COVID-19 The New Normal: Militarization sareng Awéwé Anyar Agenda di India

Cuplikan tina sampul "The Gender Imperative: Human Security vs State Security" ku Betty A. Reardon sareng Asha Hans.

"Narasi Nagara di India parantos kantos janten yén persenjataan penting pikeun kaamanan…. éta militérisasi pola pikir masarakat sareng kekerasan janten normal umum. " Asha Hans

Perkenalan rai

dina ieu Sambungan Corona, Asha Hans, ngeunteung kana réspon militér kana COVID 19 di India, ngagambarkeun hubungan antar hubungan antara sababaraha ketidakadilan "normal" pandemi ieu parantos kabongkar, nunjukkeun kumaha aranjeunna mangrupikeun manifestasi tina ngarusak kesejahteraan manusa ku anu ultra-nasionalis, militér pisan sistem kaamanan. Anjeunna nyaangan panangan anu teu berfungsi sareng merusak yén pamikiran patriarki aya dina kapamimpinan ayeuna, henteu merhatoskeun kaamanan manusa anu rentan, sareng akibatna tina bahaya anu dibawa ku virus, anu mangaruhan khususna pikeun awéwé. Anjeunna nyungkeun parobihan pamikiran ieu kana kerangka kaamanan anu nyumponan kabutuhan kaamanan anu saleresna tina jalma, kerangka inklusif anu bakal ngempelkeun sakulawarga manusa dina normal anyar silih sasaruaan sareng sasaruaan.

Hans nampilkeun sudut pandang India, Asia Kidul, sareng awéwé ngeunaan tantangan pikeun nyebarkeun "normal anyar," konsép anu dikenalkeun ka GCPE ti Amérika Latin ku Manifesto CLAIP. Pengamatan na nunjukkeun conto nahan militér dunya ngeunaan kapamimpinan nasional, masalah anu ditujukeun dina Konéksi Corona anu munggaran, "Masalah Kuku, "Dina réspon militér kana pandemi di Amérika Serikat yén, dina nyerat ieu, parantos ngorbankeun 125,000+ nyawa, seuseueurna diantara jalma-jalma miskin sareng jalma-jalma warna. Anu pangpentingna, anjeunna ngaidentipikasi halangan utami pikeun normal anyar dina silih kataatan sareng kasetaraan manusa, patogén anu mangaruhan réspon anu parah ieu para pamimpin otoriter, pikiran patriarki sareng struktur anu disusunna pikeun ngalayanan para patriarki ku ngorbankeun biaya masarakat.

Kami ngarékoméndasikeun sadayana pendidik perdamaian ngadorong peserta didik pikeun terlibat sareng masalah militérisme ieu sareng patarosan Asha Hans ngaungkulan pikeun ngatasi éta.

 

(Diulang deui ti: WEWLOG PSW)

Ku Dr Asha Hans

Krisis COVID-19 dimimitian dina bulan Désémber 2019 di Wuhan, Cina, sareng saprak éta kapangaruhan jutaan sacara global kalebet urang India. Dina sasih-bulan ieu kami parantos niténan perobihan sistem sareng struktur anu aya. Sigana pikeun seueur urang yén éta mangrupikeun tungtung peradaban sakumaha urang terang, tapi ogé aya pangakuan yén éta masihan kami kasempetan pikeun muhasabah masa depan anu urang pikahoyong.

'Normal' anu aya anu muncul di COVID-19 sanaos krisis mangrupikeun kasetaraan, maskulinitas anu tetep, sareng sistem patriarkal anu henteu tetep anu teras-terasan salamet. 'Normal' ogé gumantung kana sistem kaamanan nasional anu teu saé sareng teu manusiawi, anu ngagaduhan kakuatan sareng kontrol anu teu pantes pikeun wargana. Sistem kaamanan tetep tetep hirup sanaos aya pandemi global, tanpa nyanghareupan tantangan kecuali pendidik perdamaian sareng aktivis. Kami, anu ngadukung perdamaian, ngarasa yén pandemi éta masihan kami kasempetan anyar pikeun nyiptakeun dunya anu didedikasikan pikeun karaharjaan sadaya jalma di planét ieu. Ieu hartosna, sasaruaan pikeun migran, pagawé rumah tangga, Dalits, jalma anu cacat sareng sagala rupa anu sanés. Seueur jalma anu nyobian nyandak masalah ieu ka payuneun wacana HAM nyaéta panulis awéwé sareng pangacara anu ngaraos yén pangaruh henteu saimbang sareng awéwé pantes robih.

Sistem kaamanan tetep tetep hirup sanaos aya pandemi global, tanpa nyanghareupan tantangan kecuali pendidik perdamaian sareng aktivis.

Nalika kuring nyebatkeun yén 'normal anyar' nyaéta kateusaruaan anu tetep sareng wawanen anu mantap kuring narik argumen ieu tina kosa kata COVID-19. Mangrupikeun basa anu dianggo anu mumus pisan sabab pandemi parantos nyangking kecap-kecap énggal anu beuki dikaitkeun kana kekerasan sareng naékna fasisme. Utamana kecap anu digunakeun nyaéta 'lockdown' nyayogikeun gambar kaamanan anyar, dimana upami anjeun satuju kana panutupan poli lapangan geografis anjeun satuju kana gambaran kaamanan 'normal normal'1. Aliran buburuh TKI domestik di India ti tempat damelna ka bumi bumi, anu biasana aya di daérah padesaan, sareng awéwé-awéwé anu aya di imahna anu nyanghareupan kekerasan rumah tangga anu ekstrim nyorot asumsi mitos yén lockdowns nyiptakeun kaamanan.

Kami yakin, kaamanan, kedah nyiapkeun kabutuhan poko sareng nyegah kekerasan. Dua gagasan ieu anu urang anggap salaku tujuan universal pikeun kaamanan kalebet rébuan lalaki, awéwé, sareng murangkalih jalan-jalan ka bumi. Nagara Nagara dina sababaraha bulan ka pengker teu acan nyumponan sarat ieu, contona, rasa teu aman tuangeun janten alesan dasar pikeun pendatang leumpang di bumi panjang. Gerakan rébuan jalma anu balik didorong ku dunungan anu henteu mayar gajihna sareng anu gaduh bumi nungtut nyéwa. Kalayan gaji, teu aya panyumputan, sareng teu aya artos teu heran yén rébuan nyandak jalan nalika dikonci. Pulisi ngusahakeun ngeureunkeunana nganggo kakuatan fisik sareng nyiksa séks, teu aya angkutan, sareng ratusan arahan pamaréntah anu henteu ngagaduhan katering pikeun aranjeunna henteu ngarusak résolusiana atanapi sumangetna. Mitos anu sanésna rusak aya hubunganana sareng kaamanan khusus awéwé, sabab kekerasan rumah tangga dina mangsa lockdown ningkat, sareng struktur pendukung rusak 2. Urang kedah terang yén awéwé sanés kelompok homogén sareng sababaraha awéwé sapertos anu henteu ngagaduhan kabisa atanapi LGBTIQ nyanghareupan langkung seueur sareng jinis-jinis kekerasan. Ngajagaan awéwé tina kekerasan rumah tangga ogé henteu aya dina agenda Nagara atanapi masarakat nalika dikurung sareng nalika sistem kaamanan runtuh, seueur awéwé anu sasaran pikeun kekerasan anu ekstrim. Imah anu dipilampah ku sistem patriarki janten panjara anu ditumpukeun ku kulawarga sareng henteu diperebutkeun ku masarakat atanapi Nagara. Dina analogi Nagara sareng militarization anu dilarapkeun ka awéwé mangrupikeun cariosan babaturan Kashmiri anu nyarios pikeun aranjeunna éta 'ti lokét ka lockdown'.

Aya sifat sengit tina résiko korona mangaruhan awéwé anu ngalangkungan kekerasan rumah tangga ka dunya agresi anu langkung lega. COVID-19 parantos nyiptakeun psikosis sieun ku basa anu diinjeum tina léksis militér. Ilustrasi tina éksprési anu biasa dianggo ku pamaréntah nyaéta, "Gabung Perang ngalawan COVID-19: Daptar salaku sukarelawan pikeun merangan panyebaran virus corona. Éta mangrupikeun hiji conto apt sabab nyiptakeun gambar dina pikiran urang Amérika sateuacan ngadamel perang nelepon ka wargana pikeun ngagabung sareng angkatan bersenjata. Kosakata anu langkung kuat anu dianggo ku média nyaéta réspon aranjeunna kana coronavirus nalika ngalaksanakeun 'perang', 'perang', 'perang India ngalawan COVID-19'3. Malah jalma-jalma kagambar salaku 'pelanggar kurfew' anu nyanghareupan kekerasan anu parah ku pulisi. Pamakéan kekerasan mangrupikeun nilai anu ngalanggar rohangan warga sareng ngamajukeun panggunaan kakuatan pikeun ngabéréskeun masalah-masalah sipil. Ukuran kaayaan militérisasi nyaéta kontra-intuitif pikeun kaamanan awéwé, sareng dina réspon naon waé pikeun ngarobih kaayaan, éta mangrupikeun pendekatan féminis anu kedah dianggap penting pikeun ngeureunkeun kekerasan ngalawan awéwé. Padahal awéwé awéwé garisan payun, perawat sareng anu sanés anu kalibet dina ngurus coronavirus parantos ditunjuk salaku "Corona Warriors" anu berperan penting dina 'perang' ngalawan coronavirus4. Hanjakalna, pendékar ieu parantos duaan teu mayar ku Nagara sareng ayeuna teu dijagaan tanpa tameng anu diperyogikeun nalika lebet ka zona perang.

Narasi Nagara di India parantos kantos janten yén persenjataan penting pikeun kaamanan sareng dina paradigma ieu perdamaian dialog anu langkung jelas. Maka teu aya wacana umum ngeunaan kekerasan anu dianggo ku Nagara nalika mayungan wargana. Sanés ngan ukur strukturna tapi perilaku anu tiasa dimiliterisasi sareng budaya militér kalebet patriarkal, nancebkeun di masarakat konsép kakuatan salaku kakuatan. Rézim nganggo hyper-nasionalisme pikeun ngajaga kakuatanana. Pangwangunan nagara-nagara dina susunan patriarki diwangun dumasar kana kaistiméwaan lalaki sareng masalah persamaan lalaki-awéwé henteu timbul. Nalika kosa kecap sapertos kitu maka militarize pola pikir masarakat, sareng kekerasan janten normal umum.

Awéwé di saluruh dunya, kaasup India, parantos cekap ku doktrin militéris, dikembangkeun nganggo kakuatan maksimal ngalawan musuh, sareng teras dianggo bahkan nalika virus nyobian asup kana awak fisik masarakatna panyakit anu senjata teu tiasa maehan. Kekerasan, khususna génder, mangrupikeun kajadian sapopoé anu ditingkatan ku ayana angkatan bersenjata atanapi pulisi. Diciptakeun ku sistem patriarki anu netepkeun henteu sami, ngancam salamet, sareng nyiptakeun rasa teu aman, ngaleungitkeun halangan ieu janten penting pisan pikeun ngawujudkeun sistem anu aman pikeun awéwé.

Pandemi mangrupikeun momen anu epidemiologis tapi ogé politik duanana aya hubunganana sareng kaamanan sareng kedah diakui dina kontéks kaamanan manusa anu komprehensif. Salila COVID-19 kedahna aya kritik bahaya anu ditimbulkeun ku anggaran luhur India pikeun persenjataan ku biaya sistem kaséhatan masarakat anu saé, kabutuhan dasar anu penting pikeun awéwé anu aksés kirang kana jasa kasehatan khususna kasehatan seksual sareng réproduktif, tapi éta henteu lumangsung. Naon ogé anu henteu meunang ditonjolkeun, dina debat publik ngeunaan wabah coronavirus anu pangpentingna naon waé anu ngaitkeun kana imaji anu sami anu bakal kajadian upami perang biologis ku Nagara atanapi térorisme-terorisme anu tiasa kajantenan kapayunna. Éta kedahna ngajantenkeun kami sadar yén biowarfare, anu tés na dilakukeun, henteu lirén di wates sareng mangaruhan musuh ogé Nagara anu ngagunakeun éta. Salaku réspon kana krisis, stockpiling vaksin sareng antibiotik anu diperpanjang, laboratorium kontainer sareng panilitian kana ubar énggal sareng detéktor bio parantos nyiptakeun sistem perang-bio. Di sagigireun faktor ieu, nyaéta démo kakuatan angkatan darat. 'Fly-bys' anu dianggo ku Angkatan Udara India, pikeun pancuran kembang, mangrupikeun demonstrasi nasionalis kakuatan anu teu nganggap lapar sareng nyeri imigran, kalebet awéwé sareng barudak, leumpang di jalan. Démonstrasi kakuatan nasionalis janten langkung penting tibatan nyumponan kabutuhan poko jalma rentan. Daripada dua prosés ieu pikeun ngajagaan jalma tina virus, naon réspon anu dibutuhkeun, dimimitian dina dinten awal kaayaan darurat, nalika korona nincak nagara éta kedah ngawangun langkung rumah sakit umum, klinik, sareng ningkatkeun layanan kasehatan? Penyebaran virus bahkan ayeuna tiasa kalem ku panjagaan sareng kampanye masif ngalawan éta sareng sanés kakuatan.

Dina sistem anu parantos diterapkeun, kasangsaraan anu henteu perlu ditumpukeun ka jalma miskin. Waktos ayeuna pikeun mikawanoh yén sistem kekerasan ieu bakal teras-terasan janten kedah ditantang salaku karaharjaan kulawarga manusa gumantung kana panyingkiranana. Ditingali tina pangalaman awéwé, diungkabkeun nyaéta deficit kaamanan sistem nalika COVID-19. Alternatif pikeun sistem ieu nyaéta sistem kaamanan manusa pikeun ngagentos kerangka kaamanan militér. Mangrupikeun sistem anu diturunkeun pikeun ngajagaan jalma sanés kapentingan nagara. Paradigma kaamanan ieu sareng opat kaayaan anu penting, lingkungan anu hirup-hurip; pasamoan kabutuhan poko kabutuhan poko; hormat pikeun idéntitas jeung martabat jalma dina kelompok; sareng panangtayungan tina cilaka anu tiasa disingkahan sareng ngaharepkeun ubar pikeun cilaka anu teu tiasa dicegah 5. Kaséhatan dina kaayaan COVID-19 tiasa dianalisis sanés médis tapi salaku masalah kaamanan manusa sabab ngamangpaatkeun kamiskinan, henteu sami, sareng lapar

Naon maka 'normal anyar' muncul tina COVID-19? Urang kedah terang yén kaayaan perang aya di tilu wates internasional India (sareng Cina, Pakistan sareng Nepal). Ieu sareng kaayaan corona nunjukkeun lésés dina kawijakan anu ngamungkinkeun kaayaan sapertos perang sabab dialog anu ditetepkeun sanés bagian tina kabijakan India. Panulis féminis ngeunaan awéwé sareng militérisme parantos nyumbang kana solusi pikeun kaayaan korona. Enloe nunjukkeun yén urang kedah "ngigelkeun masarakat ayeuna pikeun nyayogikeun kaséhatan masarakat anu épéktip, inklusif, adil, sareng berkelanjutan, urang kedah diajar pelajaran anu ditawarkeun ku sajarawan perang feminis. Pikeun ngalakukeun éta, urang kedah nolak daya tarik anu ngagoda militérisasi warna naékReardon ngarepkeun sareng nyarios yén, "Sedengkeun perhatosan nasib umum kamanusaan panginten tiasa dipasihkeun pikeun pendidik perdamaian, bahkan urang sorangan, masih teu ngagaduhan repertoar konséptual sareng pedagogis anu cekap pikeun nyanghareupan pandemik salaku masa depan manusa anu umum. ”

Waktosna kanggo ngamimitian ngabayangkeun pedagogic sareng nyusun dunya payun anu bakal ngakibatkeun kasempetan énggal.

Waktosna kanggo ngamimitian ngabayangkeun pedagogic sareng nyusun dunya payun anu bakal ngakibatkeun kasempetan énggal. Urang kedah dianggo ku cara kolaborasi sareng ngémutan deui cara urang mikirkeun tungtung militér. Pananya sateuacan urang nyaéta naon anu normal sareng adil sareng kumaha urang ngajagi hak-hak dasar urang nalika hak lalaki sareng awéwé dirampas? Dina kontéks ieu, patarosan pendidik perdamaian sareng aktivis kedah naroskeun naon bahasa anu pas anu kedah dianggo pikeun nyiptakeun alternatif anu énggal? Kumaha urang damel ku cara kolaborasi? Urang ogé kedah naros: Kumaha urang ngeureunkeun kekerasan adaptasi militéris ieu tina janten 'normal anyar' dina kahirupan urang? Naha urang siap ngabayangkeun deui dunya anyar dimana kaamanan henteu gumantung kana kakuatan tapi pangakuan dunya perdamaian anu saling gumantung?

Pikeun nyiptakeun dunya ieu hartosna pangakuan status anu sami pikeun awéwé sareng solidaritasna dina nyanghareupan kakuatan maskulin. Pikeun mikawanoh yén ngabagi sumberdaya nalika pandemi bakal ngakibatkeun léngkah énggal anu sanés anu kami nolak nyandak; tujuan pikeun ngirangan lolongkrang ieu hartosna ngahontal kasajahteraan masarakat. Urang kedah ngembangkeun basa anyar, sareng imajinasi urang pikeun milarian jalur anyar pikeun perdamaian, alternatif anu anyar pikeun nyiptakeun 'normal anyar' pikeun dunya anu kaserang ku militariisasi. Kosa kata tina dunya katengtreman anu bakal ngajantenkeun langkung gampang pikeun nanggung kateguhan COVID-19.

Endnotes

  1. Tanggal 25 Maret 2020 Pamaréntah India ngumumkeun penguncian lengkep
  2.  Deccan Herald 13 April 2020.
  3. Urang Hindu 8, Mei 2020
  4. India Dinten 11 April, 2020
  5. Reardon Betty sareng Asha Hans, 2019, The Gender Imperative: State Security vs Human Security, Rout2 London, sareng New York. Édisi ka-2 : XNUMX.

Dr Asha Hans mangrupikeun tilas Co-Kursi, Forum Rahayat Pakistan India pikeun Perdamaian sareng Démokrasi; tilas Profesor Élmu Politik, sareng Diréktur Pendiri, Sakola Studi Awéwé, Universitas Utkal, India. Mangrupikeun panyokong hak-hak awéwé pikeun pamimpin awéwé, anjeunna parantos ilubiung dina nyusun seueur konvensi di PBB.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...