Laporan ti Afghan Civil Society

perkenalan

Dina laporan sareng nyuhunkeun ka donor sareng pendukung anu disayogikeun dina postingan ieu, Negina Yari, diréktur basis Afghanistan Afghans4Esok (A4T) nyadiakeun kami kalawan pintonan realitas kiwari Stark nagara. Tapi anu langkung penting pikeun pendidik perdamaian sareng aktivis perdamaian, pernyataan éta mangrupikeun bukti kawani sareng harepan pikeun masa depan nagara anu dipamerkeun ku anu tetep masarakat sipil Afghan. Pamiarsa urang wawuh sareng conto saméméhna dilaporkeun dina tulisan GCPE, sapertos anu di Institut Afghan pikeun Diajar. Kami ngarepkeun ngalaporkeun langkung seueur usaha sapertos kitu.

Kami maksudna, khususna, pikeun neraskeun nyangking pamiarsa langkung seueur laporan ngeunaan Afghans4Tomorrow. Kalayan dua puluh taun pangalaman dina usaha berbasis komunitas dina pendidikan sareng pangwangunan sosial, A4T tiasa dianggo sareng tujuan anu sami sareng usaha sababaraha anggota Advokat pikeun Ulama sareng Profesional Awéwé Afghan parantos ngusulkeun ka UNAMA (Misi Bantuan PBB pikeun Apganistan). Di antara bongbolongan, nyaéta kasempetan pendidikan sareng padamelan pikeun awéwé sareng awéwé.

Sadayana anu gaduh perhatian pikeun urang Afghanistan kedah sadar kana kaayaan ékonomi anu Negina Yari terangkeun ka urang. Hayu urang, ogé, muhasabah kumaha urang tiasa ngabantosan dina minuhan kabutuhan anu dijelaskeun ku anjeunna, sareng naon organisasi masarakat sipil transnasional sareng lembaga antarpamaréntah anu tiasa didaptarkeun. Jelas laporan A4T ieu nunjukkeun kabutuhan pikeun usaha transnasional (nonpamaréntah) sareng internasional (pamaréntah) anu terpadu sareng koordinasi pikeun ngaleungitkeun sangsara sapopoé masarakat Afghan. Kami ngarepkeun para pendidik perdamaian bakal janten bagian tina usaha éta. (BAR, 5/3/22)

Pernyataan Afghans4Tomorrow ngeunaan Donor Virtual - diskusi CSO di Doha Qatar

Bisa 5, 2022

Pertumbuhan kamiskinan di Afghanistan kedah dieureunkeun!

Urang Afghan berjuang sareng kaayaan anu hese, ayeuna seuseueurna departemén pamaréntahan parantos dibasmi sareng seuseueurna donor internasional parantos ninggalkeun Afghanistan, anu nyababkeun sajumlah ageung populasi ngora di masarakat kaleungitan padamelan. Urang nyaksian kulawarga anu teu boga hiji breadwinner dina panungtungan 10 bulan, bari lolobana urang ngora dididik anu kalibet dina kuli teuas pikeun nyadiakeun keur kulawarga maranéhanana. Awéwé sareng awéwé anu tiasa ngamankeun kasempetan padamelan alit dina sababaraha tingkat administrasi sareng Dinas sareng Badan Pamaréntah ogé kaleungitan padamelan sareng sumber panghasilan, Kalolobaan program sosial, budaya, hak asasi manusa sareng ékonomi sustainable sareng kagiatan mayoritas donor. di Afghanistan ditutup. Aksés anu teu adil awéwé sareng awéwé kana kasempetan padamelan sareng jasa kamanusaan di propinsi terpencil di Afghanistan, kurangna koordinasi antara Departemén sareng Pejabat Defacto Otoritas sareng palaksana proyék bantuan kamanusaan sareng kurangna mékanisme anu jelas pikeun gawé babarengan sareng LSM sareng Donor. ngaganggu sareng ngeureunkeun program kamanusaan di kalolobaan propinsi di nagara éta. Jalma-jalma ayeuna ngalaman krisis kauangan anu paling parah. Pamimpin gagal pikeun ngatur sumber kauanganna sacara efektif dina 20 taun katukang, ku kituna masarakat urang ayeuna henteu nyaksian krisis ékonomi parah ieu.

Urang ngarti yén dunya geus ngarobah, lolobana nagara nyobian pikeun ngatur sumberdaya ékonomi sorangan, tapi di ieu bagian tina dunya Afghanistan teu poho, guru urang perlu hirup, putri urang kudu rojongan kamanusaan sarta hak asasi manusa.

saran:

  1. Donor kauangan Afghanistan ngarencanakeun strategi jangka panjangna dumasar kana pangalaman anu kapungkur, sareng nyiptakeun langkung seueur padamelan pikeun awéwé sareng lalaki dina sagala rupa séktor pertanian, pendidikan, pamekaran, sareng panyebaran Bantuan Kamanusaan Urgent.
  2. Bantuan anu ayeuna henteu cekap ngémutan kaayaan ékonomi masarakat di Afghanistan; aranjeunna peryogi langkung dukungan.
  3. Buka deui jalur ékspor barang pikeun masarakat Afganistan, sangkan krisis pasar ayeuna bisa dikokolakeun sacara éféktif.
  4. Mertimbangkeun prioritas rahayat kami, Pangakuan sistem ayeuna teu kudu inflict salajengna dampak negatif kana kaayaan ékonomi rahayat.
  5. Penting pikeun dicatet yén ékonomi rusak Afghanistan sareng panyebaran kamiskinan di nagara ieu, gaduh dampak langsung ka dunya sareng nagara-nagara di daérah éta, ku kituna kami pangjurung anjeun pikeun henteu ngantepkeun urang nyalira dina waktos ayeuna sareng henteu maksakeun larangan dina Bantuan Kamanusaan. , sangkan rahayat urang teu leuwih cilaka jeung sakurang-kurangna krisis manusa bisa dikokolakeun.
  6. Awéwé kedah janten bagian tina Posisi senior sareng bantosan kedah dikirimkeun dumasar kana Kasaruaan Gender.

Dina harepan Afghanistan makmur

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur