Kampanye Global pikeun Atikan Damai (GCPE) nyaéta gerakan global pendidik perdamaian individu sareng LSM pendidikan komitmen pikeun ngabina budaya perdamaian ngaliwatan pendidikan perdamaian. Anggota kampanye damel dina kontéks masing-masing, sareng ngalangkungan kamampuan masing-masing, nuju ngahontal tujuan kampanye. Anggota narékahan pikeun nyebarkeun sareng ngamajukeun atikan karapihan di lokalitasna sorangan bari ngiringan, nalika mungkin, dina gawé babarengan transnasional nuju alamat ancaman global kana katengtreman. 

GCPE ngagaduhan 380+ anggota koalisi organisasi/institusional ti sakumna daérah dunya, nunjukkeun bukti advokasi global pikeun pendidikan perdamaian. Upami anjeun ngawakilan organisasi, mangga anggap gabung dina koalisi organisasi anu ngadukung Kampanye Global pikeun Atikan Damai. Ku ngagabung, anjeun nyatakeun yén organisasi anjeun ngadukung sareng nyumbang ngaliwatan karya anu lumangsung kana visi sareng tujuan Kampanye Global.

Tujuanana Kampanye

Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian narékahan pikeun ngabina budaya perdamaian di komunitas di sakumna dunya. Éta ngagaduhan dua tujuan:

  1. ngawangun kasadaran masarakat sareng dukungan politik pikeun ngenalkeun pendidikan perdamaian kana sadaya bidang pendidikan, kalebet pendidikan non-formal, di sadaya sakola di sakumna dunya.
  2. pikeun ngamajukeun pendidikan sadaya guru ngajar pikeun perdamaian

Visi: Henteu Damai Tanpa Atikan Damai

GCPE disauran ku pamilon Den Haag Appeal for Peace Civil Society Conference dina Méi 1999 kalayan visi pangadeg ieu:

Budaya perdamaian bakal dihontal nalika warga dunya ngartos masalah global; boga kaparigelan pikeun ngaréngsékeun konflik sacara konstruktif; nyaho jeung hirup ku standar internasional ngeunaan hak asasi manusa, gender jeung sarua ras; ngahargaan karagaman budaya; sareng hormat ka integritas Bumi. Pangajaran sapertos kitu moal tiasa dihontal tanpa atikan anu dihaja, terus-terusan sareng sistematis pikeun katengtreman.

Visi ieu dimanfaatkeun dina taun 2019 ngaliwatan kampanye informal anu nyatakeun "Teu aya Damai tanpa Atikan Damai."

Kawajiban Global sareng Tangtangan Normatif

Pendiri kampanye ngakuan yén urgency sareng kabutuhan pendidikan sapertos kitu diaku ku nagara-nagara anggota UNESCO dina 1974 (ngaliwatan nyoko kana 1974 "Rekomendasi ngeunaan pendidikan pikeun pamahaman internasional, gawé babarengan sareng perdamaian sareng pendidikan anu aya hubunganana sareng hak asasi manusa sareng kabébasan dasar.”) sareng ditegeskeun deui dina 1995 sareng Kerangka Kerja Aksi Terpadu dina Pendidikan Kanggo Perdamaian, Hak Asasi Manusa sareng Démokrasi. Pikeun ngagambarkeun kasalempang jeung sudut pandang anyar ngeunaan perdamaian, Rekomendasi 1974 dirévisi jeung diadopsi ku sakumna Nagara Anggota UNESCO dina bulan Nopémber 2023. Rekomendasi ngeunaan Atikan pikeun Damai, Hak Asasi Manusa sareng Pangwangunan Lestari, ngagantikeun Rekomendasi 1974.  

Kerangka ieu nyauran Nagara Anggota pikeun mastikeun yén kawijakan pendidikanna dipandu ku sudut pandang global, sareng komitmen pikeun solidaritas internasional, perdamaian, hak asasi manusa, sareng kabébasan dasar. Éta ogé netepkeun konsensus global ngeunaan pituduh prinsip sareng norma pikeun pendidikan pikeun ngadukung kamajuan perdamaian sareng kaadilan. Salajengna, 2023 Rekomendasi ngeunaan Atikan pikeun Damai, Hak Asasi Manusa sareng Pangwangunan Lestari beroperasi salaku instrumen hukum, merlukeun nagara anggota ngalaporkeun on prestasi usaha maranéhanana. Hanjakalna, malah ayeuna, sababaraha lembaga pendidikan parantos ngalaksanakeun tindakan sapertos kitu. Ku kituna, GCPE nyauran kementerian pendidikan, lembaga pendidikan, sareng pembuat kawijakan pikeun minuhan komitmen ieu.

Sajarah GCPE: Fakta Gancang (klik pikeun ngalegaan)

Sajarah GCPE - Fakta Gancang

Kampanye Global pikeun Atikan Damai (GCPE) mangrupikeun hasil dina konperénsi Banding Den Haag pikeun Damai dina Méi 1999.

Saatos konperénsi éta, Den Haag Appeal for Peace nyandak tanggung jawab pikeun koordinasi Kampanye. Ti saprak éta dikoordinir ku Peace Boat, Peace Education Center di Teachers College Columbia University, Global Education Associates, National Peace Academy sareng The Peace Education Initiative di The University of Toledo. Ayeuna GCPE beroperasi sacara mandiri.

Prestasi awal - 1996-2004

  • Upaya kolaborasi (1996 - 1999) ngahijikeun 10,000 individu sareng organisasi di Den Haag, Walanda, anu ngaluncurkeun 12 kampanye sadunya pikeun ngabina alternatif anu teu aya kekerasan pikeun perang
  • Ngadegkeun halaman wéb anu nyayogikeun
  • kurikulum pendidikan perdamaian, tarjamahan curricula dina sababaraha basa
  • saluran komunikasi pikeun jaringan internasional
  • Ngaronjat kamitraan pikeun nyebarkeun inpormasi sareng sumber daya pikeun langkung ti 15,000 jalma
  • Buku panduan latihan guru anu diterbitkeun kalebet:
  • Diajar Ngaleungitkeun Perang: Ngajar nuju budaya perdamaian
  • Pelajaran Perdamaian ti Sakumna Dunya
  • Pendidikan Perdamaian sareng Pelucutan Senjata: Ngarobih Mindsets di Niger, Albania, Peru sareng Kamboja
  • Konperénsi Tahunan sareng pendidik perdamaian internasional (2004 diayakeun di Tirana, Albania)
  • Mitra sareng Menteri Pendidikan di Afrika, Asia, Eropa, Selandia Baru sareng Amérika Kidul
  • Ngabentuk proyék kemitraan anu unik sareng Departemen PBB pikeun Urusan Pelucutan senjata pikeun ngahijikeun program pangarangan senjata api sareng perdamaian dina setting formal sareng non-formal Albania, Kamboja, Niger sareng Peru anu parantos diadopsi ku masing-masing Menteri Pendidikan.
  • Dilaksanakeun langkung ti 200 bengkel sareng presentasi di ruang kelas, komunitas, fora nasional sareng internasional.

Banding di Den Haag pikeun Konperénsi Damai

Masyarakat Sipil ngayakeun konperénsi perdamaian internasional panggedéna dina sajarah dina 11-15 Méi 1999, abad ka-XNUMX tina Konperénsi Perdamaian Hague Pertama di Den Haag, Walanda.

Konperénsi éta

Tanggal 18 Méi 1899; 108 delegasi ti 26 nagara ngariung di Den Haag anu éndah Huis den Bosch salaku tanggepan kana undangan anu dikaluarkeun Agustus payun ku Nicholas II, Czar ngora Rusia, pikeun ngayakeun konperénsi internasional pikeun ngabahas cara-cara pikeun ngeureunkeun lomba senjata.

Masyarakat Sipil ngayakeun konperénsi perdamaian internasional pangageungna dina sajarah dina 11-15 Méi 1999, abad ka-10,000 tina Konperénsi Perdamaian Hague Pertama di Den Haag, Walanda. Ampir 100 jalma ti langkung ti 400 nagara ngariung di Pusat Kongrés Den Haag kanggo ngaréspon banding anu diluncurkeun ku Biro Damai Internasional (IPB), Dokter Internasional pikeun Pencegahan Perang Nuklir (IPPNW), Asosiasi Pengacara Internasional Ngalawan Pakarang Nuklir ( IALANA), sareng Gerakan Federalis Dunya (WFM). Salami gempungan lima dinten, pamilon ngadiskusikeun sareng ngadebat - langkung ti 21 panél sareng bengkel - mékanisme pikeun mupus perang sareng nyiptakeun budaya perdamaian dina abad ka-XNUMX.

Proyék ieu dipimpin ku Panitia Pangatur anu diwangun ku sakitar 30 organisasi internasional. Tujuan The Hague Appeal for Peace 1999 nya éta pikeun ngangkat sacara serius sareng réalistis, patarosan naha atos akhir abad paling berdarah dina sajarah, "manusa tiasa mendakan jalan pikeun méréskeun masalah na tanpa nganggo senjata, sareng naha perang masih diperyogikeun atanapi sah dipasihan sipat senjata anu ayeuna di gudang senjata sareng dina papan gambar sadunya, sareng naha peradaban tiasa bertahan tina perang ageung?

Peserta kalebet ratusan pamimpin masarakat sipil sareng wawakil ti 80 pamaréntah sareng organisasi internasional - kalebet Sekretaris Jénderal PBB Kofi Annan, Perdana Menteri Syéh Hasina ti Bangladés sareng Wim Kok ti Walanda, Ratu Noor Yordania, Arundhati Roy ti India, sareng pawai Nobel Damai Uskup Agung Desmond Tutu ti Afrika Kidul, Rigoberta Menchú Tum ti Guatemala, Jody Williams ti Amérika Serikat, José Ramos Horta ti Timor Wétan sareng Joseph Rotblat ti Karajaan Inggris.

Visi Konperénsi

Mangrupikeun abad anu paling parah sareng abad anu pangsaéna…

99 taun ka pengker parantos langkung seueur kematian, sareng maot langkung kejam, tina perang, kalaparan, sareng sabab anu tiasa dicegah tibatan waktos anu sanés dina sajarah. Aranjeunna parantos ningali seuneu anu lembut tina démokrasi dipecat deui sareng deui ku diktator anu gélo, rézim militér sareng perebutan kakuatan internasional anu parah. Aranjeunna parantos ningali pelebaran jurang antara bumi anu dipikaresep sareng bumi anu parah sareng kekembangan anu baheula nuju anu terakhir.

Tapi mangtaun-taun ogé parantos nyaksian kakuatan masarakat pikeun nolak sareng ngatasi penindasan ayeuna ogé prasangka umur tina génder ngalawan génder, ras ngalawan ras, agama ngalawan agama, sareng grup étnis ngalawan grup étnis. Mangtaun-taun ieu mangrupikeun ledakan élmu sareng téknis anu ngajantenkeun kahirupan anu pantes pikeun sadaya anu nyicingan planét ieu, formulasi sakumpulan hak universal anu, upami ditingali sacara serius, bakal nerjemahkeun kamungkinan éta kana kanyataan, sareng mimiti hiji sistem pamaréntahan global anu, upami diidinan tumuh, tiasa ngabimbing transisi ieu.

Kami, anggota sareng wawakil organisasi masarakat tina sababaraha budaya sareng lingkungan masarakat, sadar kana sajarah dua abad ieu, ngaluarkeun daya tarik pikeun diri urang sorangan sareng jalma-jalma anu ngaku bakal mingpin urang: Nalika komunitas global ngalih kana abad ka-21, hayu ieu janten abad kahiji tanpa perang. Hayu urang milarian cara sareng ngalaksanakeun cara-cara anu parantos sayogi pikeun nyegah paséa ku cara nyingkirkeun sabab-musababna, anu kalebet panyebaran sumberdaya anu teu sami di dunya, permusuhan bangsa sareng kelompok-kelompok di jero nagara-nagara masing-masing , sareng ayana arsénal senjata senjata konvensional anu langkung ageung sareng senjata pemusnah massal. Nalika aya konflik, sabab pasti moal aya upaya anu hadé, hayu urang milari jalan sareng ngalaksanakeun cara anu parantos sayogi pikeun méréskeunana tanpa nganggo kekerasan. Hayu urang, singgetna, ngarengsekeun padamelan Konferensi Perdamaian anu diayakeun di Den Haag saabad. kamari ku uih deui kana visi pangangguran senjata umum sareng lengkep anu kedip-kedip sakedap dina panggung dunya saatos Perang Dunya terakhir.

Ieu bakal meryogikeun struktur énggal pikeun perdamaian sareng tatanan hukum internasional anu kuat. Khususna, hayu urang milarian kemahuan moral, spiritual sareng politik pikeun ngalakukeun anu dipikahoyong para pamimpin urang kedah dilakukeun tapi henteu tiasa nyandak diri pikeun Ngaleungitkeun senjata nuklir, ranjau darat sareng sadaya senjata sanés anu saluyu sareng hukum kamanusaan, Hapus perdagangan senjata, atanapi sahenteuna ngirangan nepi ka tingkat anu saluyu sareng larangan agresi anu kalebet dina Piagam PBB; Nguatkeun hukum kamanusaan sareng lembaga pikeun jaman transisi ka dunya tanpa perang; Nalungtik sabab-musabab konflik sareng mekarkeun cara-cara kréatip pikeun nyegah sareng ngabéréskeun konflik; sareng ngungkulan kolonialisme dina sagala rupi sareng ngagunakeun sumberdaya anu luar biasa dibébaskeun ku tungtung atanapi pangirangan balapan senjata pikeun ngabasmi kamiskinan; neokolonialisme; perbudakan anyar; sareng apartheid énggal; pikeun pelestarian lingkungan; sareng pikeun kauntungan perdamaian sareng kaadilan pikeun sadayana.

Dina ngudag tujuan ieu, hayu urang komitmen pikeun ngamimitian léngkah-léngkah pamungkas pikeun ngaleungitkeun perang, pikeun ngagentos hukum kakuatan sareng kakuatan hukum.

Sawala & Peta

Sawala sareng tindakan dipotivasi ku téma ieu:

  • Gagalna Pendekatan Tradisional
  • Kaamanan Manusa
  • lemes daya
  • Sadaya Hak Asasi Manusa pikeun Sadayana
  • Ngaganti Hukum Angkatan sareng Angkatan Hukum
  • Ngayakeun Inisiatif dina Ngadamel Perdamaian
  • Globalisasi Handap-Up
  • Putusan Internasional Démokratik
  • Campur Kamanusaan
  • Pembiayaan pikeun Perdamaian sareng kalaparan Dana kanggo Perang

Agenda Den Haag pikeun Perdamaian & Kaadilan pikeun Abad 21

Konperénsi ngaluncurkeun Agenda Den Haag kanggo Perdamaian sareng Kaadilan pikeun Abad 21, sakumpulan 50 rekomendasi pikeun ngaleungitkeun perang sareng promosi perdamaian. Agenda (UN Ref A / 54/98) dibentuk tina prosés démokrasi anu intensif diantara anggota Komite Pangatur sareng Koordinasi HAP sareng ratusan organisasi sareng individu. Agenda ngagambarkeun naon organisasi masarakat sipil sareng warga nagara nganggap sababaraha tantangan anu paling penting anu disanghareupan umat manusa pikeun abad ka-21. Éta nyorot opat untaian utama:

  •  Akar Kusabab Perang & Budaya Damai
  •  Hukum sareng Lembaga Hak Asasi Manusa Internasional
  •  Pencegahan, Resolusi, sareng Transformasi Konflik Ganas
  • Disarmament sareng Kaamanan Manusa
  •  

Unduh "Hague Agenda"

Anu Tirana Nelepon pikeun Pendidikan Damai

Telepon Tirana mangrupikeun hasil anu penting tina konperénsi "Ngembangkeun Démokrasi Ngalangkungan Pendidikan Perdamaian: Ngadidik Kana Dunya Tanpa Kekerasan;" diayakeun di Tirana, Albania dina Oktober 2004.

Telepon éta mangrupikeun ikrar pikeun integrasi pendidikan perdamaian kana sagala rupi pendidikan sareng komitmen kana Kerangka Kerja UNESCO 1995; deklarasi PBB ngeunaan Hak Asasi Manusa Internasional; Konvénsi Hak Anak; Resolusi Déwan Kaamanan 1325 ngeunaan Awéwé, Damai sareng Kaamanan; sareng Agenda Den Haag kanggo Perdamaian sareng Kaadilan pikeun Abad 21.

Éta disahkeun ku Menteri Pendidikan Paléstina, Peru, Niger, Sierra Leone, sareng Kamboja sareng Perwakilan Duta Besar PBB Anwarul K. Chowdhury, Dina Sekretaris Jénderal sareng Perwakilan Tinggi pikeun Nagara Leutik anu Dimekarkeun, Nagara Pangembang Landlocked sareng Pulo Leutik Ngembangkeun Nagara; sareng Michael Cassandra ti Departemen PBB pikeun Urusan Pakarang Bencana.

Tulisan Konperénsi & Laporan

Nangtukeun Atikan Peace

Pamahaman Holistik, Komprehensif, sareng Ekspansif

Atikan perdamaian nyaéta atikan duanana kira-kira jeung keur karapihan. Atikan perdamaian lumangsung dina seueur kontéks sareng setélan, di jero sareng di luar sakola. Ngahijikeun atikan karapihan kana sakola mangrupikeun tujuan strategis GCPE, sabab pendidikan formal ngagaduhan peran anu penting dina ngahasilkeun sareng baranahan pangaweruh sareng nilai-nilai di masarakat sareng budaya. Atikan karapihan non-formal, lumangsung dina setélan konflik, komunitas, sareng di bumi, mangrupikeun pelengkap kritis pikeun usaha formal. Atikan perdamaian mangrupikeun komponén penting pikeun ngawangun perdamaian, ngadukung transformasi konflik, pangwangunan komunitas, sareng pemberdayaan komunitas sareng individu.

Atikan karapihan, sakumaha anu muncul pikeun anu kalibet dina jaringan internasional GCPE, sacara global dina wengkuan tapi khusus sacara budaya. Éta milarian sacara holistik ngaidentipikasi sareng ngaku intersections sareng interdependensi antara fenomena global (perang, patriarki, kolonialisme, kekerasan ékonomi, perubahan iklim) sareng manifestasi lokal kekerasan sareng ketidakadilan. Sanaos pendekatan holistik, komprehensif anu paling idéal, urang ngaku yén pendidikan perdamaian kedah relevan sacara kontekstual. Éta kedah kontékstual budaya sareng muncul tina kaprihatinan, motivasi, sareng pangalaman tina populasi anu tangtu.

GCPE nyepeng pandangan yén aya seueur pendekatan pikeun pendidikan perdamaian. Sedengkeun loba pendekatan teu eksplisit diidentifikasi minangka "atikan karapihan," tujuan sosial implisit maranéhanana jeung tujuan learning nyumbang langsung kana ngembangkeun budaya karapihan.  Sababaraha untaian utama atikan perdamaian di antarana: atikan resolusi konflik, atikan démokrasi, atikan pangwangunan, atikan pikeun pangwangunan sustainable, atikan pangarampasan pakarang, atikan kaadilan ras, atikan kaadilan réstoratif sareng pembelajaran émosional sosial. Mapping Peace Education, inisiatif panalungtikan tina Kampanye Global pikeun Atikan Damai, ngidentipikasi taksonomi ékspansi tina sababaraha pendekatan sareng subtéma.  

pamasaran-dewan-strategi-6229.jpg

Kumaha Kampanye Beroperasi

Pendekatan Paralel Massively

GCPE mangrupikeun gerakan global anu henteu hierarki anu terkoordinasi tina agén parobahan lokal. Dina kasempetan, GCPE bakal nelepon ka individu jeung anggota koalisi pikeun ilubiung dina jeung/atawa nyumbang kana usaha babarengan. Nanging, kusabab katengtreman sareng kekerasan gumantung kana konteks, GCPE henteu nyobian ngatur réspon global anu tunggal. Kami gaduh pandangan yén sistem sosial sareng budaya anu urang badé robih kompleks sareng aranjeunna langkung dipikaresep mekar sacara organik dina waktosna ngalangkungan prosés évolusionér anu rumit. Ieu naha GCPE geus diadopsi hiji kerangka massively paralel ngarengsekeun masalah (sakumaha ngadegkeun ku Guy Burgess jeung Heidi Burgess). Ogé katelah ngawangun perdamaian paralel sacara masif, Ieu mangrupikeun pendekatan pikeun robih dina skala ageung dumasar kana cara milari seueur kelompok jalma damel babarengan - dina aliansi anu dikelompokeun sacara bébas - masing-masing damel dina sababaraha komponén khusus tina tugas ngawangun perdamaian - sadayana damel pikeun ngatasi masalah umum. Ieu mangrupikeun dorongan pikeun gerakan perubahan iklim, sareng sami, strategi anu diadopsi ku gerakan anti nuklir. 

Ku kituna, GCPE ngajak individu sareng organisasi pikeun ngayakeun visi katengtreman global anu dibagikeun bari tetep fokus kana tugas lokalna. Anjeun sami-sami nyumbang kana tujuan GCPE naha anjeun guru anu nyelapkeun pendidikan perdamaian ka kelas anjeun, LSM anu kalibet dina pendidikan umum ngeunaan perubahan iklim salaku ancaman pikeun katengtreman, advokat kawijakan lobbying pikeun mandat pelatihan guru pendidikan perdamaian, atanapi panalungtik nalungtik efektivitas pedagogies atikan perdamaian contributing kana parobahan pulitik.

Pikeun leuwih éféktif ngamangpaatkeun pendekatan peacebuilding paralel sacara masif ieu, GCPE bakal ngalaksanakeun survéy global dina usum panas 2024 pikeun mantuan peta loba rupa-rupa usaha lokal jeung global nu ngawengku infrastruktur atikan karapihan global. Survei ieu mangrupikeun bagian tina proyék Atikan Damai Pemetaan kami. [Detail langkung seueur pas!]

A bit nu langkung lengkep ihwal naon "urang" ngalakukeun

Luyu sareng pendekatan pangwangunan perdamaian anu paralel sacara masif, GCPE sacara strategis ngamaksimalkeun sumber dayana ku ngalaksanakeun proyék sareng partnerships anu ningkatkeun usaha pendidikan perdamaian ti sakumna dunya. Kami nyiptakeun rohangan pikeun tukeur, dimana sadaya anggota didorong pikeun ngabagi warta, sumber, sareng acara anu relevan sareng anu sanés. Usaha panalungtikan sareng advokasi urang (tingali sumber-sumber anu dikembangkeun GCPE di handap) sami-sami dirarancang pikeun nyiptakeun dampak maksimal ngaliwatan kolaborasi transnasional. The GCPE ilaharna mitra ngaliwatan proyék na aya. Urang kadang tiasa kolaborasi salaku mitra atanapi sponsor acara anggota. 

Naon anu urang henteu laksanakeun (tapi ngarepkeun urang tiasa!)

The GCPE narima ratusan requests taunan pikeun partnerships on acara, panalungtikan, jeung kasempetan latihan. Bari urang hoyong pasangan sarta nyadiakeun rojongan teknis pikeun sakabéh requests misalna, éta saluareun kapasitas urang ayeuna. Nanging, anggota individu sareng koalisi tiasa nganggo logo GCPE dina promosi acara sareng organisasina (kéngingkeun logo sareng tungtunan tampilan di dieu). Hanjakalna, GCPE henteu tiasa nyayogikeun dukungan kauangan pikeun acara atanapi inisiatif pendidikan perdamaian sanés atanapi dukungan resmi.

pexels-poto-4552859-4552859.jpg

Kumaha Ilubiung dina Kampanye

Loba Cara pikeun Aktip Kontribusi

Ngawangun kerangka pangwangunan perdamaian anu paralel sacara masif, aya seueur cara pikeun masihan kontribusi anu ageung kana GCPE - seueur anu henteu peryogi usaha tambahan pikeun anjeun. Ieu sababaraha cara anjeun tiasa nyumbang kana visi sareng tujuan GCPE.

Naon waé kontribusi anjeun, punten pertimbangkeun ngabagi laporan pondok sareng GCPE supados urang tiasa ngabantosan peta pendidikan perdamaian langkung katingali. Anjeun tiasa ngalebetkeun laporan, artikel, OpEds, acara sareng sumber sanésna nganggo alat pangiriman online kami. Saatos kami marios kiriman anjeun kami bakal nyebarkeun kecap liwat halaman wéb kami, média sosial, sareng daptar email.

ngadidik

  • ngahijikeun karapihan kana pangajaran anjeun (di kelas anjeun atanapi setting non-formal)
  • ngamekarkeun jeung babagi curricula jeung sumber atikan séjén
  • nyieun grup peer guru pikeun tukeur métode jeung pedagogies atikan perdamaian
  • ngatur kampanye atikan umum dina masalah mencet ngeunaan kaadilan / perdamaian lokal
  • ngalaksanakeun sareng nyebarkeun panalungtikan ngeunaan naon waé anu aya hubunganana sareng atikan perdamaian (ti lokal ka global; ti empiris ka kualitatif dugi ka téoritis)

nyarankeun

  • banding ka pamaréntah nasional anjeun pikeun ngadopsi 2023 Rekomendasi ngeunaan Atikan pikeun Damai, Hak Asasi Manusa sareng Pangwangunan Lestari
  • nyerat ka pejabat lokal, nagara, sareng kapilih nasional anjeun sareng ngajengkeun pikeun ngalebetkeun pendidikan perdamaian ka sadaya sakola formal sareng lembaga pelatihan guru.
  • banding ka dewan sakola lokal anjeun atanapi kapamimpinan sakola lokal pikeun ngalebetkeun pendidikan perdamaian
  • panalungtikan lokal, usaha législatif kaayaan jeung nasional nu ngarojong atikan karapihan

Jieun Visibilitas pikeun Atikan Peace

  • gabung GCPE sarta nyebarkeun kecap ka batur
  • tambahkeun logo GCPE kana bahan anjeun (website, email, spanduk, jsb)
  • rekrut sasama guru anjeun pikeun ngiringan GCPE
  • lamun ngagambarkeun hiji organisasi, gabung GCPE salaku anggota koalisi institusional
  • nyebarkeun warta, panalungtikan, opini, acara atikan perdamaian via média sosial anjeun (tip pro: bagikeun deui tulisan GCPE dina facebook, X, Instagram, atanapi LinkedIn)
  • nulis OpEd ka koran lokal Anjeun
  • bagikeun sadaya usaha anjeun sareng GCPE!

ngatur

  • ngamekarkeun tim advokasi lokal atawa nasional
  • atur guru di sakola anjeun pikeun ngajengkeun pendekatan sadayana sakola pikeun pendidikan perdamaian (atanapi ngajengkeun pendidikan perdamaian salaku tanggapan kana masalah kekerasan / ketidakadilan lokal)

panalungtikan

  • ngalaksanakeun sareng nyebarkeun panalungtikan ngeunaan naon waé anu aya hubunganana sareng atikan perdamaian (ti lokal ka global; ti empiris ka kualitatif dugi ka téoritis)
  • panalungtikan penting pisan: ngamekarkeun program monitoring sarta evaluasi pikeun karya anjeun.

Ngadukung GCPE Langsung

  • GCPE dikoordinir ku sukarelawan sareng kami salawasna peryogi interns, spesialis média sareng komunikasi, panitia komunitas, sareng peneliti (ngahubungan kami kanggo inpormasi lengkep!)
  • nulungan (Kami peryogi dukungan anjeun pikeun ngajaga infrastruktur kami sareng ngembangkeun gerakan)
  • gabung salah sahiji proyék kami lumangsung (Pemetaan Atikan Damai, Manusa Atikan Damai)
  • mertimbangkeun ngembangkeun "bab" GCPE di tingkat lokal, nasional, atawa régional (ngahubungan kami pikeun detil)
g15929c21089a3012889f91f5280ad314717b9adc394d52de59e41a99ab0a3a49182f12aa4d54159cc5407ce9f273744b3dcdc6824fe56bbebaba042888c45872_1280-7720589.jpg

GCPE Dimekarkeun Sumberdaya

Perdamaian Pangetahuan Global Clearinghouse Pangetahuan

GCPE ngajaga Peace Education Global Knowledge Clearinghouse, koléksi sumber daya, warta, acara, sareng pendapat anu panggedéna sareng diropéa rutin di dunya.

Pemetaan Pendidikan Perdamaian

Mapping Peace Education (MPE) mangrupikeun sumber global sareng alat pikeun panalungtikan, advokasi, pelatihan sareng tindakan dina pendidikan perdamaian. MPE diwangun ku dua peta, peta "nagara" sareng peta "infrastruktur". Aslina "nagara" peta nyadiakeun data tingkat nagara anu jero, diulas ku peer sareng analisa kamajuan pendidikan perdamaian ayeuna sareng sajarah. Nu anyar "infrastruktur" peta nyadiakeun leuwih dizum dina pintonan ratusan organisasi di sakuliah dunya, gawe ti lokal ka global, kalibet dina usaha atikan karapihan formal jeung non-formal. 

HARAP: Manusa Atikan Damai

Humans Of Peace Education narékahan pikeun ngangkat karya pendidikan karapihan ka masarakat umum ku cara méré sawangan ngeunaan kahirupan sareng karya para pendidik perdamaian ti sakumna dunya. Profil ngajalajah motivasi, tantangan, kasuksésan, sareng wawasan para pendidik perdamaian anu damel dina kontéks anu béda. Jelajahi peta interaktif kami sareng mendakan pendidik perdamaian anu damel caket anjeun! Nyilem langkung jero sareng buka profilna pikeun mendakan motivasina sareng kumaha aranjeunna damel pikeun ngarobih.

Kalénder Atikan Peace Global

Jelajahi sareng bagikeun konperénsi, pelatihan, webinar, bengkel, kursus online sareng acara anu aya hubunganana sareng atikan perdamaian.

Hub nonoman

Halaman ieu didédikasikeun pikeun nyayogikeun inpormasi pendidikan perdamaian sareng sumber daya khusus pikeun para parobihan ngora dina pikiran!

Dimana Diajar Pendidikan Perdamaian: Diréktori Global

Kampanye Global pikeun Atikan Damai ngajaga diréktori program, kursus, sareng bengkel dina pendidikan perdamaian! Diréktori ieu museurkeun kana program, kursus sareng pelatihan khusus pikeun panalungtikan sareng pangajaran pendidikan perdamaian, sareng persiapan pendidik formal sareng non-formal pikeun ngajar pikeun perdamaian. Listing digolongkeun kana dua kategori lega: 1) ulikan atikan (sistem, filsafat, pedagogy) jeung peranna dina ngawangun karapihan, sarta 2) guru jeung diajar fasilitator latihan jeung persiapan dina atikan perdamaian (téori, metodologi, pedagogy). (Sumber daya ieu engké bakal narilep kana proyék Atikan Damai Pemetaan kami.)

Bibliografi Atikan Peace

GCPE ngajaga koleksi anu diédit tina tanda petik annotated tina sudut pandang ngeunaan téori, prakték, kawijakan sareng pedagogi dina pendidikan perdamaian. Diréktori dirarancang salaku sumber bibliografi umum ogé alat pikeun dianggo dina pelatihan guru dina pendidikan perdamaian. Unggal cutatan ieu complemented ku hiji meme artistik nu urang ajak anjeun pikeun ngundeur tur nyebarkeun ngaliwatan média sosial.

Pers Pangaweruh Damai (PKP)

PKP kalibet dina penerbitan fokus kana advancing widang holistik pangaweruh karapihan: panalungtikan karapihan, studi karapihan, atikan perdamaian & aksi perdamaian. Peace Knowledge Press mangrupikeun sidik tina International Institute on Peace Education dina gawé bareng sareng Kampanye Global pikeun Atikan Damai. Sadaya hasil bersih nguntungkeun dua inisiatif pendidikan perdamaian global ieu.

Toko Eceran GCPE

Nyebarkeun pesen Kampanye Global pikeun Atikan Damai sareng ngadukung usaha urang dina waktos anu sami ku mésér kaos sareng poster bertema perdamaian!

Betty Reardon upeti / arsip

Kampanye Global pikeun Atikan Peace (GCPE) jeung International Insitute on Peace Education (IIPE) ngahargaan warisan Betty A. Reardon, pioneering jeung dunya-renowned sarjana karapihan féminis jeung indung tina widang akademik atikan perdamaian. Salaku ko-pangadeg GCPE sareng IIPE, Betty ngabimbing sareng mere ilham rébuan di sakumna dunya. Warisan anjeunna diteruskeun dina padamelan seueur murid sareng kolega. Situs ieu dikhususkeun pikeun ngajaga mémori sareng ajaranana hirup.

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Pikiran 12 dina "Naon Kampanye Global pikeun Atikan Damai?"

  1. Kuring hoyong ngadegkeun Universitas Perdamaian Kanada pikeun satengah hirup abdi, damel pisan di dinya sakitar 10 taun sareng, kecuali kakuatan-kakuatan, parantos lami pisan dilakukeun.
    (Tautan anjeun di luhur, "tulisan sareng kiriman acara" henteu nyambung).

  2. Hai Janet Hudgins ... punten ngadangukeun perjuangan anjeun ngawangun Universitas Kanada pikeun Perdamaian. Naha anjeun kenal sareng Asosiasi Studi Perdamaian sareng Konflik Kanada (PACS-Can)? https://pacscan.ca/en/home/.

    Hatur nuhun ogé pikeun catetan dina link rusak. Ayeuna dibereskeun.

  3. Hai, Pekerjaan sadidinten kuring nyaéta manajemén rékayasa sareng proyek konstruksi, sareng anu dipikaresep ku pribadi kuring (panilitian mandiri) nyaéta ngeunaan aspek matématika dina teaming sareng manajemén proyék sacara umum. Dina bidang perjanjian kontrak sosial (ngontrak), aya ideu sareng pendekatan pikeun anu disebat resolusi konflik. Kuring bakal diajar K Boulding's The Image (nalika kuring ogé maca ulasan Tony ngeunaan karya éta). Abdi hoyong ngupingkeun ti anjeun atanapi anjeun sami-sami. Kuring ngirimkeun catetan ieu ka anjeun saatos ningali catetan handap 13 tina ulasan Tony ngeunaan The Image. Pangalusna, Ali

  4. Abdi Donato ti kabupatén Tororo Uganda Wétan, kuring damel sareng awéwé anu dipimpin Organisasi Berbasis Komunitas anu disebat ARDOC Single Mother's Project Uganda, kami memberdayakan sareng ngadukung awéwé sareng nonoman anu rentan di padesaan ngalangkungan pelatihan perdamaian, latihan kapamimpinan sareng program pelatihan katerampilan kejuruan pikeun ngarobih kahirupan maranéhanana.
    Kami hoyong janten bagian tina organisasi / Asosiasi ieu.
    Email kami nyaéta ardoc.teamuganda@yahoo.com
    Halaman Facebook. "Proyék indung tunggal ARDOC Uganda"

  5. Abdi sapinuhna pikaresepeun sareng organisasi ieu sareng abdi hoyong janten anggota
    hatur nuhun

  6. TAJUDEEN ALEBIOSU

    Kuring geus jadi haji karapihan sarta ngajengkeun ko-eksistensi dina harmoni diantara nonoman sarta manula. Kuring pakait sareng program sareng acara dimana katengtreman dirayakeun pikeun kamajuan umat manusa sareng jasa Gusti.

    1. Hi Peace Nick,
      Situs éta aktip pisan. Mangga buka homepage pikeun pariksa eusi anyar dipasang unggal poé.

  7. Kuring geus nyokot on tanggung jawab pikeun muka "NEW" Bab tina Persatuan Bangsa-Bangsa-AS pikeun Greater Cleveland, Ohio wewengkon. Kuring ngarasa kuat yén urang WAJIB jadi Sora pikeun TENTANG sareng PERSATUAN. Sapertos kitu, urang bakal nyiptakeun sareng ngenalkeun Akademi Penjaga Damai kalayan fokus kana rumaja sareng dewasa. Kuring keur néangan eusi na kerangka struktural sangkan ieu kanyataanana sooner ti engké.

    Abdi Greg

Komentar nu ditutup.

Ngagulung ka luhur