Tinjauan Buku - Ngadidik pikeun perdamaian sareng HAM: Perkenalan

Ngadidik pikeun perdamaian sareng HAM: Perkenalan, ku Maria Hantzopoulos sareng Monisha Bajaj, London, Bloomsbury Academic, 2021, 192 pp., US $ 36.95 (softcover), US $ 110.00 (hardback), US $ 33.25 (e-book), ISBN 978-1-350-12974-0.

Sadia pikeun dipésér ngalangkungan Bloomsbury

Dina sababaraha dasawarsa ka tukang, pendidikan HAM sareng pendidikan perdamaian masing-masing dipelak salaku bidang kailmuan ku cara anu signifikan sareng béda. Di Ngadidik pikeun perdamaian sareng HAM: Perkenalan, Maria Hantzopoulos sareng Monisha Bajaj nyerat taun pangalaman akademik sareng praktisi dina bidang ieu pikeun masihan tinjauan masing-masing tina dua daérah éta, ogé ngajajah tumpang tindih sareng sintésis di antawisna. Ku ngalakukeun éta, aranjeunna parantos nyerat téks panganteur anu hadé anu manjangan pamahaman urang masing-masing sareng janten platform pikeun neraskeun mindahkeun sarjana sareng praktisi ka hareup dina diajar sareng ngalaksanakeun perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa.

Genep bab buku éta nyayogikeun yayasan anu kapisah pikeun paham kana bidang perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa salaku pamuka pikeun ngahijikeun duaan. Bab 1 ngenalkeun pendidikan perdamaian, sajarah sareng dina hal masalah kontemporer di lapangan; bab 2 teras ngagambar dua conto tina inisiatif pendidikan perdamaian di Amérika Serikat pikeun ngagambarkeun konsép anu ditetélakeun dina bab saméméhna. Bab 3 sareng 4 nyandak pendekatan anu sami: panulis ngenalkeun sajarah sareng lega bidang pendidikan hak asasi manusa dina bab 3 sateuacan ngagambarkeun pendidikan hak asasi manusa anu transformatif ngalangkungan dua conto (hiji ti India sareng hiji ti Bangladesh) dina bab 4. Dina duanana bab 2 sareng 4, conto anu dipilih ngagambarkeun kontéks atikan formal sareng non-formal. Dina bab 5, panulis nyusun bidang perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusia, nalungtik parapatan antara aranjeunna salaku bagian tina papayung anu langkung lega tina "pendidikan liberal," anu ogé kalebet bidang pendidikan kaadilan sosial. Panulis sacara sakedik nyusun skéma ngeunaan pendidikan pembebasan sacara gembleng, teras pokus sacara langkung jero dina ngabahas konsep-konsep martabat jeung agen sareng pusatna pikeun ngahontal tujuan pendidikan pembébas. Akhirna, bab 6 terstruktur salaku paguneman diantara para pamimpin dina bidang perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusia, sadayana aya dina dewan penasehat ti séri buku énggal anu ngenalkeun téks ieu. Paguneman ieu ngabahas kontribusi konci pikeun bidang perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusia, ngadorong patarosan pikeun beasiswa sareng prakték di daérah-daérah ieu, sareng naséhat (pikeun sarjana, mahasiswa sareng praktisi) - sahingga ngeureunkeun buku sanés salaku kacindekan, tapi ogé salaku platform pikeun dialog tambahan. Ogé kalebet kana téks mangrupikeun pustaka anu dicantumkeun lengkep ngeunaan beasiswa yayasan sareng kontémporér dina pendidikan perdamaian sareng pendidikan HAM.

Ngadidik pikeun perdamaian sareng HAM: Perkenalan diwangun dina téks-téks samemehna ku dua panulis, tapi éta leres-leres bersinar salaku cara ngenalkeun murid anu énggal dina bidang pendidikan ieu. Anu penting pisan nyaéta perawatan anu diperyogikeun ku Bajaj sareng Hantzopoulos pikeun nampilkeun munculna sejarah pendidikan perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa jeung ngawangun diskusi ngeunaan yayasan sajarah ieu, kalayan nekenkeun fokus kana elemen kritis sareng dekolonial tina bidang ieu. Pendekatan ieu sentral ogé dina bab anu ningali parapatan antara perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa: Bajaj sareng Hantzopoulos ngabahas pendekatan sajarah pikeun konsép konsép martabat sareng agénsi salaku bagian tina tipayuneun konsepna salaku pusat pendidikan liberal sacara umum dina hal kumaha aranjeunna ngabahas masalah kakuatan, eling kritis, sareng transformasi. Perhatosan ieu pikeun lintasan sajarah sareng fokus anu langkung énggal dina dimensi kritis sareng dekolonial penting pikeun nyayogikeun mahasiswa anu énggal di daérah-daérah ieu kalayan paham anu teleb ngeunaan naon anu nyababkeun kaayaan perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa ayeuna, sareng kumaha lapanganna dipangaruhan ku béda-béda sakola pamikiran.

Nanging, éta mangrupikeun bab terakhir tina buku anu paling ngabédakeun téks ieu. Kaasupan sababaraha sora - anggota dewan piwuruk ngeunaan séri buku, seueur anu dikutip sapanjang téks - samodél pentingna pendidikan perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa anu dibahas ku panulis dina bab-bab sateuacanna. Dina nyuarakeun sora-sora ieu, ogé dina ngabentuk bab salaku dialog diantarana, Bajaj sareng Hantzopoulos ngalih tina anggapan pangarang salaku otoritas, tibatan ngawujudkeun modél pangarang salaku fasilitator sareng ngadorong dialog tambahan (pikeun lumangsung, sahenteuna sabagian, ngalangkungan buku-buku tambahan dina séri anyar ieu). Éta ogé nyegerkeun sareng luar biasa pisan pikeun ningali téks bubuka, bahkan dina bidang studi sareng prakték ieu, ditulis janten modél pendekatan anu nyebatkeun argumen anu dilakukeun.

Upami aya anu tiasa ditingkatkeun, kalebetkeun conto tambahan (daripada nampilkeun dua studi kasus pondok masing-masing program pendidikan perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusia) tiasa nguatkeun téks anu parantos kuat ieu. Opat conto anu ditepikeun, sakumaha catetan Bajaj sareng Hantzopoulos, nyayogikeun "jandéla alit" kana kamungkinan pendidikan perdamaian kritis sareng program pendidikan hak asasi manusa anu berorientasi kana pembebasan sareng transformasi. Sareng jelas, aya kasaimbangan anu tiasa dipendakan antara sababaraha conto ilustrasi sareng seueur teuing, utamina dina buku anu berorientasi kana jembar masalah sareng konsep nalika ngenalkeun pamiarsa kana dua bidang ieu anu saling pakait. Nanging, éta justru kusabab panulis nargétkeun pikeun ngagambarkeun duanana hubungan antara pendidikan perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa, sareng cara-cara di mana lapangan ieu béda-béda, yén sababaraha conto tambihan bakal ngabantosan. Khususna, conto tambahan tiasa masihan wawasan langkung seueur kana sababaraha bédana antara dua daérah ieu, anu, numutkeun kapentingan khusus pangarang, kirang ditekenkeun tibatan seueur kamiripan di antawisna.

Leungit Ngadidik pikeun perdamaian sareng HAM: Perkenalan mangrupikeun sumbangan anu berharga, ngabahas gambaran sajarah pikeun duanana bidang ogé nyayogikeun gambaran lengkep ngeunaan pendekatan anu langkung anyar sareng sawala bernuansa integrasi ngalangkungan dua daérah. Salian ti dijantenkeun pondasi pikeun séri buku anu ngajangjikeun dina bidang studi sareng prakték ieu, téks ieu bakal digunakeun pikeun rupa-rupa pamiarsa, kalebet profésor sareng murid pendidikan perdamaian / HAM, guru kelas, sareng praktisi dina widang ieu.

Karen Ross
Universitas Massachusetts-Boston
Karen.ross@umb.edu

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur