"Argéntina: Guru mingpin strategi nasional pikeun Pendidikan Lingkungan Komprehensif."

(Poto: Pendidikan Internasional)

Pendidikan Lingkungan, dumasarkeun kana paradigma Panginten Lingkungan Amérika Latin, ngamungkinkeun élmu masarakat tiasa didiskusikeun, sahingga nyuarakeun deui sorana, lintasan, ekspektasi, pangalaman, panjaluk, prihatin sareng usulan, pikeun nyorot bentrok lingkungan di daérah , ngabongkar prakték-prakték naturalisasi dina unggal dinten, ngahasilkeun dialog sareng ngahubungkeun élmu disiplin anu béda sahingga tiasa ngabayangkeun sareng ngarobih prakték-prakték urang.

(Diulang deui ti: Internasional Pendidikan. 3 Juni 2021)

ku: Graciela Mandolini

Urang hirup dina waktos sajarah dimana sagala rupa kaayaan darurat terus-terusan dimaénkeun: lingkungan, iklim, tanaga, kaséhatan, ékonomi ... Sadaya ieu ngahiji dina naon anu diartikeun ku pangarang salaku krisis peradaban. Agénda lingkungan parantos netepkeun paséa sareng konflik lingkungan parantos ngalebetkeun kana setting sakola, nembongan kalayan gancang sareng katekunan anu teu acan pernah terjadi.

Upami urang ngartos pendidikan salaku prosés anu salamina dina konstruksi, urang tiasa nyarios yén guru di Argentina ngalaksanakeun sababaraha tindakan penting dina hal pendidikan lingkungan anu komprehensif. Ieu kalebet intervensi dina desain kurikuler, ogé dina proyék sareng program anu ditujukeun pikeun ngagabungkeun ukuran lingkungan pikeun pamekaran berkelanjutan salaku bagian tina proposal diajar-ngajar.

Sakola Pelatihan Guru sareng Uni

Kanggo 25 taun, nyaéta Confederación de Trabajadores de la Educación de la República Argéntina(CTERA) [Konférénsi Pagawé Atikan Républik Argéntina] parantos ngahasilkeun prosés latihan guru dina Pendidikan Lingkungan: kursus pascasarjana sareng spésialisasi dina pendidikan lingkungan pikeun pangwangunan anu berkelanjutan, damel kerjasama sareng paguron luhur umum, rapat-rapat sareng guru di palayanan, proyék, program sareng tindakan pikeun pendidikan lingkungan pikeun murid sakola menengah sareng guru… kagiatan praktis, rekreasi sareng diajar ogé parantos diayakeun, sapertos melak tangkal, kagiatan ngomposan, jst.

Serikat padamelan parantos damel sareng dedikasi dina proyék anu ditujukeun pikeun nyiptakeun rohangan pikeun ngawangun élmu pangaweruh pikeun ngamajukeun dialog pangetahuan sareng pamekaran katerampilan, ngahijikeun latihan guru dina sadaya tingkatan sareng modalitas sistem pendidikan formal, supados ngamajukeun pendidikan lingkungan hidup pikeun sustainable pamekaran.

Édisi ieu janten salah sahiji pilar dasar kagiatan latihan anu diwanohkeun ku "Marina Vilte" Guru sareng Sekolah Pelatihan Uni kami.

Mimitina, di akhir taun 1990an, CTERA ngahasilkeun proposal latihan pikeun Kursus Khusus Pangembangan Pendidikan Lingkungan pikeun pangwangunan berkelanjutan, gawé bareng sareng universitas umum anu nawiskeun ceramah sacara nasional ngalangkungan entitas akar rumput na. Dina rohangan latihan, langkung ti 4,000 guru khusus kana Pendidikan Lingkungan.

Pendidikan pandemi sareng lingkungan

Salila taun 2020, nalika urang ngalangkungan tahapan isolasi sareng engkéna jarak sosial, nalika nungkulan pandemi, usulan pedagogis disusun dumasar kana rancana perjalanan sareng jalur latihan, pikeun ngémutan téori sareng konsep anu béda dina masalah anu mangaruhan urang.

Mimiti, ngalangkungan mékanisme anu dirancang pikeun tujuan ieu, Sekretariat Pendidikan CTERA sareng sababaraha badan énté akar nawiskeun kasempetan latihan nganggo metodologi mandiri, janten guru ngaraos ieu mangrupikeun uleman pikeun diajar sareng kasempetan pikeun diajar saumur hirup, tanpa dirasa diteken pikeun nyumponan sarat anu tiasa nyiptakeun seueur teuing padamelan ngajar. Format latihan ieu dimungkinkeun pikeun muhasabah prakték atikan, dumasar kana kapentingan pribadi sareng motivasi sareng ku cara diatur nyalira.

Kadua, sareng dina koordinasi sareng INFoD (Lembaga Latihan Guru Nasional), CTERA salajengna ngembangkeun proposal, nuju ngajantenkeun kursus bimbel.

Dina kadua kaayaan, dirasa perlu mertimbangkeun kaayaan anu khusus anu nyababkeun masalah dina kurikulum Pelatihan Guru, dumasar kana kaayaan anu dibahas sareng nganalisis, pajeulitna tren anu aya sareng prakték makna, intervensi, panilitian, teureuh sareng transendensi, anu ngamungkinkeun pikeun berinteraksi sareng komunitas asal.

Hukum Pino Solanas ngalangkungan silih bergantungan sadaya unsur anu ngawangun sareng interaksi di lingkungan; ngahargaan jeung ngahargaan biodiversiti; kaadilan; mikawanoh ragam budaya; miara warisan alam sareng budaya urang sareng ngalaksanakeun hak pikeun lingkungan anu séhat.

Hukum Pino Solanas

Kongrés Nasional Argéntina nembé nyatujuan Hukum Nasional Pendidikan Lingkungan Komprehensif. Hukum ieu, dingaranan tukang pilem Argentina, Pino Solanas, ngajukeun kabijakan publik nasional "permanén, nyebrang sareng komprehensif" pikeun sadaya pendirian pendidikan di nagara éta. Éta kalebet kagumantungan sadaya unsur anu ngawangun sareng interaksi di lingkungan; ngahargaan jeung ngahargaan biodiversiti; kaadilan; mikawanoh ragam budaya; miara warisan alam sareng budaya urang sareng ngalaksanakeun hak pikeun lingkungan anu séhat.

Hukum ngajukeun pembentukan Strategi Nasional pikeun Komprehensif Pendidikan Lingkungan. Éta ngamajukeun nyiptakeun sareng ngembangkeun Stratégi Jurisdiksi sareng ngaluarkeun masalah Komitmen Lingkungan Antargenerasi. Éta ogé nyayogikeun palaksanaan, dina agenda pendidikan, tindakan pikeun ningkatkeun lembaga. Éta negeskeun yén sagala proposal pendidikan kedah didasarkeun kana ngadidik nonoman sareng murangkalih. Proyék ieu jelas netepkeun kabijakan publik anu nguatkeun paradigma partisipasi warga nagara pikeun kelestarian.

Pendidikan lingkungan, pendidikan pikeun kahirupan

Kami yakin yén sagala proposal pendidikan lingkunganana, proyék atanapi program pikeun pamekaran berkelanjutan anu kami laksanakeun kedah, tanpa soal, berinteraksi sareng sajarah, lintasan, proyek kelembagaan, pamangku kapentingan, proyéksi lokal sareng daérah, anu bakal masihan hartos sareng ngajantenkeun unik.

Pendidikan Lingkungan, dumasarkeun kana paradigma Panginten Lingkungan Amérika Latin, ngamungkinkeun élmu masarakat tiasa didiskusikeun, sahingga nyuarakeun deui sorana, lintasan, ekspektasi, pangalaman, panjaluk, prihatin sareng usulan, pikeun nyorot bentrok lingkungan di daérah , ngabongkar prakték-prakték naturalisasi dina unggal dinten, ngahasilkeun dialog sareng ngahubungkeun élmu disiplin anu béda sahingga tiasa ngabayangkeun sareng ngarobih prakték-prakték urang.

CTERA ningali Pendidikan Lingkungan pikeun pangwangunan berkelanjutan salaku panetepan kriteria lingkungan, salaku ningkatkeun kasadaran ngeunaan konflik lingkungan, paham kana kompleksitas lingkungan, salaku kréativitas, heran, empati; éta hartosna mikir sacara saling hubung; diajar nalika anjeun hirup sareng diajar tina kahirupan.

Mangrupikeun proposal konsép anu dikaitkeun sareng terintegrasi sareng padamelan padamelan. Éta sababna kumaha carana urang ngadamel konténna sayogi, cara urang nampilkeun dinamika padamel sareng usulan, sareng ngadorong partisipasi penting pisan. Ieu kalebet:

  • Kegiatan rekreasi anu ngamungkinkeun urang pikeun nganyatakeun sensasi, émosi, sareng perasaan urang, pikiran-awak awak urang
  • Tindakan anu ngamungkinkeun pikeun ngembangkeun usulan dimana idéntitas dikedalkeun ku cara artistik sareng kréatip.
  • Upacara karuhun anu lumangsung, nyorot kabutuhan pikeun ngahubungkeun deui sareng alam, ngakuan diri urang salaku anak Ibu Bumi.
  • Ngalakukeun bagian dina melak tangkal, kompos, didaur ulang, pamulihan bahan, kagiatan kémping, jst.

Strategi didaktik anu tiasa urang anggo salaku pagawé pendidikan lingkungan pikeun ngungkulan pasualan, masalah sareng konflik anu mangaruhan sareng nangtang urang, masih dina konstruksi anu teras-terasan. Dina prosés ieu, seueur milarian anu dilakukeun pikeun mastikeun budaya sareng alam, guru, murid, sakola sareng masarakat silih rojong, ngahasilkeun prosés kréatip anu komitmen pikeun réalitas, ngamajukeun pangwangunan prosés diajar ngajar - tujuan diajar nyiptakeun masarakat dumasar kana lingkungan, sosial sareng, tangtosna, kaadilan kurikuler.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...