Fitur

Atikan Damai: Sataun dina Tinjauan & Refleksi (2021)

Kampanye Global pikeun Atikan Damai, sareng komunitas mitra sareng pendidik individu, digawé sacara teu sabar pikeun ngawangun dunya anu langkung damai ngaliwatan pendidikan di 2021. Baca laporan ringkes kami ngeunaan kamajuan sareng kagiatan, sareng sakedap pikeun ngagungkeun prestasi anu dibagikeun.

Ngamankeun Démokrasi dina Pilkada Konflik: Sumberdaya pikeun Pendidik

Nalika pamilihan umum henteu stabil, naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngalestarikeun démokrasi sareng ngajagi hasil pamilihan umum? Kumaha urang tiasa ngaréspon kasieunan, kudéta poténsial, usaha nyingsieunan, sareng kekerasan kalayan henteu kekerasan? Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian nyusun daptar sumber daya pikeun ngadukung pendidik dina usahana pikeun ngajar ngeunaan momen politik ayeuna, nyiapkeun mahasiswa pikeun sacara konstruktif sareng tanpa kekerasan ngabales ancaman, sareng ngabina démokrasi anu langkung mantap sareng sustainable pikeun ka hareup.

CORONA CONNECTIONS: Panilitian kana Plowshares sareng Pandemics

"Konéksi Corona: Diajar pikeun Dunya Anu Diperbarui" mangrupikeun séri khusus anu ngajalajah pandemi COVID-19 sareng cara-cara anu aya hubunganana sareng masalah pendidikan perdamaian anu sanés. Panilitian ieu ngajajah hubungan antara sabab, ciri sareng akibat akibat tina ancaman anu dilakukeun ku senjata nuklir sareng pandemik global.

Virus "krisis nasionalisme"

Werner Wintersteiner nyatakeun yén krisis Corona ngungkabkeun yén globalisasi dugi ka ayeuna mawa silih bergantungan tanpa saling solidaritas. Virus ieu sumebar sacara global, sareng merangan éta bakal ngabutuhkeun usaha global, tapi nagara-nagara réaksi ku visi torowongan nasional. Kontrasna, sudut pandang kawarganagaraan global bakal cocog sareng krisis global.

Masalah Nail: Patriarki sareng Pandémik

Seueur dina gerakan perdamaian sareng kaadilan parantos nyungkeun panggunaan waktos kritis ieu pikeun ngagambarkeun, ngarencanakeun sareng diajar jalan ka masa depan anu langkung positip. Hiji kontribusi anu urang, pendidik perdamaian panginten tiasa ngadamel kana prosés ieu nyaéta ngeunteung kana kamungkinan basa alternatif sareng basa kiasan nuju ahli bahasa perdamaian sareng féminis anu parantos lami nyobian ngarayu urang pikeun museurkeun perhatian urang.

Pendidikan Damai sareng Pendidikan Transformatif: Sorotan ti CTAUN 2020 di PBB

Tanggal 28 Pébruari 2020 Panitia Ngajar Ngeunaan Perserikatan Bangsa-Bangsa ngayakeun konperénsi taunan ka-21 di PBB ngeunaan téma "War No More." Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian nyarios dina acara pendidikan perdamaian sareng pendidikan transformatif. Video tina acarana ayeuna sayogi.

Langkung Hadé Babarengan: Rapat hubungan antara Pendidikan Perdamaian sareng Pembelajaran Émosional Sosial kedah didukung dimana waé tiasa

Intina, duanana PeaceEd sareng SEL milarian masalah sosial ku ngondang jalma-jalma pikeun ngaidentipikasi nilai-nilai anu dibagikeun, ngajembaran élmuna sareng ngembangkeun katerampilan anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun masa depan anu damai. SEL nekenkeun parobihan dina tingkat pribadi sareng interpersonal, sedengkeun PeaceEd sering fokus kana masalah sosial, politik, sareng sistemik.

Teu Aya Perdamaian tanpa Pendidikan Damai!

70 pendidik, akademisi & aktivis, ngalambangkeun langkung 33 idéntitas nagara anu béda sareng afiliasi, kumpul di Institut Internasional Perdamaian Internasional di Nicosia, Siprus ti tanggal 2019-21 Juli 28. Salaku polah solidaritas sareng pendidik perdamaian ti sakumna dunya, pamilon nyatakeun yén teu aya perdamaian tanpa pendidikan perdamaian.

diajar ngaleupaskeun senjata

Diajar ngabongkar senjata

Ieu pos terakhir tina séri retrospektif anu nempoan deui genep puluh dekade Betty Reardon dina pendidikan perdamaian. "Diajar Ngalucurkeun Pakarang" mangrupikeun ringkesan tina sababaraha konsep inti konsténsina sareng kayakinan normatif anu nyababkeun padamelanana salami opat dasawarsa terakhir sareng panggero pikeun ningali pendidikan perdamaian salaku strategi penting pikeun palaksanaan usulan sareng politik perdamaian .

Ngagulung ka luhur