Sumber anu aya sareng komunitas pikeun warta pendidikan perdamaian, pandangan, panilitian, kabijakan, sumber, program & acara di seluruh dunya

Kampanye Global pikeun Perdamaian Damai (GCPE) mangrupikeun jaringan terorganisir anu sanés formal anu ngamajukeun pendidikan perdamaian diantara sakola, kulawarga sareng komunitas pikeun ngarobih budaya kekerasan kana budaya perdamaian.

Halaman wéb sareng e-komunikasi GCPE nyayogikeun pendidikan pendidikan perdamaian ti sakumna dunya, kalebet tulisan asli, panilitian sareng carita anu dikokolakeun tina jurnal sareng sumber média independen sareng média massa. Kami hususna ngadorong tulisan sareng acara pangiriman ti anggota kami.

Dasar Kampanye

Fakta gancang

Tujuanana Kampanye

Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian narékahan pikeun ngabina budaya perdamaian di komunitas di sakumna dunya. Éta ngagaduhan dua tujuan:

  1. Mimiti, ngawangun kasadaran masarakat sareng dukungan politik pikeun ngenalkeun pendidikan perdamaian kana sagala bidang pendidikan, kalebet pendidikan non-formal, di sadaya sakola di panjuru dunya.
  2. Kadua, pikeun ngamajukeun pendidikan sadaya guru pikeun ngajarkeun perdamaian.
Pernyataan Kampanye

Budaya perdamaian bakal kahontal nalika warga dunya ngartos masalah global; ngagaduhan kaparigelan pikeun méréskeun konflik sacara konstruktif; terang sareng hirup ku standar internasional ngeunaan HAM, gender sareng kesetaraan ras; ngahargaan keragaman budaya; sareng hormat kana integritas Bumi. Diajar sapertos kitu moal kahontal tanpa pendidikan anu dihaja, berkelanjutan sareng sistematis pikeun perdamaian.

Pentingna sareng kabutuhan pendidikan sapertos kitu diaku ku nagara-nagara anggota UNESCO di 1974 sareng negeskeun deui dina Framework Integrated of Action on Education for Peace, Human Rights and Democracy di 1995. Nanging, sababaraha lembaga pendidikan parantos ngalakukeun tindakan sapertos kitu. Waktos ayeuna nyauran menteri pendidikan, lembaga pendidikan sareng pembuat kebijakan pikeun minuhan komitmen.

Kampanye pikeun mempermudah ngenalkeun perdamaian sareng pendidikan hak asasi manusa kana sadaya lembaga pendidikan disauran ku Hague Appeal for Peace Civil Society Conference dina bulan Méi 1999. Prakarsa pendidik individu sareng LSM pendidikan anu komitmen pikeun perdamaian, éta dilakukeun ngalangkungan global jaringan asosiasi pendidikan, sareng pasukan tugas régional, nasional sareng lokal warga sareng pendidik anu bakal ngalobi sareng nginpokeun kamentrian pendidikan sareng lembaga pendidikan guru ngeunaan Kerangka UNESCO sareng seueur cara sareng matéri anu ayeuna aya pikeun ngalaksanakeun pendidikan perdamaian dina sagala diajar lingkungan. Tujuan kampanye nyaéta pikeun mastikeun yén sadaya sistem pendidikan di panjuru dunya bakal ngadidik pikeun budaya perdamaian.

Wangun Kampanye

Kampanye mangrupikeun jaringan non-formal anu diwangun ku pendidik sareng organisasi formal sareng non-formal, masing-masing damel ku cara unikna nyalira pikeun tujuan dina luhur.

Formulir ieu ngamungkinkeun pamilon Kampanye pikeun museurkeun tanaga pikeun ngahontal tujuan sareng kabutuhan konstituénna - bari dina waktos anu sami ngamajukeun sareng ngajantenkeun jaringan pendidik global anu nuju damel pikeun perdamaian.

Kampanye ngabantosan ngahubungkeun pendidik sareng ngagampangkeun bursa ideu, strategi sareng prakték pangsaéna ngalangkungan halaman wéb sareng buletin na.

Endorsements

Endorsor Asli
  • Asosiasi Internasional Kota-kota Pendidik
  • Asosiasi Pendidik Internasional pikeun Perdamaian
  • Asosiasi Pendidik Internasional pikeun Perdamaian Dunya
  • Biro Peace internasional
  • Guru Internasional
  • Kerjasama Pemuda Internasional (Den Haag)
  • Nilai hirup: Program Atikan
  • Amanat Masa Depan / Worldview International Foundation (Colombo)
  • Asosiasi Awéwé Pasifik sareng Asia Tenggara
  • Peace Parahu
  • Pax Christi Internasional
  • Damai Anak Internasional
  • Komisi Pendidikan Damai
  • Antarabangsa Peace Research Association
  • UNICEF
  • Komisaris Tinggi PBB pikeun Pangungsi
  • Pamuda pikeun Internasional Dunya Anu Hadé
Organisasi Nasional & Lokal
  • Presentasi Pancén 1 (AS)
  • ActionAid Ghana
  • Sadaya Déwan Persahabatan sareng Perdamaian Pakistan (Sadayana Jangjang Pamuda Pakistan)
  • Amnésti Nepal, Grup-81
  • Yayasan Aotearoa-Selandia Anyar pikeun Studi Perdamaian
  • ASEPaix, Association Suisse des Educateurs à la Paix (Swiss)
  • ASHTA NO KAI (India)
  • Asociacion Respuesta (Argentina)
  • Asosiasi babaturan ngora Azerbaijan Éropa
  • Assume College (Filipina)
  • Kasadaran Hiji (Nigeria)
  • Puseur Pangembangan Awéwé sareng Pangembangan Azerbaijan
  • Big Brothers Big Sisters- Kerryville (Amérika Serikat)
  • Masyarakat Karaharjaan Universal Lampu Buddha (BLUWS) (Bangladés)
  • Aliansi Kanada pikeun Hak Pamuda sareng Barudak (CAYCR)
  • Pusat Kanada pikeun Ngajar Perdamaian
  • Kanada Internasional Institute of Negotiations Terapan
  • CEAL- Ciudardes Educadoras America Latina (Argentina)
  • CEDEM-Center d'Education et de Developpement pour les Enfants Mauriciens (Mauritius)
  • Pusat Studi Globalisasi, Universitas BK (Serbia, FR Yugoslavia)
  • Pusat Studi Hak Asasi Manusa sareng Perdamaian (CRPS) (Filipina)
  • Pusat Pendidikan Perdamaian, Universitas Miriam (Filipina)
  • Pusat Perdamaian, Kaadilan sareng Integritas Penciptaan (Filipina)
  • Pusat Studi Panghampura sareng Rekonsiliasi (Inggris)
  • Pusat Studi Perdamaian (Irlandia)
  • CETAL- Jaringan Budaya Damai (Swédia)
  • Program Pemuda Pendidikan CEYPA-Civic di Albania
  • Masyarakat Hak Anak sareng Awéwé (Bangladés)
  • Barudak sareng Perdamaian Filipina JMD Bab
  • Sakola Montessori Kota (CMS, India)
  • Déwan Pidéo sareng Pilem Concord (Inggris)
  • Pamuda anu prihatin pikeun Perdamaian (CONYOPA, Sierra Leone)
  • Sakola Canossian di Filipina
  • Organisasi Cosananig (Nigeria)
  • Tanggapan Kreatif pikeun Konflik (USA)
  • Yayasan Budaya pikeun Damai (Spanyol)
  • CRAGI, Resolusi Konflik sareng Ketergantungan Global (USA)
  • [email dijaga] Sarajevo - Asosiasi pikeun Perdamaian Pendidikan
  • Développement Rural par la Protection de l'En environmentnement et Artisanat (Kamerun)
  • Asosiasi Pendidikan Don Bosco Pilipina DBEAP
  • Pendidikan pikeun Lembaga Perdamaian Balkan (Bosnia- Herzegovina)
  • Proyék Pendidikan pikeun Perdamaian (Universitas Internasional Landegg, Swiss)
  • Educadores para a Paz (Brasil)
  • Lembaga Pamilihan Kidul. Afrika
  • Koalisi Elimu Thoughu-Kénya
  • Pusat Nasional ESR Ngabéréskeun Program Kreatif Konflik (AS)
  • Yayasan pikeun Perdamaian sareng Pangembangan (Ghana)
  • Fundacio per la Pau (Spanyol)
  • Fundación Casa De La Juventud (Paraguay)
  • Fundacion Gamma Idear (Kolombia)
  • Yayasan Harmoni Global (Swiss)
  • Yayasan Helplife (Ghana)
  • Grupa "Hajde Da…" (Pusat Pamuda Belgrade pikeun Toleransi sareng Pangembangan Damai)
  • Rehabilitasi Berbasis Komunitas Yayasan GUU (Uganda)
  • Gerakan Halley (Mauritius)
  • Hessisches Landesinstitut für Pädagogik (Jérman)
  • Komite Hak Asasi Manusa (Sérbia)
  • Akademi Pendidikan Hak Asasi Manusa Nepal
  • Program Pendidikan Hak Asasi Manusa (Pakistan)
  • Pusat Hubungan Mata & Pendidikan Hak Asasi Manusa (HREEC, Kamerun)
  • Iligan Center for Education Peace and Research (Filipina)
  • India Institute for Peace, Disarmament sareng Perlindungan Lingkungan
  • Lembaga pikeun Sintésis Planét (Spanyol)
  • Pusat Pendidikan Pariwisata Holistik Internasional-IHTEC (Kanada)
  • Misi Internasional pikeun Perdamaian (Sierra Leone)
  • Asosiasi Panilitian Perdamaian Internasional (Jepang)
  • Yayasan Link Pemuda Internasional (Ghana)
  • Parlemén Pemuda Internasional / Oxfam Australia
  • Masyarakat Internasional Pikeun Nilai Asasi Manusa (Swiss)
  • Institute For Peace and Justice (USA)
  • Institute of Education and Peace (Yunani)
  • Asosiasi Perdamaian Jane Addams Inc. (AS)
  • Pusat Panilitian Suku Jigyansu (India)
  • Asosiasi Pemuda Khmer (Phnom Penh)
  • Barudak Pertemuan Barudak (AS)
  • Universitas Internasional Landegg (Swiss)
  • Liga dina Usaha Persahabatan (India)
  • Diajar sareng Pangwangunan (Kénya)
  • Pusat Universitas Amérika Libanon pikeun Pendidikan Perdamaian sareng Kaadilan
  • Amanat Masa Depan (Sri Lanka)
  • Pusat Perdamaian Barudak sareng Pusat Pemuda (MCYPC) (Kosovo, FR Yugoslavia)
  • Federasi Nasional Asosiasi UNESCO Nepal
  • Yayasan Narvik Peace (Norwegia)
  • NDH-Kamerun sareng Jaringan Afrika Demokrasi Grassroot
  • Institut Nepal pikeun PBB sareng UNESCO
  • Akademi Nasional Nasional UNESCO Nepal
  • Jaringan Budaya Damai (CETAL) (Swédia)
  • Nova, Centro para la Innovacón (Spanyol)
  • Kantor Damai di tanduk Africa OPIHA (UAE / Somalia)
  • Déwan Rekonsiliasi Pan-Afrika (Nigeria)
  • Misi Parbatya Bouddha (Bangladés)
  • Program Kemitraan sareng Pertukaran pikeun Pangembangan (Togo)
  • Pax Christi Flanders (Bélgia)
  • Pax Educare- Pusat Connecticut pikeun Pendidikan Perdamaian
  • Paz y Cooperación (Spanyol)
  • Peace 2000 Institute (Islandia)
  • Advokat Perdamaian Zamboanga (Filipina)
  • Akademi Pendidikan Perdamaian Nepal
  • Pusat Pendidikan Damai (Amérika Serikat)
  • Institut Pendidikan Damai (Finlandia)
  • Union Pledge Union (Inggris)
  • Proyék Perdamaian Afrika (Afrika Kidul)
  • Pusat Panilitian Perdamaian (Kamerun)
  • Peace Research Institute-Dundas (Kanada)
  • Masarakat Solusi Damai di Ghana
  • Parlemén Rahayat (Leskovac, Yugoslavia)
  • Jaringan Aksi Filipina dina Pakarang Leutik PHILANSA
  • Pusat Plowshare (AS)
  • Proyecto 3er. Milenio (Argentina)
  • Peace and Service Quaker (Inggris)
  • Panilitian Academica pikeun Humanisme sareng Jaiprithvi (RAFHAJ, Nepal)
  • Hak Karya (AS)
  • Robert Muller Sakola (AS)
  • Sakha Ukuthula (Afrika Kidul)
  • Sakola Umum Samaritan (India)
  • Simpen Dunya (Nepal)
  • Seminario Galego de Educacion para a Paz (Spanyol)
  • Jasa Sukarela Internasional-Internasional Sipil (SCI-IVS USA)
  • Musik Penting (Kanada)
  • Masarakat Pikeun Pembaruan Démokratik (Azerbaijan)
  • Masarakat pikeun Pangembangan Manusa (Bangladés)
  • Pusat Pendukung Asosiasi sareng Yayasan (Bélarus)
  • Peace Swedia sareng Arbitrase Society
  • Ngajar pikeun Workshop Damai (Dénmark)
  • Masyarakat Kesejahteraan Triratna (Bangaladesh)
  • Vientos del Sur (Argentina)
  • Asosiasi PBB Selandia Anyar
  • Yayasan PBB pikeun Pamuda (Belanda)
  • Unesco Etxea (Spanyol)
  • Winpeace (Prakarsa Awéwé pikeun Damai, Turki)
  • Komisi Dunya pikeun Damai & Hak Asasi Manusa Déwan (Pakistan)
  • Sora Dunya (Inggris)
  • Pendekatan Pemuda pikeun Pangembangan & Kerjasama (Bangladés)
  • Siswa Muda Kristen di Nigeria
  • Forum Pemuda Kanggo Perdamaian sareng Kaadilan (YFPJ-Zambia

Sejarah & Perbaikan

Sajarah

Diadegkeun dina Hague Appeal for Peace Conference di 1999.

Kampanye Global pikeun Pendidikan Damai (GCPE) diawalan dina konperénsi Hague Appeal for Peace di bulan Méi 1999.

Saatos konférénsi éta Den Haag banding pikeun Peace nyandak tanggung jawab koordinasi Kampanye. Ti saprak éta parantos dikoordinir ku Peace Parahu, nu Pusat Pendidikan Damai di Guru College Columbia University, Global Education Associates, nu Akademi Perdamaian Nasional sareng Inisiatif Pendidikan Perdamaian di Universitas Toledo. Ayeuna GCPE beroperasi sacara mandiri.

GCPE parantos mecenghul salaku jaringan internasional anu henteu resmi, anu ngamajukeun pendidikan perdamaian diantara sakola, kulawarga sareng komunitas pikeun ngarobih budaya kekerasan kana budaya perdamaian.

Kasampaian Dini (1996-2004)

1996-2004

  • Upaya kolaborasi (1996 - 1999) ngahijikeun 10,000 individu sareng organisasi di Den Haag, Walanda, anu ngaluncurkeun 12 kampanye sadunya pikeun ngabina alternatif anu teu aya kekerasan pikeun perang
  • Ngadegkeun halaman wéb anu nyayogikeun
    • kurikulum pendidikan perdamaian, tarjamahan curricula dina sababaraha basa
    • saluran komunikasi pikeun jaringan internasional
  • Ngaronjat kamitraan pikeun nyebarkeun inpormasi sareng sumber daya pikeun langkung ti 15,000 jalma
  • Buku panduan latihan guru anu diterbitkeun kalebet:
    • Diajar Ngaleungitkeun Perang: Ngajar nuju budaya perdamaian
    • Pelajaran Perdamaian ti Sakumna Dunya
    • Pendidikan Perdamaian sareng Pelucutan Senjata: Ngarobih Mindsets di Niger, Albania, Peru sareng Kamboja
  • Konperénsi Tahunan sareng pendidik perdamaian internasional (2004 diayakeun di Tirana, Albania)
  • Mitra sareng Menteri Pendidikan di Afrika, Asia, Eropa, Selandia Baru sareng Amérika Kidul
  • Ngabentuk proyék kemitraan anu unik sareng Departemen PBB pikeun Urusan Pelucutan senjata pikeun ngahijikeun program pangarangan senjata api sareng perdamaian dina setting formal sareng non-formal Albania, Kamboja, Niger sareng Peru anu parantos diadopsi ku masing-masing Menteri Pendidikan.
  • Dilaksanakeun langkung ti 200 bengkel sareng presentasi di ruang kelas, komunitas, fora nasional sareng internasional.
Banding di Den Haag pikeun Konperénsi Damai

Masyarakat Sipil ngayakeun konperénsi perdamaian internasional panggedéna dina sajarah dina 11-15 Méi 1999, abad ka-XNUMX tina Konperénsi Perdamaian Hague Pertama di Den Haag, Walanda.

Konperénsi éta

Tanggal 18 Méi 1899; 108 delegasi ti 26 nagara ngariung di Den Haag anu éndah Huis den Bosch salaku tanggepan kana undangan anu dikaluarkeun Agustus payun ku Nicholas II, Czar ngora Rusia, pikeun ngayakeun konperénsi internasional pikeun ngabahas cara-cara pikeun ngeureunkeun lomba senjata.

Masyarakat Sipil ngayakeun konperénsi perdamaian internasional pangageungna dina sajarah dina 11-15 Méi 1999, abad ka-10,000 tina Konperénsi Perdamaian Hague Pertama di Den Haag, Walanda. Ampir 100 jalma ti langkung ti 400 nagara ngariung di Pusat Kongrés Den Haag kanggo ngaréspon banding anu diluncurkeun ku Biro Damai Internasional (IPB), Dokter Internasional pikeun Pencegahan Perang Nuklir (IPPNW), Asosiasi Pengacara Internasional Ngalawan Pakarang Nuklir ( IALANA), sareng Gerakan Federalis Dunya (WFM). Salami gempungan lima dinten, pamilon ngadiskusikeun sareng ngadebat - langkung ti 21 panél sareng bengkel - mékanisme pikeun mupus perang sareng nyiptakeun budaya perdamaian dina abad ka-XNUMX.

Proyék ieu dipimpin ku Panitia Pangatur anu diwangun ku sakitar 30 organisasi internasional. Tujuan The Hague Appeal for Peace 1999 nya éta pikeun ngangkat sacara serius sareng réalistis, patarosan naha atos akhir abad paling berdarah dina sajarah, "manusa tiasa mendakan jalan pikeun méréskeun masalah na tanpa nganggo senjata, sareng naha perang masih diperyogikeun atanapi sah dipasihan sipat senjata anu ayeuna di gudang senjata sareng dina papan gambar sadunya, sareng naha peradaban tiasa bertahan tina perang ageung?

Peserta kalebet ratusan pamimpin masarakat sipil sareng wawakil ti 80 pamaréntah sareng organisasi internasional - kalebet Sekretaris Jénderal PBB Kofi Annan, Perdana Menteri Syéh Hasina ti Bangladés sareng Wim Kok ti Walanda, Ratu Noor Yordania, Arundhati Roy ti India, sareng pawai Nobel Damai Uskup Agung Desmond Tutu ti Afrika Kidul, Rigoberta Menchú Tum ti Guatemala, Jody Williams ti Amérika Serikat, José Ramos Horta ti Timor Wétan sareng Joseph Rotblat ti Karajaan Inggris.

Visi Konperénsi

Mangrupikeun abad anu paling parah sareng abad anu pangsaéna…

99 taun ka pengker parantos langkung seueur kematian, sareng maot langkung kejam, tina perang, kalaparan, sareng sabab anu tiasa dicegah tibatan waktos anu sanés dina sajarah. Aranjeunna parantos ningali seuneu anu lembut tina démokrasi dipecat deui sareng deui ku diktator anu gélo, rézim militér sareng perebutan kakuatan internasional anu parah. Aranjeunna parantos ningali pelebaran jurang antara bumi anu dipikaresep sareng bumi anu parah sareng kekembangan anu baheula nuju anu terakhir.

Tapi mangtaun-taun ogé parantos nyaksian kakuatan masarakat pikeun nolak sareng ngatasi penindasan ayeuna ogé prasangka umur tina génder ngalawan génder, ras ngalawan ras, agama ngalawan agama, sareng grup étnis ngalawan grup étnis. Mangtaun-taun ieu mangrupikeun ledakan élmu sareng téknis anu ngajantenkeun kahirupan anu pantes pikeun sadaya anu nyicingan planét ieu, formulasi sakumpulan hak universal anu, upami ditingali sacara serius, bakal nerjemahkeun kamungkinan éta kana kanyataan, sareng mimiti hiji sistem pamaréntahan global anu, upami diidinan tumuh, tiasa ngabimbing transisi ieu.

Kami, anggota sareng wawakil organisasi masarakat tina sababaraha budaya sareng lingkungan masarakat, sadar kana sajarah dua abad ieu, ngaluarkeun daya tarik pikeun diri urang sorangan sareng jalma-jalma anu ngaku bakal mingpin urang: Nalika komunitas global ngalih kana abad ka-21, hayu ieu janten abad kahiji tanpa perang. Hayu urang milarian cara sareng ngalaksanakeun cara-cara anu parantos sayogi pikeun nyegah paséa ku cara nyingkirkeun sabab-musababna, anu kalebet panyebaran sumberdaya anu teu sami di dunya, permusuhan bangsa sareng kelompok-kelompok di jero nagara-nagara masing-masing , sareng ayana arsénal senjata senjata konvensional anu langkung ageung sareng senjata pemusnah massal. Nalika aya konflik, sabab pasti moal aya upaya anu hadé, hayu urang milari jalan sareng ngalaksanakeun cara anu parantos sayogi pikeun méréskeunana tanpa nganggo kekerasan. Hayu urang, singgetna, ngarengsekeun padamelan Konferensi Perdamaian anu diayakeun di Den Haag saabad. kamari ku uih deui kana visi pangangguran senjata umum sareng lengkep anu kedip-kedip sakedap dina panggung dunya saatos Perang Dunya terakhir.

Ieu bakal meryogikeun struktur énggal pikeun perdamaian sareng tatanan hukum internasional anu kuat. Khususna, hayu urang milarian kemahuan moral, spiritual sareng politik pikeun ngalakukeun anu dipikahoyong para pamimpin urang kedah dilakukeun tapi henteu tiasa nyandak diri pikeun Ngaleungitkeun senjata nuklir, ranjau darat sareng sadaya senjata sanés anu saluyu sareng hukum kamanusaan, Hapus perdagangan senjata, atanapi sahenteuna ngirangan nepi ka tingkat anu saluyu sareng larangan agresi anu kalebet dina Piagam PBB; Nguatkeun hukum kamanusaan sareng lembaga pikeun jaman transisi ka dunya tanpa perang; Nalungtik sabab-musabab konflik sareng mekarkeun cara-cara kréatip pikeun nyegah sareng ngabéréskeun konflik; sareng ngungkulan kolonialisme dina sagala rupi sareng ngagunakeun sumberdaya anu luar biasa dibébaskeun ku tungtung atanapi pangirangan balapan senjata pikeun ngabasmi kamiskinan; neokolonialisme; perbudakan anyar; sareng apartheid énggal; pikeun pelestarian lingkungan; sareng pikeun kauntungan perdamaian sareng kaadilan pikeun sadayana.

Dina ngudag tujuan ieu, hayu urang komitmen pikeun ngamimitian léngkah-léngkah pamungkas pikeun ngaleungitkeun perang, pikeun ngagentos hukum kakuatan sareng kakuatan hukum.

Sawala & Peta

Sawala sareng tindakan dipotivasi ku téma ieu:

  • Gagalna Pendekatan Tradisional
  • Kaamanan Manusa
  • lemes daya
  • Sadaya Hak Asasi Manusa pikeun Sadayana
  • Ngaganti Hukum Angkatan sareng Angkatan Hukum
  • Ngayakeun Inisiatif dina Ngadamel Perdamaian
  • Globalisasi Handap-Up
  • Putusan Internasional Démokratik
  • Campur Kamanusaan
  • Pembiayaan pikeun Perdamaian sareng kalaparan Dana kanggo Perang
Agenda Den Haag pikeun Perdamaian & Kaadilan pikeun Abad 21

Konperénsi ngaluncurkeun Agenda Den Haag kanggo Perdamaian sareng Kaadilan pikeun Abad 21, sakumpulan 50 rekomendasi pikeun ngaleungitkeun perang sareng promosi perdamaian. Agenda (UN Ref A / 54/98) dibentuk tina prosés démokrasi anu intensif diantara anggota Komite Pangatur sareng Koordinasi HAP sareng ratusan organisasi sareng individu. Agenda ngagambarkeun naon organisasi masarakat sipil sareng warga nagara nganggap sababaraha tantangan anu paling penting anu disanghareupan umat manusa pikeun abad ka-21. Éta nyorot opat untaian utama:

  •  Akar Kusabab Perang & Budaya Damai
  •  Hukum sareng Lembaga Hak Asasi Manusa Internasional
  •  Pencegahan, Resolusi, sareng Transformasi Konflik Ganas
  • Disarmament sareng Kaamanan Manusa

Unduh "Hague Agenda"

Konperénsi Tirana & Telepon Tirana

Telepon Tirana mangrupikeun hasil anu penting tina konperénsi "Ngembangkeun Démokrasi Ngalangkungan Pendidikan Perdamaian: Ngadidik Kana Dunya Tanpa Kekerasan;" diayakeun di Tirana, Albania dina Oktober 2004.

Telepon éta mangrupikeun ikrar pikeun integrasi pendidikan perdamaian kana sagala rupi pendidikan sareng komitmen kana Kerangka Kerja UNESCO 1995; deklarasi PBB ngeunaan Hak Asasi Manusa Internasional; Konvénsi Hak Anak; Resolusi Déwan Kaamanan 1325 ngeunaan Awéwé, Damai sareng Kaamanan; sareng Agenda Den Haag kanggo Perdamaian sareng Kaadilan pikeun Abad 21.

Éta disahkeun ku Menteri Pendidikan Paléstina, Peru, Niger, Sierra Leone, sareng Kamboja sareng Perwakilan Duta Besar PBB Anwarul K. Chowdhury, Dina Sekretaris Jénderal sareng Perwakilan Tinggi pikeun Nagara Leutik anu Dimekarkeun, Nagara Pangembang Landlocked sareng Pulo Leutik Ngembangkeun Nagara; sareng Michael Cassandra ti Departemen PBB pikeun Urusan Pakarang Bencana.

Anu Tirana Nelepon pikeun Pendidikan Damai

Konperénsi Tirana

Hague Appealers anu dipikahormat,

Kami nembé nyimpulkeun konperénsi anu suksés di Tirana, Albania dimana sakumpulan pendidik ngahiji sareng perwakilan kementerian pendidikan sareng ngaluarkeun Tirana Call for Peace Education, anu kieu. Kami arepkeun anjeun bakal medar ieu ka kolega anjeun sareng masangkeunana.

Keragaman para peserta éta pikasieuneun. Kami ngagaduhan nonoman anu luar biasa anu jelas bakal janten bagian tina kapamimpinan dimana waé ayana di mangsa hareup; urang ngagaduhan jalma pamaréntahan sareng non pamaréntahan, urang gaduh PBB anu diwakilan, awéwé sareng lalaki, kalér sareng kidul, unggal buana diwakilan, pendidik formal sareng non formal anu pangsaéna, sareng panitia anu pikasieuneun. Kami ngahijikeun jalma-jalma anu parantos sareng Kampanye Global pikeun Perdamaian Perdamaian sareng jalma-jalma anyar, sareng opat mitra ti kerjasama unik kami sareng Departemen PBB pikeun Urusan Disarmament. Ayeuna urang ngagaduhan réréncangan énggal kanggo teras damel sareng program-program di Kamboja, Peru, Niger sareng Albania sahingga aranjeunna tiasa dilestarikan ku sumber daya propésional.

Ogé mangga pidato anu ditepikeun ku Sekretaris Jénderal Jenderal Anwarul Chowdhury, Michael Cassandra ti UN DDA, salam ti Prof. Betty Reardon, daptar pamilon sareng pesen ti kuring.

Hatur nuhun kana minat anjeun anu teras-terasan dina padamelan Den Haag pikeun Perdamaian sareng sumbangan anjeun pikeun perdamaian di dunya ieu, anu ayeuna malahan beuki penting.

tulus,
Cora Weiss, Présidén
Oktober 2004

Tulisan Konperénsi & Laporan

Tim urang

TONY JENKINS, Koordinator Global
Tony Jenkins PhD gaduh 18+ taun pangalaman ngarahkeun sareng ngararancang program perdamaian sareng proyek internasional sareng kapamimpinan dina pamekaran internasional studi perdamaian sareng pendidikan perdamaian. Tony ayeuna dosen sepenuh waktu dina studi kaadilan sareng perdamaian di Universitas Georgetown. Ti saprak 2001 anjeunna janten Diréktur Ngatur di Institute internasional on Atikan Peace (IIPE) sareng ti saprak 2007 salaku Koordinator Kampanye Global pikeun Perdamaian Damai (GCPE). Profésional, anjeunna parantos: Diréktur Pendidikan, World BEYOND War (2016-2019); Sutradara, Inisiatif Pendidikan Damai di The University of Toledo (2014-16); Wakil Présidén pikeun Akademik, Akademi Perdamaian Nasional (2009-2014); sareng Co-Diréktur, Pusat Pendidikan Perdamaian, Guru College Columbia University (2001-2010). Dina 2014-15, Tony ngajabat salaku anggota Grup Penasihat Ahli UNESCO ngeunaan Pendidikan Kewarganegaraan Global.
MICAELA SEGAL DE LA GARZA, Manajer Proyék

mika

Micaela Segal de la Garza mangrupikeun pendidik multibasa anu fokus kana pendidikan perdamaian sareng komunikasi. Mica resep ngajar kursus Spanyol di SMA umum komprehensif di Houston, dimana anjeunna sateuacana janten panaséhat fakultas pikeun staf buku murid anu dikelola ku murid sareng publikasi. Kelas sanésna kalebet ruangan luar anu hébat di mana anjeunna ngajar barudak yuswa dasar di pusat alam lokal, sareng kelas global dimana anjeunna koordinat proyék Kampanye global pikeun Atikan Peace. Anjeunna jalma-jalma anu diajar Magister na dina Perdamaian Internasional, Konflik, sareng Studi Pangwangunan di Universitat Jaume I di Spanyol sareng réngsé gelar sarjana na, tilu-jurusan Spanyol, Komunikasi, sareng Studi Internasional, di Trinity University di San Antonio, Texas. Anjeunna neraskeun diajar sareng ngawangun komunitas diajar na sareng Institute Internasional Atikan Damai.

KEVIN KESTER, Éditor Review Buku
Kevin Kester mangrupikeun Asosiasi Panilitian AHSS Newton di Fakultas Pendidikan di Universitas Cambridge, dimana anjeunna ayeuna ngalengkepan PhD ngeunaan perdamaian pendidikan di PBB. Dina Oktober 2016, anjeunna bakal ngamimitian Postdoctoral Fellowship di Fakultas Pendidikan sareng Universitas Queens ', Cambridge, ngeunaan panilitian ngeunaan pangwangunan kapasitas sareng ahli pendidikan anu damel sareng mahasiswa migran ti tempat anu kapangaruhan ku perang sareng trauma. Sateuacan PhD na, Kevin mangrupikeun Asistén Profesor Hubungan Internasional sareng Studi Perdamaian di Universitas Hannam di Daejeon, Korea, sareng Asistén Asistén Pangunjung Internasional sareng Pendidikan Pengembangan di Universitas Perdamaian Universitas Asia-Pasifik di Seoul. Kevin diterbitkeun dina sababaraha jurnal, kaasup Jurnal Pendidikan Damai; Jurnal Pendidikan Transformatif; Pangwangunan; sareng Perdamaian sareng Tinjauan Konflik; sareng anjeunna ko-panulis (sareng Vandana Shiva) tina "The Young Ecologist Initiative Water Manual: Rencana Pelajaran pikeun Ngawangun Démokrasi Bumi."
OLIVER RIZZI CARLSON, Assoc. Éditor
Oliver Rizzi Carlson nyepeng MA dina Pendidikan Damai ti Universitas anu dititah ku PBB pikeun Perdamaian (UPEACE). Anjeunna ngagampangkeun ruang diajar sareng nonoman ngeunaan budaya perdamaian sareng prasarana pikeun perdamaian, sareng Perwakilan di PBB pikeun Serikat Jaringan Peacebuilders Serikat (Peacebuilders UNOY). Anggota Tim Pemuda anu nyiapkeun Laporan Dunya ti Masyarakat Sipil dina akhir Pamaréntahan PBB pikeun Budaya Damai, Oliver ogé anggota aktif tina Global Alliance for Ministries and Infrastruktur for Peace (GAMIP).

5 Komentar

  1. Kuring hoyong ngadegkeun Universitas Perdamaian Kanada pikeun satengah hirup abdi, damel pisan di dinya sakitar 10 taun sareng, kecuali kakuatan-kakuatan, parantos lami pisan dilakukeun.
    (Tautan anjeun di luhur, "tulisan sareng kiriman acara" henteu nyambung).

  2. Hai Janet Hudgins ... punten ngadangukeun perjuangan anjeun ngawangun Universitas Kanada pikeun Perdamaian. Naha anjeun kenal sareng Asosiasi Studi Perdamaian sareng Konflik Kanada (PACS-Can)? https://pacscan.ca/en/home/.

    Hatur nuhun ogé pikeun catetan dina link rusak. Ayeuna dibereskeun.

  3. Hai, Pekerjaan sadidinten kuring nyaéta manajemén rékayasa sareng proyek konstruksi, sareng anu dipikaresep ku pribadi kuring (panilitian mandiri) nyaéta ngeunaan aspek matématika dina teaming sareng manajemén proyék sacara umum. Dina bidang perjanjian kontrak sosial (ngontrak), aya ideu sareng pendekatan pikeun anu disebat resolusi konflik. Kuring bakal diajar K Boulding's The Image (nalika kuring ogé maca ulasan Tony ngeunaan karya éta). Abdi hoyong ngupingkeun ti anjeun atanapi anjeun sami-sami. Kuring ngirimkeun catetan ieu ka anjeun saatos ningali catetan handap 13 tina ulasan Tony ngeunaan The Image. Pangalusna, Ali

  4. Abdi Donato ti kabupatén Tororo Uganda Wétan, kuring damel sareng awéwé anu dipimpin Organisasi Berbasis Komunitas anu disebat ARDOC Single Mother's Project Uganda, kami memberdayakan sareng ngadukung awéwé sareng nonoman anu rentan di padesaan ngalangkungan pelatihan perdamaian, latihan kapamimpinan sareng program pelatihan katerampilan kejuruan pikeun ngarobih kahirupan maranéhanana.
    Kami hoyong janten bagian tina organisasi / Asosiasi ieu.
    Email kami nyaéta [email dijaga]
    Halaman Facebook. "Proyék indung tunggal ARDOC Uganda"

Gabung sawala ...