pamadegan

Atikan Damai di Indonésia

Muhammad Syawal Djamil ngébréhkeun yén atikan katengtreman, anu didasaran ku prinsip Islam, bisa ditaburkeun ngaliwatan kulawarga jeung lembaga atikan di Indonésia pikeun numuwuhkeun kasadaran kana pentingna katengtreman sarta bisa ngarojong pangwangunan masarakat anu beradab jeung adil.

Fisika sarta Atikan Peace

Riyan Setiawan Uki ngabahas kumaha carana ngajarkeun atikan katengtreman ngaliwatan fisika. Artikel aslina dina basa Indonesia.

Kabeneran sanés strategi…

Kate Hudson, Sekretaris Jenderal Kampanye pikeun Pangarampasan pakarang Nuklir nyatakeun yén urang henteu tiasa ngandelkeun tuah pikeun ngajagaan urang tina résiko perang nuklir. Nalika urang nyirian ulang taun ka-77 tina bom Hiroshima sareng Nagasaki, urang kedah émut naon hartosna panggunaan nuklir, sareng cobian ngartos kumaha perang nuklir ayeuna.

Dina ulang taun Nagasaki, waktuna pikeun mikirkeun deui strategi nuklir sareng ngeureunkeun perang di Ukraina

Dina ulang taun AS ngaragragkeun bom atom di Nagasaki (Agustus 9, 1945) penting pisan yén urang nalungtik kagagalan deterrence nuklir salaku kawijakan kaamanan. Oscar Arias jeung Jonathan Granoff nyarankeun pakarang nuklir maénkeun peran deterrence minimal di NATO jeung nempatkeun mudik proposal kandel nyieun olahan pikeun ditarikna sadaya huluna nuklir AS ti Éropa jeung Turki salaku hambalan awal pikeun muka hungkul jeung Rusia. 

Tina Foxes and Chicken Coops * - Refleksi ngeunaan "Kagagalan Awéwé, Agenda Damai sareng Kaamanan"

Nagara anggota PBB geus gagal pikeun minuhan kawajiban UNSCR 1325 maranéhanana, jeung rak virtual tina rencana aksi loba-heralded. Nanging, écés yén kagagalan éta henteu aya dina Agenda Awéwé, Damai sareng Kaamanan, atanapi dina résolusi Déwan Kaamanan anu nyababkeun éta, tapi di antara nagara-nagara anggota anu parantos ngabatang tinimbang ngalaksanakeun Rencana Aksi Nasional. "Dimana éta awéwé?" spiker di Déwan Kaamanan anyar nanya. Salaku observasi Betty Reardon, awéwé nu aya dina taneuh, gawe dina lampah langsung pikeun minuhan agenda.

Anu Kuring Nyaho Ngeunaan Kahirupan Manusa salaku Downwinder Nuklir

Mary Dickson mangrupikeun salamet tina uji senjata nuklir. Salila sababaraha dasawarsa saprak tés munggaran di situs tés Nevada, korban tés nuklir parantos maot, umur kawates, sareng kahirupan nyeri sareng cacad fisik. Dickson neangan akuntabilitas jeung reparations pikeun korban lianna, faktor mertimbangkeun dina assessing etika kawijakan nuklir.

Hiji Poé pikeun Ngeunteung Atikan Damai sareng Krisis Bumi

Lingkungan, sareng senjata nuklir, ayeuna janten ancaman eksistensial pikeun kasalametan umat manusa. Kami ngarepkeun pendidik perdamaian bakal miélingkeun Poé Lingkungan Dunya ku cara ngeunteung kumaha masalah ieu aya hubunganana sareng mangaruhan kana kurikulum sareng pedagogi pendekatan masing-masing pikeun pendidikan perdamaian.

Ngagulung ka luhur