Betty Reardon: "Mikir dina Barikade"

Betty 75
Perayaan ulang taun ka-75 Betty. Ti kénca: Mary Touhy Hyson, babaturan SMA; Betty Reardon; Margaret Park, sobat sadidinten ti mimiti PAUD; sareng Margaret Carter, sobat sareng batur sapagawean ti beurang di Institute for World Order.

Catetan Editor urang: Pos ieu mangrupikeun anu mimitina tina dua dina siklus katilu pangémutan ti genep puluh dasawarsa pamikiran Betty Reardon ngeunaan pendidikan perdamaian. Éta nyayogikeun cuplikan sareng téma anu relevan tina "Medit on the Barricades: Concerns, Cautions and Posilities for Peace Peace and Political Efficacy," (PP Trifonas and B Wright (eds) Pendidikan Perdamaian Kritikal: Dialog Hésé, Springer, New York, 2013). "Meditating" mangrupikeun panginget pikeun dirina sareng sasama pendidik perdamaian supaya langkung sadar diri, pikeun nyanghareupan kamungkinan yén sudut pandangna sorangan ngeunaan masalah perdamaian sareng sadaya masalah anu aya dina éta ogé tiasa diwatesan, sapertos pandangan sareng mikir yén aranjeunna ngaidentifikasi salaku halangan pikeun perdamaian. Dina "Koméntar Kontémporér" na di dieu di handap, anjeunna nekenkeun kaprihatinan dirina sareng watesan dialog oténtik anu ditepikeun ku cara politik anu dibuang ku idéologi anu bentrok sareng kontradiktif. Anjeunna nyatakeun yén tantangan anu ayeuna pikeun lapangan nyaéta transformasi wacana politik urang salaku prosés anu penting dina transformasi realitas global urang ayeuna, tujuan akhir pikeun perdamaian anu asli. Nangtoskeun yén diantara krisis global anu penting anu kedah ngabentuk inti pendidikan perdamaian, anu paling penting ngancam nyaéta perubahan iklim, anjeunna nawiskeun sababaraha saran ngeunaan pedagogies anu tiasa ngabantosan ngembangkeun wacana umum anu langkung kondusif pikeun ngungkulanana.

"Kurangna réfléksi…. parantos [ngarah kana]…. kontroversi politik anu licik, ngahasilkeun konflik anu langkung parah…. ”

"Kuring ngaraos langkung penting deui…. [Pikeun] ngingetan sorangan yén kuring bisa salah ”

"… Diajar teraskeun [konstitusi] pikeun pendidikan perdamaian kritis."

-Betty Reardon ("Meditating dina Barricades")

Koméntar Kontémporér: Ngingetan Diri yén "Katenangan nyaéta Jalan"

Ku Betty Reardon

“Éra! Éra! Éra! ” Kuring ngagorowok babarengan sareng réncang anu protés, sacara lisan ngalungkeun amarah "séhat" kuring di buruan kamar hotél anu ngagurilap kalayan nami "Panglima Panghulu." Jalma anu maréntahkeun tanpa kapasitas sareng tanpa kaabsahan lulugu. Nanging, anjeunna mangrupikeun pamimpin anu dipilih pikeun jalma anu urang kedah pisan komunikasi. Dina waktos éta kuring bakal leres-leres henteu mampuh pikeun komunikasi anu konstruktif, teu tiasa ngucapkeun hiji kalimat anu alesan, langkung-langkung nempatkeun sababaraha kalimat anu nempatkeun argumen anu réfléktif anu kuring panjurung ku mangtaun-taun. Atanapi kuring teu tiasa gaduh kalayan jelas dikedalkeun naon anu ngabangkitkeun amarah kuring. Kuring pastina bakal ngitung diri kuring di antara jalma-jalma anu ngahibur diri ku jaminan validitas jabatan kami sareng kamalanjuran para antagonis kami, sigana gambar eunteung jaminan anu dilebetkeun ku "sisi sanés." Di dieu, kuring sieun, aya masalah anu ayeuna nangtang pendidikan perdamaian. Sugan urang kedah milarian eunteung pikeun gambar urang nyalira.

Hayu atuh jelas ngeunaan éta, kuring henteu ngambek amarah, ogé sieun sareng duka anu aya dina éta. Réspon manusa ieu pisan anu dorongan pikeun tindakan anu penting pikeun parobihan. Kami, di Amérika Serikat, unggal dinten nyanghareupan sabab pikeun ambek - panolakan parobihan iklim, kasieun - advokasi senjata nuklir "tiasa dianggo", sareng patah hati - barudak leutik dikurung dina kawat berduri, pikeun diperhatoskeun tapi sababaraha kengerian anu urang nyanghareupan. Aya alesan anu saé pikeun percaya yén sasama urang pendidik perdamaian di tempat sanés di dunya ogé konfrontasi pisan. Atanapi kuring nyarankeun yén urang henteu kéngingkeun démo sareng nalika réspon étika nyauran, résistansi sengit. Anu kuring milari ngabantah nyaéta urang, salaku pendidik perdamaian, kedah langkung ngahaja ngeunaan nyiapkeun diri sareng murid urang pikeun nyobaan jalan ka wacana masarakat anu dibutuhkeun pisan anu diperyogikeun. Naha urang henteu nyorong diri sareng pamimpin urang ngalangkungan pembukaan sareng bursa bales? Kusabab tanpa paguneman politik anu alesan sareng wajar, bahkan tindakan anu urang rencanakeun sareng dilaksanakeun kalayan ati-ati henteu sigana bakal ngahasilkeun parobihan anu positip.

Upami urang nyatakeun yén réfléksi sareng alesan kedah ngiringan wacana umum sareng nyandak kaputusan, maka henteu urang ogé, kedah langkung réflektif sareng wajar dina politik, ogé, pedagogis kami? Teu aya salah sahiji urang dina widang élmu perdamaian sareng tindakan anu teu wawuh sareng kalimat, "Teu aya jalan pikeun perdamaian; perdamaian nyaéta jalanna ”atanapi pépéling Audrey Lord ngeunaan“ pakakas master. ” Urang terang yén urang moal tiasa ngahontal tujuan urang ku cara anu kaasupan nilai, pandangan sareng stratégi anu nunjukkeun antitésisna, tapi paguneman urang, bahkan diantara urang sareng meureun sareng murid urang henteu sacara konsisten nunjukkeun yén élmu. Kitu persépsi anu diideuan "Mikir kana Batesan."

Unduh kutipan publikasi Betty Reardon (s) anu disebatkeun dina tulisan ieu

Reardon, B. (2013). Medit dina halangan: Perhatosan, ati-ati sareng kamungkinan pikeun pendidikan perdamaian sareng kamekaran politik. Dina Trifonas, P., & Wright, B. (Eds.), Pendidikan perdamaian kritis: Dialog anu sesah (hal. 1-28), New York, NY: Springer.

Tingali ogé: [icon name = "file-pdf-o" class = "" untrefixed_class = ""] Snauwaert, D., & Reardon, B. (2011). Pedagogi réfléksi, kosmopolitanisme, sareng pendidikan perdamaian kritis pikeun efficacy politik: Sawala ngeunaan penilaian Betty A. Reardon ngeunaan lapangan.  Dina Factis Pax, 5(1): 1-14.

 

Ngagorowok Meuntas Alesan jampé Ngajempékeun dina Dialog Sulit

Sedengkeun resép pedagogik anu ditetélakeun narik perhatian kolega, sareng janten masalah pertukaran antara kuring sareng Dale Snauwaert anu muncul dina Dina Factis Pax, (Jilid 5 Nomer 1 (2011): 1-14) tetep janten perhatian anu masih ngagantungkeun harepan kuring pikeun pendidikan perdamaian ayeuna sareng pikahareupeun, dijantenkeun langkung parah ku parahna kaayaan politik anu aya anu mimiti nimbulkeun perhatian anu dikaluarkeun dina 2011. Démokrasi wawakil dunya janten langkung kajurung dina idéologi anu bentrok; dirusak ku kayakinan anu siga anu teu kalis ku akal. Kebangkitan otoriterisme nyebar nyaéta nutup wacana umum. Dimana fragmen démokrasi tetep aya, "dialog hésé" anu urang dukung pendidik perdamaian janten langkung bermasalah nalika urang nyatet burukna wacana umum. Urang ngobrol, (atanapi rada ngagorowok) at silih tinimbang ka silih sareng pasti henteu jeung séwang-séwangan, anu ngagorowok dina sirah urang sorangan ngalelepkeun pesen-pesen ngagorowok ka urang dina interaksi musuhan anu lumangsung, henteu sopan santun, lulus salaku diskusi kabijakan publik. Aya sakedik atanapi henteu aya upaya pikeun milarian pelengkap tujuan atanapi konvergénsi dina hartosna. Kuring, saacanna, terang yén bahkan dina jaman-jaman ieu ku meryogikeunana, parantos ngalalaworakeun kana kamampuan anu kuring nyokong salaku penting pikeun dialog anu sesah:

"Ngadangukeun réfléksi sareng ngupingkeun partisipatif…. [kalayan] nekenkeun kana pamahaman sateuacan ngaréspon sareng netelakeun sateuacan nangtang ... (Pendidikan pikeun Budaya Perdamaian dina Perspektif Génder, UNESCO, 2001)

Ieu sareng répertoér ageung kamampuan anu kami pelajari tina resolusi konflik mangrupikeun sababaraha kamungkinan pikeun diajar kuratif anu parantos urang gaduh dina pendidikan perdamaian "tas médis". Urang kedah ngarobih kantong pikeun anu paling manpaat pikeun krisis komunikasi ayeuna anu janten halangan utama pikeun ngabéréskeun krisis kompléks iklim, perang sareng penindasan manusa, anu sigana henteu tiasa dikendalikeun dina kaayaan politik ayeuna.

Kaayaan politik ieu - anu ti mana, sedihna, pendidikan perdamaian henteu kebal - ngancem sagala hal anu urang dugaan nangtung. Sareng urang, urang sorangan, tiasa nyumbang kana ancaman. Seueur urang - kuring kaasup kuring sorangan - parantos yakin kana pandangan sareng jabatan urang anu kamampuan urang pikeun ningal, langkung-langkung teuing ngartos anu sanés anu ngagaduhan pandangan anu teu leres parantos kabantosan. Bisa jadi urang salaku lapangan nyanghareupan tantangan "dudung diri". Upami urang tiasa ningali patologi politik anu nyebarkeun wacana umum anu ku urang diarepkeun pikeun dididik, pastina urang tiasa narékahan kana bentuk pembelajaran anu kuratif. Upami urang ngabantosan anu sanés pikeun diajar ngiringan dialog auténtik, naha urang henteu kedah janten co-peserta didik anu komitmen dina prosés diajar éta? Kuring henteu ngaku nyepeng konci pikeun diajar kuratif, tapi kuring gaduh sababaraha hunches anu kuring ngarepkeun ngamimitian ngalaksanakeun pamekaran sapertos kitu.

Kathleen sareng Betty
Cacah turun ka 90: 89 taun ultah sareng Sr. Kathleen Kanet.

Pedagogi Damai sareng Penyembuhan Sivik

Prosésna tiasa dimimitian ku tinjauan prakték-prakték anu ayeuna sareng pedagogies anu kami rancang pikeun minuhan tujuan nyiapkeun pikeun janten warga masarakat anu bertanggung jawab, pembuat sareng pembina perdamaian. Dasar tina sadaya pedagogi anu kuring parantos rancang taun mangtaun-taun diturunkeun langsung tina masalah perdamaian khusus sapertos anu kuring anggap. Kuring masih yakin yén ngabéréskeun masalah anu khusus meryogikeun khusus, bahkan sacara unik, modeu pamikiran anu relevan anu dikembangkeun ngalangkungan pedagogi anu ngahaja dirancang pikeun ngungkulan éta masalah. Misalna, sakumaha ditinjau dina séri ieu, pamekaran sistem kaamanan alternatip, kuring nyatakeun, nyauran pedagogi pikeun mempermudah pamikiran dina hal sistem sareng sababaraha alternatif sapertos dina Peacekeeping (tingali: Ngajar ngeunaan Perdamaian sareng Sistem Kaamanan Alternatip). Conto sanésna nyaéta panggunaan tribunal anu disimulasikeun pikeun ngalatih jinis pamikiran anu ngamungkinkeun warga pikeun nyusun sareng nerapkeun hukum salaku pakakas perdamaian sareng kaadilan sakumaha anu disarankeun dina pamariksaan anu diusulkeun dina Penjahat Perang, Korban Perang tulisan (tingali:  Hukum salaku Instrumén Perdamaian: "Penjahat Perang: Korban Perang").

Dina kasus "Meditating the Barricades," saran pikeun pamaréntahan réfléktif diturunkeun tina naon anu kuring tingali salaku masalah tina panyempitan sareng pengerasan wacana politik masarakat, anu nunjukkeun kapercayaan kuring yén pedagogi anu épéktip mangrupikeun produk tina nganilisa ati-ati bentuk pamikiran anu ngahasilkeun masalah prihatin, sareng spekulasi ngeunaan modeu pamikiran alternatip anu tiasa ngahasilkeun hasil anu langkung dipikaresep. Pendidikan perdamaian, dina usahana pikeun nyiapkeun warga anu ngagaduhan inpormasi dilengkepan kapasitas anu diperyogikeun pikeun kalibet sacara konstruktif dina dialog anu sesah sareng antagonis, kedah langkung difokuskeun kana verifikasi panilitian masalah kami sareng ngiringan langkung seueur masalah per se tibatan naon anu kudu dilakukeun lawan politik nyarios ngeunaan éta. Naha urang henteu kedah cukup terang ngeunaan kekhususan sareng kerumitan perdamaian pikeun tiasa ngabahas masalah anu gaduh sareng dimana anu sanésna "asalna?" Naha urang henteu kedah nyobian ngalebetkeun dialog anu bénten sareng sababaraha pamahaman anu otentik ngeunaan pandangan dunya sareng masalah jalma-jalma di sisi sanés kontroversi anu nangtang sadaya pihak? Sugan urang kedah nempatkeun diri kana sababaraha tés anu sami anu urang nempatkeun diagnosa anu bertentangan sareng urang; leres-leres nyobian nyandak pandangan anu langkung bernuansa sareng multidiménsi.

Perdamaian mangrupikeun susunan sosial sareng politik anu rumit, rupa-rupa, sering dimangpaatkeun salaku kahirupan urang sadayana tina sudut pandang tempat urang di dunya sareng kosmologi anu diinterpretasi ku dunya. Kitu kompleksitas anu bahkan dina jaman anu harmonis, masalah kumaha ngahontal sareng ngajaga éta bakal jauh tina saderhana pikeun direngsekeun. Pamanggih aslina mah perdamaian kirang rumit. Kuring ningali éta salaku produk tina nilai humanistik, sikap prososial sareng susunan kelembagaan dimana usaha manusa tiasa diudag kalayan biaya minimal dina kasangsaraan sareng pangorbanan manusa, nyaéta ngarugikeun teu perlu pikeun karaharjaan manusa. Dina usaha pangwangunan kurikulum kuring, éta nambutkeun nyalira pikeun nyiptakeun cara pikeun ngajar ngeunaan kamungkinan pikeun lembaga anu diwangun ku manusa sareng prosés anu diturunkeun ku masarakat anu tiasa janten susunan sapertos kitu; ideu kuring sumping pikeun ngaidentifikasi salaku perdamaian dasar, hal anu badé didamel. Pendekatan éta dimaksudkeun pikeun global sareng holistik, sareng kuring masih yakin éta mangpaat. Tapi éta kedah kontekstualisasi dina bentuk épolusi anu langkung émosional sareng langkung émosional anu muncul ku gagasan perdamaian organik, hal anu kedah dibudidayakan. Tanpa kontéks éta tetep bakal dilebetkeun kana anthropocentrism anu parantos nyumbang kana krisis iklim anu ayeuna. Kuring, diantara anu kalolobaanana, henteu acan mikir dina istilah planét anu panginten nyababkeun réspon pencegahan tadi pikeun karuksakan lingkungan. Éta sanés teu aya peringatan, kalebet ti komunitas pangetahuan perdamaian. Dina 1972 Richard Falk, harita mangrupikeun anggota Proyék Modél Pesenan Dunya, nyebarkeun ramalan, Planét Anu Kaancam Ieu, (Vintage Book, New York) nyaangan masalah anu ngagaduhan nilai urutan dunya kasaimbangan ékologis. Tapi masalahna tetep langkung seueur dina margina tibatan di pusat pendidikan perdamaian kritis. Janten, dinten ieu urang diperingatkeun Bumi Anu Teu Huni (David Wallis Walker, Allen Lane, London, 2019).

Ékologi salaku Penting pikeun Pendidikan Damai

Sedengkeun pendidik perdamaian nganut nilai kasaimbangan ékologis sareng mikawanoh masalah éta salaku integral tina masalah perdamaian, kuring diantarana henteu ningali éta salaku paréntah pedagogis. Nalika pendidik perdamaian Norwegia anu visioner, almarhum Eva Nordstrom nunjuk éta salaku masalah global khusus anu, bahkan nalika Perang Tiis, Pendidik Amérika sareng Soviét tiasa ngalakukeun usaha umum, pandangan kuring ngeunaan masalah perdamaian mekar. Dina publikasi anu hasil tina usahana éta, Diajar Perdamaian: Janji Pendidikan Ecological sareng Kooperatif (SUNY Press, 1994), Sergei Polozov, harita mangrupikeun éditor élmu Soviét, ngaidéntifikasi anthropocentrism salaku halangan anu signifikan pikeun atikan lingkungan anu épéktip. Diajar tina proyék éta nyababkeun kami ngadukung bentuk réfléksi anu kuring disebatkeun "pamikiran ékologis," pamikiran dina hal sistem alami anu fungsina ngajaga kahirupan, tibatan museurkeun utamina kana sistem anu diwangun ku manusa pikeun ngajaga katengtreman.

Aya tangtangan diajar anu luar biasa dina pergeseran tina mikir tina segi struktur politik sareng sistem anu dirancang manusa pikeun sistem ékologis. Isin, kuring dugi ka ayeuna teu nyayogikeun cekap perhatian kana sarat pédogogis saleresna pikeun budidaya éta bentuk pamikiran. Pastina, kuring parantos ngadesek sareng ngusahakeun ngempelkeun padamelan urang kalayan takwa pikeun Bumi. Nanging, naon anu diperyogikeun pikeun ngajarkeun supaya memungkinkan diri urang sareng peserta didik sadar, ngainternalisasi sareng hirup dina kahadéan éta acan janten pedagogi perdamaian anu dipuseurkeun Bumi. Aya kabutuhan anu penting pikeun ngajarkeun kana pamahaman hubungan integral sareng penting tina spésiés manusa ka planét urang sareng ka sadaya bentuk kahirupan anu didukungna. Panyebaran urang ti anu terakhir parantos nyatakeun anu pikasieuneun dina laporan anyar ngeunaan pupus anu caket tina rébuan spésiés. Sababaraha pendidik perdamaian ngamimitian padamelan serius dina ngahijikeun masalah lingkungan kana padamelanana puluhan taun ka pengker. Kuring miharep anu tiasa ngalakukeun pedagogi perdamaian sistem anu berpusat di Bumi, bakal ngirim laporan ngeunaan usahana ka Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian, supados aranjeunna tiasa dibagi ngalangkungan platform ieu. Kuring gaduh kacurigaan, wawatesan sareng kayakinan, yén kagagalan ieu ngawujudkeun hubungan hirup anu mendasar, salian ti kurangna pamikiran anu réfléktif, tiasa janten krisis ékologis boh krisis komunikasi. Kami peryogi pisan pikeun ngaleungitkeun alienasi anu mangaruhan seueur hubungan anu hirup, diantarana, badan politik ti Bumi, sareng jalma-jalma anu milari tindakan pikeun nahan péstasi planet ti jalma-jalma anu nolak ancaman éta. Nyusun pedagogies pikeun ngaleungitkeun papasingan manusa tina bentuk kahirupan anu sanés, sareng anu sanés ti spésiésna nyalira, tiasa janten jalan pikeun diajar kuratif anu tiasa ngalengkepan urang nyandak tantangan dialog antagonis anu ngalemeskeun wacana umum urang sareng ngahambat konseptualisasi sareng nerapkeun réspon répératip penting pikeun nyalametkeun Bumi.

Wates ieu pikeun pamikiran urang janten perilous disfungsional sabab masalah perubahan iklim ngahasilkeun sababaraha séntral paling vitriolic sareng agrésif dina wacana umum. Réfléksi alesan éta diperyogikeun pisan dina ngatasi ancaman anu parah ayeuna nyerang biosfir mangrupikeun titik anu ditepikeun ku Profesor Jason Frederick Lambacher dina "The Good Fight" (Républik Anyar, Méi 2019, k. 68, tulisan anu matak diperhatoskeun pikeun sadaya pendidik perdamaian). Dina ngabahas kontroversi anu ngurilingan kabijakan berorientasi parobihan iklim anu dikenal salaku Green New Deal (GND), anjeunna ngadesek, "Kanggo ngawitan ngabahas éta, urang kedah ningali kana bentuk modérn pamaréntahan civic-republik anu dirintis ku Hana Arendt, anu keukeuh hubungan simbiotik antara kabébasan politik sareng kawajiban sipil. " Upami pendidikan perdamaian janten agén pikeun membela kabébasan, kualitas dasar perdamaian positip, maka urang kedah ngaduakeun upaya urang pikeun ngadidik pikeun "kawajiban sipil." Sareng upami urang kedah ngirangan krisis iklim salaku kawajiban masarakat anu penting, urang kedah ngajantenkeun masalah ieu sentral kana bidang pendidikan perdamaian sareng hubunganana sareng naon waé anu ditekenkeun ku propésional khusus urang sareng masalah politik. Éco-féminis parantos lami ngalakukeun éta. Sadayana anu fokus kana masalah HAM sareng kaadilan sosial panginten tiasa dituturkeun. Pastina, sadayana ngakuan hubunganana sareng pamekaran berkelanjutan sareng sababaraha ogé mimiti ningali ngaleungitkeun senjata nuklir sareng ngeureunkeun sistem perang salaku sinus qua non tina ngabalikeun bencana parobihan iklim. Mangrupikeun masalah anu sampurna cocog sareng pendekatan global sareng holistik anu integral sareng prakték urang.

Bagéan anu dikutip di dieu tina "Meditating the Barricades" dimaksudkeun pikeun ngadamel argumen anu sami sareng Lambach. Kami parantos caket teuing pikeun nyirnakeun kawajiban masarakat urang sorangan ku ngadukung pertandingan ngagorowok, tibatan ngiringan naon anu kuring disebat di tempat sanés, "perdebatan sipil." Petikan nyarios sakedap kana masalah anu langkung jero tina dialog-dialog sesah, utamina sabab janten dialog-dialog anu bénten-bénten bénten; bénten idéologi, pandangan dunya sareng nilai-nilai anu karasa kana posisi politik sareng mendakan jalan pikeun janten média bursa dina wacana umum. Diagnosa éta ngahasilkeun spésifikasi bentuk pamarekan réfléktif anu kuring berpendapat penting pikeun pedagogi pendidikan perdamaian kritis anu komprehensif. Éta tilu bentuk pamarekan réfléktif, kritis / analitik, étika / moral, sareng kontémplatif / ruminatif, dikonsepkeun sateuacan kuring lengkep ngartos dugi kamana krisis dina wacana umum ngahambat kamajuan kana tujuan anu biasa diudag ku anu paling kalibet dina ngawangun kanyaho karapihan. Ayeuna ku halangan-halangan ieu, sareng kalayan khusus nekenkeun kana ancaman pikeun salamet manusa sareng planét anu ditimbulkeun ku krisis iklim, kuring ngajukeun pikeun nambihan dua bentuk panilitian reflektif, bentuk pamikiran anu kuring henteu katingali dipertanggungjawabkeun dina tilu mimiti . Anu bakal ditambihan nyaéta: pamarekan réfléktif ékologis / kosmologis sareng generatif / stratégis.

Sapertos sareng bentuk anu munggaran, hiji bentuk tiasa janten evolusi kana bentuk anu sanés, atanapi bahkan ngahiji dina prosés. Kuring nempatkeun éta ka hareup henteu benten sareng, tapi salaku pelengkap pikeun bentuk anu munggaran, sarana pikeun langkung netepkeun sudut pandang dina diajar ngalangkungan pamarekan réfléktif anu sigana kuring diperyogikeun ayeuna. Greta Thunberg ngora nyarios ka urang yén "bumi urang kabeuleum." Kami salaku pendidik perdamaian kedah ngiringan ceurik ieu sareng ka panggero para nonoman pikeun polah pikeun ngajaga masa depan anu dimungkinkeun pikeun generasi saterusna. Aranjeunna memohon pandangan masa depan anu ngalegaan ti siklus pamilihan umum salajengna sareng umur hirup urang déwasa, sareng pastina éta kapamimpinan yuswa urang. Urang kedah ngan ukur sudut pandang bersejarah, tapi éta persépsi pangembangan épolusi sosial, konsép anu sering dikutip ku Elise Boulding tina ratus taun ayeuna. Sistem hirup anu séhat mekar kalayan langkung laun langkung laun tibatan tumuhna seueur malignancies, anu, sareng hapunten ka Susan Sontag, kuring ningali salaku métafora pikeun patologi politik urang ayeuna. Tangtosna, urang kedah ngalakukeun naon waé anu tiasa dilakukeun kalayan gancangna diperyogikeun pikeun mareuman seuneu, tapi urang ogé kedah ngartos yén peryogi sababaraha generasi, bahkan mangabad-abad pikeun leuweung melak. Urang kedah ayeuna ngupayakeun kana wacana anu oténtik démokratis anu ngalangkungan urang tiasa ngébréhkeun seuneu (duanana nyata boh métaforis), ngala tangkal, sareng ngantep leuweung tuwuh.

Kuring ngagaduhan firasat yén urang salaku pendidik perdamaian tiasa nyandak tindakan sapertos dina milarian cara pikeun mempermudah ékologis / kosmologis cerminan salaku dasar mikirkeun krisis iklim. Nalika panyelidikan ruminatif / kontémplatif réfléktif dimaksudkeun pikeun nyidik-nyidik ​​haté sareng ngahudangkeun diri anu jero, pamariksaan ékologis / kosmologis dimaksudkeun pikeun nyandak diri kana sudut pandang urang, kanyataan luar. Di dieu, sabab kuring parantos nganggo ékologis hartosna sakumaha patalina sareng sistem hirup, Abdi nganggo kosmologis hartosna sakumaha anu aya hubunganana sareng pandangan dunya anu mendasar; pikeun seueur urang kapercayaan anu teu acan ditilaskeun ngeunaan asal-usul sareng tujuan jagat raya; kumaha fungsina pikeun tujuan éta. Kuring parantos percanten yén paripolah urang ka Bumi dibentuk di alam ieu langkung ti anu séjén. Henteu ngan ukur panginten pamikiran sapertos kitu tiasa ngabunuh seuneu sareng ngaleungitkeun rasa sieun urang anu lumpuh, panginten henteu ogé nimbulkeun rasa hubungan anu leuwih kuat ka planét urang sareng ka kosmos tempat hirupna? Bisa waé urang nyusun cara-cara anu ngamungkinkeun urang ngainternalisasi hubungan urang kana alam ieu sahingga némbongan réspéktasi cinta sareng rasa kawajiban seuseueurna urang raoseun ka kolot sareng dulur urang, jalma anu, sakumaha ogé planét ieu, masihan ka urang hirup sareng ngadukung urang? Kumaha urang tiasa narékahan pikeun ngahontal élmu sareng perasaan ieu salaku integral kana persépsi kami ngeunaan kaayaan manusa biasa anu urang bagikeun sareng sadayana, bahkan anu urang terang yén urang oposisi? Naon akibatna, naha urang gagal dina wacana anu tiasa ngahasilkeun pamahaman umum éta? Upami dina tahap awal kerjasama antara pendidik Soviét sareng Amérika, masalah lingkungan mangrupikeun masalah anu ngahijikeun, panginten urang henteu nyobian nganggo pelajaran tina pangalaman éta kana pamekaran ékologis / kosmologis panilitian refleksi anu ngalangkungan urang sadayana, henteu masalah politik urang ayeuna tetempoan, panginten diajar ningali diri urang salaku bagian tina Bumi, sadayana kabentuk tina stardust anu sami?

Sugan we panginten tiasa ningali, upami ngan sakedap, tina "alat" sareng layar anu sacara harfiah nyayogikeun imajinasi urang, nuju dugi ka seueur rohangan sapertos lingkungan anu tercemar ngamungkinkeun urang ningali. Masih cekap, bahkan ku kamampuan urang anu teu jauh pikeun ngémutanana, pikeun mere ilham kagum sareng kaajaiban anu parantos janten inti tina diajar manusa ti saprak urang mimiti sadar diri pikeun nanyakeun ngeunaan dunya urang, asal usulna sareng tempat urang di ieu. Kami parantos ka bulan, sareng kami ngajukeun pikeun balik dina dasawarsa salajengna. Pasti, urang kedah tiasa nganggap diri salaku bagian tina kosmos sareng umur urang nyalira tapi ngan sakedik waktos dina rébuan taun sajarah Bumi. Sakumaha dicarioskeun ayeuna-dinten ieu, éta "heboh." Mangrupikeun réalisasi anu saé yén kuring mendakan inspirasi pikeun mayar bagian anu langkung konstruktif dina sajarah saratus taun urang. Ngalangkungan satengah abad ka éta, kami parantos ngantepkeun kapamimpinan urang ngantep kami janten ancaman utama pikeun diri urang sorangan sareng sakumna planét urang, sabab ngudag konflik "henteu tiasa dirawat" dina unggal tingkatan organisasi sosial sareng di unggal ranah identitas manusa. Jelas henteu séhat atanapi polah waras.

Naha pamikiran ékologis sareng prihatin pikeun kasihatan Bumi janten kosmologi umum dimana nilai sareng tujuan urang timbul, sigana mah, bakal mikawanoh sareng nyandak tantangan pikeun nyiptakeun panilitian réfléktif generatif / stratégis dina upaya minuhan kawajiban masarakat urang.  Sangka kuring sapertos kieu mangrupikeun wujud pamikiran anu ngahasilkeun konsép Deal Anyar Héjo, anu ngawujudkeunna bakal meryogikeun wacana anu bénten-bénten antara masarakat anu jembar sareng ayeuna parantos dibagi. Refleksi generatif / stratégis nyaéta wujud pamikiran anu ngabébaskeun imajinasi pikeun nyusun kemungkinan anyar, sareng ngarencanakeun sareng ngamimitian kawijakan pikeun ngajantenkeunana. Pamikiran anu praktis sareng khusus anu sering diuji boh kosmologi anu mana urang ningali dunya sareng tempat urang di dinya, sareng kapasitas urang pikeun campurtangan di dunya sabab pikeun panduan ka arah anu urang pikahoyong. Ieu mangrupikeun prosés inventif anu ngahasilkeun naon waé anu dilakukeun tatanan dunya salaku "utopias anu aya hubunganana," gambar tina alternatif anu paling dipikahoyong pikeun krisis anu urang perhatoskeun, naha éta mangrupikeun ruksakna sistem perang atanapi perusakan Bumi. Gambar anu dikandung urang ngan ukur relevan sabab stratégi anu kami nyusun pikeun ngahontal éta épéktip. Sedengkeun gambar na aya sareng pikahareupeun anu pikaresep, "strategi transisi" didasarkeun dina masalah anu aya ayeuna. Éféktivitasna bakal gumantung kana akurasi sareng validitas diagnosa urang ngeunaan manifestasi anu ayeuna sareng sering ngadesek masalah kritis anu diputer. Akurasi sareng validitas henteu leres dilayanan ku pamikiran anu diturunkeun tina hiji ideologi, salah sahiji anu negeskeun atanapi salah sahiji anu ngabantah sabab-sebab sabab sareng pamahaman umum ngeunaan naon masalahna. Henteu aranjeunna yakin nalika ditingali tina salah sahiji atanapi sababaraha tina sababaraha sudut pandang manusa anu ngalangkungan masarakat Bumi ningali kanyataan masing-masing sareng umum urang. Kusabab nungtut sababaraha sudut pandang, dina wacana anu ngalir tina pamarekan réfléktif generatif / strategis kuring ningali kamungkinan anu penting pikeun dialog oténtik. Kualitas dialog bakal gumantung kana integritas pribadi sareng intelektual pamilon. Éta presupposes unsur kritis / analitik dina diagnosis sareng moral / étika dina pembentukan stratégi. Integritas pamilon, kuring percanten aya dina prakték kontémplatif / ruminatif, nyanghareupan diri, uji coba pikeun motip sorangan pikeun ngadukung hiji strategi atanapi kabijakan. Naha urang leres-leres milarian jaminan yén biaya sareng kauntungan bakal diukur dina kosmologi anu ngagaduhan nilai anu sami pikeun sadaya manusa sareng kautamaan pikeun pelestarian sareng restorasi Bumi? Dina prosés ieu mangrupikeun generasi kawajiban sipil anu ngajamin kabébasan, sakumaha Prof. Lambacher ngingetkeun urang ditetepkeun ku Hana Arendt, ogé ngarep-ngarep jinis diskusi umum ngeunaan kabijakan iklim anu dipénta anjeunna. Anjeunna ogé, nyatakeun yén kaanekaragaman "kedah dirobih janten kakuatan pikeun GND." Nya éta dina parobihan mikir anu tiasa ngarobih keragaman tina sumber kontropérsi sareng konfrontasi, janten sumber daya pikeun tindakan stratégis anu konstruktif yén prosés diajar curative nuju alesan wacana umum tiasa dimimitian.

Mémang, sanaos kuring negeskeun yén urang hirup dina kaayaan panyakit sosial sareng patologi politik, duanana beuki lemah sareng bisa nepi ka tiwasna beurang, kuring yakin yén masih mungkin urang tiasa diajar jalan kaluar tina panyakit éta. Pikeun ngamimitian, urang kedah terang tingkat dimana pamikiran urang nyalira parantos katépaan ku patologi, sareng ngémutan cara-cara numana sababaraha bentuk panilitian réfléksi tiasa dianggo salaku cara mikir anu langkung séhat sareng langkung nyiapkeun diri pikeun dialog anu hésé pikeun penyembuhan kasopanan sareng planét anu nasibna bakal ditangtoskeun. Tangtosna, sanaos dina panyembuhanna bakal aya amarah, sieun, sareng nyeri haté, tapi sahenteuna urang bakal nyobian. Muga generasi kahareup ngeunteung kana réspon urang kana krisis éksisténsial anu hébat dina waktos ayeuna tanpa mikir, "Éra! Éra! ”

Disarankeun Permintaan Réfléksi salaku Persiapan Diskusi Publik Alesan ngeunaan Tanggapan Konstruktif pikeun Parobihan Iklim

Ngajaga urang "Asik" bari mikawanoh yén "imahna kabeuleum":

  1. Nyéépkeun waktos nyalira ngaréspon réspon anjeun nyalira sareng gaya komunikasi dina dialog anu sesah. Kalayan udagan nyobian ngahontal komitmen pikeun sareng kapasitas pikeun "perselisihan sipil" sareng "ngupingkeun réfléksi," tanyakeun ka diri anjeun naon anu anjeun bakal nyobian robih dina modél réspon sareng gaya komunikasi.
  2. Dina "grup réfléksi" maju sababaraha parobihan anu saur anjeun panginten janten dasar tina pedoman transcending diatribe sareng terlibat dina panilitian sipil-républik anu konstruktif kana kabijakan sareng stratégi anu umum ditarima pikeun ngabebaskeun perubahan iklim. Salaku grup nyiapkeun sareng ngalaksanakeun padoman.
  3. Salaku hiji kelompok nangtoskeun tindakan anjeun tiasa ngalakukeun babarengan sareng sacara individual pikeun ngembangkeun wacana anu dipuseurkeun Bumi sareng konsensus umum ngeunaan perluna nyalametkeun planét ieu. Identipikasi sababaraha kasempetan dimana wacana sapertos kitu tiasa dimimiti sareng pilih sababaraha kanggo dicobian. Hiji kamungkinan nyaéta marios sareng ngamimitian sawala umum ngeunaan sababaraha inisiatif législatif anu muncul di tingkat lokal dugi ka tingkat nasional, kalebet Green New Deal HR 109 sareng S 59. Klub Sierra Lokal tiasa ngabantosan ieu. Anu sanésna nyaéta pikeun marios ka arah diskusi umum anu langkung ageung ngeunaan Prosedur tina Pasatujuan Paris.

Ngadamel Konéksi: Parobihan Iklim di Pusat Pendidikan Perdamaian Kritik Komprehensif:

  1. Salaku hiji kelompok, taliti literatur ékofeminismeu, nyiapkeun pustaka sareng masihan bacaan khusus pikeun anggota kelompok pikeun dilaporkeun sareng diskusi ku sadayana. Pertimbangkeun cara pamikiran sareng pandangan dunya diungkabkeun sami sareng anu disokong di dieu salaku pamikiran ékologis. Kumaha cara mikir konsép sareng konsép anu patali nyumbang kana partisipasi féminis anu langkung ageung dina dialog anu sesah tapi konstruktif? Kumaha anjeun sareng grup anjeun ngalibatkeun batur dina dialog sapertos kitu?
  1. Ngalaksanakeun panilitian anu sami ngeunaan literatur ngeunaan penghapusan senjata nuklir sareng perang? Kumaha carana ngagambarkeun pamikiran analitik kritis anu tiasa ningkatkeun kamungkinan ngembang dialog hésé janten réfléktif generatif / strategis? Tinjau konsekuensi lingkungan tina perang sareng persiapan perang sareng akibat planet poténsial tina panggunaan senjata nuklir. Kumaha pangetahuan anu langkung lega ngeunaan akibat-akibat ieu ngajantenkeun gerakan-gerakan lingkungan sareng perlucutan senjata kana pamariksaan generatif / umum anu umum? Antisipasi spekulasi sapertos ngeunaan tindakan poténsial pikeun pangarangan senjata salaku mékanisme pikeun ngaleungitkeun krisis iklim, sareng pilih salah sahiji atanapi langkung pikeun kelompok anjeun pikeun
  1. Tingali 17 Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan dina kerangka anu panginten tiasa muncul tina panyaluran répléktif generatif / stratégis umum diantara pamilon gerakan ékofeminis, lingkungan sareng perlucutan senjata. Pedoman naon pikeun palaksanaan anu anjeun tiasa nyusun salaku saran pikeun diskusi umum, tindakan masarakat sipil sareng perencanaan proyek PBB? Dina pamaréntahan répléktif / réplékatip anjeun nyalira nyusun sakumpulan tindakan anu tiasa dilakukeun ku kelompok anjeun nyalira.

Primer Pompa: Buku pikeun Nyiapkeun Panilitian Réfléksi

Ieu mangrupikeun sababaraha hal tina seueur karya ageung anu tiasa diulik pikeun nyaritakeun panyalahgunaan lingkungan alam sareng masalah perdamaian. Salaku tambahan kana publikasi anu dikutip dina téks di luhur, urang nyarankeun tilu karya tengara ieu:

  • Nasib Bumi, Proyeksi provokatif Jonathan Schell ngeunaan pangaruh pamakean senjata nuklir (2000, édisi anyar diterbitkeun ku Stanford University Press)
  • Tetep Hirup: Ékologi Awéwé sareng Pangwangunan, Tafsiran ékofeminis Vanda Shiva ngeunaan panyalahgunaan kawijakan pamekaran (édisi 2016: Penguin / Random House)
  • Laudate Si, Énsiklopé Paus Francis, pikaresepeun pikeun sadaya kapercayaan nyandak tanggung jawab moral pikeun "ngurus bumi umum urang" (2015)

Organisasi Masyarakat Sipil, diantara seueur anu nawiskeun sumber sareng kasempetan pikeun tindakan sipil nyaéta:

Maca séri: "Isu sareng Téma dina 6 Dékad ngeunaan Peacelearning: Conto ti Karya Betty Reardon"

"Masalah sareng Téma dina 6 Dékade Peacelearning" mangrupikeun serangkaian tulisan ku Betty Reardon anu ngadukung kami Kampanye "$ 90 kanggo 90" ngahargaan taun hirup 90an Betty sareng milari nyiptakeun masa depan anu berkelanjutan pikeun Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai sareng International Institute on Peace Education (tingali pesen khusus ieu ti Betty).

Séri ieu ngajajah kahirupan Betty saumur hirup di pendidikan perdamaian liwat tilu siklus; unggal siklus ngenalkeun fokus khusus karyana. Tulisan-tulisan ieu, kalebet koméntar ti Betty, nyorot sareng ngabagi sumber daya anu dipilih tina arsipna, disimpen di The University of Toledo.

Daur 1 nampilkeun usaha Betty ti taun 1960an dugi ka '70an fokus kana ngembangkeun pendidikan perdamaian pikeun sakola.

Daur 2 nampilkeun usaha Betty ti taun '80an sareng '90an, jaman anu disorot ku internationalisasi gerakan pendidikan perdamaian, pembentukan bidang akademik, artikulasi Pendidikan Damai Komprehensif sareng munculna gender salaku unsur penting dina pendidikan perdamaian.

Daur 3 ngagungkeun usaha Betty anu pang anyarna, kaasup karyana anu berpengaruh dina gender, perdamaian sareng ékologi.

Pos 8: "Meditating on the Barricades"

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...