Nelepon pikeun Kiriman: Dina-garis Kumaha Buku Panduan pikeun Perguruan Tinggi sareng Universitas Ngembangkeun sareng / atanapi Ningkatkeun Program na dina Studi Perdamaian sareng Konflik

Nelepon pikeun Kiriman: Dina-garis Kumaha Buku Panduan pikeun Perguruan Tinggi sareng Universitas Ngembangkeun sareng / atanapi Ningkatkeun Program na dina Studi Perdamaian sareng Konflik

Deadline pangiriman: Oktober 1

Gratis On-line Kumaha Manual pikeun Akademi sareng Universitas Ngembangkeun sareng / atanapi Ningkatkeun Programna dina Pedoman Studi Perdamaian sareng Konflik pikeun Kirimkeun ka Edisi Kadua Studi Perdamaian sareng Konflik Kumaha Cara Manual!

Kelompok sareng lembaga kolaborasi kalebet: Mitra Global pikeun Pencegahan Konflik Bersenjata, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, Sakola George Mason's University pikeun Analisis sareng Resolusi Konflik, Institute for Public Service di Northern Virginia Community College, sareng Wayne State University MA dina Program Resolusi Perselisihan .

Manual pangembangan program gratis kami pikeun ngadukung perdamaian sareng pangembangan program pangembangan konflik mangrupikeun produk tina kolaborasi anu dimimitian dina taun 2009 (tingali inpormasi tambahan ngeunaan sababaraha rapat di handap) anu pelajaran diajar ngeunaan prosés ngembangkeun program, sertipikat, sareng gelar dina perdamaian sareng studi konflik dibagi. Buku manual mangrupikeun sumberdaya pikeun fakultas, staf sareng pangurus anu dikarang ku fakultas, staf sareng pangurus.

Proyék dimimitian tanggal 12 Juni 2009, nalika fakultas komunitas sareng pangurus komunitas ilubiung dina Seminar Ngawangun Kapasitas pikeun Kampus Komunitas sareng Program Studi Perdamaian sareng Konflik di Cleveland, Ohio anu diayakeun ku Pusat Masalah Sumberdaya Global, Cuyahoga Community College. Hadirin kalebet anu parantos ngagaduhan program dina resolusi konflik / manajemén sareng perdamaian sareng / atanapi studi kaadilan. Salah sahiji tujuan tina seminar ieu nyaéta nyiptakeun manual "Kumaha" pikeun nutupan jejer konci salaku sumber pikeun jalma dina prosés pangwangunan atanapi perluasan pikeun program gelar atanapi bijil dina konflik, perdamaian atanapi studi kaadilan. Manual Edisi Pertama dina garis tiasa diaksés di dieu.

Aya seueur kagiatan saprak éta seminar 2009 asli, kalebet Program Kampus Komunitas sareng Universitas taunan ngeunaan Ngembangkeun sareng Ningkatkeun Program Studi Perdamaian sareng Konflik anu diayakeun di 2011 - 2016 di Ohio sareng Virginia anu dikoordinir sareng difasilitasi ku Jennifer Batton damel babarengan sareng David Smith (2009, 2011 - 2015) sareng Dr. Julie Shedd (2016). Dimimitian dina Musim Gugur 2016, Seminar Peacebuilding Nasional Komunitas Nasional Tahunan anu diayakeun di Northern Virginia Community College bakal ilubiung dina proyék ieu. Fakultas / staf pagawé sareng / atanapi tim kuliah dina acara ieu difokuskeun pangwangunan kapasitas sakitar hiji atanapi langkung tina tilu daérah inti: a) Ngawangun Kapasitas sareng Kelestarian Program; b) Pengembangan Kursus / Integrasi; sareng c) Programming Siswa sareng Suplemén. Kami badé ngamutahirkeun sumberdaya online kami kalayan édisi anu kadua, ngagambar bahan-bahan sareng wawasan anu énggal, teraskeun pikeun nyayogikeun sumber-sumber ieu pikeun sadayana kalayan gratis pikeun ngabantosan langkung maju dina lapangan.

Ikhtisar Edisi Kadua

Manual edisi online kadua, henteu deui pokus khusus kana program tingkat kuliah komunitas, sareng diatur sementara sapertos kieu:

perkenalan

gambaran
Ihtisar proyék
Ngajar Perdamaian sareng Konflik di Universitas Komunitas Amérika Serikat
Ngajar Perdamaian sareng Konflik di Perguruan Tinggi sareng Universitas
Ikhtisar conto Appendix (Sampel dokumén tina program di dieu)

Ngawangun Kamampuh sareng Kelestarian
Ngadukung Studi Konflik via Sumberdaya Pendidikan Terbuka
Kumaha Kéngingkeun Dukungan Administratif
Kumaha Pasaran Program Studi Perdamaian, Kaadilan sareng Konflik Anjeun
Meunteun Kabutuhan Program Sértipikat dina Perdamaian sareng Manajemén Konflik
Kapasitas sareng Kelestarian Conto Lampiran (Sampel dokumén tina program di dieu)

Ngembangkeun Kursus sareng Integrasi
Tinjauan Kursus Inti sareng Pilihan Pilihan
Studi Kasus: Pembelajaran Dumasar Simulasi Ngajarkeun Ngeunaan Negosiasi Global
Pangembangan Kursus sareng Pamaduan Conto Appendix (seueur conto dokumén tina program di dieu)

Programming Siswa sareng Suplemén
Tina Arsip: Ngadamel Kasus pikeun Mediasi Kampus (conto)
Contoh Programming Lampiran (Dokumén conto tina program di dieu)

lampiran
Lampiran Sumberdaya Gabungan

Bab tambahan sareng bahan lampiran bakal ditambihan handapeun 4 bagian topikal utama nalika aranjeunna sayogi.

Milarian kontribusi!

Kami arepkeun yén pamilon seminar anu kapungkur sareng réréncangan énggal bakal kalibet sareng kami nalika kami ngawangun panduan anu diperpanjang sareng diperbarui pikeun ngadukung padamelan penting ieu. Kami milarian paguron luhur sareng universitas anu gaduh pangalaman langsung pikeun nyumbang kana Buku Panduan. Tenggat waktos salajengna nyaéta 1 Oktober 2016.

Sampel Pedaran Bab anu Diperyogikeun

Buku manual ieu mangrupikeun dokumén anu dianggo sareng kami ngarep yén jalma-jalma di sakumna dunya anu gaduh kaahlian dina sagala rupa daérah bakal kersa nyumbang kana ékspansi jinis-jinis program ieu ku ngabagi karyana ka anu sanés. Ieu di handap mangrupikeun daptar bab anu hoyong kami tingali aya sumbangan. Upami anjeun gaduh pangalaman langsung dina salah sahiji daérah ieu (atanapi daérah anu aya hubunganana, henteu kalebetkeun kana daptar) anjeun didorong nyerat sareng ngalebetkeun bab-bab pikeun ditambihan manual. Batas waktos salajengna nyaéta 1 Oktober 2016. Punten tingali ekspektasi naskah di handap pikeun detil pangiriman.

ulikan mancanagara. Diajar di luar negeri tiasa janten ukuran anu penting pikeun diajar ngeunaan perdamaian sareng konflik. Bab ieu tiasa kalebet, tapi henteu diwatesan ku - Kumaha carana kuliah ngagagas program diajar jarak jauh ngeunaan topik ieu? Ngembangkeun kemitraan sareng paguron luhur internasional, ngumbara sareng mahasiswa

Kiridit vs Non-kiridit. Conto kiridit versus kursus non-kiridit sareng program dina topik ieu. Pangwangunan propésional sareng kasempetan pendidikan anu neraskeun.

Pangwangunan Fakultas - Strategi Pengembangan Fakultas. Patarosan anu bakal ditalungtik tiasa kalebet: Kumaha nyiapkeun fakultas pikeun ngajarkeun masalah perdamaian sareng konflik? (Seueur paguron luhur sareng paguron luhur henteu ngagaduhan dosen anu ngagaduhan gelar, spésialisasi, atanapi konsentrasi dina bidang kontén). Naon kasempetan pangembangan profesional anu ditawarkeun? Kumaha anjeun ngadorong dosen nampi latihan tambahan? Naon eusi dasar anu diperyogikeun pikeun anu badé ngajar éléktronik tibatan anu diperyogikeun?
Pilihan Karir pikeun Murid. Daptar pilihan karir pikeun siswa anu kéngingkeun perdamaian sareng konflik derajat atanapi sertipikat kedah digali. Salaku tambahan, pamariksaan kasempetan pangalaman anu nempatkeun mahasiswa pikeun pasar tenaga kerja tiasa dianggap.
Ngembangkeun Program Akademik Tradisional. Patali sareng patarosan naha stratégina kiridit atanapi non-kiridit, tiasa aya diskusi kumaha cara ngararancang gelar tradisional, konséntrasi atanapi sertipikat. Masalah anu diperhatoskeun kedah kalebet: tujuan diajar, pamekaran kursus, pilihan pamilih, sareng bahan / pilihan buku.

Persiapan Transfer. Upami salah sahiji tujuan program nyaéta transfer, patarosan anu aya hubunganana sareng ngararancang kursus pikeun mindahkeun ka opat taun kedah ditujukeun ogé kumaha cara nyiapkeun perjanjian artikulasi.

Pusat Konflik / Damai. Kumaha cara ngarancang pusat? Ngembangkeun pernyataan misi, komite piwuruk, palayanan ditawarkeun, sareng hal-hal sanés anu kedah diperhatoskeun.

Manajemén Program. Masalah anu aya hubunganana sareng manajemén umum murid, dosen, sareng dimensi sanés program tiasa dibahas

Milih Pilihan. Patali sareng ngembangkeun program, naon kritéria pikeun kalebet kursus salaku pilihan ngalawan kursus inti? Patarosan dasar ngembangkeun kursus - hal anu kedah diperhatoskeun ogé kedah dibahas.

Pangiriman Kursus. Ujian kamungkinan pangiriman kursus online / jarak sareng hibrida. Pembelajaran Layanan sareng conto pendidikan pangalaman.

Format Kontribusi

Harepan Naskah:

  1. Dina éta publikasi didesain salaku buku panduan, référénsi régulasi janten teu disahkeun. Nanging, upami diperyogikeun, punten turutan padoman APA pikeun cutatan.
  2. Nada nyeratna kedah di jalma katilu sareng diarahkeun kana stratégi anu teu praktis pikeun pangwangunan. Ieu kedah "kumaha carana" anu saleresna, kalayan strategi dina urutan anu kedah dilakukeun heula, jst.
  3. Conto khusus, sapertos kursus sampel, perjanjian perjanjian, survey pasar, sareng sajabana didorong pisan pikeun masing-masing bagéan - rujuk di bagéan anjeun sareng aranjeunna bakal ditempatkeun dina lampiran.
  4. Saperti sifat tina buku panduan "Kumaha Cara", tulisan panjang-panjangna pundung. Sacara umum, potongan anu langkung pondok dina kisaran 2000 dugi ka 3000 kecap kedah janten tujuan.
  5. Pamakéan grafik, grafik, tautan hyper-téks sareng alat bantu visual sanés dina hiji artikel didorong. Panulis dianggap parantos kéngingkeun sadayana idin anu diperyogikeun sateuacan dikintunkeun.
  6. Kiriman kedah dilakukeun dina MS word.
  7. Ngédit bakal dilakukeun ku tim Jennifer Batton (GPPAC) sareng Dr Julie Shedd (GMU); Nanging, éta bakal dijaga minimum.
  8. Kiriman henteu hartosna yén hiji tulisan bakal ditampi. Éditor ngagaduhan hak nyalira pikeun nangtoskeun naha kaluman bakal diterbitkeun.
  9. Édisi Kadua bakal nganggo lisénsi hak cipta Creative Commons (tingali https://creativecommons.org ) pikeun ngadukung ngabagi. Lisénsi standar pikeun bab nyaéta Attribution-NonCommercial 4.0 Internasional (anjeun tiasa nganggo deui bahan upami anjeun masihan kiridit ka panulis aslina sareng anjeun henteu nganggo matéri dina usaha komérsial), tapi lisénsi anu langkung ketat tiasa diterapkeun dina bab masing-masing upami diperyogikeun ku panulis sareng disatujuan ku éditor. Sakali diterbitkeun sadayana kontén bakal disayogikeun kalayan gratis ConflictStudies.org situs wéb kalayan ngarepkeun yén sadaya organisasi anu nyumbang ogé bakal ngaitkeun tina situsna kana dokumén salaku sumber pikeun sadayana.
  10. Kiriman pikeun bab salajengna kedah ditampi ku 1 Oktober 2016. (Punten kontak Jennifer Batton sateuacan tanggal ieu upami anjeun resep ngirimkeun bab supados batur sapagawean di saluruh nagara henteu nyonto usaha sareng / atanapi tiasa milih damel kolaborasi dina Anjeunna tiasa ngahontal dina 216-952-5609 atanapi ku e-mail di: [email dijaga]).
  11. Sadaya bab terakhir sareng barang pikeun diperhatoskeun pikeun Appendix kedah dikirim ka Jennifer Batton ku e-mail di: [email dijaga]
nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...