Berita & Sorotan

Pasifis Ukraina Yurii Sheliazhenko ngeunaan cara ngadukung panyabab perdamaian

Yurii Sheliazhenko, sekretaris Eksekutif Gerakan Pasifis Ukraina, illuminates pentingna atikan karapihan pikeun nungkulan sieun jeung hatred, nangkeup solusi nonviolent, sarta ngarojong ngembangkeun budaya perdamaian di Ukraina. Anjeunna ogé nalungtik masalah tatanan global militérisasi sareng kumaha sudut pandang pamaréntahan global non-kekerasan dina dunya anu bakal datang tanpa tentara sareng wates bakal ngabantosan konflik Rusia-Ukraina sareng Wétan-Kulon ngancam kiamat nuklir. [teraskeun maca…]

Berita & Sorotan

WAR: HerStory - Refleksi pikeun Poé Awéwé Internasional

8 Maret nyaéta Poé Awéwé Internasional, kasempetan anu bermakna pikeun ngeunteung kana kamungkinan ngagancangkeun equity gender ti lokal ka global. Kampanye Global pikeun Atikan Damai nyorong panalungtikan sareng tindakan pikeun nguji dampak perang pikeun awéwé sareng awéwé, ogé ngabayangkeun struktur anu kedah dirobih pikeun ngahontal kasaruaan sareng kaamanan manusa. [teraskeun maca…]