Laporan Kegiatan

Tiasa karapihan leres-leres dimimitian di kelas? Forum online nalungtik masalah pikeun Poé Pendidikan Internasional PBB

Kumaha carana ngajarkeun karapihan sabudeureun planét éta topik Forum Atikan Peace Global on Poé Atikan PBB, January 24. Talks kaasup PBB Sek-Gen Antonio Guterres, Taliban shooting survivor sarta meunangna Hadiah Peace Nobel Malala Yousafzai, pendidik luhur UNESCO Stefania Giannini, Aktivis/aktris Perancis sarta profesor Harvard Guila Clara Kessous, sarta urut lulugu UNESCO Federico Walikota Zaragoza.

Konférénsi atikan perdamaian diayakeun di Kashmir

Save the Children, India migawé bareng kalayan Direktorat Pendidikan Sakola Kashmir, ngayakeun konperénsi tingkat nagara ngeunaan pendidikan perdamaian. Save the Children boga tujuan pikeun mainstream atikan karapihan dina kolaborasi jeung Direktorat.

Atikan Damai sareng Aksi pikeun Dampak: Nuju modél pikeun ngawangun perdamaian antargenerasi, dipimpin nonoman, sareng lintas budaya.

Tulisan ieu ngenalkeun Atikan Perdamaian sareng Aksi pikeun Dampak (PEAI), program pangembangan kapamimpinan anu dirancang pikeun nyambungkeun sareng ngadukung para pembina perdamaian ngora. Ieu ngabahas naon PEAI téh, kumaha gawéna, sarta naha éta dijieun. Éta ogé masihan gambaran ngeunaan padamelan anu lumangsung dina 2021 - ngiringan nonoman sareng komunitas di 12 nagara - sareng ngarencanakeun pikeun masa depan. Palajaran ti PEAI kanggo saha waé anu resep kana atikan ngawangun perdamaian sareng inisiatif aksi anu dipimpin ku nonoman, dirojong ku déwasa, sareng dilibetkeun ku masarakat.

UNESCO Rallies Pelatih Guru pikeun Juara Atikan Damai sareng Nyegah Ekstremisme Kekerasan dina Atikan Guru

Kamentrian Atikan sareng Olahraga di Uganda ngalaksanakeun proyék Peace Education and Prevention of Violent Extremism kalayan dukungan ti UNESCO International Institute for Capacity Building di Afrika. Bengkel hiji dinten diayakeun pikeun papacangan stakeholder di Kampala dina 29 Juli dimaksudkeun pikeun ngabagi pangalaman ngeunaan pendidikan perdamaian sareng pencegahan ekstremisme kekerasan di lembaga pelatihan guru anu dipilih di Uganda.

Ancaman nuklir, kaamanan umum sareng pangarampasan pakarang (Selandia Anyar)

Dina 1986 pamaréntah Selandia Anyar ngadopsi tungtunan Studi Damai pikeun ngawanohkeun atikan perdamaian kana kurikulum sakola. Taun saterusna, parlemén diadopsi panerapan prohibiting pakarang nuklir - cementing kana kawijakan shift arah kawijakan luar nagri dumasar kaamanan umum. Dina artikel ieu, Alyn Ware miéling ulang 35th tina panerapan bébas nuklir, highlights sambungan antara atikan karapihan jeung shift dina kawijakan kaamanan, sarta nyarankeun Peta salajengna pikeun pamaréntah jeung Selandia Anyar pikeun mantuan ngaleungitkeun pakarang nuklir global.

Ngagulung ka luhur