Pesen ka sadaya Nagara Anggota PBB sareng Pamimpin PBB (Ukraina)

"Perang di Ukraina ngancam henteu ngan ukur pangwangunan sustainable, tapi kasalametan umat manusa. Kami nelepon ka sadaya bangsa, beroperasi luyu jeung Piagam PBB, pikeun nempatkeun diplomasi kana jasa umat manusa ku mungkas perang ngaliwatan hungkul saméméh perang ends urang sadayana. – Jaringan Solusi Pangwangunan Lestari, April, 2022

Kami ngadesek anggota sareng pamiarsa Kampanye Global pikeun Atikan Damai pikeun nandatanganan sauran ieu pikeun ngamungkinkeun PBB ngalaksanakeun tanggung jawabna pikeun ngagampangkeun rundingan pikeun ngeureunkeun perang di Ukraina, nyegah perang nuklir ayeuna ngancam umat manusa sareng Bumi.

Bubuka Editor

ABOLITION "pikeun nyalametkeun generasi saterusna..."
Mimitian ku Ngagantungkeun Veto di Déwan Kaamanan

Agresi Rusia ngalawan Ukraina geus ngungkabkeun kabutuhan undeniable pikeun parobahan signifikan dina sistem internasional, sabab raises kamungkinan pikeun perang nuklir, a conflagration sakuliah dunya ngalibetkeun sakabéh urang. Nalika nagara anggota individu nyayogikeun dukungan militér pikeun résistansi Ukraina, organisasi anu ditugaskeun pikeun ngahontal sareng ngajaga karapihan henteu ngamimitian campur tangan anu penting pikeun ngeureunkeun konflik bersenjata. Nalika PBB katingalina lumpuh dina nyanghareupan salah sahiji tangtangan anu paling ageung, masarakat sipil global ngalakukeun tindakan, sapertos sauran anu dikaluarkeun ku Jaringan Solusi Pangwangunan Sustainable (SDSN) dipasang di handap.

GCPE boga artikel panganyarna dipasang noting sababaraha léngkah husus nuju parobahan. Telepon ieu ngusulkeun tindakan penting, anu iwal gantung tina veto di Déwan Kaamanan, tiasa dilaksanakeun dina piagam PBB ayeuna. The Jaringan Solusi Pangwangunan Sustainable, prakarsa global pikeun PBB ngadesek léngkah ieu; ngaluluskeun resolusi Majelis Umum anu nyauran rundingan perdamaian; suspending nu veto di Déwan Kaamanan bari negotiates karapihan; ngirimkeun patugas perdamaian pikeun ngalaksanakeun perdamaian. Léngkah-léngkah sapertos kitu bakal ngamungkinkeun PBB ngalaksanakeun tujuan dasarna, "nyalametkeun generasi anu suksés tina serangan perang" sareng nyalametkeun generasi ieu tina musnah nuklir.

ieu sareng tulisan saméméhna geus ngarujuk kana kamungkinan séjén pikeun aksi PBB. Tulisan saterasna bakal difokuskeun kemungkinan sanés dina piagam ayeuna sareng kamungkinan révisi piagam anu ngajanjikeun tindakan anu langkung lega sareng langkung relevan pikeun hiji-hijina lembaga global anu aya anu ditugaskeun pikeun ngeureunkeun perang. Nonjol diantara usulan dibere pikeun tinimbangan profésional sarta aksi pulitik dina bagian tina anggota GCPE, pamiarsa, jeung widang atikan karapihan bakal abolition tina: Déwan Kaamanan veto; pakarang nuklir; jeung lembaga perang. Sadaya pendidik perdamaian sareng mahasiswa tiasa nimbangkeun parobihan dina PBB sareng sistem internasional anu ogé tiasa dianggo pikeun "mungkas scourge perang."

Punten nandatanganan pernyataan dipasang di dieu, medarkeun ka batur, sarta ngirimkeun salinan ka menteri luar nagri bangsa anjeun atawa sarimbag jeung ka wawakil permanén anjeun ka PBB (duta PBB.) [BAR, 4/17/22]

Pesen ka sadaya Nagara Anggota PBB sareng Pamimpin PBB

(Diulang deui ti: Asosiasi SDSN. 15 April 2022).

klik di dieu pikeun asup pernyataan éta

Ti Anggota Déwan Kapamingpinan Jaringan Solusi Pangwangunan Lestari PBB sareng Anggota Komunitas SDSN [1]

April 14, 2022

Perang di Ukraina ngancam teu ngan pangwangunan sustainable, tapi survival manusa. Urang nelepon ka sadaya bangsa, operasi luyu jeung Piagam PBB, nempatkeun diplomasi kana layanan umat manusa ku tungtung perang ngaliwatan hungkul saméméh perang ends sakabéh urang.

Dunya kudu urgently balik deui ka jalan karapihan. Rahayu anu peacemakers, ngajarkeun Yesus dina Injil. Al Qur'an ngajak ka nu soleh Dar as-Salam, abode karapihan. Buddha ngajarkeun ahimsa, nonviolence ka sadaya mahluk hirup. Yesaya nganubuatkeun dinten nalika bangsa moal deui perang ngalawan bangsa, atanapi latihan perang deui.

Perdamaian sareng kaamanan internasional mangrupikeun tujuan munggaran PBB. Bangsa-bangsa di dunya teu wani gagal pikeun mawa katengtreman ka Ukraina dina sababaraha jam ka hareup.

Invasi Rusia ka Ukraina mangrupakeun repugnant, kejam, jeung sacrilegious, dina kecap Paus Francis, sahingga milarian karapihan kabutuhan urang paling urgent. Ieu hususna leres nalika konfrontasi militér anu langkung dahsyat ngawangun di Wétan Ukraina. Présidén Vladimir Putin nembé nyatakeun rundingan karapihan dina "dead end". Dunya teu tiasa nampi ieu. Sadaya bangsa sareng PBB kedah ngalakukeun sagala kakuatanana pikeun nyegerkeun deui rundingan damai sareng ngajantenkeun pihak-pihak ka perjanjian anu suksés sareng gancang.

Damai ngabutuhkeun dialog sareng diplomasi, sanés senjata anu langkung beurat anu pamustunganana bakal ngagantungkeun Ukraina pikeun ngancurkeun. Jalur escalation militér di Ukraina mangrupakeun salah sahiji dijamin sangsara jeung asa. Masih parah, escalation militér résiko konflik anu spirals ka Armageddon.

Sajarah nunjukkeun yén Krisis Rudal Kuba ampir nyababkeun perang nuklir saatos pamingpin AS jeung Uni Soviét geus ngahontal solusi diplomatik. Kusabab salah paham, kapal selam Soviét anu ditumpurkeun ampir ngaluncurkeun torpedo nuklir anu tiasa nyababkeun réspon nuklir pinuh ku Amérika Serikat. Ngan lampah gagah hiji perwira pihak Soviét tunggal dina kapal selam ngeureunkeun firing tina torpedo, kukituna nyalametkeun dunya.

Rusia jeung Ukraina pasti bisa ngahontal hiji perjangjian anu minuhan dua tujuan dasar tina Piagam PBB: integritas wilayah jeung kaamanan pikeun duanana Ukraina jeung Rusia.

Présidén Volodymyr Zelensky Ukraina parantos ngaidentifikasi solusi diplomatik: nétralitas Ukraina - teu aya kaanggotaan NATO - sareng integritas wilayahna dijamin ku hukum internasional. Pasukan Rusia kudu ninggalkeun Ukraina, tapi teu diganti ku pasukan NATO atawa pakarang beurat. Urang dicatet yén Piagam PBB ngagunakeun kecap "damai" jeung "damai" 49 kali, tapi teu pernah sakali ngagunakeun kecap "aliansi" atawa frase "aliansi militér".

Escalation of konflik datang kabeh teuing gampang, bari badami merlukeun hikmah jeung willpower. Anggota PBB kabagi pisan dina pamahaman konflik éta, tapi aranjeunna kedah ngahiji sacara lengkep ku kapentingan anu sami dina gencatan senjata langsung, ngeureunkeun serangan ka sipil, sareng uih deui ka perdamaian. Perang ieu nyababkeun maotna pikasieuneun sareng karusakan anu pikasieuneun - ratusan milyaran dolar karusakan kota-kota Ukraina, anu parantos janten puing dina sababaraha minggu - sareng karusuhan ékonomi di sakuliah dunya: naékna harga pangan sareng kakurangan, jutaan pangungsi, ngarecahna. perdagangan global jeung ranté suplai, sarta rising instability pulitik di sakuliah dunya, pencét nagara miskin jeung rumah tangga jeung burdens dahsyat.

Déwan Kaamanan PBB (UNSC) boga tanggung jawab suci dunya pikeun ngajaga katengtreman. Aya anu nyebatkeun yén DK PBB teu tiasa maénkeun peran ieu sareng Rusia dina Déwan Kaamanan. Acan pandangan ieu sagemblengna salah. DK PBB tiasa ngamankeun katengtreman sabab Rusia, Cina, AS, Perancis, sareng Inggris sadayana anggota permanén. Lima anggota permanén ieu, babarengan jeung sapuluh anggota DK PBB sejenna, kudu negotiate saling pikeun manggihan cara maju nu preserves integritas teritorial Ukraina bari minuhan kaperluan kaamanan Ukraina, Rusia, sarta memang 191 nagara anggota PBB lianna. .

Urang keprok usaha wani jeung kreatif Présidén Tayyip Erdogan Turki pikeun mantuan dua pihak pikeun manggihan hiji perjangjian, tapi urang bemoan kurangna ceramah langsung dina Déwan Kaamanan PBB. Kami henteu nyauran langkung seueur sora-sora dimana para diplomat silih lemparkeun invectives. Urang nelepon pikeun hungkul leres dipandu ku Piagam PBB. Urang ngobrol ngeunaan perdamaian ngaliwatan aturan hukum PBB, teu ngaliwatan kakuatan, ancaman, jeung alliances militér divisive.

Urang henteu kedah ngingetkeun bangsa-bangsa di dunya ngeunaan kameumeutna anu pikasieuneun jaman ayeuna. Perang ngancam bakal ningkat ku jam. Sareng ieu kajantenan salami pandémik COVID-19, anu ngaku sakitar 5,000 jiwa unggal dinten. Malah ayeuna, dina taun katilu pandémik, dunya parantos gagal nyayogikeun dosis vaksin pikeun jalma miskin sareng rentan di dunya sareng parantos gagal dina bagian leutik kusabab tegangan geopolitik di antara nagara-nagara anu ngahasilkeun vaksin.

Papindahan pangungsi anu ageung sareng naékna kalaparan di sakuliah dunya kusabab perang di Ukraina ayeuna ngancem panyebaran panyakit, maot, sareng instability anu langkung ageung sareng kasusah kauangan anu langkung jero pikeun nagara-nagara miskin. Sareng tukangeun perang sareng pandémik nyaéta sato galak anu laun-laun tina parobahan iklim anu disababkeun ku manusa, musibah sanés anu narik umat manusa nuju gawir. Laporan IPCC pang anyarna ngingetkeun urang yén kami parantos béak margin kaamanan iklim. Urang peryogi tindakan iklim langsung. Tapi perang ngaleungitkeun perhatian, kerjasama multilateral, sareng pembiayaan anu diperyogikeun pikeun nyalametkeun urang tina darurat iklim buatan manusa.

Salaku pendidik sareng pamimpin universitas, urang ogé ngakuan tanggung jawab anu langkung luhur pikeun murid urang. Urang kedah ngajarkeun henteu ngan ukur pangaweruh ilmiah sareng téknis pikeun ngahontal pangwangunan sustainable, sakumaha pentingna topik-topik ayeuna, tapi ogé jalur pikeun perdamaian, ngarengsekeun masalah, sareng resolusi konflik. Urang kedah ngadidik para nonoman supados nonoman ayeuna nampi hikmah pikeun ngahormatan karagaman global sareng ngarengsekeun sengketa sacara damai, ngalangkungan negosiasi sareng kompromi.

Dina sumanget Piagam PBB sareng Déklarasi Universal Hak Asasi Manusa, urang nyauran sadaya bangsa Majelis Umum PBB, sacara unanimously sareng tanpa pengecualian, pikeun ngadopsi résolusi anu nyebatkeun perdamaian rundingan anu urgent anu nyumponan kabutuhan sareng kaamanan Ukraina, Rusia. , jeung sakabeh bangsa séjén.

Urang nelepon ka Déwan Kaamanan PBB papanggih dina sési darurat, salami diperlukeun, pikeun mastikeun yén beurat pinuh tina Piagam PBB dibawa ka tega pikeun ngeureunkeun perang di Ukraina ngaliwatan cara diplomatik.

Urang nelepon ka anggota permanén DK PBB pikeun negotiate kalawan diplomasi tinimbang rancor sarta ngakuan yén karapihan leres kudu minuhan kaperluan kaamanan sadaya nagara. Henteu peryogi atanapi kamar pikeun veto; kasapukan adil bakal dirojong ku sakabeh bangsa jeung bisa didukung ku peacekeepers PBB.

Ukraina, kana kiridit profound na, geus sinyal kesiapan na papanggih Rusia on istilah lumrah; Rusia ayeuna ogé kedah ngalakukeun anu sami. Sareng dunya kedah ngabantosan dua bangsa ieu pikeun ngalaksanakeun tugas anu sesah ieu

Tungtungna, kami nyauran sadaya pamaréntahan sareng politikus pikeun ngantebkeun panyabab diplomasi sareng ngirangan vitriol, nyauran escalation, sareng malah muka pamikiran ngeunaan perang global. Perang global ayeuna kedah tetep teu tiasa dibayangkeun, sabab éta sanés ngan ukur pakta bunuh diri pikeun umat manusa, atanapi pakta pembunuhan politikus.

Katengtreman sanes katenangan, sareng anu ngadamel perdamaian sanés pengecut. Peacemakers mangrupakeun pembela bravest umat manusa.

Jeffrey Sachs, Présidén, UN Sustainable Development Solutions Network (SDSN); Profesor Universitas, Universitas Columbia

Anthony Annett, Gabelli Fellow, Universitas Fordham

Tamer Atabarut, Diréktur, Bogazici University Lifelong Learning Center (BULLC); Anggota Déwan, Akademi Kelestarian (SA); Anggota Déwan Tinggi & Perwakilan Pamiarsa, Déwan Pers Turki; Anggota Panitia Steering & Présidén Kapungkur, Déwan Pusat Pendidikan Teruskeun Universitas Turki (TUSEM)

Duta Besar Richard L. Bernal, Profesor Praktek, SALISES, Universitas Hindia Kulon

Irina Bokova, Mantan Diréktur Jéndral UNESCO

Helen Bond, Universitas Associate Professor Kurikulum jeung Instruksi, Sakola Atikan, Universitas Howard; Co-Ketua SDSN USA

Jeffrey Cheah, Rektor, Universitas Sunway | Pupuhu SDSN Malaysia

Jacqueline Corbelli, Pangadeg sarta CEO, Koalisi AS on Kelestarian

Mouhamadou Diakhaté, Professor, Université Gaston Berger

Hendrik du Toit, Pangadeg & CEO, Salapan Puluh Hiji

Jennifer Stengaard Kasar, Co-pangadeg Blue Chip Yayasan

Pavel Kabat, Sekretaris Jéndral, Program Élmu Frontier Asasi Manusa; Urut Kapala Élmuwan, WMO-PBB; Mantan Dirjen IIASA

Brighton Kaoma, Diréktur Global, Jaringan Solusi Pangwangunan Lestari PBB - Pamuda

Phoebe Koundouri, Professor, Sakola Ékonomi, Athena Universitas Ékonomi & Usaha; Présidén, Asosiasi Ékonom Lingkungan sareng Sumber Daya Alam Éropa (EAERE)

Zlatko Lagumdzija, Profesor, Urut Perdana Mentri Bosnia jeung Hérzégovina; ko-korsi Western Balkan SDSN

Upmanu Lall, Diréktur, Columbia Cai Center; Élmuwan Panalungtikan Senior, International Research Institute pikeun Iklim & Masarakat; Alan & Carol Silberstein Profesor Téknik, Universitas Columbia

Felipe Larrain Bascuñan, Profesor Ékonomi, Pontificia Universidad Católica de Chile

Klaus M. Leisinger, Présidén, Yayasan Global Values ​​Alliance; Tilas Panaséhat Khusus Sekretaris Jenderal PBB ngeunaan UN Global Compact

Justin Yifu Lin, Dekan, Institute of New Structural Economics & Institute for South-South Cooperation and Development, National School of Development, Peking University

Gordon G. Liu, Universitas Peking BOYA Guru Besar Ékonomi di Sakola Pangwangunan Nasional; sareng Dekan Institut PKU pikeun Kaséhatan sareng Pangwangunan Global

Siamak Loni, Diréktur, Program Sakola Global, UN Sustainable Development Solutions Network (SDSN)

Gordon McCord, Profésor Pengajaran Mitra & Dekan Mitra, Sakola Kabijakan sareng Strategi Global, Universitas California, San Diego

Miguel Ángel Moratinos, Mantan Menteri Luar Negeri Spanyol

Joanna Newman, Sasama Panaliti Senior, King's College London

Amadou Ibra Niang, CEO, Afrik Inovasi

Ngozi Ifeoma Odiaka, Profesor, Departemen Produksi Tanaman, College of Agronomi, Universitas Federal Pertanian Makurdi, Benue State, Nigeria (Ayeuna Universitas Joseph Sarwuan Tarka)

Roza Otunbayeva, Mantan Présidén Kyrgyzstan, Kepala Yayasan "Inisiatif Roza Otunbayeva"

Antoni Plaséncia, Diréktur Jéndral, Institut Barcelona pikeun Kaséhatan Global (ISGlobal)

Labode Popoola, Profesor Ékonomi Leuweung & Pangwangunan Lestari, Departemen Kehutanan Sosial jeung Lingkungan, Fakultas Sumberdaya Alam Renewable, Universitas Ibadan

Stefano Quintarelli, Pangusaha Internét

Sabina Ratti, Aliansi Italia pikeun Pangwangunan Sustainable, Laudato Si Platform Aksi sareng anggota dewan eksekutif Fuori Quota

Irwin Redlener, Sarjana Panalungtikan Senior, Universitas Columbia; Professor klinis of Pediatrics, Albert Einstein College of Medicine

Angelo Riccaboni, Professor, Sakola Ékonomi sarta Manajemén, Universitas Siena; Ketua, Yayasan PRIMA

Katherine Richardson, Profesor jeung Pamimpin Pusat Élmu Kelestarian, Universitas Kopenhagen

SE Mons. Marcelo Sánchez, Rektor, The Pontifical Akademi Élmu

Nu Maha Agung, Khalifa Muhammad Sanusi II, Advokat SDG PBB sareng Emir ka-14 Kano

Marco F. Simoes Coelho, Profesor sareng Panaliti, Pusat COPPEAD pikeun Studi Bisnis Internasional, Rio de Janeiro

David Smith, Koordinator, Institute for Sustainable Development, Universitas Hindia Kulon

Nicolaos Theodossiou, Professor Madya, Jurusan Téknik Sipil, Sakola Téknologi, Aristoteles Universitas Thessaloniki

John Thwaites, Kursi, Monash Sustainable Development Institute

Rocky S. Tuan, Wakil Rektor sareng Présidén, Universitas Cina Hong Kong

Albert van Jaarsveld, Diréktur Jéndral, International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA)

Patrick Paul Walsh, Professor Pinuh ku Studi Pangwangunan Internasional, Universitas College Dublin

Hirokazu Yoshikawa, Courtney Sale Ross Professor of Globalisasi jeung Atikan jeung

Profesor Universitas, Universitas New York

Soogil Young, Pupuhu Honorary, SDSN Koréa Kidul

* Upami anjeun hoyong nandatanganan pernyataan, mangga angkat Ieuh.

____________________________________________________

[1] Jaringan Solusi Pangwangunan Lestari PBB (SDSN) nyaéta jaringan paguron sadunya, sarjana, politikus, pamimpin bisnis, sareng pamimpin iman anu beroperasi dina naungan Sekretaris Jenderal PBB António Guterres. Misi kami nyaéta ngabantosan ngaidentipikasi jalur pikeun pangwangunan sustainable.

Unduh pdfna Ieuh

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur