Masyarakat Sipil Badé Neruskeun Advokasi pikeun Afganistan

Nalika dina tanggal 30 Agustus Déwan Kaamanan PBB nyatakeun ka Taliban yén éta bakal tetep aktipitas sareng aktip aub dina kaayaan hak asasi manusa di Apganistan, éta nimbulkeun tangtangan pikeun masarakat sipil pikeun nuluykeun sareng ningkatkeun tindakanana pikeun ngadukung panyabab manusa. kaamanan masarakat Afgan.

"Tetep Sita tina Perkara"

Kecap pamungkas Resolusi Déwan Kaamanan 2593 [S / RES / 2593, diadopsi 30 Agustus 2021], "Mutuskeun tetep dicekel tina masalah éta ", dina basa biasa hartosna" Kami bakal ngajaga ieu. " Sareng aranjeunna kedahna, sapertos anu kedah kami, sadayana aktipis masarakat sipil, nyandak tekanan ka pamaréntah urang sareng PBB pikeun ngévakuasi aman sadayana anu tetep dina résiko di Apganistan sareng mastikeun kaamanan jalma-jalma anu tetep.

Resolusi éta mangrupikeun artikulasi kadua pikeun tujuan komunitas internasional pikeun nahan Taliban pikeun patuh standar standar hak-hak asasi manusa sakumaha anu ditanggung ku sadayana anggota komunitas. Éta sareng pernyataan anu sanés nembé ngawartosan Taliban, sakumaha anu disurungkeun ku masarakat sipil, yén patuh kana standar ieu mangrupikeun sarat anu penting pikeun ditampa aranjeunna anu dipikahoyong kana "komunitas bangsa." Amérika Serikat sareng warga kedah ngiringan Taliban, ayeuna pamaréntahan de facto Apganistan, ngajelaskeun yén ngalanggar standar ngabahayakeun ditampa internasional.

Kami ngarepkeun yén standar éta tiasa ditetepkeun salaku akibat tina Pernyataan Gabungan ngeunaan Jaminan Travel Evakuasi Apganistan nganuhunkeun ka Taliban pikeun ngantepkeun sadayana anu hoyong atanapi kedah angkat ti Apganistan pikeun ngalakukeunana sacara aman. Duta Besar PBB sapertos Geraldine Byrne Nason ti Irlandia parantos nyatakeun yén PBB badé nyekel Taliban pikeun pelanggaran hak asasi manusa sareng panolakan harkat sareng otonomi awéwé, standar anu kedah dipenuhkeun ku pamaréntah mana waé anu kéngingkeun komunitas internasional. Kami di masarakat sipil ngarep-ngarep pisan yén waktos ieu, éta paréntah baris dilaksanakeun, henteu tetep rétorika anu naékkeun harepan tanpa aya tindakan anu "tetep dicekel" nunjukkeun.

Éta bakal sabagéan ageung dugi ka urang di masarakat sipil pikeun nahan nagara bagian sareng PBB anu tanggung jawab nuturkeun sagala kamungkinan tindakan. Pikeun tanpa urang, masarakat sipil anu nyandak léngkah munggaran pikeun netepkeun norma-norma hak awéwé dicutat ku Pramila Patten, Diréktur Eksekutif Awéwé PBB dina pernyataan kuat na kana naon anu diperyogikeun komunitas internasional, ti Taliban, éta tuntutan tiasa tetep rétorika.

Masyarakat sipil internasional bakal tetep merebut masalah éta, terus mencét pamaréntahan masing-masing sareng PBB supados tetep dicekel pikeun mastikeun évakuasi sadayana anu ayeuna aya résiko sareng ngaleungitkeun résiko awéwé sareng aktivis masarakat sipil anu tetep di Apganistan.

BAR, 9/2/21

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...