Bill ngenalkeun larangan buku Howard Zinn ti sakola umum Arkansas

Kacida bahaya pikeun ARKANSAS: RUU anyar bakal ngalarang karyana ti sakola umum.

Bill ngenalkeun larangan buku Howard Zinn ti sakola umum Arkansas

Ku Max Brantley

(Diulang deui ti: Arkansas Times. 2 Maret 2017)

Bates waktos pikeun panerapan anyar gancang caket sareng éta moal tiasa sumping gancang-gancang. Ngan ti Rep. Kim Hendren: Panerapan pikeun ngalarang sagala sakola anu didukung ku masarakat (anjeun ogé, piagam) tina kalebet kurikulum atanapi bahan bahan buku atanapi matéri sanés anu dikarang ku Howard Zinn.

(Sabenerna, naon waé anu ditulis Zinn sateuacan 1959 henteu katutup.)

Zinn, anu maot dina 2010, mangrupikeun Ph.D. ahli sajarah, aktivis sosial sareng seueur deui anu nyerat buku terlaris “Sejarah Rahayat Amérika Serikat.” Versi pikeun pamiarsa ngora kaluar di 2007.

Pupusna New York Times na sigana masihan anjeun raos bahaya Kim Hendren ningali di Howard Zinn:

Reueus, teu malu-malu radikal, ku pelét rambut bodas sareng halis anu lebet sareng imut anu teu raoseun, Mr. Zinn, anu pensiunan ti fakultas sajarah di Universitas Boston dua puluh taun ka pengker, resep debat musuh idéologi, sanés sahenteuna presiden kuliahna sorangan, sareng dina ngabodorkeun naon anu anjeunna nganggap sepele, teu saeutik anu sajarah Amérika mangrupikeun pawai heroik nuju démokrasi.

Ampir anéh dina mimitina, kalayan nyetak ngan 4,000 dina 1980, "A People's History of the United States" parantos ngajual ampir dua juta éksemplar. Pikeun ngajelaskeun salaku akun révisi nyaéta résiko kirang. Akun sajarah konvensional henteu ngagaduhan daya tarik; anjeunna konsentrasi kana naon anu anjeunna tingali salaku depénsasi genosida Christopher Columbus, nafsu getih Theodore Roosevelt sareng kagagalan ras Abraham Lincoln. Anjeunna ogé nyorot cahaya anu tetep pikeun perjuangan répolusionér patani miskin, féminis, kuli sareng résistansi perbudakan sareng perang.

Carita sapertos kitu langkung sering dicaritakeun dina buku téks ayeuna; aranjeunna henteu wanoh.

"Bangsa urang parantos ngalaman seueur pisan - Perang Vietnam, hak-hak sipil, Watergate - nanging buku-buku téks nawiskeun pemuliaan nasionalis dasar anu sami," Mr. Zinn émut dina wawancara anyar-anyar sareng The New York Times. "Kuring ngagaduhan rasa yén jalma-jalma lapar pikeun nyandak anu sanés, langkung jujur."

Bahkan sababaraha di sisi liberal panginten révinisionisme Zinn jauh teuing.

Kritik éta bieu ngangkat bulu dina beuheung Pak Zinn. “Éta sanés akun anu henteu bias; émang kunaon?" cenah dina wawancara Times. "Upami anjeun ningali sajarah tina sudut pandang anu dipeuncit sareng dimutilasi, éta carita anu sanés."

Anjeunna ngailhamkeun pilem, dokumenter sareng lagu. Barang picilakaeun pikeun murid Arkansas dina pandangan salah saurang anggota DPRD.

(Buka tulisan aslina)

4 Komentar

Gabung sawala ...