pamadegan

Teu aya deui perang sareng larangan senjata nuklir

Upami aya anu konstruktif asalna tina bencana Ukraina, éta tiasa janten paningkatan volume dina panggero pikeun ngaleungitkeun perang. Salaku Rafael de la Rubia niténan, "konflik nyata antara kakuatan anu ngagunakeun jalma jeung nagara ku manipulasi, oppressing jeung pitting aranjeunna ngalawan hiji sarua séjén pikeun kauntungan jeung gain ... mangsa nu bakal datang bakal tanpa perang atawa henteu pisan."

Hubungan Manusa Ngajalin dina Kasangsaraan Manusa

Unsur anu teu ditingali dina pangalaman COVID nyaéta kumaha éta tiasa nyababkeun urang kana réfléksi hubungan manusa anu mawa urang dina sangsara, masihan urang rasa fisik anu saleresna janten anggota hiji kulawarga manusa, sanggup silih asuh, sakumaha urang kedah lamun kulawarga téh salamet. Pos ieu mangrupikeun conto anu jelas tina pangalaman sapertos kitu.

Reparations: wadah cinta penyembuhan sareng nyiptakeun budaya perbaikan

Jalma-jalma anu diperbudak dijual ka sakumna penjuru dunya, kajahatan "perbudakan modern", sareng eksploitasi anu nyebar tina tenaga kerja manusa ayeuna, nyauran para pendidik perdamaian dimana-mana pikeun ngeunteung kana jangji ieu tina Kampanye Reparasi Grassroots sareng nerapkeunana pikeun ngadidik pikeun kaadilan pikeun disalahgunakeun sareng dieksploitasi di sadaya nagara sareng komunitas urang masing-masing.

Atikan: Tantangan dina konteks konflik

Serangan téroris ngalawan target pendidikan parantos ningkat dina sababaraha taun terakhir. Bantuan Kamanusaan Bantuan Asasi Manusa nganalisis tren ayeuna sareng ngajajah solusi pikeun ngungkulan ekstremisme telenges.

Awéwé Awéwé Nelepon Awéwé Amérika pikeun Solidaritas

Surat kabuka ieu ti saurang awéwé propésional ka awéwé anu sanés, hiji pangurus universitas Afghanistan kedah nangtang sadaya awéwé Amérika pikeun nyanghareupan konsékuansi tina ninggali jalma-jalma anu paling siap nungtun Afganistan nuju kaanggotaan konstruktif di komunitas dunya: anu dididik, awéwé mandiri anu tanggung jawab pikeun kauntungan dina kasetaraan sosial ayeuna ditincak ku Taliban. Kalayan bantosan Kantor Gedong Bodas ditagihkeun perkawis masalah génder, anu asli, serat anu henteu diédahkeun anu ditujukeun ka Wakil Présidén Kamala Harris parantos dikintunkeun ka kantor Wakil Présidén. Kami arepkeun éta ogé bakal dibaca sareng dibahas dina kursus-kursus dina studi perdamaian sareng pendidikan perdamaian pikeun masihan sora ka awéwé anu teu kawéntar di Apganistan dina kaayaan anu sami sareng panulis, anu antawisna kami ngarepkeun bakal mendakan tempat di paguron luhur sareng universitas kami.

PBB Dorong pikeun Déklarasi Poé Pendidikan Damai Global

Duta Besar Anwarul K. Chowdhury, mantan Sekretaris Jénderal Jenderal sareng Wakil Tinggi PBB sareng Pendiri Gerakan Global pikeun Budaya Perdamaian, nyarios dina Konperénsi Poé Pendidikan Damai Tahunan anu munggaran anu diatur ampir ku The Unity Foundation sareng Jaringan Pendidikan Damai. Panitia konpérénsi ngadukung agenda pikeun nyiptakeun "Dinten Pendidikan Damai Global."

The Windfalls of War: Korupsi mangrupikeun integral pikeun Lembaga

"Nalika proyek pangwangunan bangsa lumangsung ... panglima perang dirobih janten gubernur, jenderal sareng anggota DPRD, sareng pembayaran kontan tetep ngalir." Kitu nyerat Farah Stockman ngeunaan korupsi anu nyebar anu teu kapisahkeun sareng Perang Teror nalika dilumangsungkeun di Afganistan.

Ngagulung ka luhur