CORONA CONNECTIONS: Panilitian kana Plowshares sareng Pandemics

"Konéksi Corona: Diajar pikeun Dunya Anu Diperbarui" mangrupikeun séri khusus anu ngajalajah pandemi COVID-19 sareng cara-cara anu aya hubunganana sareng masalah pendidikan perdamaian anu sanés.

"Konéksi Corona: Diajar pikeun Dunya Anu Diperbarui" 

Pamiarsa Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian sigana wawuh kana panggilan urang pikeun "Corona Connections." Kami ngadesek pendidik perdamaian pikeun masihan perhatian anu langkung fokus kana hubungan antara sababaraha masalah global anu mangrupikeun inti tina lapangan urang sareng pandemi COVID-19.

Anyar-anyar ieu, tinekanan hébat ditumpukeun dina konvergénsi sabab sareng akibat aktual sareng poténsial tina ancaman éksisténsial anu ditimbulkeun ku senjata nuklir sareng krisis iklim. Nalika urang lebet kana triwulan II taun 2020, urang janten sadar sareng nyeri pisan sadar kana ancaman éksisténsial anu katilu, pandemik global. Kami ngaraos perlunya pendidikan perdamaian pikeun masihan réspon anu negeskeun kana ancaman eksistensial anu kakoncara ieu ku cara diajar pikeun ngungkulan aspék unik tina pandemi ieu sareng cara anu aya hubunganana sareng masalah pendidikan perdamaian anu sanés.

Coronavirus, ayeuna ngaliput dunya dina krisis kaséhatan anu teu acan pernah dilakukeun, ngaruksak ékonomi, ngagegedekeun sadaya masalah global anu sanés, sareng nambihan kasangsaraan ka rawan di panjuru dunya. COVID-19 sigana mangrupikeun anu munggaran tina pandemik anu teras-terasan anu dialaman dina waktos anu tos teu pasti anu pasti. Salaku pendidik perdamaian, urang terang yén urang moal tiasa nolak atanapi mundur tina kasieunan, tapi nyandak harepan sareng tindakan pikeun ngalibetkeun pembelajaran anu kami percanten janten réspon anu pangsaéna sareng paling épéktip pikeun kisaran pinuh ancaman pikeun planét urang. Krisis ieu mangrupikeun kasempetan pikeun nyusun patarosan anu nyababkeun urang kana auténtik anu anyar, bentuk anyar pembelajaran, patarosan anu teu acan pernah dilakukeun, leres-leres béda, tapi tetep diturunkeun tina jalma-jalma anu urang gaduh pikeun sababaraha waktos padamelan dina usaha urang pikeun néwak visi sareng rencana pikeun dunya anu dipikahoyong . Ayeuna waktuna, ogé, pikeun visi anu saleresna anyar. Kana konsépisasi visi éta, GCPE ngeposkeun séri ieu, "Corona Connections: Learning for a Renewed World."

Krisis nawiskeun kami sababaraha titik awal anu saé pikeun diajar pikeun dunya anu diperbarui. Ilustrasi ikonik tina coronavirus novél nyaéta, sigana, ayeuna langkung dikenal ku seueur urang tibatan bendera nasional atanapi "mérek" global populér, baik éta produk, tim olahraga, lembaga atanapi "pamimpin." Éta ogé tiasa janten simbol anu ngahijikeun sacara global. Sakumna dunya kajebak dina trauma global anu biasa dialam yén, pikeun kaseueuran, mangrupikeun anu munggaran anu urang sapinuhna ngartos yén parantos nyerang kulawarga manusa sacara "real-time." Sanaos perhatosan nasib umum kamanusaan panginten tiasa dipasihkeun pikeun pendidik perdamaian, bahkan urang sorangan, masih teu ngagaduhan repertoir konseptual sareng pedagogis anu cekap pikeun nyanghareupan pandemik salaku masa depan manusa anu umum. Kami parantos narékahan pikeun nyanghareupan sagala halangan pikeun katengtreman sareng karaharjaan manusa kalayan tujuan pikeun diajar tina diajar pangalaman anu langkung saé bakal ngamungkinkeun urang narékahan pikeun urutan planet anu adil sareng teu kekerasan anu urang dukung. Kami ngarepkeun yén kami tiasa tiasa ngalakukeun hal anu sami ayeuna, nalika urang asup kana daérah anu teu acan ditandai pikeun ngaréspon salaku komunitas global kana ancaman eksis anu umum. "Corona Connections" mangrupikeun upaya ngajajah kamungkinan diajar tina daérah énggal anu pikasieuneun ieu.

Urang ngamimitian ékspérimén diajar anu dihaja sareng rancana ku panilitian kana hubungan antar sabab, karakteristik sareng akibat poténsial tina ancaman anu disababkeun ku senjata nuklir sareng pandemik global, nunjukkeun prosés diajar pikeun mempermudah réfléksi kana konéksi sareng kapasitas perdamaian anu aya hubunganana meryogikeun urang kanggo ngembangkeun. Dina prosés ieu, urang ngaharepkeun peserta didik ogé bakal kéngingkeun élmu penting ngeunaan senjata sareng pandemik.

Panilitian kana Plowshares sareng Pandemics:

Dasar Kandungan sareng Penjadwalan Pembelajaran

Bahan utama pikeun ékspérimén diajar ieu nyaéta "The Nuns, the Priest and the Bombs, ”Dokumenter ngeunaan Plowshares, tindakan anti-nuklir anu dumasar kana iman, anti-nuklir. Pendidik perdamaian, ngalaksanakeun éksplorasi konvergénsi nuklir-pandemik ieu tiasa gaduh waktos ngan ukur nganggo pilem ieu, ngagambar pangalaman anu didamel sareng kanyaho umum ngeunaan COVID-19 pikeun kontén pandemi. Nanging, anu milarian alamat hubungan antara dasar inpormasi substansial ngeunaan pandemi sami sareng anu disayogikeun dina senjata nuklir ku "The Nuns…" bakal mendakan zat sapertos dina Bill Gates '2015 TED Talk: Wabah salajengna? Kami henteu siap.

Kusabab duanana pidéo gampang diakses ngalangkungan internét, penjadwalan waktos biasa atanapi nonton individu tiasa numutkeun kahoyong sareng kamungkinan dibuka pikeun pendidik perdamaian masing-masing.

Kerangka sareng Fokus tina Panilitian Pakarang-Pandemik Nuklir

Éksplorasi konéksi ieu dilakukeun dina masalah kawani moral, tanggung jawab sipil, kawajiban étika anu timbul ku élmu, sareng résiko anu dilakukeun dina tindakan masarakat anu prinsipna pikeun naékkeun kasadaran masarakat kana bahaya anu bakal datang sareng traumatis pikeun masarakat.

Konsép framing konci, muncul dina miring dina pamariksaan, diartikulasikeun sahingga: nyorot hubungan anu teu kapisah antara dua ancaman eksistensial ieu; nimbulkeun masalah tanggung jawab sipil sareng nuduhkeun dilema étika anu timbul nalika warga masarakat nyayogikeun perluna nyanghareupan rasa teu resep masarakat ka / sareng panarima alesan anu jelas tina panyabab anu dipikaresep pisan sareng parah masarakat; biaya nyaksian poténsi bahaya sosial sapertos kitu sareng kapasitas anu diperyogikeun pikeun nyaksian sapertos kitu sareng mayar biaya.

Dina ngadokuméntasikeun kalakuan Plowshares anu henteu patuh sipil, "The Nuns the Priest and the Bombs" nawiskeun studi kasus anu jelas sareng jelas pikeun pendidik anu ngupayakeun nunjukkeun tindakan anu henteu telenges salaku strategi saksi umum, sareng posisi politik anu dumasar étika. Éta ogé nyebarkeun seueur daérah masalah fundamental senjata nuklir sareng konsékuansi na, duanana aktual boh poténsial, kalebet fakta-fakta ésénsial anu umumna henteu dipikaterang masarakat Amérika. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngamimitian pertimbangan ngeunaan definisi sareng syarat pikeun kaamanan nasional sareng global, hiji masalah anu keuna dina tulisan anu saacanna, Masalah Nail: Patriarki sareng Pandémik, sareng dina alarm anu anyar disada ku Sekretaris Jénderal PBB ( Berita PBB - COVID-19: Pimpinan PBB nyungkeun gencatan senjata global pikeun fokus dina 'gelut kahirupan urang anu sejati', 23 Maret 2020). Pendidik bakal, henteu ragu, ningali dina pilem sababaraha masalah anu penting pikeun masalah perdamaian. Boh anti kekerasan sareng / atanapi masalah senjata nuklir sareng kaamanan tiasa dianggo salaku kerangka, misah atanapi dina konvergénsi na. Tapi prosés diajar anu ditetélakeun di dieu, didamel salaku "koneksi corona," anu patali sareng pandemi ayeuna sareng masalah global anu sanés.

Panilitian ieu dirancang pikeun ngamimitian réfléksi sareng diskusi ngeunaan ancaman sareng cilaka khusus anu teu kapisahkeun sareng senjata nuklir sareng pandemik global, ogé ciri umumna, sareng konvergénsi anu ngahubungkeun aranjeunna. Tujuanana pikeun ngabimbing diajar nuju pandangan anu holistik ngeunaan inti masalah pendidikan perdamaian, kekerasan anu didefinisikeun salaku cilaka anu tiasa dicegah, dina sababaraha bentuk anu diperyogikeun dina kaseueuran masalah global, sareng nyaangan masalah étika sareng stratégi anu ditimbulkeun ku cilaka anu tiasa dicegah tina senjata nuklir sareng cilaka anu urang tiasa nyegah sareng dikandung dina pandemik.

Runut Singkat Diajar

Mimitian ku nempoan "The Nuns .." sareng, upami kitu diputuskeun, ku omongan Gates TED ogé. Tuturkeun nonton (s) ku ulasan réaksi munggaran: perasaan anu dibangkitkeun ku pilem kedah ngamimitian ulasan ieu; (Éta parasaan anu kuat timbul tina élmu anu sering ngahasilkeun tindakan sipil); élmu anyar anu diala sareng kanyataan anu ngareuwaskeun pemirsa. Peta sipil anu tanggung jawab dumasarkeun kana élmu anu kagambar dina cahya tina kasadaran kana pangaruh anu panginten janten inspirasi pikeun tindakan. Ieu tiasa dilakukeun ku jurnal atanapi diskusi atanapi duanana.

Kalayan kasadaran sapertos yayasan, hiji panilitian sapertos anu disarankeun di handap, atanapi anu didesain ku pendidik, sacara mandiri atanapi kerjasama sareng murid, tiasa dilakukeun.

Panilitian:

  1. Pangajaran anyar anu penting: Naon masalah sareng kaayaan anu inpormasi énggal pikeun anjeun? Fakta naon anu anjeun paling pikareuwaseun, sareng naha aranjeunna ngareuwaskeun anjeun?
  2. Perhatosan bahaya anu caket: Bahaya utama naon anu dilakukeun ku aktivis Plowshares mindahkeun aranjeunna ka aksi? Naon bahaya utama Gates negeskeun janten kamungkinan hasil tina pandemik? Naha anjeun ningali aya kamiripan antara akibat tina mogok nuklir sareng anu pandemi: ékonomi, lingkungan, kaséhatan publik jangka panjang, lawon sosial, kesejahteraan jiwa-sosial masarakat anu kapangaruhan? Bandingkeun peta COVID-19 sareng jumlah korban sareng jalma anu prédiksi lega sareng musnahna akibat korban nuklir.
  3. Mikir sareng meunteun résiko: Naon kisaran pinuh ku résiko anu diusahakeun ku para aktivis Plowshares dina ngalakukeun tindakanana? Naon résiko individu sareng sosial tina pandemik anu teu diparios? Dina kadua kaayaan, saha anu ngagambarkeun résiko ieu sareng nyandak kaputusan? Saha deui anu tiasa / kedah janten aub dina prosés penilaian-kabijakan résiko ngajantenkeun kasus bahaya sapertos kitu? Saha anu penilaian sareng kawijakan anu paling mangaruhan?
  4. Kalebet réfléksi étika sareng stratégis: Naon prinsip agama / étika anu dilarapkeun Plowshares pikeun nganilai kawajiban moralna pikeun masihan berpotensi, sacara pribadi mahal pikeun bahaya anu aranjeunna anggap? Naha batur siga anu henteu gaduh persépsi anu sami? Naha pilem na ngarobah persépsi anjeun? Prinsip naon anjeun, atanapi anu sakuduna dituju ku masarakat ieu, naha anjeun badé mikirkeun résiko sapertos kitu? Naha anjeun parantos ningali résiko sapertos kitu dina nyanghareupan bahaya publik anu sanés? Tingali kana kasus-kasus: dokter sareng wartawan anu nyada alarm Corona munggaran di Cina: jalma-jalma anu ngingetkeun administrasi AS di akhir taun 2019, perwira Angkatan Laut AS anu memohon supaya datang pikeun nyalametkeun pelaut anu katépaan dina kapalna. Naon biaya pribadi pikeun masing-masing?
  5. Wani narima biaya pribadi: Naon anu anjeun yakinkeun inspirasi kawani anu dikumpulkeun ku Plowshares sareng jalma-jalma anu naékkeun alarm Corona? Kumaha béntenna sareng bentuk kawani sareng kapahlawanan anu dihargaan masarakat? Naon anu ngamungkinkeun sababaraha urang ngagantungkeun kawani sapertos kitu, nalika kaseueuran urang henteu tiasa atanapi henteu? Kumaha carana urang anu henteu acan ngembangkeun semacam kawani sapertos kitu tiasa nyandak bentuk tindakan anu tanggung jawab sacara moral sareng épéktip nalika urang ningali bahaya parah sapertos anu ditimbulkeun ku senjata nuklir sareng pandemik? Naha aya sababaraha tingkat résiko dina sadayana ngupayakeun kaadilan sareng perdamaian? Naha solidaritas, anu sering dilakukeun dina kasus-kasus ieu, mangrupikeun dorongan pikeun wani moral? Nalika urang nguping unggal dinten dina rujukan pikeun virus COVID-19, "Urang sadayana aya dina ieu babarengan." Naha urang leres-leres, atanapi éta bakal nyandak deui? Naon anu diarepkeun sareng diarepkeun anjeun? Naon anu anjeun tiasa lakukeun?

-Betty A. Reardon, New York City, 4/10/2

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...