Berita & Sorotan

IPRA-PEC - Proyék Fase Salajengna: Refleksi Akar, Prosés sareng Tujuanna

Dina observasi ulang 50th ngadegna Komisi Pendidikan Damai (PEC) tina Asosiasi Panaliti Perdamaian Internasional, dua anggota pangadegna ngeunteung kana akarna nalika ningali ka hareupna. Magnus Haavlesrud sareng Betty Reardon (ogé pangadeg anggota Kampanye Global pikeun Atikan Damai) ngajak anggota ayeuna pikeun muhasabah ayeuna sareng ancaman eksistensial pikeun kasalametan manusa sareng planet anu ayeuna tangtangan pendidikan perdamaian pikeun ngarencanakeun masa depan anu direvisi sacara signifikan pikeun PEC sareng peranna. dina nyanghareupan tantangan…

UNESCO Rallies Pelatih Guru pikeun Juara Atikan Damai sareng Nyegah Ekstremisme Kekerasan dina Atikan Guru

Kamentrian Atikan sareng Olahraga di Uganda ngalaksanakeun proyék Peace Education and Prevention of Violent Extremism kalayan dukungan ti UNESCO International Institute for Capacity Building di Afrika. Bengkel hiji dinten diayakeun pikeun papacangan stakeholder di Kampala dina 29 Juli dimaksudkeun pikeun ngabagi pangalaman ngeunaan pendidikan perdamaian sareng pencegahan ekstremisme kekerasan di lembaga pelatihan guru anu dipilih di Uganda.

Musik salaku jalan karapihan

Calon Phd Siprus ngora ti Universitas Terbuka Siprus anu parantos ngatur skéma ngabina perdamaian sareng hubungan antara Siprus Yunani sareng murangkalih Siprus Turki mangrupikeun finalis pikeun Penghargaan Pemuda Komanwel 2022.

Déklarasi Damai Nagasaki

Taue Tomihisa, Walikota Nagasaki ngaluarkeun Déklarasi Damai ieu dina 9 Agustus 2022, mutuskeun pikeun "Nagasaki janten tempat terakhir anu ngalaman bom atom,"

Seni pikeun Damai 2022 - Kirimkeun Seni anjeun!

Uleman pikeun Seniman pikeun ilubiung dina éksposisi koléktif Art for Peace! Fora da Caixa ngajak seniman pikeun nyiptakeun paméran koléktif ieu, dimana seni sareng réfléksi pendak sareng ngabantosan urang pikeun ngabubarkeun halangan sareng ngarampas pakarang haté urang.

Krisis Iklim sareng Hak Awéwé di Asia Kidul: Seni Anu Das

Anu Das mangrupikeun seniman Amérika anu lahir di India anu bakatna nyababkeun gambaran visual ngeunaan persepsi anu dirasakeun dina sauntuyan masalah anu nginpokeun pendidikan perdamaian. Kalung anu dipidangkeun di dieu diideuan ku krisis iklim sabab mangaruhan kaéndahan sareng kelestarian alam dunya, sareng hubungan jero awéwé sareng rasa tanggung jawab pikeun Bumi hirup urang.

Masarakat Sipil salaku Alam Perjuangan Awéwé nuju Kasaruaan

Sakuliah dunya, hak-hak awéwé keur ditindes ku kebangkitan ideologi otoriter. Awéwé Afghan dina taun ka tukang parantos nyanghareupan bentuk anu parah tina penindasan patriarki ngeunaan persamaan manusa awéwé. Sakumaha anu ditingalikeun dina dua barang anu dipasang di dieu, aranjeunna nunjukkeun kawani khusus sareng inisiatif warga pikeun nyauran hak-hakna salaku integral pikeun masa depan anu positif pikeun nagarana.

Ngagulung ka luhur