COVID-19: Sakitar 23.8 Juta Langkung Barudak Badé Leupaskeun Sakola

Numutkeun ka PBB, sakitar 23.8 juta barudak sareng nonoman tambahan (ti pra-SD nepi ka tersiér) tiasa lungsur atanapi henteu aksés ka sakola taun payun kusabab pangaruh ékonomi COVID-19 nyalira. Kiridit: Umer Asif / IPS

(Diulang deui ti: Inter Press Service, 7 Agustus 2020)

Ku Samira Sadeque

Sakitar 23.8 juta tambahan barudak sareng nonoman (ti mimiti sakola dasar nepi ka tersiér) tiasa lungsur atanapi henteu aksés ka sakola taun payun kusabab pangaruh ékonomi pandemi nyalira.

BANGSA UNITED, Aug 7 2020 (IPS) - Nagara anu teu ngembangkeun manusa handap nyanghareupan gencatan konci sakola, kalayan langkung ti 85 persén muridna sacara épéktip kaluar sakola ku kuartal kadua 2020, numutkeun ringkasan kabijakan PBB ngeunaan pangaruh COVID-19 kana pendidikan.

Dina peluncuran éta, Sekretaris Jénderal PBB António Guterres, nyarios yén pandemi "parantos nyababkeun gangguan pendidikan anu pangageungna."

Numutkeun singgetna, panutupan sakola akibat tina pandemi parantos mangaruhan 1.6 milyar peserta didik langkung ti 190 nagara.

Di Inggris, aya bédana naon anu mangaruhan murid sareng naon anu mangaruhan kolot sareng guru., Numutkeun ka profésor Anna Mountford-Zimdars, anu ngajar mobilitas sosial di University of Exeter. Kalayan murid ayeuna nuju sakola di jarak jauh, saurna, kolot, guru sareng wali ngutamakeun masalah sapertos kaamanan, karaharjaan sareng nutrisi - sanés prestasi pendidikan. Nanging, siswa "prihatin pisan ngeunaan kahontalna sareng kamajuanana sareng kumaha ieu mangaruhan prospek ka hareup".

Mountford-Zimdars nyarios sareng IPS saatos sékrési ringkes kawijakan PBB. Dina Méi, kantorna di Diréktur Gabungan Universitas Pusat Mobilitas Sosial nerbitkeun hasil survey ngeunaan kumaha lockdowns sakola mangaruhan kolot sareng murid di penjuru Inggris.

"Murid ngalaporkeun rasa 'kaleungitan kakuatan' ngeunaan hal ngawangun léngkah saterasna salaku kerangka pencapaian sareng kasempetan pikeun pendidikan salajengna," saur Mountford-Zimdars ka IPS dinten Salasa.

Numutkeun kana ringkesna, "sakitar 23.8 juta barudak sareng nonoman tambahan (ti mimiti sakola dasar dugi ka tersiér) tiasa lungsur atanapi henteu aksés sakola taun payun kusabab pangaruh ékonomi pandemi nyalira".

Pandemi ieu beuki parah masalah anu parantos aya di lapangan, ngahambat diajar pikeun anu cicing di daérah miskin atanapi padesaan, budak awéwé, pangungsi, jalma anu cacat sareng jalma-jalma anu dipaksa paksa.

'Kaleungitan kakuatan'

"Dina sistem pendidikan anu paling rapuh, gangguan ieu taun sakola bakal dampak anu teu saé négatip dina murid anu paling rentan, jalma anu kaayaanana pikeun ngajamin katambusan diajar di bumi terbatas," baca ringkes.

Éta nunjukkeun yén daérah Sahel khusus rentan ka sababaraha épék nalika lockdown datang nalika seueur sakola di daérah éta parantos dipareuman kusabab sababaraha masalah sapertos kaamanan, mogok, masalah iklim.

Numutkeun laporan éta, 47 persén sadunya 258 juta barudak sakola kaluar (30 persén kusabab konflik sareng darurat) cicing di sub-Saharan Afrika sateuacan jaman pandemi.

Samentawis éta, kalayan murangkalih ayeuna sésana waktos di bumi, tiasa nyababkeun tangtangan pikeun kolot, sareng salajengna tiasa "ngahesekeun kaayaan ekonomi kolot, anu kedah milarian solusi pikeun nyayogikeun atanapi ngiringan kaleungitan tuangeun sakola".

Ieu hadir dina papanggihan Mountford-Zimdars. Anjeunna nyarios ka IPS yén panilitianna nunjukeun yén kolotna ningali kaayaan ayeuna salaku "krisis sakola" sareng henteu "pendidikan bumi" atanapi diajar jauh.

Pinding pérak

Nanging, sawaréh perak. Nalika nyanghareupan pandém sareng kakandungan, lembaga atikan ngarespon "inovasi anu luar biasa" pikeun ngungkabkeun jurang, anu ringkes nyatakeun. Éta ogé parantos masihan pendidik kasempetan pikeun muhasabah kumaha sistem pendidikan anu bakal maju tiasa "langkung fleksibel, adil, sareng inklusif."

COVID-19 parantos masihan pendidik kasempetan pikeun muhasabah kumaha sistem pendidikan ka hareup tiasa "langkung fleksibel, adil, sareng inklusif."

Mountford-Zimdars nyatakeun survey maranéhanana hususna nunjukkeun yén murid anu ngagaduhan kabutuhan pendidikan khusus "berkembang deui di kapaksa sakola-kapaksa dibandingkeun di sakola mainstream."

"Aya pelajaran anu kedah dipasihkeun ngeunaan faktor-faktor anu ngajantenkeun pendidikan di bumi janten pilihan anu langkung saé pikeun sababaraha murangkalih - kalebet kasempetan nyusun bahan pikeun kaperluan individu sareng kaperluan, nyandak putus sareng seneng-seneng babarengan kulawarga," saurna.

Kalayan yén sakola sering janten rohangan anu aman pikeun seueur barudak, anjeunna nambihan, "Urang ogé kedah terang yén aya pangalaman anu teu beda tina panutupan sakola sareng ogé aya barudak sareng kulawarga anu ngalaman ieu salaku kasempetan pikeun ngémutan kumaha ogé jeung naha éta. ngalakonan sakola kumaha aranjeunna. ”

Buka maju

Bincangkan UN deui ngabahas langkah-langkah pikeun nyandak léngkah-léngkah-léngkah pikeun maju - naha éta uih deui ka kelas atanapi ningkatkeun pangajaran digital. Anu ringkes nyarankeun solusi anu dirancang dina masalah-masalah konektipitas kanggo barudak ogé ngajantenkeun pelajaran anu leungit.

Mountford-Zimdars nambihan kana daptar ieu dua unsur penting: rohangan anu aman pikeun para siswa pikeun ngabagi pangalaman di bumi, sareng réfléksi ngeunaan cara ngolah pandemi éta.

"Penting pikeun nyiptakeun rohangan anu aman pikeun pamuda nyarioskeun pangalamanana dina pendidikan di bumi," saurna, nambahan yén pikeun seueur mahasiswa henteu janten pangalaman anu positif, kusabab kaayaan kulawarga, kurang aksés ka gizi , ekonomi, sumber daya sosial, budaya sareng téknologi.

"Ayeuna mangrupikeun kasempetan pikeun nyayogikeun rohangan pikeun ngobrolkeun pangalaman ieu sareng, upami diperyogikeun, nawiskeun dukungan spesialis sanésna," tambahna. "Éta mangpaat pisan kanggo pangrojong kaséhatan méntal janten sayogi, diémbarkeun sacara saé, sareng ngabuka ku referral diri ku barudak ngora ogé janten anu damel sareng aranjeunna di sakola."

Salajengna, saur anjeunna, kolot sareng guru kedah ngabimbing murid pikeun muhasabah pelajaran positip tina panutupan sakola.

"Kuring kuat pisan nyarankeun yén henteu pokus ngan ukur kana leungit diajar tina kurikulum anu tangtu, yén sakola dibuka deui dibarengan ku waktos refleksi. Naon anu diajar murid? Kumaha cara ieu ngabantosan pikeun masa depan? ” manehna tambah.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...