pamadegan

90 detik dugi ka tengah wengi

90 detik dugi ka tengah wengi. Kami leuwih deukeut ka brink perang nuklir ti iraha wae titik saprak mimiti jeung hijina pamakéan pakarang nuklir di 1945. Bari paling jalma lumrah ngartos kedah mupuskeun pakarang ieu, sababaraha pajabat geus daék nyarankeun ngaleungitkeun salaku léngkah munggaran. Untungna, aya sora alesan dina koalisi akar umbi tumuwuh: Ieu Balik ti gerakan Brink ngarojong ngaleungitkeun pakarang nuklir ngaliwatan hiji disawalakeun, prosés waktu-diverifikasi verifiable kalawan ukuran precautionary akal sehat diperlukeun salila prosés pikeun nyegah perang nuklir.

COP27 Gagal Awéwé & Budak awéwé - Waktosna pikeun Ngadefinisikeun Multilateralisme (Bagian 1 tina 3)

Salah sahiji ciri patriarki anu paling insidious nyaéta ngajadikeun awéwé teu katingali dina ranah umum. Ditunjukkeun yén sababaraha, upami aya, bakal hadir dina musyawarah politik, sareng dianggap yén sudut pandangna henteu relevan. Teu aya anu langkung atra atanapi bahaya tibatan dina fungsi sistem antarnagara anu diarepkeun ku masarakat dunya pikeun ngatasi ancaman pikeun kasalametan global, anu paling komprehensif sareng caket nyaéta bencana iklim anu bakal datang. Duta Besar Anwarul Chowdhury jelas ngagambarkeun masalah kateusaruaan gender tina kakawasaan nagara (sareng kakawasaan perusahaan) dina tilu tulisan anu didokumentasikeun dina COP27 anu dipasang deui di dieu (ieu mangrupikeun pos 1 ti 3). Anjeunna parantos ngalaksanakeun jasa anu saé pikeun pamahaman kami ngeunaan pentingna persamaan gender pikeun kasalametan pangeusina.

COP27 Gagal Awéwé & Budak awéwé - Waktosna pikeun Ngadefinisikeun Multilateralisme (Bagian 2 tina 3)

Salah sahiji ciri patriarki anu paling insidious nyaéta ngajadikeun awéwé teu katingali dina ranah umum. Ditunjukkeun yén sababaraha, upami aya, bakal hadir dina musyawarah politik, sareng dianggap yén sudut pandangna henteu relevan. Teu aya anu langkung atra atanapi bahaya tibatan dina fungsi sistem antarnagara anu diarepkeun ku masarakat dunya pikeun ngatasi ancaman pikeun kasalametan global, anu paling komprehensif sareng caket nyaéta bencana iklim anu bakal datang. Duta Besar Anwarul Chowdhury jelas ngagambarkeun masalah kateusaruaan gender tina kakawasaan nagara (sareng kakawasaan perusahaan) dina tilu tulisan anu didokumentasikeun dina COP27 anu dipasang deui di dieu (ieu mangrupikeun pos 2 ti 3). Anjeunna parantos ngalaksanakeun jasa anu saé pikeun pamahaman kami ngeunaan pentingna persamaan gender pikeun kasalametan pangeusina.

COP27 Gagal Awéwé sareng Awéwé - Waktosna pikeun Ngadefinisikeun Multilateralisme (Bagian 3 tina 3)

Salah sahiji ciri patriarki anu paling insidious nyaéta ngajadikeun awéwé teu katingali dina ranah umum. Ditunjukkeun yén sababaraha, upami aya, bakal hadir dina musyawarah politik, sareng dianggap yén sudut pandangna henteu relevan. Teu aya anu langkung atra atanapi bahaya tibatan dina fungsi sistem antarnagara anu diarepkeun ku masarakat dunya pikeun ngatasi ancaman pikeun kasalametan global, anu paling komprehensif sareng caket nyaéta bencana iklim anu bakal datang. Duta Besar Anwarul Chowdhury jelas ngagambarkeun masalah kateusaruaan gender tina kakawasaan nagara (sareng kakawasaan perusahaan) dina tilu tulisan anu didokumentasikeun dina COP27 anu dipasang deui di dieu (ieu mangrupikeun pos 3 ti 3). Anjeunna parantos ngalaksanakeun jasa anu saé pikeun pamahaman kami ngeunaan pentingna persamaan gender pikeun kasalametan pangeusina.

Damai Ngaliwatan Eleh tina Triplets Conjoined Jahat

Pikeun mastikeun "revolusi nilai-nilai" anu disebat ku Dr. King, kaadilan sareng persamaan kedah dilebetkeun dina sistem anti-rasis énggal. Ieu ngabutuhkeun latihan imajinasi urang, investasi dina pendidikan perdamaian, sareng mikirkeun deui sistem ékonomi sareng kaamanan global. Ngan lajeng urang bakal ngéléhkeun triplets jahat, "shift tina masarakat hal-berorientasi kana masarakat-berorientasi jalma," sarta piara positip, karapihan sustainable.

Kabijakan Kaamanan langkung seueur tibatan Pertahanan nganggo Senjata

Upami masarakat urang janten langkung tahan banting sareng langkung lestari sacara ékologis, maka prioritas kedah dirobih, teras pangsa ageung sumberdaya sapertos kitu henteu tiasa dituang sacara permanén kana militér - tanpa aya prospek de-escalation. Ku kituna shift urang ayeuna kudu ngandung leuwih ti rearmament kiwari.

Nyandak Sandera Kamanusaan - Kasus Afghanistan & Organisasi Multilateral

Multilateralisme sakuduna dituju janten penjamin sadaya hak asasi manusa sareng martabat, pikeun sadaya jalma, unggal waktos. Tapi nalika rézim pamaréntahan lemah, éntitas multilateral tradisional ogé ngandelkeun pamaréntahan éta. Waktosna pikeun jaringan transnasional berbasis komunitas dumasar kana pamimpin antargenerasi, multikultural, sénsitip génder.

Pentingna Hope dina Changemaking

Panaliti mendakan yén harepan, atanapi angen-angen sareng kayakinan dina ngawujudkeun tujuan, penting pisan pikeun ngahontal parobahan sosial sareng usaha ngawangun perdamaian, sareng yén pamikiran masa depan, atanapi ngarencanakeun sacara mental dunya anu dipikahoyong, mangrupikeun cara konci pikeun ngahontal tujuan ieu. éfisién.

Atikan Damai di Indonésia

Muhammad Syawal Djamil ngébréhkeun yén atikan katengtreman, anu didasaran ku prinsip Islam, bisa ditaburkeun ngaliwatan kulawarga jeung lembaga atikan di Indonésia pikeun numuwuhkeun kasadaran kana pentingna katengtreman sarta bisa ngarojong pangwangunan masarakat anu beradab jeung adil.

Ngagulung ka luhur