ngulang

Dinten Pendidikan Internasional

sadunya

Pendidikan mangrupikeun hak asasi manusa, hak publik sareng tanggung jawab umum. Majelis Umum PBB nyatakeun 24 Januari salaku Poé Internasional Pendidikan, dina perayaan peran pendidikan pikeun perdamaian sareng pamekaran.

ngulang

Poé Kaadilan Sosial Dunya

sadunya

Tanggal 26 Nopémber 2007, Majelis Umum nyatakeun yén, mimitian ti sési genep puluh tilu Majelis Umum, 20 Pébruari bakal dirayakeun taunan salaku Poé Kaadilan Sosial Dunya.

ngulang

Poé bumi

sadunya

Unggal taun tanggal 22 April, Poé Bumi nyatakeun ulang taun lahirna gerakan lingkungan modéren taun 1970.

ngulang

Poé Internasional pikeun Ngaleungitkeun Kekerasan Sanggama dina Konflik

sadunya

PBB ngumumkeun 19 Juni unggal taun Poé Internasional pikeun Ngaleungitkeun Kekerasan Sanggama dina Konflik, dina raraga ningkatkeun kasadaran perluna ngeureunkeun kekerasan seksual anu aya hubunganana sareng konflik, pikeun ngahargaan korban sareng anu salamet tina kekerasan séks di sakitar dunya, sareng pikeun masihan upeti ka sadaya jalma anu parantos kumawula kumawula nyawana sareng kaleungitan nyawa pikeun nangtung pikeun ngabasmi kajahatan ieu.

ngulang

Dinten Hiroshima

sadunya

Dinten Hiroshima diperhatoskeun unggal taun dina kaping 6 Agustus dina peringatan bom atom dina Hiroshima sareng Nagasaki di 1945. 

ngulang

Dinten Nagasaki

sadunya

Poé Nagasaki diperhatikeun unggal taun dina 9 Agustus nalika ulang taun pengeboman atom Nagasaki di 1945.

ngulang

Poé Pamuda Internasional

sadunya

Poé Pamuda Internasional diperingati unggal taun tanggal 12 Agustus, nyandak masalah nonoman kana perhatian masarakat internasional sareng ngagungkeun poténsi nonoman salaku mitra dina masarakat global ayeuna.

ngulang

Poé Internasional Non-Kekerasan

sadunya

Poé Internasional Non-Kekerasan diayakeun dina 2 Oktober, ulang taun Mahatma Gandhi, pamimpin gerakan kamerdekaan India sareng pelopor filsafat sareng stratégi non-kekerasan.

ngulang

Dinten Guru sadunya

sadunya

Dilaksanakeun taunan dina 5 Oktober ti saprak 1994, Poé Guru Dunya memperingetan ulang taun adopsi Saran ILO / UNESCO taun 1966 ngeunaan Status Guru. Saran ieu netepkeun patokan ngeunaan hak sareng tanggung jawab guru sareng standar pikeun persiapan awal sareng pendidikan, rekrutmen, padamelan, sareng kaayaan diajar sareng diajar salajengna.

ngulang

Poé Internasional Budak Budak

sadunya

Kusabab 2012, 11 Oktober parantos dicirian salaku International Day of the Girl. Dinten ieu dimaksudkeun pikeun nyorot sareng ngungkulan kabutuhan sareng tantangan anu disanghareupan ku budak awéwé, bari ngamajukeun pemberdayaan budak awéwé sareng minuhan HAM-na.