Fitur

Teu Aya Perdamaian tanpa Pendidikan Damai!

70 pendidik, akademisi & aktivis, ngalambangkeun langkung 33 idéntitas nagara anu béda sareng afiliasi, kumpul di Institut Internasional Perdamaian Internasional di Nicosia, Siprus ti tanggal 2019-21 Juli 28. Salaku polah solidaritas sareng pendidik perdamaian ti sakumna dunya, pamilon nyatakeun yén teu aya perdamaian tanpa pendidikan perdamaian.

diajar ngaleupaskeun senjata

Diajar ngabongkar senjata

Ieu pos terakhir tina séri retrospektif anu nempoan deui genep puluh dekade Betty Reardon dina pendidikan perdamaian. "Diajar Ngalucurkeun Pakarang" mangrupikeun ringkesan tina sababaraha konsep inti konsténsina sareng kayakinan normatif anu nyababkeun padamelanana salami opat dasawarsa terakhir sareng panggero pikeun ningali pendidikan perdamaian salaku strategi penting pikeun palaksanaan usulan sareng politik perdamaian .

Betty 75

Betty Reardon: "Mikir dina Barikade"

Dina tulisan anu réfléksi ieu, Betty Reardon nyatakeun yén salah sahiji tantangan anu ayeuna pikeun bidang pendidikan perdamaian nyaéta ngarobah wacana politik urang salaku prosés anu penting dina transformasi realitas global urang ayeuna, tujuan pamungkas pikeun perdamaian anu asli.

Toleransi - ambang Perdamaian

Toleransi, ajén dasar démokrasi, parantos janten korban kaayaan suaka, pangungsi, sareng imigran anu kabur, sareng, sedihna henteu gaduh valence dina kabijakan imigrasi nagara-nagara dimana aranjeunna ngungsi sareng suaka. Dina tulisan ieu, Betty Reardon nerapkeun sababaraha prinsip anu aya dina terbitan taun 1994, "Tolerance - the ambang perdamaian," kana masalah imigrasi massal ayeuna.

Betty Reardon 1985 Wawancara

Ngadamel Perdamaian Kamungkinan Nyata: Wawancara Pidéo sareng Betty Reardon (1985)

Dina wawancara video 1985 ieu, "Ngajantenkeun Damaian Kamungkinan Asli," Betty Reardon nalungtik parapatan génder sareng militérisme. Dina koméntar kontémporérna, Betty ngaidéntifikasi kumaha harepan pikeun pendidikan perdamaian anu dicekel anjeunna dina waktos éta parantos kajembaran ku ideu sareng tindakan anu diudag ku pendidik perdamaian ayeuna.

Pesen ti Betty Reardon

Ngaluncurkeun Trimester Kadua $ 90K: Inisiatif Anyar, Kasempetan Anyar. Kami ayeuna sapertilu jalan kana kampanye IIPE / GCPE anu mana kami ngaharepkeun ngasilkeun $ 90 juta pikeun ngadukung gerakan ieu anu parantos janten komunitas global pendidik perdamaian. Anggota komunitas kami nawiskeun sumbangan tantangan anu pas pikeun kadua: pikeun masing-masing janji $ 19 dolar, donor nawiskeun sumbangan tambahan $ 19. Kami arepkeun éta bakal hartosna seueur tambahan $ 19s!

Ngagulung ka luhur