Fitur

Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai ditunjuk pikeun Hadiah Nobel Perdamaian 2021

Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian (GCPE) parantos dicalonkeun pikeun Hadiah Nobel Perdamaian 2021. Nominasi na ngakuan kampanye salaku proyék anu paling dinamis, boga pangaruh, sareng jembar dina pendidikan perdamaian, sanés qua sanés pikeun perlucutan senjata sareng ngaleungitkeun perang. 

Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai ditunjuk pikeun Hadiah Nobel Perdamaian 2021 Maca deui "

Ngamankeun Démokrasi dina Pilkada Konflik: Sumberdaya pikeun Pendidik

Nalika pamilihan umum henteu stabil, naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngalestarikeun démokrasi sareng ngajagi hasil pamilihan umum? Kumaha urang tiasa ngaréspon kasieunan, kudéta poténsial, usaha nyingsieunan, sareng kekerasan kalayan henteu kekerasan? Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian nyusun daptar sumber daya pikeun ngadukung pendidik dina usahana pikeun ngajar ngeunaan momen politik ayeuna, nyiapkeun mahasiswa pikeun sacara konstruktif sareng tanpa kekerasan ngabales ancaman, sareng ngabina démokrasi anu langkung mantap sareng sustainable pikeun ka hareup.

Ngamankeun Démokrasi dina Pilkada Konflik: Sumberdaya pikeun Pendidik Maca deui "

CORONA CONNECTIONS: Panilitian kana Plowshares sareng Pandemics

"Konéksi Corona: Diajar pikeun Dunya Anu Diperbarui" mangrupikeun séri khusus anu ngajalajah pandemi COVID-19 sareng cara-cara anu aya hubunganana sareng masalah pendidikan perdamaian anu sanés. Panilitian ieu ngajajah hubungan antara sabab, ciri sareng akibat akibat tina ancaman anu dilakukeun ku senjata nuklir sareng pandemik global.

CORONA CONNECTIONS: Panilitian kana Plowshares sareng Pandemics Maca deui "

Virus "krisis nasionalisme"

Werner Wintersteiner nyatakeun yén krisis Corona ngungkabkeun yén globalisasi dugi ka ayeuna mawa silih bergantungan tanpa saling solidaritas. Virus ieu sumebar sacara global, sareng merangan éta bakal ngabutuhkeun usaha global, tapi nagara-nagara réaksi ku visi torowongan nasional. Kontrasna, sudut pandang kawarganagaraan global bakal cocog sareng krisis global.

Virus "krisis nasionalisme" Maca deui "

Masalah Nail: Patriarki sareng Pandémik

Seueur dina gerakan perdamaian sareng kaadilan parantos nyungkeun panggunaan waktos kritis ieu pikeun ngagambarkeun, ngarencanakeun sareng diajar jalan ka masa depan anu langkung positip. Hiji kontribusi anu urang, pendidik perdamaian panginten tiasa ngadamel kana prosés ieu nyaéta ngeunteung kana kamungkinan basa alternatif sareng basa kiasan nuju ahli bahasa perdamaian sareng féminis anu parantos lami nyobian ngarayu urang pikeun museurkeun perhatian urang.

Masalah Nail: Patriarki sareng Pandémik Maca deui "

Pendidikan Damai sareng Pendidikan Transformatif: Sorotan ti CTAUN 2020 di PBB

Tanggal 28 Pébruari 2020 Panitia Ngajar Ngeunaan Perserikatan Bangsa-Bangsa ngayakeun konperénsi taunan ka-21 di PBB ngeunaan téma "War No More." Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian nyarios dina acara pendidikan perdamaian sareng pendidikan transformatif. Video tina acarana ayeuna sayogi.

Pendidikan Damai sareng Pendidikan Transformatif: Sorotan ti CTAUN 2020 di PBB Maca deui "

Langkung Hadé Babarengan: Rapat hubungan antara Pendidikan Perdamaian sareng Pembelajaran Émosional Sosial kedah didukung dimana waé tiasa

Intina, duanana PeaceEd sareng SEL milarian masalah sosial ku ngondang jalma-jalma pikeun ngaidentipikasi nilai-nilai anu dibagikeun, ngajembaran élmuna sareng ngembangkeun katerampilan anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun masa depan anu damai. SEL nekenkeun parobihan dina tingkat pribadi sareng interpersonal, sedengkeun PeaceEd sering fokus kana masalah sosial, politik, sareng sistemik.

Langkung Hadé Babarengan: Rapat hubungan antara Pendidikan Perdamaian sareng Pembelajaran Émosional Sosial kedah didukung dimana waé tiasa Maca deui "

diajar ngaleupaskeun senjata

Diajar ngabongkar senjata

Ieu pos terakhir tina séri retrospektif anu nempoan deui genep puluh dekade Betty Reardon dina pendidikan perdamaian. "Diajar Ngalucurkeun Pakarang" mangrupikeun ringkesan tina sababaraha konsep inti konsténsina sareng kayakinan normatif anu nyababkeun padamelanana salami opat dasawarsa terakhir sareng panggero pikeun ningali pendidikan perdamaian salaku strategi penting pikeun palaksanaan usulan sareng politik perdamaian .

Diajar ngabongkar senjata Maca deui "

Ngagulung ka luhur