Nantang Paradigma Daya dominan: Diajar kritis ngeunaan Mikir Damai Alternatip

Dialog Pendidikan Perdamaian anu Lumangsung

Kampanye Global pikeun Perdamaian Perdamaian bagikeun ku anjeun ngabagi pendaptaran dialog anu lumangsung di antara pendidik perdamaian Betty Reardon sareng Dale Snauwaert. Maksud aslina tina tukeur ieu nyaéta ngenalkeun alternatif pikeun pamikiran standar ngeunaan masalah global ku fokus kana padamelan jalma-jalma anu ngawujudkeun pamikiran sapertos kitu. Pertemuan ieu ogé mangrupikeun modél prosés diajar perdamaian kana parobahan struktural transformatif pikeun méréskeun masalah global. Dina hal ieu masalah anu dijajah nyaéta ngaleungitkeun kamiskinan ngaliwatan parobihan anu signifikan dina tatanan sosial sareng politik dina fungsi sareng logika palsu tina "sistem perang": mékanisme pangropéa patriarki global. Éta modél alternatif pikeun modeu umum prosés pertukaran akademik ngeunaan arguméntasi - refutation - counter argument. Masing-masing pamilon dina dialog ieu ngaréspon sanés ngabantah, milari fokus kana naon anu manpaat dina argumen anu sanés, pikeun ngalegaan sareng memperdalam aspek-aspek éta dina usaha ngahontal pandangan anu bermasalah anu masing-masing tiasa dilarapkeun kana usaha masing-masing pikeun adu eta.

Dialog khusus ieu dimimitian ku ulasan Dale Snauwaert ngeunaan Jeffrey Sachs ' "Jaman Pangwangunan Berkelanjutan," numana Snauwaert ngajukeun sistem perang salaku kerangka konsépistik anu holistik pikeun panilitian kritis kana masalah inti tina kekerasan anu ngalanggengkeun kamiskinan global. Reardon ngawangun ulasan sareng kerangka Snauwaert's nambihan kritik ngeunaan struktur kakuatan patriarkal. Dale Snauwaert ngaréspon Reardon ku elaborasi filosofis ngeunaan wacana ngeunaan kakuatan. Kontribusi ka hareup pikeun dialog ku Betty Reardon bakal nawiskeun réfléksi ngeunaan alternatif anu diusulkeun pikeun ékonomi global ayeuna.

Tautan ka sadaya ésai dina séri ieu bakal muncul didieu nalika aranjeunna sayogi. Kami ngadorong anjeun pikeun maca séri ieu dina urutan.

  1. Damai Ngan Berkelanjutan: Jeffery Sachs's "The Age of Sustainable Development" - A Review Essay and Dialog from a Peace Education Perspective. Ku Dale T. Snauwaert (1 Oktober 2017)
  2. Ngeunaan Kerangka sareng Tujuan: Tanggapan Dale Snauwaert's Review of Jeffery Sachs ' Zaman Pangwangunan Berkelanjutan - "Bagéan 1: Patriarki mangrupikeun Masalah." Ku Betty Reardon (Mei 12, 2018)
  3. Kakuatan sareng Perdamaian Ngan Berkelanjutan: Tanggapan Reardon "Ngeunaan Kerangka sareng Tujuan - Patriarki mangrupikeun Masalah"
    Ku Dale Snauwaert (15 Méi 2018)
  4. Dina Kerangka sareng Tujuan ... "Bagéan 2: Solidaritas mangrupikeun Solusi." Ku Betty Reardon (bakal datang)

1 Comment

Gabung sawala ...