Laporan Kegiatan

Atikan Damai sareng Aksi pikeun Dampak: Nuju modél pikeun ngawangun perdamaian antargenerasi, dipimpin nonoman, sareng lintas budaya.

This article introduces the Peace Education and Action for Impact (PEAI), a leadership development programme designed to connect and support young peacebuilders. It discusses what PEAI is, how it works, and why it was created. It also gives a glimpse of the work that took place in 2021 – engaging youth and communities in 12 countries – and plans for the future. Lessons from PEAI are for anyone interested in peacebuilding education and action initiatives that are youth-led, adult-supported, and community-engaged.

UNESCO Rallies Pelatih Guru pikeun Juara Atikan Damai sareng Nyegah Ekstremisme Kekerasan dina Atikan Guru

Kamentrian Atikan sareng Olahraga di Uganda ngalaksanakeun proyék Peace Education and Prevention of Violent Extremism kalayan dukungan ti UNESCO International Institute for Capacity Building di Afrika. Bengkel hiji dinten diayakeun pikeun papacangan stakeholder di Kampala dina 29 Juli dimaksudkeun pikeun ngabagi pangalaman ngeunaan pendidikan perdamaian sareng pencegahan ekstremisme kekerasan di lembaga pelatihan guru anu dipilih di Uganda.

Ancaman nuklir, kaamanan umum sareng pangarampasan pakarang (Selandia Anyar)

Dina 1986 pamaréntah Selandia Anyar ngadopsi tungtunan Studi Damai pikeun ngawanohkeun atikan perdamaian kana kurikulum sakola. Taun saterusna, parlemén diadopsi panerapan prohibiting pakarang nuklir - cementing kana kawijakan shift arah kawijakan luar nagri dumasar kaamanan umum. Dina artikel ieu, Alyn Ware miéling ulang 35th tina panerapan bébas nuklir, highlights sambungan antara atikan karapihan jeung shift dina kawijakan kaamanan, sarta nyarankeun Peta salajengna pikeun pamaréntah jeung Selandia Anyar pikeun mantuan ngaleungitkeun pakarang nuklir global.

Perang sareng Militarisme: Dialog antargenerasi dina budaya

Webinar "Perang sareng Militarisme: Dialog antargenerasi dina budaya" anu diayakeun ku World BEYOND War ngajalajah panyabab sareng épék perang sareng militarisme dina setélan anu béda, sareng nunjukkeun pendekatan inovatif anu dianggo pikeun ngadukung usaha perdamaian antargenerasi anu dipimpin nonoman di global, régional. , tingkat nasional, jeung lokal.

Guru, nonoman sareng pamimpin pendidikan nyauran léngkah-léngkah konkrit pikeun mastikeun pendidikan transformatif pikeun sadayana

Atikan anu ngalengkepan unggal peserta didik ku pangaweruh, katerampilan, nilai sareng sikep pikeun miara silih sareng pangeusina sareng ngalaksanakeun masa depan janten pusat Forum UNESCO ka-5 ngeunaan pendidikan transformatif pikeun pangwangunan sustainable, kawarganagaraan global, kaséhatan sareng kesejahteraan. mahluk.

Singket Kabijakan: iTalking Across Generations on Education in Colombia

Ti Agustus nepi ka Nopémber 2021, Fundación Escuelas de Paz ngayakeun Talking Across Generations on Education (iTAGe) Amérika Latin anu munggaran di Kolombia, ngajalajah peran pendidikan dina ngamajukeun partisipasi nonoman sareng budaya perdamaian, ogé ngalaksanakeun Resolusi Déwan Kaamanan PBB. 2250 ngeunaan Pemuda, Damai sareng Kaamanan. 

Ngagulung ka luhur