Laporan Kegiatan

Transforming visi humanistik anyar pendidikan global kana kanyataan (video webinar ayeuna aya)

Dina 20 Méi 2024, webinar maya ngeunaan "Transforming visi humanistik anyar pendidikan global kana kanyataan" di-host ku Kampanye Global pikeun Atikan Damai sareng NISSEM. Webinar ngabahas poténsi pikeun ngalaksanakeun groundbreaking 2023 Rekomendasi ngeunaan Atikan pikeun Damai, Hak Asasi Manusa sareng Pangwangunan Lestari anu diadopsi ku sadaya Nagara Anggota UNESCO dina bulan Nopémber 2023.

Transforming visi humanistik anyar pendidikan global kana kanyataan (video webinar ayeuna aya) Maca deui "

Walikota pikeun Damai ngayakeun webinar pendidikan perdamaian: Rekaman ayeuna sayogi online

Tujuanana pikeun merangsang kagiatan perdamaian anu dipimpin ku nonoman di kota-kota anggota, Walikota pikeun Damai ngayakeun webinar pendidikan perdamaian pikeun masihan kasempetan pikeun pamimpin ngora anu kalibet dina kagiatan perdamaian pikeun ngabagi inpormasi ngeunaan kagiatanana sareng terlibat dina dialog.

Walikota pikeun Damai ngayakeun webinar pendidikan perdamaian: Rekaman ayeuna sayogi online Maca deui "

Mésa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia

La mesa técnica de construcción de paz y convivencia escolar es un esfuerzo de un trabajo en equipo leaderado por docentes orientadores de la ciudad de Ibagué, Colombia, mediante propuestas de proyectos en beneficio de las instituciones educativas la ciudades enfocado al fortal social fortal. La mesa ha realizado en estos años de funcionamiento un cartografía social, state del arte, aplicativo web for que los docentes implementen guías didácticas en sus asignaturas, un documento de lineamientos de política pública y la recolección de historias de vida sobre ocurren de paz que en las instituciones educativas de la ciudad.

(Table Téknis: The Journey of Teamwork for Peace in the City of Ibague, Colombia) Méja téknis pikeun ngawangun perdamaian sareng coexistence sakola mangrupikeun usaha tim anu dipimpin ku guru bimbingan ti kota Ibagué, Kolombia, ngalangkungan usulan proyék pikeun kapentingan lembaga atikan fokus kana strengthening ibukota sosial kota. Dina taun-taun operasi ieu, tabél parantos ngalaksanakeun kartografi sosial, kaayaan seni, aplikasi wéb pikeun guru pikeun ngalaksanakeun pituduh ngajar dina mata pelajaran, dokumén pedoman kawijakan umum sareng kumpulan carita kahirupan ngeunaan sikep perdamaian anu lumangsung di lembaga atikan kota.

Mésa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia Maca deui "

Uskup Agung Seoul hoyong ngondang nonoman Koréa Kalér kana Poé Pemuda Sedunia 2027

Uskup Agung Soon-taick Chung ngusulkeun yén barudak Koréa Kalér diondang kana Poé Pemuda Sedunia, diayakeun di Seoul. Pengumumanna dilakukeun dina Forum Perdamaian Semenanjung Korea Kadalapan, anu ngabahas masalah anu paling mendesak timbul tina ulang taun ka-70 gencatan senjata. Ngalibetkeun jalma ngora dina cara rekonsiliasi mangrupikeun tantangan.

Uskup Agung Seoul hoyong ngondang nonoman Koréa Kalér kana Poé Pemuda Sedunia 2027 Maca deui "

UNESCO ngalatih guru dina Education for Peace and Sustainable Development (EPSD) di Myanmar

Kantor Antenna UNESCO di Yangon, Myanmar, ngalatih 174 atikan, murid, pamekar kurikulum, sareng pangurus sakola di Education for Peace and Sustainable Development (EPSD). Pelatihan boga tujuan pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan mata pelajaran sareng ngawangun kompeténsi guru sareng praktisi pendidikan di EPSD di Myanmar. 

UNESCO ngalatih guru dina Education for Peace and Sustainable Development (EPSD) di Myanmar Maca deui "

Menteri Pendidikan Malaysia: tingali sacara lokal pikeun ngajarkeun kamanusaan, perdamaian

Festival utama anu dirayakeun ku urang Malaysia, sapertos Diwali, mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun sakola ngajarkeun nilai-nilai kamanusaan sareng ko-eksistensi damai ka murid. Ku alatan éta, boh menteri boh pamaréntah moal dituduh mawa pulitik ka sakola.

Menteri Pendidikan Malaysia: tingali sacara lokal pikeun ngajarkeun kamanusaan, perdamaian Maca deui "

"Diajar pikeun Damai Abadi" - Poé Atikan Internasional 2024

Pikeun ngagungkeun Poé Pendidikan Internasional, UNESCO ngayakeun dinten dialog ngeunaan pendidikan pikeun perdamaian dina 24 Januari 2024 di Markas PBB di New York City dina téma "Belajar pikeun Damai Abadi." Panel éta kalebet ucapan ku Tony Jenkins, koordinator Kampanye Global pikeun Atikan Damai. Video acara ayeuna sayogi.

"Diajar pikeun Damai Abadi" - Poé Atikan Internasional 2024 Maca deui "

LACPSA-Ghana Ahir Taun Review

Taun 2023 nampilkeun tantangan pikeun LACPSA-GHANA, kalebet bencana anu aya hubunganana sareng iklim sareng konflik kekerasan. Usahana kalebet promosi nonviolence, kalibet sareng komunitas, ngadidik ngeunaan perubahan iklim, sareng kolaborasi sareng média sareng jasa darurat. Fokus kahareupna nyaéta pikeun ngiringan lembaga pendidikan sareng neraskeun ngahargaan Pelopor Damai.

LACPSA-Ghana Ahir Taun Review Maca deui "

Ngagulung ka luhur