Berita & Sorotan

Tiasa karapihan leres-leres dimimitian di kelas? Forum online nalungtik masalah pikeun Poé Pendidikan Internasional PBB

Kumaha carana ngajarkeun karapihan sabudeureun planét éta topik Forum Atikan Peace Global on Poé Atikan PBB, January 24. Talks kaasup PBB Sek-Gen Antonio Guterres, Taliban shooting survivor sarta meunangna Hadiah Peace Nobel Malala Yousafzai, pendidik luhur UNESCO Stefania Giannini, Aktivis/aktris Perancis sarta profesor Harvard Guila Clara Kessous, sarta urut lulugu UNESCO Federico Walikota Zaragoza.

Hak Awéwé NOT kedah janten chip tawar antara Taliban sareng Komunitas Internasional

Nalika urang neraskeun séri ngeunaan larangan Taliban dina pendidikan sareng padamelan awéwé, penting pisan pikeun pamahaman sareng tindakan salajengna urang ngadangu langsung ti awéwé Afghan anu paling terang bahaya larangan ieu; teu ngan dina awéwé kapangaruhan sarta kulawarga maranéhanana, tapi dina sakabéh bangsa Afghan. Pernyataan ieu ti koalisi organisasi awéwé Afghan pinuh ngajelaskeun cilaka ieu.

Surat asup ka PBB & OIC ngeunaan Hak Asasi Manusa Awéwé di Afghanistan

Punten pertimbangkeun nandatanganan surat ieu pikeun ngaréspon kana dampak anu parah tina larangan panganyarna pikeun pendidikan tinggi awéwé sareng padamelan awéwé di Afghanistan. Religions for Peace and The Interfaith Center of New York ngayakeun surat ieu sareng LSM dumasar-iman sareng kamanusaan anu sanés sateuacan rapat tingkat tinggi antara Pejabat PBB sareng Taliban atanapi "Otoritas De Facto."

Henteu Dina Ngaran Kami: Pernyataan ngeunaan Taliban sareng Atikan Awéwé

Déwan Urusan Umum Muslim, dina pernyataan ieu nyauran pikeun ngabalikeun larangan Taliban dina pendidikan awéwé sareng awéwé, negeskeun deui pernyataan anu ayeuna dilakukeun ku seueur organisasi Muslim. Kabijakan anu anti Islam sareng bertentangan sareng prinsip dasar iman ngeunaan hak sareng kabutuhan pendidikan pikeun sadayana, ku kituna kedah langsung dicabut.

ULAH JADI SPECTATOR: Tumindak Solidaritas sareng Awéwé Afghan

Pernyataan ieu ngajantenkeun tungtutan khusus, kalebet (antara anu sanésna), pangakuan hak asasi manusa pikeun pendidikan kalayan langsung ngagulingkeun larangan awéwé sareng budak awéwé di paguron luhur sareng sakola sekundér, sareng nyuhunkeun komunitas internasional masihan sora dina sadaya forum kalayan "the otoritas de facto" pikeun kabutuhan minuhan hak ieu.

"Earthaluliah": Hayu urang mutuskeun pikeun nyalametkeun Bumi

Salah sahiji resolusi Kampanye Global primér pikeun Atikan Damai pikeun Taun Anyar nyaéta pikeun museurkeun pikiran, tindakan, sareng sumanget (éta énergi batin urang sadayana ngetok nalika ngalakukeun pikeun ngawujudkeun nilai-nilai utama manusa) dina nyalametkeun planét urang. Pikeun minuhan resolusi éta kami, salaku pendidik perdamaian, negeskeun yén urang kedah diajar mikir sareng kalakuanana ku cara anu énggal.

Petisi: Kuring nangtung sareng Awéwé Afghan: #AllorNone

Kabangkitan anyar dina penindasan Taliban ka awéwé teu tiasa dijawab. Komunitas dunya, khususna Amérika Serikat, kedah nyandak tindakan pikeun ngatasi kateuadilan anu parah ieu, sareng ngalakukeunana saluyu sareng sauran Awéwé Afghan. Sadayana urang kedah ngadesek pamaréntahan urang pikeun minuhan kawajiban komunitas dunya ieu pikeun ngajamin standar internasional hak asasi manusa sareng kaadilan gender di Afghanistan. 

Ngagulung ka luhur