Mertimbangkeun "Pendidikan Perdamaian Transformatif" online sareng Yayasan Berghof

(Diulang deui ti: Parahu Perdamaian. 9 Nopémber 2020)

Yayasan Berghof ti Jérman, pasangan salami sababaraha taun sareng Peace Boat dina sababaraha program pendidikan, ngayakeun seminar online saminggu ngeunaan Transformative Peace Education anu pokuskeun kana topik kalebet metode transformasi konflik, kekerasan sareng non-kekerasan dina sistem pendidikan, pendidikan perdamaian di kontéks hijrah paksa, sareng poténsi sareng wates pendidikan perdamaian digital.

Salila dinten akhir seminar éta, anggota staf Perahu Perdamaian Jasna Bastic nyandak bagian dina Digital Fireside Talk sareng pendidik perdamaian ti Afrika, Wétan Tengah, Asia sareng Éropa. "Luar biasa pisan pikeun silih tukeur pangalaman ti lapangan sareng praktisi perdamaian anu kompeten sapertos ti sadayana penjuru dunya," saur Jasna, "sareng ngabahas tantangan-tantangan anyar pikeun pendidikan perdamaian dina waktos pandemi sareng konflik ayeuna."

Pendidikan Perdamaian Transformatif nyayogikeun metode pikeun ngarobih poténsial konflik sareng kekerasan nuju perdamaian berkelanjutan, dina tingkat individu sareng struktural. Dagmar Nolden ti Yayasan Berghof ngajelaskeun naha penting pisan pikeun ngadamel seminar ngeunaan metodologi ieu: "Di sakumna dunya konflik telenges, populisme, rasisme sareng kakuatan anti-démokratis ningkat sareng konflik sering diungkulan ku cara telenges dina sapopoé kahirupan. Ieu nyababkeun tantangan-tantangan énggal henteu ngan ukur pikeun praktisi anu hoyong nyebarkeun ketegangan ieu, tapi ogé pikeun anu nanggungjawabkeun kana proyek sareng program. "

Panyatur dina Digital Fireside Talk ngagaduhan kasempetan pikeun ngabahas metode réduksi kekerasan sareng pendidikan perdamaian dina kontéks sapertos kamp pangungsian Siria, di sakola sareng jalan Kamerun, atanapi dina kapamimpinan kampanye demiliterisasi anu suksés. Kamungkinan pikeun sadaya pamilon seminar ngobrol langsung sareng unggal panyatur dina platform anu misah mangrupikeun aspek unik tina Digital Fireside, ngamungkinkeun diskusi babarengan ngeunaan metode praktis, prestasi sareng tantangan.

Ngeunteung kana metodologi ieu, Dagmar ngabagi yén "Fireside Chat mimiti sadayana nyiptakeun lapisan hubungan sareng kapercayaan anu sanés diantara pamilon kursus. Éta ngajantenkeun aranjeunna karaos bagian tina komunitas praktisi global anu langkung ageung, anu pamilon nganggap duanana inspiratif tapi ogé memberdayakan. Ngobrol sacara terbuka ngeunaan tantangan, hariwang sareng bahkan kasieun sareng stratégi masing-masing pikeun ngungkulan sareng ngungkulan éta penting pisan ngeunaan aspek pemberdayaan. ”

Dagmar Nolden ti Yayasan Berghof

Pikeun Jasna Bastic, seminar éta mereun pisan pikeun program atikan Kapal Perdamaian ka hareup. "Kuring leres pisan keuna ngadangukeun Mohammed Shawamra ti kamp pangungsian Siria di Yordania sareng perjuangan sadidintenna pikeun ngirangan kekerasan di kemah, ogé sadayana anu ngagarap pendidikan perdamaian dina kaayaan anu kaamanan sareng masa depan henteu dijamin. Éta pisan inspiratif sareng motivasi pikeun tukeur pangalaman sapertos kitu sareng ngartos kumaha pencegahan kekerasan penting pisan dina waktos anu nantang tina pandemi sareng galur sosial sareng politik anu anyar, "saur anjeunna.

Peace Boat bakal gawé bareng sareng Yayasan Berghof dina program pendidikan pikeun mahasiswa Universitas Tübingen, Jérman, di 2021.

4 Komentar

  1. Pendidikan perdamaian Transformatif peryogi pisan pikeun ngahontal perdamaian anu berkelanjutan di Global. Dunya henteu tiasa stabil kecuali perdamaian aya. Akibatna, pikeun ngahontal léngkah sapertos kitu, diperyogikeun perdamaian

  2. Baraya,
    Nami abdi Visal Sorn.
    Abdi ti Kamboja.
    Kuring ayeuna nuju damel dina Transformasi Konflik sareng Gedong Perdamaian.
    Abdi hoyong ngiringan pendidikan perdamaian online.
    Punten, wartosan kuring ngeunaan prosésna atanapi ngadaptar.

  3. Kuring mangrupikeun wartawan khusus di daérah Asia-Pasipik; urut Korespondén Sydney Morning Herald Asia Tenggara ayeuna semi-pensiunan sareng hirup di Kamboja anu parantos ngaliput seueur tugas anu ngalibatkeun konflik étnis sareng politik. Sateuacanna kuring kantos kagum ku sababaraha jalma anu kuring pendakan anu aub sareng Yayasan Berghof. Upami kuring tiasa janten bantosan dina proyek anjeun, punten kersa ngahubungi kuring ku email. Salam, Craig Skehan.

Gabung sawala ...