Fitur

Betty 75

Betty Reardon: "Mikir dina Barikade"

Dina tulisan anu réfléksi ieu, Betty Reardon nyatakeun yén salah sahiji tantangan anu ayeuna pikeun bidang pendidikan perdamaian nyaéta ngarobah wacana politik urang salaku prosés anu penting dina transformasi realitas global urang ayeuna, tujuan pamungkas pikeun perdamaian anu asli.

Toleransi - ambang Perdamaian

Toleransi, ajén dasar démokrasi, parantos janten korban kaayaan suaka, pangungsi, sareng imigran anu kabur, sareng, sedihna henteu gaduh valence dina kabijakan imigrasi nagara-nagara dimana aranjeunna ngungsi sareng suaka. Dina tulisan ieu, Betty Reardon nerapkeun sababaraha prinsip anu aya dina terbitan taun 1994, "Tolerance - the ambang perdamaian," kana masalah imigrasi massal ayeuna.

Betty Reardon 1985 Wawancara

Ngadamel Perdamaian Kamungkinan Nyata: Wawancara Pidéo sareng Betty Reardon (1985)

Dina wawancara video 1985 ieu, "Ngajantenkeun Damaian Kamungkinan Asli," Betty Reardon nalungtik parapatan génder sareng militérisme. Dina koméntar kontémporérna, Betty ngaidéntifikasi kumaha harepan pikeun pendidikan perdamaian anu dicekel anjeunna dina waktos éta parantos kajembaran ku ideu sareng tindakan anu diudag ku pendidik perdamaian ayeuna.

Pesen ti Betty Reardon

Ngaluncurkeun Trimester Kadua $ 90K: Inisiatif Anyar, Kasempetan Anyar. Kami ayeuna sapertilu jalan kana kampanye IIPE / GCPE anu mana kami ngaharepkeun ngasilkeun $ 90 juta pikeun ngadukung gerakan ieu anu parantos janten komunitas global pendidik perdamaian. Anggota komunitas kami nawiskeun sumbangan tantangan anu pas pikeun kadua: pikeun masing-masing janji $ 19 dolar, donor nawiskeun sumbangan tambahan $ 19. Kami arepkeun éta bakal hartosna seueur tambahan $ 19s!

"Pendidikan Sosial pikeun Kasalametan Manusa"

Ngomentaran publikasi taun 1975, "A Pendidikan Sosial pikeun Kasalametan Manusa: Sintésis Prakték dina Pendidikan Internasional sareng Studi Perdamaian," Betty Reardon negeskeun yén guru kedah disayogikeun alesan anu ngadasarkeun kurikulum anu disebatna diajarkeun, sareng ngadesek perhatian ka "épéktip ékologis," kabutuhan pendidikan perdamaian pikeun nyanghareupan tanggung jawab manusa pikeun salamet planét.

Hukum salaku Instrumén Perdamaian: "Penjahat Perang: Korban Perang"

Tulisan ieu ku Betty Reardon mangrupikeun anu katilu dina séri anu ngajalajah 6 taun katengtreman Betty: tinjauan publikasiana dina pamekaran tiori, pedagogi, kurikulum, sareng persiapan guru dina pendidikan perdamaian. Dina tulisan ieu, Betty masihan koméntar ngeunaan "Pidana Perang, Korban Perang," unit ulikan dunya pikeun sasmita sékundér senior tina "Krisis dina Orde Urutan Dunya" anu diterbitkeun dina 1974. Koméntar Betty ngajajah "kasus Shimoda," sareng ngaluarkeun masalah légalitas senjata nuklir sareng ngadegna masing-masing warga nagara dina hukum internasional. Anjeunna ngahubungkeun kasus ieu kana usaha kontémporér pikeun nerapkeun hukum internasional pikeun ngaleungitkeun senjata nuklir. Kasus sareng bahan jaminan anu dianggo sasarengan tiasa muka panalitian ngeunaan peran hukum di, sareng tanggung jawab warga nagara pikeun perlucutan senjata sareng gerakan perdamaian di tingkat tersiér menengah sareng handap.

Ngajar ngeunaan Perdamaian sareng Sistem Kaamanan Alternatip

Tulisan ieu ku Betty Reardon mangrupikeun kadua dina séri anu ngajalajah 6 taun katengtreman Betty. Dina tulisan ieu, Betty masihan koméntar ngeunaan "Peacekeeping," unit kurikuler dina séri sakola menengah ngeunaan "Perspectives in World Order" anu diterbitkeun dina 1973. Koméntar Betty di dieu fokus kana dua kutipan anu ngariksa pendekatan perdamaian sareng kaamanan alternatif. Kami masangkeun tulisan ieu dina puncak ulang taun ka-100 tina "Armistice Day," anu nandakeun tungtung gelut di WWI (11 Nov 1918). "Perang pikeun Ngeureunkeun Sadaya Perang" tétéla mangrupikeun janji palsu anu dibuktoskeun ku kegigihan perang utama sapanjang abad ka-20 sareng kana abad ka-21. Kami masih kedah diajar tina tragedi ieu, sareng ngarep kami yén visi anu mereun sareng praktis Betty pikeun "Ngajar ngeunaan Perdamaian sareng Sistem Kaamanan Alternatif" tiasa ngabantosan kami dina perjalanan éta.

Ngagulung ka luhur