiji positip anu muncul tina jaman sesah ieu nyaéta kabeungharan sumberdaya anu ayeuna sayogi pikeun Urang Amérika Bodas. Pernah kuring ningali seueur ideu, pilihan, sareng léngkah konkret pikeun nyandak tindakan ngalawan rasisme. Sareng urang nuju maju: Sigana urang Amérika Bodas Anu Akhirna Mulai Datang Deui dina Balap sareng Polisi. Sababaraha pulisi ogé nuju dipertanggungjawabkeun–Tungtungna – pikeun kaputusan anu matak musnah.

Tapi tetep seueur padamelan.

Sababaraha catetan ngeunaan daptar ieu:

  • Pikeun ngajantenkeun daptar ieu henteu janten panjang pisan, kuring prioritaskeun sumber-sumber anu terakhir–ti Ferguson ka Charleston–Jeung ngatur aranjeunna dina urutan kronologis anu tibalik.
  • Unggal sumber anu didaptarkeun relatif pondok. Teu salah sahiji sumber ieu numbu ka buku (kecuali IeuhIeuh, sarta Ieuh). Kalayan kecap séjén, teu aya alesan pikeun henteu ngagali éta.  
  • Seueur tautan dina daptar fokus kana pembunuhan lalaki Hideung anyar-anyar ieu, tapi, sakumaha tilu tulisan di handap ieu ngagambarkeun, rasisme anu dilembagakeun ngagaduhan jangkauan anu langkung lami (sareng daptar ieu meh teu komprehensif):
  • Akhirna, ku "kurikulum," kuring henteu hartosna satuan studi pikeun panggunaan kelas (janten jelas: daptar ieu misah tina padamelan kuring di kelas); rada, sumberdaya ieu, diideuan ku #Charlestonsyllabus, anu kanggo saha bae anu hoyong terang langkung seueur tina sudut pandang anu sering dirémpresikeun diantara seueur kalangan Bodas. 

Maca Tulisan Anu Ditulis Husus pikeun Amérika Bodas     

Pikeun nuturkeun sumber anu nyebarkeun tulisan sapertos kitu, milari daptar anu jembar Ieuh. Upami tulisan-tulisan ieu ngantepkeun anjeun patarosan anu teu acan diwaler, ayeuna aya ogé halaman wéb anu ditujukeun pikeun ngawalon patarosan Amérika Bodas: askawhiteperson.com.

Ngartos Keputihan, Hak Istimewa Bodas, Mikrobiologi, sareng Sejarah Diskriminasi Kaum

Ku Barry Deutsch

Ku Barry Deutsch

Ngagabung Grup

  • Koalisi Bule anti-Rasialis (CARW): sakelompok jalma kulit bodas di daérah Seattle damel pikeun ngaleungitkeun rasisme kelembagaan sareng kaistiméwaan bodas ngalangkungan pendidikan sareng pangatur di komunitas kulit bodas sareng dukungan aktif anti rasialis, jalma-jalma organisasi anu dipimpin warna. Kami ngadukung tekad nyalira jalma-jalma warna, ngahargaan kapamimpinan sareng tanggung jawab ka jalma-jalma organisasi anu dipimpin ku warna.
  • Beda pendapat Éropa: Jaringan nasional kelompok anu ngagaduhan tujuan pikeun janten kakuatan anu katingali dina nyiptakeun jaringan jalma-jalma anu gaduh seueur masarakat ngawangun hubungan damel antara komunitas kulit bodas sareng komunitas warna dina perjuangan pikeun masarakat anu adil.
  • Néangan Upacara Kaadilan Balapan (SURJ): Jaringan nasional kelompok sareng individu anu ngatur jalma bule pikeun kaadilan ras.

Kolot Barudak-Sadar Barudak

BreeNewsome

Nyanghareupan jaman baheula rasis nagara ieu sareng ayeuna sigana bakal ngahudangkeun seueur perasaan pikeun seueur urang. Duka panginten aya diantara aranjeunna. Nalika nyanghareupan kasalahan, kuring ajak anjeun maca éta kecap Audre Lorde:

Abdi teu tiasa nyumputkeun amarah kuring pikeun nyingkahan anjeun kalepatan, atanapi nganyenyeri parasaan, atanapi ngajawab ambek; pikeun ngalakukeun hinaan sareng ngémutan sadaya usaha urang. Rasa salah lain réspon ambek; éta mangrupikeun réspon kana kalakuan nyalira atanapi henteuna tindakan. Upami éta ngakibatkeun parobihan maka éta tiasa manpaat, sabab éta sanés deui kasalahan tapi awal élmu. Acan sering teuing, kasalahan mangrupikeun nami anu sanés pikeun impotensi, kusabab pertahanan anu merusak komunikasi; éta janten alat pikeun nangtayungan kabodoan sareng panerusan hal ku cara aranjeunna, panyalindungan pamungkas pikeun parobahan. 

. Daripada nyéépkeun tanaga anjeun kana kasalahan, kuring ajak anjeun nyéépkeun aranjeunna milari inspirasi pikeun bertindak. Teu aya kakurangan inspirasi. Sakedap dina 30 Juni, dina kaayaan terorisme di Charleston, anjeun bahkan tiasa mendakanana dina tiang panji di South Carolina State House.

Kirang ti dua minggu saatosna Kalakuan résistansi Bree Newsome, gubernur Karolina Kidul nandatanganan RUU kana undang-undang ngaleupaskeun Bandéra Konfederasi ti Gedong NagaraParobihan tiasa.

(Buka tulisan aslina)

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

1 thought on “Curriculum for White Americans to Educate Themselves on Race and Racism–from Ferguson to Charleston”

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur