Pitunjuk Sumberdaya Pendidik Strike Iklim

[ikon ngaran = "bagikeun" kelas = "" untrefixed_class = ""] Ngakses Pitunjuk Sumberdaya Strike Educator Resource
[icon name = "share" class = "" untrefixed_class = ""] [icon name = "bullhorn" class = "" unprefixed_class = ""] Kunjungi situs web Strike Iklim sareng terlibat

Intisari tina Pitunjuk Sumberdaya Pendidik

Gerakan global nonoman aya di payuneun gerakan iklim ayeuna. Jalma ngora nungtut tindakan, sabab masa depanna bakal dihartikeun ku kapamimpinan iklim anu urang damel ayeuna. Salah saurang aktivis ngora, Greta Thunberg, mimiti mogok ti sakola unggal Jumaah di luar Parlemén Swédia dina bulan Agustus 2018, taktik anu gancang sumebar dina formasi Jum'at pikeun kelompok nonoman Future anu mogok di komunitasna di sakumna dunya, sareng nominasi Hadiah Nobel Perdamaian pikeun Thunberg. Siswa parantos nyandak muatan ieu di Amérika Serikat ngalangkungan dinten Jumaah kanggo Masa Depan sareng damel bareng sareng tim Panyerang Iklim Pemuda dina skala lokal sareng nasional.

Nonoman nyarios jelas sareng kuat ka pamimpin lokal sareng global, ningkatkeun kasadaran sareng kadesek, ngajantenkeun parobihan iklim janten prioritas politik anu seueur anu henteu kantos sateuacanna. Murid-murid ieu parantos nyungkeun pancén global dina kaping 20 Séptémber, ngondang déwasa pikeun mogok sareng aranjeunna dina skala anu teu acan pernah dilakukeun pikeun nungtut aksi iklim anu ngadesek. Ieu bakal ngamimitian saminggu tindakan pikeun nyorot kageter ieu di KTT Aksi PBB.

Ieu mangrupikeun kasempetan anu unik pikeun urang salaku pendidik nganggo momen penting ieu pikeun memberdayakeun sareng ngadukung murid urang dina ngalakukeun tindakan dina dinten bersejarah ieu. Pariksa tungtunan ieu ngeunaan kumaha carana janten sekutu déwasa dina gerakan anu dipimpin ku nonoman.

Kutipan tina an uleman kabuka pikeun sadayana ngiringan anu mogok 20 Séptémber 2019:

Sakali deui sora urang kadéngé di jalan, tapi éta henteu ngan ukur dugi ka urang. Kami ngaraos seueur déwasa henteu ngartos pisan yén kami nonoman moal tahan krisis iklim nyalira. Hapunten upami ieu kirang merenah pikeun anjeun. Tapi ieu sanés padamelan generasi hiji. Éta padamelan manusa. Kami nonoman tiasa nyumbang kana gelut anu langkung ageung sareng éta tiasa ngabédakeun pisan.

Janten ieu undangan kami. Dimimitian dina Jumaah 20 Séptémber kami bakal ngamimitian saminggu tindakan iklim ku mogok sadunya pikeun iklim. Kami naroskeun ka sawawa pikeun angkat sareng urang. Aya seueur rencana anu béda dina sababaraha tempat di dunya pikeun jalma déwasa pikeun ngiringan ngiringan sareng kaluar tina zona kanyamanan anjeun pikeun iklim urang. Hayu urang sadayana ngiringan ngiringan, sareng tatangga, batur sapagawean, babaturan, kulawarga sareng angkat ka jalan-jalan pikeun ngupingkeun sora anjeun sareng ngajantenkeun ieu titik balik dina sajarah urang.

Ieu ngeunaan garis pameuntasan - éta ngeunaan pemberontak dimana waé urang tiasa memberontak. Éta sanés ngeunaan nyarios "Leres, naon anu dilakukeun ku barudak anu saé, upami kuring anom kuring bakal ngiringan pisan." Éta henteu ngabantosan, tapi sadayana tiasa sareng kedah ngabantosan.

[ikon ngaran = "bagikeun" kelas = "" untrefixed_class = ""] Ngakses Pitunjuk Sumberdaya Strike Educator Resource
[icon name = "share" class = "" untrefixed_class = ""] [icon name = "bullhorn" class = "" unprefixed_class = ""] Kunjungi situs web Strike Iklim sareng terlibat

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...